Torstai 24.5.2018

KRP: ”Emme osaa sanoa tässä vaiheessa, onko kyse terrorismista”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.8.2017 19:13
Päivitetty: 
18.8.2017 19:24
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Keskusrikospoliisin mukana tässä vaiheessa ei voida ottaa kantaa siihen, oliko Turun puukotuksissa kyse terrorismista.

–En osaa sanoa tässä vaiheessa, onko kyse terrorismista, KRP:n edustaja Markus Laine sanoi poliisin tiedotustilaisuudessa hetki sitten.

Samalla Laine kuitenkin totesi, ettei terrorismin mahdollisuutta ole rajattu poiskaan.

Poliisi sai hälytyksen kello 16.02, koska Turun Kauppatorilla oli tapahtunut puukotus. Poliisin mukaan nuorehko mieshenkilö oli puukottanut ainakin kahta henkilöä. Sen jälkeen tekijä poistui torilta  Kauppiaskatua Puutorin suuntaan ja puukotti siellä useita muita uhreja. Tämän hetkisen tiedon mukaan hän on puukottanut ainakin kahdeksaa henkilöä, joista kaksi on menehtynyt. Poliisi pysäytti epäillyn ampumalla Brahenkadulla. Epäilty tällä hetkellä sairaalahoidossa.

Markus Laineen mukaan epäiltyjä on tässä vaiheessa yksi ja parhaillaan selvitetään, liittyykö tapahtumiin muita. Tekijän henkilöllisyys ei ole vielä selvillä. 

–Epäillyn henkilöllisyyttä ei ole vielä voitu varmistaa. Maahanmuuttovirastoon on oltu yhteydessä siitä, onko henkilö siellä kirjoilla. Kyseessä on ulkomaalaisen näköinen henkilö, sisäministeri Paula Risikko (kok.) sanoi tiedotustilaisuudessa.

Poliisien varautumisvalmiutta on nostettu koko maassa. Myös Rajavartiolaitos on nostanut valmiutta satamissa ja Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Lue lisää:

Poliisi: Kaksi puukotettua kuollut – näin tilanne eteni kello 16.02–16.20

Turun puukottajan henkilöllisyys arvoitus – Risikko: ”Ulkomaalaisen näköinen henkilö”

Silminnäkijät lehdille: Puukottajaa lyötiin pesäpallomailalla – nuoret jahtasivat takaa

Poliisi etsii mahdollisia muita tekijöitä Turussa – ”Poistukaa keskustasta”

IL-TV:n video Turusta: Ihmiset juoksivat kauhuissaan pakoon

Poliisi vahvistaa: ”Turun keskustassa puukotettu useita henkilöitä – välttäkää kaupungin keskustaa”

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pekka Hovatov

Sisäministerimme Paula Risikko sanoi tv:ssä tänään, ettei pysty laittamaan poliisia jokaisen ihmisen perään??? VOI HITON UUVATTI, VOIT HEITTÄÄ LAITTOMASTI MAASSA OLEVAT ULOS SUOMESTA. ALOITA VAIKKA SIITÄ. Kun olet sen tehnyt voimme kertoa seuraavan toimenpiteen, mikä voisi olla että häivyt itse jonnekin kauas Suomesta ja vie kokoomus kaverisi mukanasi.

Pekka Hovatov

"KRP: Emme osaa sanoa tässä vaiheessa, onko kyse terrorismista” Vaikka sillä olisi kyltti kaulassa, jossa lukisi olen terroristi ja henkilö tunnustaisi tekonsa, niin Suomen vihervasemmistolainen suvakkipoliisi ei sitä näkisi, eikä kuulisi. Ei tarvitse kuin katsoa henkilöä, joka kyseistä paskahousujen laitosta johtaa(Seppo Kolehmainen ja Paula Risikko), niin tietää ettei siellä saada mitään aikaiseksi. Kyseinen henkilö on enemmän huolissaan, siitä, riittääkö taikaseinässä diskorahaa mamuille, kuin kantasuomalaisten turvallisuudesta.

Kimmo Tallqvist

Risikko tapansa mukaan pähkäili oliko kyse ehkä mielenterveysongelmista mutta ei sanallakaan spekuloinut että voisiko olla ehkä terroriteko tai viharikos suomalaisia kohtaan.
Matu kun tekee rikoksen suomalaista kohtaan se ei koskaan muka ole viha- tai rasismirikos vaan yksittäistapaus tai syrjäytymisongelma tai muuta höttöä
Nyt saitte suvakit "rajat auki rauhalle" mielenosoituksen mukaista sinisilmä tekopyhyys rauhaa turun toreille.