Sunnuntai 27.5.2018

”Suomen oloissa poikkeuksellinen vakava väkivaltarikos”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.8.2017 21:37
Päivitetty: 
18.8.2017 21:56
  • Kuva: Laura Kotila / Valtioneuvoston kanslia
    Kuva
    Juha Sipilä kiittää poliisia ja muita viranomaisia ammattimaisesta ja ripeästä toiminnasta.
|

Suomen hallitus on pitänyt neuvottelun perjantai-iltana Turun tapahtumien johdosta. Hallitus esittää syvän osanottonsa Turussa menehtyneiden ja loukkaantuneiden omaisille ja läheisille sekä toivoo loukkaantuneille voimia toipumiseen.

–Teko on erittäin tuomittava ja Suomen oloissa poikkeuksellinen vakava väkivaltarikos, joka järkyttää meitä kaikkia suomalaisia, pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo.

Hallitus sai neuvottelussaan raportin tapahtuneesta ja tutkinnan etenemisestä.

–Haluan kiittää poliisia ja muita viranomaisia ammattimaisesta ja ripeästä toiminnasta. Tekijä saatiin kiinni erittäin nopeasti, Sipilä kommentoi.

Hallitus on Sipilän mukaan seurannut tilannetta tarkasti alkuhetkestä lähtien. Valtionjohto on pitänyt tiiviisti yhteyttä ja saa poliisilta jatkuvasti päivittyvää tietoa. 

Poliisi tiedottaa tutkinnan etenemisestä seuraavan kerran aamulla ja Keskusrikospoliisi pitää tiedotustilaisuuden lauantaina kello 14. Poliisi jatkaa edelleen asian selvittämistä, kuten epäillyn henkilöllisyyttä sekä motiivia. Poliisi ei tällä hetkellä tutki tapahtumia terrori-iskuna. 

Uhreja on kahdeksan, joista kaksi on menehtynyt.

Poliisi kehotti aiemmin henkilöitä välttämään Turun keskustan aluetta, mutta tällä hetkellä keskusta on turvallinen. Poliisin valmiutta on tapahtumana johdosta kohotettu ja poliisin näkyvyyttä on lisätty kaupunkien keskusta-alueilla koko maassa.

Lounais-Suomen poliisilaitos kertoi illalla kaipaavansa Turun tapahtumiin liittyrn havaintoja valkoisesta Fiat Ducato -pakettiautosta rekisteritunnuksella OTF-806.  Poliisi on myöhemmin kertonut, että etsitty ajoneuvo on poliisin hallussa.

Lue lisää: 

Turun puukotukset: Tätä Fiat-pakettiautoa poliisi etsii

”Järkyttävä ja raukkamainen teko”: Tämä tiedetään tässä vaiheessa Turun puukotuksista

Silminnäkijä astui keskelle Turun paniikkia – Joukko ihmisiä pakeni kameraliikkeeseen suojaan

 

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Esa Väyrynen

Laitoinkin jo viestiä Juha Sipilälle henk.koht. ja haukuin hänet idiootiksi paskapääksi. Itse hän näitä tänne henkilökohtaisesti kutsui tarjoamalla kotiaan tänne tuleville. EN luovu mielipiteestäni tuon helvetiN jeesustelijan älystä. Peskööt veren käsistään ja tulkoot kansan eteen selittelemään. Tuomio, niskalaukaus.

Esa Väyrynen

Laitoinkin jo viestiä Juha Sipilälle henk.koht. ja haukuin hänet idiootiksi paskapääksi. Itse hän näitä tänne henkilökohtaisesti kutsui tarjoamalla kotiaan tänne tuleville. EN luovu mielipiteestäni tuon helvetiN jeesustelijan älystä. Peskööt veren käsistään ja tulkoot kansan eteen selittelemään. Tuomio, niskalaukaus.

Risto Nikander

Minäkin vastaan osaltani. Sipilä, Orpo ja kumppaanity päästivät tilanteen tähän. Risikon osalta
a) olisi pitänyt erottaa Nerg heti, (kuten ehdotin kirjeellänit)
b) pitää täysin nynnyä poliisipäällikköä
c) hallitus vain seuraa ääri-islamisteja SUPOn välityksellä. Esim. Espanjassa heitä on vangittu 300 erään tie4don mukaan
d) hallitus antaa kielteisen turvapaikkapäätöstenki9nsaaneita kulkea vapaana ja sallii heidän tukemisesa

Kaikki on seurausta politiikasta, jota Sipilä johtaa ja jopa Sauli Niinistö myötäilee..

Jukka Mattsson

Kävin juuri eilen vierailulla Kroatiasta Italiaan. Rajat ovat tiukasti vartioitu, suljettu Eurooppalaisilta! Venetsian satamassa käytiin passit, ja matkatavarat tarkkaan läpi. Kaupungin poliisien tukena liikkuvat raskaasti aseistetut sotilaat.

Meillä Suomessa päättäjämme uskovat yhä että maamme on lintukoto ilman Islamin uhkaa. Vaikka mitä tapahtuisi he pesevät suomalaisten verestä tahriintuneet kätensä ja jakavat samaa mantraa. Hävytöntä ettei kukaan heistä joka Islamin kulttuuria on maahamme tuonut ymmärrä erota. Ei väkisinkään mutta toivottavasti kansan syvä halveksunta näkyy ulospäin niin että nämä eivät kehtaa näyttäytyä kun poliittinen ura on takana. Itse tulen muistuttamaan näitä keskisormella aina kun kohdalle sattuu.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Suomen syöjä, kera Bernerin riittääkö
Joillain kiinnostusta etsiä tietoa? Tai lukea eduskunnan sivuilta ketkä asioista päättää?
1.)Yksityistäminen= EU /kilpailu
Siihenhän liityimme 1.1-95

2.) Ministeri-valiokunta=kaikki ministerit yhdessä päättää kaupoista .
Toinen Valiokunta (koostuu kans.edustajista,myös oppositiosta ) tekee oman ehdotuksen ,kuunneltuaan asiantuntijalausunnot.
3.) Yksi ministeri yksin ei päätä mistään. (Ei edes Mooses Lipponen aikoinaan)
4.) Lopullisen päätöksen tekee eduskunnan enemmistö.
Jonka kansa itse on sinne valinnut.Antanut edm.valtakirjan päättää maan ja kansan asioista.
JK.Sitä saa mitä vaalikopissa on kansa tilannut.

Risto Nikander

Onko näin vai niin, että vain Halla-aho on varoittanut seurauksista ja luvannut muutosta. Ei hänkään osannut ennakoida riittävästi. Siltäkin osalta takinkääntäjiä riittää, "siniset".

Et taida olla oikein selvillä perusasioista. .