Torstai 21.6.2018

Näkökulma: Turun puukotukset pysäyttivät suomalaiset

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.8.2017 22:42
  • Kuva: Lehtikuva
    Kuva
    Ainakin kaksi ihmistä kuoli perjantaina Turun puukotusten seurauksena.
|

Turussa on nähty tänään murhenäytelmä. Kaksi ihmistä on kuollut puukotusten seurauksena, ja kuusi uhreista on joutunut sairaalaan.

Poliisi on toiminut tähän mennessä saadun tiedon mukaan erittäin tehokkaasti saapuen paikalle muutamassa minuutissa hälytyksen saatuaan. Poliisi eliminoi pääepäillyn ampumalla häntä reiteen. Hän on viranomaisten hallussa sairaalassa.

Tapahtumaketju on Suomessa täysin poikkeuksellinen. Se pysäytti suomalaiset tänään perjantaina, vain päivä sen jälkeen, kun Espanjan Barcelonassa oli tehty terrori-isku, joka vaati ainakin 14 ihmishenkeä.

Tutkijoiden piiristä on sanottu Turussa tehdyn veriteon olleen sen tyyppinen, että kyseessä on saattanut olla terrorismi. Poliisi jatkaa tutkimuksiaan ja kertoo tuloksista myöhemmin.

Raukkamainen teko Turussa on joka tapauksessa tehty. Syvä osanotto menehtyneiden omaisille ja läheisille.

Kirjoittaja on Uuden Suomen päätoimittaja.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Petri Hämäläinen

Tragedia - poliisin tehokkuus - tapahtumaketju - teon tyyppi - osanotot.

Tekijästä ja teon syystä tai motiiveista, yhteiskunnallisesta kontekstista ei sanaakaan. Ei sanaakaan.

Tämä lehti jatkaa taistelua aivan muita tuulimyllyjä vastaan kuin niitä tahoja vastasn, jotka oikeasti uhkaavat suomalaisia.

Markku Lehto

"Tämä on pitkän prosessin ensimmäinen vaihe, eikä maali tai päätepiste.
TUOMAS OJANEN"

Tämä oli kopio välikommentista YLE:n uutisoinnista sarjasta Kansallinen turvallisuus 19.4.2017 klo 20:08.
https://yle.fi/uutiset/3-9572396

Siinä oikeusoppineet, joilla on sananvaltaa, joskaan ei päätöksentekovaltaa , Suomen lainsäädäntöön, pohtivat tiedustelulainsäädännön rakentamista. Meillähän lainsäädännön sananvalta ja myös vastuu on viime kädessä eduskunnalla.

Tähän liittyen em. oikeusoppineet ovat esittäneet sinänsä tärkeitä näkökulmia pohdittavaksi. Hyvä näin, mutta kauanko näitä pohditaan, yli tämän vaalikaudenko eli 4 vuotta? Mitä kaikkea sillä välin voikaan vielä tapahtua ?

Eli siis tämän neljän vuoden aikana ne, jotka Suomenkin osalta miettivät ja jotavat terroristisia ja muita maatamme sekä sen kansalaisten turvallisutta uhkaavia toimenpiteitä, tietävät, että Suomella on tiedustelupuolella heikkoja lainsäädännöllisiä kohtia. Näm lainsäädännölliset heikkoudet rajoittavat viranomaisten erästä päätehtävää, kansalaisten ja maamme turvallisuuden turvaamista.

Tokihan voimme edelleen odotelle sitä akateemisen oikeudellisen keskustelun jauhamista perustuslaillisista teoreettisista kysymyksistä ja antaa terroristien valmistella uusia heille annettuja tehtäviä, ilman että viranomaisilla on laillista oikeutta päästä niiden jäljille ennen tapahtumaa. Kenen etu se on ?

Luoja varjelkoon meitä yllätyksenomaisen hyökkäyksen mahdollisuudesta. Sehän onnistuisi mennen tullen, kun meillä vielä mietittäisiin juridisia yksityiskohtia.

Jukka Lampinen

Hitler jo käytti hyväksi tura'vallisuus agendaa, ajaessaan sisään fasismia.
Meidän todellinen uhkamme on fasismin vahvistuminen, fasismi hiipii sisään takaovesta, jota pitää avoinna valta media.

Oikea tapa reagoida olisi häipyä Lähi-Idästä, mutta me teemme juuri päin vastoin, emme muka anna periksi ja puutumme entistä enemmän alueen asioihin.

Tehdään siis oikeat moraaliset valinnat, laittoman maahantulon estäminen on oikein, hyökkäykset Muslimimaihin taas on väärin.
Mikä tässä on niin vaikeaa.

Petri Hämäläinen

Käypä esimerkki sinulle on totalitaristinen Neuvostoliitto, jonka kätyrit horisivat "fasismin uhkasta" ja "yhteiskunnan vihollisista" koko 70 vuotisen hirmuhallintonsa ajan.

Nykytotuus on, ettei kyseistä liikehdintää maassa ollut. Se on vain totalistisen mielivallan tapa alistaa kansalaiset ja pelotella heidät vaikenemaan.

Teet samoin.