Sunnuntai 22.7.2018

Paula Risikko: ”Suomalaista yhteiskuntaa ei nujerreta pelolla ja vihalla”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.8.2017 11:59
  • Kuva: Satu Sisättö / Valtioneuvoston kanslia
    Kuva
    Paula Risikko.
|

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) kertoo järkyttyneensä siitä, että Keskusrikospoliisi tutkii Turun puukotuksia terroritekona. Samalla Risikko korostaa, ettei terroristien saa antaa lietsoa vihaa ihmisten välille. 

–Terroristit haluavat lietsoa vihaa ihmisten välille. Emme saa antaa tämän onnistua. Suomalaista yhteiskuntaa ei nujerreta pelolla ja vihalla, Risikko kirjoittaa Twitterissä.

 

 

 

 

Keskusrikospoliisi kertoi aikaisemmin tänään, että Turun puukotuksia tutkitaan terroristisessa tarkoituksessa tehtyinä murhina sekä niiden yrityksinä. 

-Viranomaiset ovat jatkaneet tiiviisti eilisten Turussa tapahtuneiden puukotusten tutkintaa. Tekoja on tutkittu murhina, mutta yön aikana saadun lisätiedon myötä rikosnimikkeinä ovat nyt terroristisessa tarkoituksessa tehdyt murhat sekä niiden yritykset, KRP:n Crista Granroth sanoi tiedotteessa.

Lue myös: KRP: Turun puukotuksia tutkitaan terroristisina murhina, epäilty on Marokon kansalainen

 

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pekka Hovatov

Muuta lehmä vaikka Marokkoon ja vie hallituskumppanisi ja puoluetoverisi mukanasi. Sinä ja kaverisi olette syypäitä tapahtuneeseen tilanteeseen. Teillä on käsissänne uhrien verta yhtä paljon kuin tekijällä, jollei enemmänkin, miltä tuntuu kylpeä siinä ja lässyttää samalla tyhjänpäiväisiä juttuja. Pilkkaatte uhreja, saatanan kusipäät

Mikko Toivonen

En tiedä voiko Laineen noin täysin soveltaa juuri Suomeen, mutta jos ajattelemme muslimiyhteisöä globaalisti, niin Laine on osunut suoraan suoneen. Muslimiyhteisön suuri ongelma tai jopa tarkoitus on kaikkialla vaieta islamistiensa hirmuteoista ja olla auttamatta esimerkiksi siirto yhteiskuntaa valvomaan sellaista mikä siinä on törkeän rikollista vaan saattaa olla itse muslimiyhteisössä vai kysymys linja valinnasta missä uskonveljeä ei hevillä luovuteta toisen kulttuurin tai omien hallintojensa käsiin.
'
Tästä yhteisö suojelusta olisi aihetta laajemmalti keskustella ja tuoda sitä esiin muutos vaatimusten kanssa. Tosin silloin muslimit joutuisivat myöntämään, että heidän uskossaan ja sen valloitustavoissa on jotain fundamentaalisesti pilalla. Sitä edes moderaateinkaan muslimi ei helposti tule myöntämään ja siinä on kaikilla ongelma, erityisesti meillä joiden ihmisyys ja laillisuus käsite on täysin yhteensovittamaton muslimin käsitysten kanssa.

Ellei asiaa saada laajennetulla debatilla kohtuulliseen hallintaan on se hallinta toteutettava "pakko"keinoin. Se nimittäin tulee jossain vaiheessa eteen ellei keskustelulla ja tapojen muutoksella päästä hyväksyttävään tilaan.

Kari Kantele

Mielestäni on outoa että poliitikot ja johtavat virkamiehet eivät kanna minkäänlaista vastuuta tekemistään päätöksistä jos Euroopan unioni ja muut tahot tekevät kaikki päätökset mm.maahanmuuttopolitiikka ym.niin mitä nämä meidän omat johtajamme tekevät muuta kun nostavat palkkaa ja edustava.

Mikko Toivonen

Tuo on aivan totta. Vastuuta ei kanneta vaikka poliitikot ovat nimenomaan itse luoneet tilan missä maahanmuutto ja laillisuus ei ole hallinnassa.
Kuten minäkin olen usein kirjoittanut niin sen ottaminen ja palauttaminen hallintaan ei olisi suurikaan ongelma jos annettuja maamalleja toteutettaisiin, Siis Euroopan ulkopuolisia erinomaisen hyvin toimivia malleja joissa maahantulo on moninkertaista Eurooppaan verrattuna, mutta täysin hallittua ja laillista.
Silloin nimittäin malleista pääteltynä lähes kaikki tämän suuntaiset ongelmat poistuvat ja ongelmien aiheuttajaksi jääkin alkuväestö.
Suomikaan ei ole omilla mahdollisuuksillaan hallittavuutta toteuttanut. EU on hallittavuudessa perusongelma. Sen olisi saatava koko liiton ulkorajat pitämään ja lakkauttamaan kaikki laiton maahantulo tai maahantuonti kuten suuressa mittakaavassa tehdään "avustusjärjestöjen" toimesta Välimerellä.
Ensin rahat kiinni ja sen jälkeen olemassa oleva tila hallintaan ja sitten maahanmuuton lisäys laillisin keinoin

Jaakko Arra

”Suomalaista yhteiskuntaa ei nujerreta pelolla ja vihalla”

Ei niin vaan isänmaattomien oikeistopoliitikkojen vehikeilyllä, roistot kun haluavat tuhota hyvinvointiyhteiskunnan, jotta vihdoin Suomessakin kaikella olisi hinta.

toni poutiainen

Samat mantrat sekä voivottelut jatkuu. Poliittista tahtoa muutoksin tuskin löytyy, ottaen huomioon länsimaiden vallitsevan alemmuuskompleksin. Tämäkin raakamainen teko olisi voinut olla täysin estettävissä. Nyt helvetti herätys ja niitä rationaalisia, järkeen perustuvia päätöksiä ja muutoksia pohtimaan, koska kahden vuoden päästä se voi olla jo liian myöhäistä.

Kimmo Tallqvist

Älkäähän nyt.
Eilenhän Risikko kommentoi alkajaisiksi josko kyseessä olisi joku mielenterveysongelmainen ??? Mutta ei sanallakaan spekuloinut voisiko edes teoriassa olla mahdollista että onkin terrorismin tekele vaikka KRP ei ollut mahdollisuutta sulkenut pois.
Ai niin no, ehkä sisäministerille ei kukaan ollut kertonut että Barcelonassa on juuri tehty terrori-isku ja että Barcelona on Espanjassa ja se maa kuuluu ihan EU; nkin
Kannattaisi muijan tutkia ensiksi se oma pääkoppa kun moista höttöä suoltaa suustaan.

Anneli Alvenius

Ei vihaa kosteta vihalla, ei anneta pelolle valtaa ja Suomi on turvallinen. Nämä hokemat sekä suomalaisten ja eurooppalaisten johtajien hokema ovat kärsineet todellisen inflaation. Suuri osa ihmisistä tuntee vihaa, pelkää eikä enää luota päättäjiin ja se tunne on erittäin oikeutettu! Surullista !

Hannu Rouhiainen

Nyt on onnistuttu niin hyvin ettei äitini edes uskalla kävellä turun torin lävitse. Se on täynnä runtemattomia henkilöitä. Tarttis tehrä jotain mutta pakolaiskiintiön nosto ei kuulu niihin.

Se mikä minua vituttaa on ettei suomen vanhuksille riitä rahaa ede kuiviin vaippoihin mutta rahaa kyllä riittää kaikkeen muuhun. Kaikki tämä olisi voitu välttää jos johto olisi ajatellut suomea eikä koettanut saada virkapaikkaa itselleen myyden maansa Brysselistä. Sumen syntyminen on lottovoitto: 3 ja lisänumero.

Pekka Hovatov

Lehmä Paula Risikko ja pässi Seppo Kolehmainen lässyttävät tv:ssä A-studiossa. Tehkää palvelus Suomalaiselle yhteiskunnalle ja lähtekää helvettiin molemmat tästä maasta. Teistä ei ole mitään hyötyä tälle maalle, päinvastoin haittaa ihan riittämiin.

Pentti Westerholm

Surullinen ja karmea teko suomalaista yhteiskuntaa vastaa.Tätä on pelätty ja nyt
se tapahtui.Karmeinta on se,että uusiutumisen riski kasvaa tämän tapahtuman myötä.
Poliiisin resurssit eivät millään riitä valvomaan kaikkia terroristitekoja. Suomi on pieni maa ja jonkinlainen "kansallispoliisi" järjestelmä saattaisi pitää tilanteen hallinnassa.Parempi yksi turha pidätys kun kaksi turhaan tapettua.

Pekka Hovatov

Sisäministeriöstä ja turvallisuusorganisaatioista kaikki suvakit helvettiin, varsinkin niiden johdosta, sillä tavalla parannamme em. organisaatioiden toimintaa. Laittomasti maassa olevat, kansallisuudesta riippumatta, poistettava maasta välittömästi ja määrättävä mahantulokieltoon, jota myös pitää valvoa rajoilla. Suvakit jotka piilottelee maastapoistettavia tai muuten häiritsee maassssssssssssssssssta poistoa tulee tuomita ehdottoman vankeusrangaistukseen, joka on vähintään 1-vuosi vankeutta ilman mitään vähennyksiä. Esimerkiksi hullu islami papitar Marjaana Toiviainen olisi joutunut jo aikoja sitten suljettuun laitokseen, eikä olisi aiheuttanut ongelmia. Järjestöt kute Welcome refugees on luokiteltava rikollis-ja terroristijärjestöksi, jonka tehtävä on edesauttaa terroristisiin rikoksiin syyllistyviä henkilöitä ja suosia terrorismia.

Pekka Hovatov

Suomen valtionjohto järjesti meille kanta suomalaisille kunnon Suomi 100-vuotta juhlat. Virolainen, huonolle pirtulle maistuva viina valittiin Suomen 100-vuotisjuhlajuomaksi, Suomen 100-vuotis juhlakonsertti järjestetiin Virossa, Tallinnassa, Suomen 100-Vuotisjuhlarahasto jakoi miljoonia matujen liiketoimiin ja muunmuassa "koodari" bussiin Afrikkaan. Rahaa ei kuitenkan riittänyt kantasuomalaisille ja heidän hankkeisiinsa, muunmuassa 2000 euroa, ei ollut antaa Mannerheimin ritarien muistopuiston juhlallisuuksiin, mutta löytyi kyllä 30000 euroa Afrikan koodaribussiin. Ainoa mitä kantasuomalaisille hallitus järjesti 100-vuotisjuhlaksi, oli terroriisku Turkuun, jossa murhattiin 2 ihmistä, Pääministeri Sipilän maahankutsuman terroristin toimesta, joille jaettiin 100-vuotisjuhlarahaston rahat. Kaiken tämän "juhla"toiminnan laskun maksavat suomalaiset veronmaksajat. ON SE LOTTOVOITTO SYNTYÄ SUOMEEN, VAI MITÄ SANOO SISILISKO JUHA SIPILÄ ?

Pasi Virta

Ei nujerretakaan, mutta aiemmin suomalaisilta on kielletty sekä pelontunne että normaali ajattelu sekä tosiasioiden tunnustaminen. Poliittinen islam on täällä ja sillä on laaja taustakannatus. Sieltä se piilorasismi löytyy.

Timo Hietanen

Hienoa, että Marokosta on otettu turvapaikkakäsittelyprosessiin henkilöitä, paljonko ?
Turun puukotusiskun tehnyt saapui Suomeen ( ilm. turvallisten maiden läpi Marokosta,
joka on luokiteltu ns. turvalliseksi maaksi ! ) 2016 alkuvuodesta. Miksi otettu turvapaikka-
käsittelyyn ylipäätään, kuten ilmeisesti muutkin 4 moniosaajaa ?

Marja-Liisa Kalkela

On vaikeata tutustua eduskunnan ja EU sivuilta mitä edm.on sopinut .Helpompi räksyttää täällä .Itsehän kansa politikot on valinnut vaaleilla.
Marokko.
Ulkomaalaisen Suomeen tuloon ja maassa oleskeluun sovelletaan ulkomaalaislakia ja
Schengenin sopimusta. (lukemalla esim.tämä sopimus ja vähän muutakin)

-03-17 joka eduskuntapuolue on vuorotellen hallituksissa noudattanut
Eu-Maa Valtio Suomen tekemiä sopimuksia.

Pekka Hovatov

Seuraavat presidentinvaalit on kaiketi 28.01.2018. Silloin meille on mahdollisuus alkaa vaihtamaan tämän maan poliittista johtoa. Meillä on ainutkertainen mahdollisuus päästä eroon näistä nykyisistä selkärangattomista matelijoista. Meillä tulee maakuntavaalit ja aikanaan eduskuntavaalit. Hyvät Suomen kansalaiset, en sano ketä teidän pitäisi äänestää noissa vaaleissa, se on teidän jokaisen henkilökohtainen valinta ja vapaus tehdä se, mutta pyydän että käytätte äänioikeutenne ja varmistatte, ettei nykyinen presidentti jatka virassaan, nykyisen hallituksen jäseniä ei valita edes eduskuntaan, eikä mihinkään muuhunkaan toimeen, jossa he pääsisivät sotkemaan asioitamme. Muistakaa hyvät suomalaiset, yhteiskunta ja sen rakenteet ovat kansalaisia varten, ei siis niin että kansalaiset ovat yhteiskuntaa varten, kuten nykyään suomessa näyttääisi olevan. Vaihtakaamme siis tulevissa vaaleissa koko poliittinen johto, äänestäkää uusia tuntemattomia henkilöitä, he eivät ole ryvettynitä lihavia sikoja, jotka ajavat vain omaa asiaansa. Kukaan ei pysty enään huonommin yhteisiä asioitamme hoitamaan kuin nykyiset poliitikot. Tästä ei ole muuta suuntaa, kuin ylöspäin.