Maanantai 23.7.2018

Juha Sipilä: ”Olemme pelänneet tätä ja varautuneet tähän”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.8.2017 16:19
Päivitetty: 
19.8.2017 16:28
  • Kuva: Alma Talent
    Kuva
    Juha Sipilä.
|

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo, että Suomessa on oltu varautuneita terrori-iskuun.

–Ihmisten tappaminen on täysin tuomittavaa. Jos rikosnimike vahvistuu, Suomessa on ensimmäisen kerran tehty terroriteko. Olemme pelänneet tätä ja varautuneet tähän, hän sanoi tiedotustilaisuudessa lauantaina.

–Suomi ei ole saari.Näitä on tapahtunut Ruotsissa ja monissa Euroopan maissa ja nyt se sitten tapahtui Suomessa, hän jatkoi.

Sipilä korosti, että yksittäisen tapauksen perusteella ei saa tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. 

–Vastakkain asettelua tulisi välttää, nyt tarvitaan malttia ja luottamusta ihmisten välillä.

Sisäministeri Paula Risikon (kok.) mukaan isku ei tullut yllätyksenä.

–Tämä ei tullut meille yllätyksenä. Olemme käyneet läpi, mitä voi tapahtua Suomessa. Suomi ei ole irrallinen lintukoto.

Risikon mukaan nyt selvitetään, voidaanko jatkossa iskuja estää vielä tehokkaammin.

–Yhtäkään kiveä ei jätetä kääntämättä. Irtisanoudumme kaikesta terrorismista ja väkivallasta, sitä ei hyväksytä missään muodossa.

Poliisi jatkaa toistaiseksi tehostettua valmiutta koko maassa. Tilannetta arvioidaan uudelleen ensi viikolla. 

–Nostimme poliisivoimat täyteen valmiuteen. Poliiseja näkyy katukuvassa huomattavasti enemmän. Pyrimme näkymään ja rauhoittamaan tilannetta, Risikko kommentoi.

Sipilä korosti, että Suomi on edelleen yksi Euroopan turvallisimmista maista. 

–Hallitus tekee kaikkensa, että Suomi myös pysyy sellaisena.

Hallitus kokoontui aikaisemmin lauantaina Turun tapahtumien vuoksi ja sai neuvottelussaan päivitetyt tiedot poliisitutkinnan etenemisestä.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pekka Hovatov

Suomen valtionjohto järjesti meille kanta suomalaisille kunnon Suomi 100-vuotta juhlat. Virolainen, huonolle pirtulle maistuva viina valittiin Suomen 100-vuotisjuhlajuomaksi, Suomen 100-vuotis juhlakonsertti järjestetiin Virossa, Tallinnassa, Suomen 100-Vuotisjuhlarahasto jakoi miljoonia matujen liiketoimiin ja muunmuassa "koodari" bussiin Afrikkaan. Rahaa ei kuitenkan riittänyt kantasuomalaisille ja heidän hankkeisiinsa, muunmuassa 2000 euroa, ei ollut antaa Mannerheimin ritarien muistopuiston juhlallisuuksiin, mutta löytyi kyllä 30000 euroa Afrikan koodaribussiin. Ainoa mitä kantasuomalaisille hallitus järjesti 100-vuotisjuhlaksi, oli terroriisku Turkuun, jossa murhattiin 2 ihmistä, Pääministeri Sipilän maahankutsuman terroristin toimesta, joille jaettiin 100-vuotisjuhlarahaston rahat. Kaiken tämän "juhla"toiminnan laskun maksavat suomalaiset veronmaksajat. ON SE LOTTOVOITTO SYNTYÄ SUOMEEN, VAI MITÄ SANOO SISILISKO JUHA SIPILÄ ?

Pekka Hovatov

Äsken, tiedotustilaisuudessa tv:ssä alkoi sisäministeri Paula Risikko lässyttämään "vihapuheesta". Ei helvetti, onko sillä lehmällä kaikki muumit samassa laaksossa? Kuulemma painopiste on siirtymässä matujen ja VOKKIEN suojeluun. Nyt kaikki terveydenhuollon resurssit ohjataan matuille, ettei vain heille synny mitään traumoja.
NOI HALLITUKSEMME, KUSIPÄÄT, SIPILÄ ETUNENÄSSÄ, PILKKAA UHREJA JA NÄKÖJÄÄN KUSEE JO KUOLLEIDEN PÄÄLLE, ENNENKUIN HEITÄ ON EDES HAUDATTU.

Markus Vuorivirta

En mä nyt oikein ymmärrä. Jos asiaa on pelätty ja asiaan on varauduttu, miksi kuuden marokkolaisen ryhmä pystyi kuitenkin tekemään tekonsa niin sanotusti aika puhtaan menestyksekkäästi? Jos ei suomalaiset ja ulkomaalaiset SIVIILIT olisi toiminut ensitilassa, olisi tekijä saanut aikaiseksi vielä pahempaa tuhoa. Poliisiahan ei ollu missään ennen kuin kutsuttiin. Kun kerran jo nyt tiedetään, että ei tämä tähän jää, vaan näitä tekoja tulee vielä lisää ja vielä pahempia, olisiko jo aika ryhtyä tosissaan miettimään, mitä voitaisiin oikeasti tehdä näiden ehkäisyksi. Ensimmäinen voisi olla karkoituspäätöksen saaneiden eristäminen palautuskeskuksiin. Ruotsin ikea-puukotusten myötä piti olla ihan päivänselvä asia, että nämä kielteisen päätöksen saaneet voivat olla sellaisella asenteella, että "no on se vankilakin parempi täällä kuin kotonurkat, joten hankkiudutaan tahallaan vankilaan". Tämä siis OLI TIEDOSSA. Ja on edelleen tiedossa. Siitä on jo esimerkkejä aikaisemmalta ajalta, ulkomailta. Näin ollen on pöyristyttävää, että karkoituspäätöksen saaneet saavat kävellä täällä vapaasti...

Hannu Rautomäki

Sipilän tarkoittama varautuminen tämän kaltaisiin verisiin terroritekoihin on tapahtunut verbaalisella tasolla. Käytännön tasolla ei ole tehty mitään. Esimerkiksi kielteisen turvapaikkapäätöksen valituksen jälkeenkin saanut voi vapaasti jäädä maahan.

Olavi Nieminen

Nyt on todistettu, että poliittinen varautuminen ei merkitse mitään, eikä turvaa ketään!
Varautuminen merkitsee siis, ettei mitään tehdä, eikä vastuuta oteta.
Samaa koskee maanpuolustusta.
Mistä löytyy Suomeen tekijä ja vastuunkantaja?

Vesa Kiljunen

Voi Irja sinua.
Marokko ei ole sodassa kenenkään kanssa.Suomen matkatoimistot myyvät useisiin marokon kaupunkeihin turistimatkoja.
Tänne ei olisi pitänyt ottaa ensinmäistäkään marokkolaista turvapaikan hakijaksi.
Joko sulla lyö rattaat tosi tyhjää tai sitten olet.............

Pekka Hovatov

Seuraavat presidentinvaalit on kaiketi 28.01.2018. Silloin meille on mahdollisuus alkaa vaihtamaan tämän maan poliittista johtoa. Meillä on ainutkertainen mahdollisuus päästä eroon näistä nykyisistä selkärangattomista matelijoista. Meillä tulee maakuntavaalit ja aikanaan eduskuntavaalit. Hyvät Suomen kansalaiset, en sano ketä teidän pitäisi äänestää noissa vaaleissa, se on teidän jokaisen henkilökohtainen valinta ja vapaus tehdä se, mutta pyydän että käytätte äänioikeutenne ja varmistatte, ettei nykyinen presidentti jatka virassaan, nykyisen hallituksen jäseniä ei valita edes eduskuntaan, eikä mihinkään muuhunkaan toimeen, jossa he pääsisivät sotkemaan asioitamme. Muistakaa hyvät suomalaiset, yhteiskunta ja sen rakenteet ovat kansalaisia varten, ei siis niin että kansalaiset ovat yhteiskuntaa varten, kuten nykyään suomessa näyttääisi olevan. Vaihtakaamme siis tulevissa vaaleissa koko poliittinen johto, äänestäkää uusia tuntemattomia henkilöitä, he eivät ole ryvettynitä lihavia sikoja, jotka ajavat vain omaa asiaansa. Kukaan ei pysty enään huonommin yhteisiä asioitamme hoitamaan kuin nykyiset poliitikot. Tästä ei ole muuta suuntaa, kuin ylöspäin.

Teemu Lampila

Miten on tänä päivänä mahdollista, että lentokentältä kuljetetaan bussilasteittain ihmisiä tilaisuuksiin joissa ei ole yhtään viranomaista paikalla, mutta tapahtumassa myönnetään oleskelulupia yms. Esim Leppävaara 2vk sitten.

Hannu Mononen

Sipilä: ette ole pelänneet tätä – tehän otitte niin huolettomasti yli 30 000 turvapaikkaturistia Tornion kautta 2015, vaikka Dublinin sopimuksen nojalla olisitte saanut palauttaa heidät kaikki turvalliseen läpikulkumaahan, Ruotsiin. Muistatteko, kuka lupasi majoittaa heitä omaan kotiinsa? Kutsu on kuultu.

Sipilä: ette ole varautuneet tähän – tehän olette heittäytyneet avuttomiksi maassa laittomasti oleskelevien suhteen, joiden lukumäärää ette edes uskalla kertoa kansalle, vaikka parhaillaan valmistelette heille ylimääräistä sosiaali- ja terveysbudjettia!

Ottakaa alkajaisiksi säilöön laittomasti maassa oleskelijat ja sen jälkeen poistakaa heidät maasta lakiemme mukaan, jotta turvallisuusriskejä ei pitkitetä eikä uusia murhenäytelmiä valmistella.

Kimmo Tallqvist

Mitään ette ole varautuneet ja vielä vähemmän ennaltaehkäisseet.
Pää pensaassa persettä myöten olette vain odottaneet ja humaanisti toivoneet että eihän meillä Täällä mitään tapahdu.
Touko Aalto ja muu oppositio oikein kannustavat laittomasti maassa oleskelua ja aalto huhtikuussa oikein kannusti kansalaistottelemattomuuteen kielteisen turvapaikanhakijoiden puolesta.
Tässä nähdään miten käy kun lakia ei noudateta ja kaiken maailman murjaanit vapaasti hilluvat kaiken kansan keskellä.
Humanisminne kantaa nyt hedelmää.
Josko viimein sitä ulkomaalaislakia tiukennettaisiin edes siten että edes kansallista turvallisuutta vaarantavat henkilöt saadaan pois sekoilemasta kaduilta ?

toni poutiainen

Tämä on totta. Nyt olisi jo korkea aika oikeisiin toimiin. Jos ensimmäinen terroristi-isku Suomessa - mihin koko haittamaahanmuuton hulluuden kokonaiskuva kulminoituu - ei herätä päättäjiämme nostamaan kissaa pöydälle, niin pahoin pelkään, että se ei tule onnistumaan seuraavallakaan hallituksella tai eduskuntaryhmittymällä.

Olemme varautuneet tähän ja tämän ei myöskään pitänyt tullut yllätyksenä. Päättäjämme ovat myöskin pelänneet iskua, mutta eivät ole tehneet mitään sitä estääkseen. Pitäisikö viimein antaa tälle pelkoreaktiolle valta ja tehdä tiedostetulle uhalle jotain? Vai vieläkö jatketaan tällä vanhalla kaavalla liturgiaa, jota ollaan saatu kuulla kohta jo kymmeniä kertoja viimeisten vuosien aikana. Olemmeko unessa? Jos tunnet olevasi, niin nyt olisi syytä Herätä.

Olavi Nieminen

Isis meininki tulee lähelle, eikä sitä osata estää.
Poliitikot ja päättäjät ovat pihalla asiasta.
Geopolitiikan tutkija Alan Salehzadeh analysoi, että Suomessa kävelee tikittäviä aikapommeja.
Miksi oikeita asiantuntijoita oteta käyttöön turvallisuusasioissa ja maanpuolustuksessa?
Poliittinen liturgia ja poliittiset päätökset eivät meitä auta.

Markus Vuorivirta

Tuohon nyt on helppo vastata. Tällä Sipilän hallituksella ei missään vaiheessa ole ollut halua kuunnella oikeita asiantuntijoita... Nehän on vain sellasia ... dosentteja...

Sääli vain, että KANSA joutuu maksamaan kovan hinnan kyvyttömän ramman hallituksen toilailuista. Nyt jo verellään.

Juha Virtanen

Kyllä on Juha Sipilällä otsaa väittää että olemme varautuneet tähän. Jos tulee kaksi kuollutta ja 8 haavoittunutta niin ei voi rehellinen kaveri sanoa että olisi mitenkään varautunut. Sipilän houkutustoimet tuotti nyt tulosta. Ainoat mitkä voi olla tyytyväisiä ovat Kempeleläiset, He säilyivät hengissä kun nostivat metelin tämän huijarin pakolaisoperaation asutuksessa. Vieläkö Sipilä muuttaa Kempeleeseen, voi olla vaikeuksia ympäristön asukkaiden kanssa.

Juha Virtanen

Nyt viimestään toivottavasti huomaatte minkälaista teatteria näiden päättäjien toiminta on. Kun Turussa tapahtui terroriteko ja kansaa kuoli Turun torille niin korkeinta valtiojohtoa myöten kiiruhti tuomiokirkkoon kuvattavaksi että kansalaiset luulee päättäjien surevan tapahtunutta. Mutta itsehän ovat aiheuttaneet tämän ongelman.

Sauli Aittola

Sipilältä jälleen poliittista jargonia. Pari vuotta kun on kuunnellut ja aluksi uskonut miehen puheisiin, niin nyt täysi pettymys. Samaa vikaa monella muulla poliitikolla.

Mikä siinä on ettei poliitikoista suurin osa pysty puhumaan pelkkää asiaa. Vielä pahempi kun asemassaan antaa väärää mielikuvaa ohjeeksi ja neuvoksi kansalaisille. Nyt on vihellettävä peli poikki ja miehet vaihtoon.

Timo Hietanen

Sipilän hallituksen teot ja munattomuus pakolaispolitiikassa 2015 Tornion avointen
ovien ajoista on saanut huipennuksensa. Porukkaa, joiden taustoista, osaamisesta,
saatika mielenterveydestä ei kukaan tiennyt mitään - päästettiin housut kintuissa
tänne "kotoutumaan" veronmaksajien piikkiin. Nyt anotaan kuvainnollisesti armoa,
ymmärrystä ja toisen posken kääntämistä näille lemmikeille, kun sattuvat puremaan
auttajansa kättä. Yhtenäisyyden hengessä - ei voi kornimpaa ja ontompaa toivetta
esittää !