Lauantai 21.7.2018

Anssi Kelan pysäyttävä ulostulo: ”Osa on ollut sitä mieltä, että minut pitäisi tappaa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.8.2017 16:45
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Anssi Kela joutui poistamaan Turun puukotuksia koskevan Facebook-päivityksensä.
|

Muusikko Anssi Kela kertoo saaneensa jopa tappouhkauksia kerrottuaan perjantaina Facebookissa, että oli Turun Kauppatorilla vain hetki puukotusten jälkeen.

–Olen saanut kuulla olevani tapahtumiin osasyyllinen, koska olen mm. esiintynyt rasisminvastaisessa mielenosoituksessa. On tullut yksityisviestejä, joissa minua syytetään murhaajaksi. Osa kommentoijista on ollut sitä mieltä, että minut tai muita artisteja pitäisi tappaa, hän kertoo.

Kela korostaa pitävänsä Turun tapahtumia ”järjettöminä ja kuvottavina”.

–Sellaista ei pitäisi tapahtua Suomessa, eikä missään muuallakaan. Olen surullinen, mietin uhreja ja heidän läheisiään. Mielestäni näin kauheiden tapahtumien jälkeen on hyvin ajattelematonta ja epäkunnioittavaa lietsoa lisää väkivaltaa. Otan osaa suruun, ja nostan hattua niille sankareille, jotka pyrkivät estämään hyökkääjän etenemisen.

Kelan mukaan monet kommentoijat ovat ilkkuneet hänelle osallistumisesta Meillä on unelma -mielenosoitukseen, jossa oli kyse rasismin vastustamisesta.

–Monet näyttävät jostain syystä yhdistävän rasisminvastaisuuden terrorismin ja rikollisuuden hyväksymiseen. Kommenteissa minun väitetään kehuvan faneilleni islamia, ja uskotaan minun olevan sokea radikaalin islamin ongelmille. Tällaiset väitteet ovat absurdeja.

Kela varoittaa lietsomasta vihaa.

– Tätä kirjoittaessa ei ole vielä tiedossa, mitkä Turun iskun tekijän motiivit olivat. On kuitenkin selvää, että tehdäkseen jotain tuollaista, on tunnettava syvää vihaa ja halveksuntaa ihmiselämää kohtaan. Viha on tuhoavaa, uskonnosta, kansalaisuudesta tai ihonväristä riippumatta. Se on itseään ruokkiva kierre. Onko viisasta lietsoa sitä yhtään enempää?

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Petri Hämäläinen

Anssi Kela rinnastaa terroristin pahuuden ja kansalaisten normaalin tunnereaktion. Käsittämätöntä ja anteeksiantamatonta.

Terroristin vihaa ei saa rinnastaa kotimaastaan ja turvallisuudestaan syvästi huolissaan olevien luonnolliseen tunnereaktioon. Tekijän ihmisviha kumpuaa puhtaasta pahuudesta. Kansalaisten reaktiossa on kyse aivan eri asiasta.

Vesa Kiljunen

Anssi saa seuraavaan Mielensäpahoittaja elokuvaan pääroolin.
Eilen kyseinen taiteilija haki mediajulkisuutta olleensa paikanpäällä murhien jälkeen.
Mielestäni toiminta kertoi vajaa-älyisestä tilannetajusta,josta ihmiset hermostuivat.
No vahvassa julkisuuden halussa hyvät tavat unohtuivat.
Niin varmaan osalla kommentoijillakin,mutta sitä saa mitä tilaa!!

Oiva Luosujarvi

Periaatteessa, kun joku kuolee tai joutuu ex-pakolaisen, turvapaikanhakijan tai pakolaisen tai ulkomaalaisen laittomasti Suomessa olevan raiskauksen tai muun rikoksen uhriksi.
Olisi vain hyvä, jos uhri olisi sellainen henkilö, joka aktiivisesti puolustaa mainittuja ihmisryhmiä.
Jos uhri on ihminen, joka vastustaa pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden saapumista Suomeen tai aktiivisesti haluaa palauttaa rajatarkastukset Suomen rajoille, ettei vapaan liikkuvuuden perusteella kuka tahansa ulkomaalainen voi tulla Suomeen ilman passia / viisumia ja ilman omia rahavaroja, joilla elättää itse itsensä Suomessa ollessaan.

Jos pitää valita onko uhri ns. suvakki vai suvaisematon, niin mieluusti kaikki uhrit oltava suvakkeja.
He voisivat laittaa t-paidan, jossa teksti:
Olen suvakki. Ulkomaalainen,Jos haluat tappaa tai raiskata Suomessa, niin ota minut.

Aiemmin oli muutamilla ns. suomalaisilla t-paita, jossa oli teksti Olen muslimi.
He voivat muuttaa afrikkaan tai lähi-itään muiden samanuskoisten luokse haluamaansa valtioon ihan vapaasti.

Ihmisoikeuksia puolustavat, jotka haluaa antaa ihmisoikeudet huumekauppiaille ja terroristeille voivat matkustaa samoin vaikka saudi-arabiaan jakamaan ihmisoikeuksia naisille, lapsille ja muille uskonryhmille, joilla ei ihmisoikeuksia saudi-arabiassa ole tunnustettu.

Oiva Luosujarvi

Kun aiemmin axl smith salakuvasi suvakkeja, jotka halusivat melaa muslimilta.
Oli kohderyhmän naisten reaktio ylimitoitettu. Ketään ei raiskattu vaan vapaaehtoisina menivät muslimin luokse ja saivat mitä saivat.
Se voidaan lukea monikultttuurin syyksi ja eri kulttuurissa on eri toimintatavat.

Kauko Kaaresoja

Julkisuuden henkilöiden lisämeriittiin kuuluu se, että on saanut tappouhkauksia. Kannattaisi selvittää poliisille tällaiset uhkaukset eikä julkisuuteen.

En sinänsä ymmärrä ihmisiä, jotka viljelevät tuollaisia uhkauksia ja sitä, mitä he oikeasti ajattelevat.

Kari mäkinen ehdottaa anteeksiantamista, tässä olisi sille paikka, Anssi Kela, ymmärrä ja anna anteeksi näille vähimmille veljillesi /sisarillesi.