Perjantai 22.6.2018

Sauli Niinistö: ”Nyt on puhuttava maltilla ja tolkulla”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.8.2017 17:06
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Sauli Niinistön mukaan Suomi on uuden tilanteen edessä.
|

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vetoaa lauantaina julkaisemassaan kannanotossa suomalaisiin ja toivoo malttia.

–Vetoan mielipidejohtajiin, olivat he uskonnollisia tai aatteellisia, olivat heidän ryhmänsä pieniä tai suuria – nyt on puhuttava ennen kaikkea maltilla ja tolkulla. Sitä on vapaus ja sitä on vastuu.  

Niinistö korostaa, että kaikilla on vapaus sanoa mielipiteensä ääneen, mutta myös vastuu siitä, mihin sanat johtavat. 

–Törkeää leimaamista tai tahallista väärinymmärtämistä on jo kuultu tarpeeksi. Maahanmuuttoa joku kannattaa ja toinen taas vastustaa; se on ymmärrettävä. Mutta jos tästä rakennetaan vihanpitoa, sillä heikennetään kykyämme torjua pahaa.

Niinistön mukaan Suomi ja suomalaiset ovat uuden tilanteen edessä, kun perjantaista väkivallantekoa tutkitaan terroritekona. 

–Turku on nyt osa pitkää ketjua, joka on kulkenut meille monen maan ja kaupungin kautta. Olemme hyvässä ja pahassa osa muuta maailmaa. Samalla meidän on nyt kansakuntana mietittävä, miten käsittelemme tämän julman teon. Keskustelumme maahanmuutosta on ollut vaikeaa, melkeinpä mahdotonta jo ennen tätä. Maahanmuutto herättää vahvoja tunteita – puolesta ja vastaan. Asiallista keskustelua on vaikea käydä tunteisiin menevästä aiheesta, mutta meidän on kansana siihen kyettävä.

Niinistö muistuttaa, että Suomen menestys ja vahvuus perustuu kykyyn toimia yhdessä ja antaa tilaa erilaisille mielipiteille. 

–Leimaamatta ja syyttämättä. Ja tätä haluan erikseen korostaa: yhteiskuntarauhamme perustuu vahvasti siihen, että luotamme viranomaisiimme ja oikeuslaitokseen, niiden kykyyn tehdä oikeita ja oikeudenmukaisia päätöksiä. Suomi on oikeusvaltio. Perustamme on kansanvaltaisesti säädetty oikeusjärjestys.  

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

Täysin samaa mieltä Niinistön kanssa.
Eri "asiantuntijoiden" lausunnot on vain vihan ruokkimista ja levottomuutta herättävää. Vaikka vaalit on lähellä olisi politikkojen pidätyttävä kommentoinneista,paitsi ko.ministerien kenelle vastuu kuuluu.

Kauko Kaaresoja

Aivan, tämä maailman halaajien ja unelmien rakentajien kyvyttömyys keskustella on aivan uskomatonta. Näin se on.
Presidentiltä kaipaisi vastausta kysymykseen siihen, miten marokosta tullut on ylipäätään turvapaikanhakija tai miksi niitä tänne yleensä otettiin, kun ei olisi ollut pakko. Pelkääkö koko jetsetti nyt isisin kostoa itseään kohtaan. Lienisi presidentiltä voivan odottaa tolkun selitystä tähän järjettömään tilanteeseen. Oletteko Toksoplasman saaneita kaikki päättäjät?!!

Kauko Kaaresoja

Aivan, tämä maailman halaajien ja unelmien rakentajien kyvyttömyys keskustella on aivan uskomatonta. Näin se on.
Presidentiltä kaipaisi vastausta siihen, miten marokosta tullut on ylipäätään turvapaikanhakija tai miksi niitä tänne yleensä otettiin, kun ei olisi ollut pakko. Pelkääkö koko jetsetti nyt isisin kostoa itseään kohtaan. Lienisi presidentiltä voivan odottaa tolkun selitystä tähän järjettömään tilanteeseen. Oletteko Toksoplasman saaneita kaikki päättäjät?!!

Kari Outinen

Niin meidän vain pitäisi olla hiljaa ja hyväksyä kaikki mitä mamut tekee. Ei se niin mene. Jotkut maahan muuttajat koittavat osoittaa myötätuntoa meitä kohtaan, mutta tuskin se on aitoa. Emme tarvi tänne vihan lietsojia ja väkivallan tekijöitä, meidän elätettäväksi, joten ei muuta kun maasta ulos ja mahdollisimman nopeasti. Eikä meidän rahat riitä elättämään kymmeniä tuhansia loisia, jotka eivät koskaan tule itseään elättämään,.

Pekka Hovatov

Seuraavat presidentinvaalit on kaiketi 28.01.2018. Silloin meille on mahdollisuus alkaa vaihtamaan tämän maan poliittista johtoa. Meillä on ainutkertainen mahdollisuus päästä eroon näistä nykyisistä selkärangattomista matelijoista. Meillä tulee maakuntavaalit ja aikanaan eduskuntavaalit. Hyvät Suomen kansalaiset, en sano ketä teidän pitäisi äänestää noissa vaaleissa, se on teidän jokaisen henkilökohtainen valinta ja vapaus tehdä se, mutta pyydän että käytätte äänioikeutenne ja varmistatte, ettei nykyinen presidentti jatka virassaan, nykyisen hallituksen jäseniä ei valita edes eduskuntaan, eikä mihinkään muuhunkaan toimeen, jossa he pääsisivät sotkemaan asioitamme. Muistakaa hyvät suomalaiset, yhteiskunta ja sen rakenteet ovat kansalaisia varten, ei siis niin että kansalaiset ovat yhteiskuntaa varten, kuten nykyään suomessa näyttääisi olevan. Vaihtakaamme siis tulevissa vaaleissa koko poliittinen johto, äänestäkää uusia tuntemattomia henkilöitä, he eivät ole ryvettynitä lihavia sikoja, jotka ajavat vain omaa asiaansa. Kukaan ei pysty enään huonommin yhteisiä asioitamme hoitamaan kuin nykyiset poliitikot. Tästä ei ole muuta suuntaa, kuin ylöspäin.

Marja-Liisa Kalkela

Totta.Noilla perusteilla kannattaa vältää nyt vastuussa olevia puolueita jotka on hallituksessa.Samoin puolueita jotka on eduskunnassa.
Sitäkö tarkoitit? Kansahan valitsi nuo sinne itse kaikki 200 "kansanpalvelijaa"!
Eduskuntahan päätökset tekee ,ei presitentti enää -08 jälkeen Lissabonin sopimus.

Pekka Hovatov

Suomen valtionjohto järjesti meille kanta suomalaisille kunnon Suomi 100-vuotta juhlat. Virolainen, huonolle pirtulle maistuva viina valittiin Suomen 100-vuotisjuhlajuomaksi, Suomen 100-vuotis juhlakonsertti järjestetiin Virossa, Tallinnassa, Suomen 100-Vuotisjuhlarahasto jakoi miljoonia matujen liiketoimiin ja muunmuassa "koodari" bussiin Afrikkaan. Rahaa ei kuitenkan riittänyt kantasuomalaisille ja heidän hankkeisiinsa, muunmuassa 2000 euroa, ei ollut antaa Mannerheimin ritarien muistopuiston juhlallisuuksiin, mutta löytyi kyllä 30000 euroa Afrikan koodaribussiin. Ainoa mitä kantasuomalaisille hallitus järjesti 100-vuotisjuhlaksi, oli terroriisku Turkuun, jossa murhattiin 2 ihmistä, Pääministeri Sipilän maahankutsuman terroristin toimesta, joille jaettiin 100-vuotisjuhlarahaston rahat. Kaiken tämän "juhla"toiminnan laskun maksavat suomalaiset veronmaksajat. ON SE LOTTOVOITTO SYNTYÄ SUOMEEN, VAI MITÄ SANOO SISILISKO JUHA SIPILÄ ?

Ps. Jos seurasitte tv:stä Sipilän ja Risikon tiedotustilaisuutta, niin puhujan pöntöissä oli iso plakaatti Suomi 100-vuotta juhlakilpi. Aika vitun mautonta, eikö totta? Olisi kai liikaa ollut vaadittu, että joku Sipilän lähipiirissä olisi tajunnut poistaa ne tai ainakin peittää.
No, niinkuin aikaisemmin totesin Sipilä ja kumppanit järjestivät suomalaislle terroristiiskun ja edesauttoivat murhaamaan kansalaisiaan.

Pentti Westerholm

Samaa mieltä Niinistön kanssa jos hän tarkoittaa sitä,että asiat puhutaan niinkuin ne ovat.Ei peitellä tai sievistellä terroritekoa ja vähätellä yksittäiseksi tapaukseksi.
Vihan ja koston tuntemus on aivan tervettä ja oikeutettua tässä karmivassa tapahtumassa.Vastatoimepiteet täytyy tietenkin tehdä lakien mukaiseti ,mikäli poikkeavasti toimitaan siitä seuraa rangaistus.

Timo Hietanen

Koko turvapaikka- ja pakolaispolitiikka on laitettava nopeasti täysremonttiin. Turvalli-
siksi luokitelluista maista tunkeutuvat jo rajalla takaisin. Marokon moniosaajat ovat
elintasoshoppareita. Ja suurin osa Irakista tulleista. Euroopan voi tuhota totaalisesti
liberaalia demokratiaa ja ns. "eurooppalaisia arvoja" julistamalla. Yksi todiste tästä
Turun keskustan terroripuukotus.

Pertti Väänänen

Kari Rajamäen (SDP) jälkeen Suomessa on ollut sisäministereinä kokoomuslaisia (Päivi Räsästä (KD) lukuun ottamatta) viimeisten 10 vuoden aikana.
Tämän ns. kykypuolueen tulokset sisäministerin salkun hoidosta ovat nyt kaikkien nähtävinä...

Juhani Kuivasto

Mites Sauli homma etenee tämän jälkeen? Mitä on tulevat teot tällaisten tragedioiden ehkäisemiseksi? Kun koru puheet on pidetty ja nähty mihin suuntasn tää linja menre, niin mitä tekee hallitus ja suomen johtavissa asemissa olevat ministerit, sen eteen että tätä ei enään tapahdu? Vai onko bussines niin syvällä maahantulioiden suhteen että se kävelee ensi siaisesti turvallisuuden yli?

Juha Uotinen

Puheet on puhuttu, niillä saatiin aikaiseksi kahden naisen ruumis. Teot olisivat estäneet tapahtuman; paperittomat äärijärjestöt muslimimaista on karkotettava nyt heti, kun ei ajoissa tehty mitään. Hyssyteltiin ja lässyteltiin pakolaisasioissa. Nyt on enää turhaan lykkiä, paskat on jo housussa... Ja ruumiit Turun torilla.

Pekka Koivumäki

Arvoisa herra presidentti, ottakaa nyt kaikki se jäljellä oleva vaikutusvaltanne henkilöstänne ja presidentti-instituutiosta ja laittakaa ne työhön maamme hallituksen ja erityisesti kokoomuksen, jonka sylistä olette lähtöisin, keskuuteen.

Teidän kunnioituksenne palautusta Suomen kansa suorastaan janoaa. Sen korjaaminen ei vaadi yhtään enempää eikä vähempää kuin rajatarkastusten ja maahantulon kriteerien palauttamisen EU:ta edeltäneeseen tilanteeseen sekä maanvaltauksen ohjeistuksen tarkistuksen ajanmukaiseksi.

Suomi odottaa teiltä nyt paljon. Myös EU odottaa teiltä paljon. Te olette Suomen ja suomalaisten presidentti. Täyttäkää se valtava ja kunniakas tehtävä. Se riittää kaikille suomalaisille, vaikka jotkut paljonsa vartijat maassa eivät läpityytyväisiä olisikaan. Johtakoot jalkaväenkenraali Adolf Ehrnroth teitä sanoillaan: "Suomi on hyvä maa. Se on puolustamisen arvoinen ja sen ainoa puolustaja on Suomen kansa."

Jukka Lampinen

Oikeastaan asiaan ei pitäisi kiinnittää huomiota ollenkaan, tyhjänpäiväisen tapahtuman suurentelussa ei paljoakaan järkeä ole.
Tekijöitä se kyllä innostaa ja kannustaa kovasti.

Toisaalta meidän reagoinissa on jotain kovasti tuttua, juuri näin on kautta historian käyttäytyny kansat, jotka alistaa ja sortaa muita kansoja.
Moraalisella paatoksella, tehdään oikeutetuksi oma Imperialistinen ylivalta.

Tapani Millaskangas

Presidentti ei lausunnossaan sanallakaan tuominnut islamilaista terrorismia, vaan heti alkoi suomalaisten syyllistäminen. Ei hänen olisi tarvinnut yleistää puheessaan vaan kertoa suoraan mikä taho leimaa ja väärinymmärtää. Minä kyllä sen tiedän.

Timo Hietanen

Unkari, Puola, Tsekki ja mm. Viro eivät liikoja paini tällaisten koettujen ongelmien
kanssa. Hatunnosto kyseisten maiden poliitikoille, joilla on munaa ja sydäntä
ajatella oman maansa etuja - toisin kuin nämä 100-vuotiaan Hölmölän selittäjät.

Oiva Luosujarvi

Nyt on alettava EU:n alueella ja Suomessa miettimään miten terroristeja rangaistaan ja millaisiin vankiloihin he joutuvat.
Kun Suomi joutui terroristin kohteeksi jo todellisesti ja ihmisiä on kuollut ja loukkaantunut. Tuomio tulee myöhemmin ja varmaankin joutuu vankilaan 25 vuodeksi tai pidemmäksi aikaa, jos oikeus toteutuu, siis jos...

Kustannus yhtä terroristia kohtaan on yhden vuoden aikana huomattava summa veronmaksajille. Kustannus useita terroristeja vankiloissa Suomessa on huomattava summa x terroristien määrä.
Jos huonosti käy ja seuraavan 10 vuoden aikana on Suomen vankiloissa 1000 terroristia jo elinkautista istumassa, niin onko jo kustannus miljardi euroa vuodessa yli tai alle sen summan ?
Euroopan mittakaavassa on tuhansia terroristeja ja niiden sijoittaminen vankiloihin maksaa enemmän kuin koko Suomen budjetti vuosittain.

Ihmisoikeudet on aina puheissa mukana tietyillä poliitikoilla, mutta kysymys on siitä onko ihmisoikeuksia annettava niille, jotka ihmisoikeudet toimillaan uhreiltansa poistavat?
Miksi terroristilla ja huumekauppiaalla on ihmisoikeudet. Miksi uhreilla ei tarvitse olla ihmisoikeuksia vaan terroristeilla ideologisten tai uskonnollisten syiden vuoksi on oikeus tappaa, mutta ei itse joutua tapetuksi? Miksi huumekauppiaalla on oikeus myydä huumetta saadakseen itselleen huimat voitot taloudellisesti, vaikka huumeet tappavat satoja tuhansia ihmisiä vuosittain ympäri maailmaan, mutta heitä ei tapeta antamalla huumetta yliannostuksen verran heille itselleen ?

Kuitenkin maailmalla on armeijoita, jotka tappavat terroristeja eri valtioissa. On raskaasti aseistautuneita poliiseja, jotka tappavat huumekauppiaita, jotka vastustavat pidätystä.
Euroopassa poliiseilla ja sotilailla on oikeus ampua tappavasti terroristeja ja huumekauppiaita, mutta oikeudet ei langeta kuolemantuomioita hengissä kiinni saaduille terroristeilla ja huumekauppiaille.
Vertailuna kuitenkin huumeet tappavat enemmän ihmisiä maailmassa kuin terroristit vuosittain. Narkkarit tappavat ja ryöstävät enemmän vuosittain kuin terroristit ovat koskaan pystyneet.
Usein myös terroristit toimivat huumeiden vaikutuksen alaisina.

Joten jotakin on tehtävä.

Timo Nenonen

Tämä saatanan kävelevä katastrofi voisi kyllä pitää turpansa kiinni. eikö nämä lahopäät vieläkään tajua , mikä kauheus siitä seuraa, kun rajojen yli päästettiin 32000 terroristi-aihiota.
Suomen kaikki poliittiset päättäjät pitäisi panna teloituskomppanian eteen vastaamaan tekosistaan.

Seppo O. Saarela

Minut tunnetaan yltiösosiaalisena, kaikenmaalaisia ihmisiä rakastavana kaverina.

Mutta...nyt, kun Suomi-neito on menettänyt neitsyytensä, on meidän vastattava islamin haasteisiin samalla mitalla. Esimerkiksi Helsinkiin suunnitellaan 7 uutta moskeijaa...suurin niistä olisi 2 kertaa Tuomiokirkon kokoinen.

Ei tule tapahtumaan, mikäli se minusta on kiinni.

Rauhanomaiset, Suomeen halukkaasti integroituvat, työtätekevät ihmiset ovat enemmän kuin tervetulleita, mutta sossun varassa elävät, meitä suomalaisia karttavat islamistit, joilla on minun maksamani asunto, älypuhelimet, 5-8 lapsen vaunut, bussiliput, haluttomuus oppia kieltä, ja kulttuuriamme yleisestikin vierastavat henkilöt eivät kuulu heihin.

Tätä menoa olemme hyvinkin nopeasti keski-eurooppalaisessa tilanteessa, jossa lentokentillä, yleisötapahtumissa, isoissa kauppakeskuksissa ym. on poliiseilla rynnäkkökiväärit ja suojaliivit päällä.

Jatketaan vain laitonta, paperitonta maahanmuuttoa, niin toiveemme toteutuu nopeastikin.

Super Hessu

Puhutaan sitten tolkulla asioilla on nimittäin toinenkin laita ja sellainen tässä

https://lintukotoblog.wordpress.com/2017/02/25/sauli-niinisto

Suomen kansa erehdytettiin äänestämään presidentiksi Sauli Väinämö Niinistö, jolta puuttuu täydellisesti resurssit vaativan presidentin viran hoitamiseen. Nyt viisi vuotta presidenttinä oltuaan Niinistö itsekin todistaa soveltumattomuutensa presidentiksi, hän ei ole saanut mitään konkreettista hyvää Suomelle presidenttinä ollessaan. Hän on täysin nollatoleranssin miehiä, kaiken lisäksi hän on vanhus joka ei enää uudistu. Niinistö on politisoitunut,epävakaa ja impulsiivinen ihminen.

Hänestä puuttuu presidentin tärkeimmät henkiset ominaisuudet, paineensietokyky,diplomaattisuus, älykkyys ja empatia. Juuri siksi hänessä ei ole myös auktoriteettia.

Koko Niinistön poliittinen ura on perustunut hänen ilkivaltaansa Suomea kohtaan, Jo valtiovarainministerinä hän ajoi Suomen EU-petokseen, lue aiheesta raportti tästä.

http://seppohautaaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/147807-sauli-niinisto-65-v...

Nyt presidenttinä hänen tyhjyytensä on vasta tullut esille. Hän on sokaistunut valtaan mutta niin käy tyhmille.

Katsokaa ympärillenne. Suomalainen yhteiskunta ei ole enää turvallisuuden lintukoto. Suomen pahoinvointi on yksinteoin Sauli Väinämö Niinistön syytä.

Ulkomaat pitää Niinistöä pilkkanaan, sadat tuhannet suomalaiset näkevät Niinistön kyvyttömyyden presidenttinä.

Lehdissä ja televisiossa on kiihtynyt Niinistön väritetty mainos tyyliin yksi kaunis liioittelu Niinistöstä Ylellä yksitoista tekaistua Niinistön kehua lehdissä. Niinistön mainostoimisto on panikoitunut koska kansa osaa käyttää tänään internetiä ja näkeekin täältä kaiken Niinistön salatuista taustoista ja pimeästä puolesta.

Ylen Taloustutkimukset, gallupit ja lehtien äänestykset Niinistön “suuresta kansansuosiosta” on täyttä huijausta, katso täältä esimerkiksi miten Taloustutkimukseksi naamioitu Niinistön “kannatusmittaus” kärähti samana päivänä kun tili eetteriin

Järki on alkanut kadota muiltakin, sosiaalidemokraatit nimittäin ovat ampumalla itseään pahasti nilkkaan höyryämällä Niinistöä presidenttiehdokkaaksi. Pesunkestävä roisto pinttynyt kokkare ja kaksinkertainen maanpetosmies sosiaalidemokraattien presidenttiehdokkaana kuuluu ainoastaan Sirkus Sariolan klovnien ohjelmanumeroksi.

Suomalainen ole järkevä ja älä äänestä enää Sauli Niinistöä presidentiksi jos hän asettuu vielä ehdolle 2018. Katso tästä 10 konkreettista syytä olla äänestämättä häntä enää. Tyhmät sokeat ja kuurot äänestivät 2012 presidentiksi Niinistön, vanhuksen jolla ei ole harmainta aavistusta mitä presidentin status käsittää. Nämä asiat Niinistö salasi itsestään 2012:

http://sauliniinistosalosta.blogspot.fi/2016/12/10-syyta-olla-aanestamat...

Sauli Niinistö on pelkkä B-luokan kyläjuristi joka vahingoittaa presidentin instituutiota. Ajatelkaa miten maailma ilkkuu tulevaisuudessa sille jos Niinistö asettuu vielä ehdolle että pienen Suomen presidenttinä on vähäjärkinen vanhus joka on niin paljon henkisesti rajoittunut että valevaimonkin virkaa täytyy hoitaa oma puolta nuorempi sukulaistyttö.

Niinistön ainoat meriitit elämässä ja politiikassa ovat ainoastaan vahingoittaminen, insesti,aviorikokset,julmuus,talosrikokset ja maan petokset

Viime päivinä se iljettävämpi iltapäivälehti mätti Niinistön mainoksen "yhdessä selvittävä" Niinistön suusta. Niinistö ei ajattele kuin itseään Thaimaan tsunamissa
jätti muut pulaan pelastaakseen nahkansa ja EU- petoksen myötä unohtanut satoja tuhansia kuolemaan

Suomalainen älä äänestä enää tätä miestä