Sunnuntai 22.7.2018

Turussa tehty uusia kotietsintöjä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.8.2017 14:04
Päivitetty: 
20.8.2017 16:37
  • Kuva: EPA / Markku Ojala
    Kuva
    Tutkinnanjohtaja Crista Granroth, KRP:n päällikkö Robin Lardot ja Lounais-Suomen apulaispoliisipäällikkö Kari Puolitaival tiedotustilaisuudessa lauantaina.
|

Keskusrikospoliisin mukaan poliisi on tehnyt uusia kotietsintöjä muun muassa Turun Runosmäessä perjantain puukotusten vuoksi. Uusia kiinniottoja ei ole tehty.

KRP kertoi sunnuntaina iltapäivällä, että pääepäiltyä on kuulusteltu ja häntä esitetään maanantaina vangittavaksi.

Lue lisää: Uutta tietoa KRP:ltä: Turun pääepäiltyä kuulusteltu

Neljän muun epäillyn kuulustelut ovat jatkuneet, ja he ovat KRP:n mukaan olleet halukkaita selvittämään asioita poliisin kanssa.

–Heidän osalta ei ole vielä ratkaistu, tullaanko heitä huomenna esittämään Varsinais-Suomen käräjäoikeudelle vangittavaksi. Heidän osuutensa tapahtumiin on vielä epäselvä, ja heidän asemansa voi muuttua esitutkinnan edetessä, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Crista Granroth sanoo tiedotteessa.

Tekoja tutkitaan terroristisessa tarkoituksessa tehtyinä murhina sekä niiden yrityksinä. Puukotusten rekonstruktio järjestettiin Turun keskustassa sunnuntaina aamulla. Granrothin mukaan tällaisen rekonstruktion teko on normaali osa vakavien rikosten tutkintaa.

Poliisi on kuulustellut myös silminnäkijöitä, ja heidän osalta kuulustelut tulevat jatkumaan vielä useita päiviä. 

Poliisin tiedossa ei ole merkittäviä muutoksia rikosten uhrina loukkaantuneiden tilassa. Osaa asianomistajista on päästy kuulemaan, mutta osan kohdalla odotetaan terveydentilan kohenemista.

Poliisi julkaisi lauantaina puhelinnumeron (0465342316), jossa otetaan vastaan kuvia ja videotallenteita WhatsApp-viesteinä. KRP kertoo saaneensa jo materiaalia, ja haluaa kiittää niistä. Materiaalia voi edelleen toimittaa tähän numeroon.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Olavi Nieminen

Miksi nämä tikittävät aikapommit ja rikolliset ovat vapaana eikä heitä poisteta maasta?
Miksi asiantuntijoita ei käytetä, kuten esim. Geopolitiikan tutkija Alan Salehzadeh olisi?
Politiikka ei nyt auta ja ratkaise, se on jopa vastuuton tie!