Sunnuntai 26.5.2019

Kansanedustaja: ”Suomessa oleskeleva jihadisti iskee Suomessa – turvapaikkaprosessia muutettava”

Luotu: 
21.8.2017 08:25
Päivitetty: 
21.8.2017 08:33
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Perussuomalainen kansanedustaja Tom Packalén sijoittaisi ne turvapaikanhakijat, joiden turvapaikka on epätodennäköinen, syrjäisiin paikkoihin perustettaville konttileireille.
|

Poliisitaustainen kansanedustaja Tom Packalén (ps.) huomauttaa, että Turun tapahtumien kaltainen yksittäisen tekijän tai pienryhmän suorittama veitsi-isku on ollut odotettavissa Suomessakin jo pitkään.

Hän toteaa Suojelupoliisin viestittäneen kauan, että Suomi ei ole ensisijainen kohde terrori-iskulle.

– Ei olekaan, jos mietitään al-Qaida -tyyppistä suuren mittakaavan operaatiota, mutta Turun tapahtumien kaltainen veitsi-isku on ollut odotettavissa jo pitkään. Suomessa oleskeleva jihadisti iskee Suomessa, ja jihadisteja meillä riittää, Packalén kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Lue myös: ”Suomeen on syntynyt jihadistinen alamaailma” – Supolta varoitus TE:ssä

Hänen mielestään tiedustelulaki, joka nousi keskusteluun heti viikonloppuna Turun tapahtumien jälkeen, on saatava läpi nopeasti. Packalen kirjoittaa, että myös turvapaikanhakuprosessia olisi kehitettävä merkittävästi. Turun epäilty tuli Suomeen turvapaikanhakijana vuonna 2016, ja vahvistamattomien lehtiväitteiden mukaan hän olisi saanut kieltävän päätöksen.

– Uudet turvapaikanhakijat, jotka todennäköisesti eivät saa turvapaikkaa, on sijoitettava syrjäseuduille perustettaviin keskuksiin, joihin tarvittaessa järjestetään työmailta tuttu konttimajoitus. Joku käytöstä poistettu kaivosalue Lapissa sopisi tähän erinomaisesti, sillä niissä on valmiina viemäröinti ja keittiö yms. infrastruktuuri. Riittävän syrjäinen sijainti estää joukossa mahdollisesti lymyileviä jihadisteja toteuttamasta fantasioitaan, Packalén kirjoittaa.

– Ne joilla on suuri todennäköisyys saada turvapaikka, pitää sijoittaa normaaleihin vastaanottokeskuksiin, joissa oikeasti huolehditaan alusta alkaen kotouttamisesta ja opetetaan suomalaisia tapoja ja kulttuuria.

Kielteisen päätöksen saaneille eli Packalénin sanoin laittomasti maassa oleville ”on järjestettävä majoitus johonkin syrjäiseen paikkaan, kunnes maasta poistaminen onnistuu”, kansanedustaja kirjoittaa.

– Laittomasti maassa olevista pitää uskaltaa puhua laittomasti maassa olevina, ei paperittomina, hän lisää.

Packalén toteaa, että Turun poliisi pysäytti hyökkääjän nopeasti ja varmasti, ”mistä voi kiittää paitsi rautaista ammattitaitoa myös sattumaa”.

– Poliiseja on Suomessa niin vähän, että monessa paikassa poliisilla olisi voinut mennä 15-30 minuuttia ehtiä paikalle ja jossain oikein syrjäisessä paikassa poliisia olisi jouduttu odottamaan jopa tunti. Jokainen voi miettiä, mitä vahinkoa yksittäinenkin hyökkääjä voi saada aikaiseksi siinä ajassa, hän varoittaa.

Kansanedustajan mukaan poliisin määrää ja resursseja on välittömästi alettava kasvattaa. Edellisellä 34 miljoonan euron lisämäärärahalla vain turvataan poliisin toimintakyky, hän arvioi.

Lue lisää:

Sauli Niinistö korostaa tiedustelulain tärkeyttä: ”Asiassa täytyy nyt toimia ripeästi”

Eversti hoputtaa uutta tiedustelulakia: ”Ihmettelen, jos joku vielä kiistää kiireellisyyden”

”Suomeen on syntynyt jihadistinen alamaailma” – Supolta varoitus TE:ssä

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pasi Käyhkö

Mitä koko kansanedustaja - ja puoluekasrti on tehnyt? Suurimpina luvattoman maahantulon puolustajina ovat toimineet nykyiset oppositiopuolueet. Lukuunottamatta persuja. Samoin hehän ovat vastustaneet uuden turvallisuuteen vaikuttavan lain käsittelyä Lukuunottamatta persuja.

Kimmo Tallqvist

Tähän on ja oli "varauduttu" sanoi Sipilä.
Anteeksi,mutta miten ?
Hallitusohjelmassa on ulkomaalaislain kiristykset kansallisen turvallisuuden parantamiseksi mutta Sipilä on ollut haluton viemään niitä eteenpäin.
Oppositiolta tuli aiemmin jopa yhteinen julkilausuma, Jossa vaadittiin kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille laittomille maassaolijoille uudestaan tilapäisiä oleskelulupia EU;n yleislinjan vastaisesti
Valitus byrokratiaa on jo yllinkyllin.
Vain 5 %;saa KHO muuttaa kielteistä turvapaikkapäätöstä !
Suomalaisten oikeuksista ja turvallisuudesta ei niin väliä.
Kiristykset tähän löperöön politiikkaan tarvitaan.
Suvakkien maailmanhalaus tuotti ruumiita Turkuun.
Rajat auki rauhalle- mielenosoittajat voisivat nyt kertoa uhrien omaisille tekoinhimillisen ylevän hyvyytensä tuloksia Turun toreilla.

Gun-May Arffman

Jussi Halla-ahon kirjoittama hallitusohjelma ei kelvannut Sipilälle/Orpolle, sama josta Tom Packalen nyt puhuu. Sipilän ja Orpon arvomaailmaan näyttää kuuluvan kansalaisten brutaali teurastaminen kaduille. Sipilä ja Orpo ovat mahdollistaneet Turun tapahtumat. Heidän kammottavan, virheellisen politiikan seurauksia saamme nyt nähdä ja pelkäänpä että mitään konkreettista ei tule tapahtumaan. Avoimen kestustelun sijaan nämä herrat keskittyvät peittelyyn ja valehteluun.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #16

Eikö kaikki persut ollutkaan T.Soinin persuja kesäkuu-17 asti?
Eli hallituspuolueella rivit oli jo tuolloin kahtia jakautuneet? Hallitukseen oli silti kova hinku?

Perussuomalaisten Halla-aholaiset kiristävät hallituskumppaneita: maahanmuutto tiukemmaksi tai SOTE ei etene.
29.3.2017
KU
39 Ps 9 vastusti ,30 Ps hyväksyi hallituksen maahanmuutto politiikan .
helmikuu-17
STT/Kaleva

Hannu Rautomäki

Suomessa asuvassa noin 360 000 ulkomaalaisen joukossa on vielä monta jihadistia lisääkin. Aika näyttää.
Miksi rauhanaikaa viettävästä Marokosta on täällä turvapaikanhakijoita?
Todella omituista bilateralismia sellainen, että suomalaisturistit vievät rahansa Marokkoon, ja vastavuoroisesti sieltä tulee täysin perusteettomia turvapaikanhakijoita valtion täydelle ylöspidolle, joka valituskierteen kautta jatkuu 2-3 vuotta.

Markus Vuorivirta

Viro kuuluu ihan samaan EU:n. Harva täälläkään hoksaa, että sielähän asiat tehdään juuri tuolleen "keskitysleirimäisesti". Sielä eristetään puolivankilaan odottelemaan turvapaikkapäätöstä. Sielä eristetään siis IHAN KAIKKI hakijat. Se onkin varmaan se primääri syy miksi sinne ei hirveästi hakijoita menekään. No joka tapauksessa. Eipä viroa mikään taho moiti. Ilmeisesti sekin käytäntö kuitenkin sitten sopii EU:llekin. Itse asiassa viroa ei edes mitenkään demonisoida julkisuudessa...

Hannu Rautomäki

Poliitikot pääsääntöisesti eivät vieläkään ymmärrä sitä, että Suomesta ei ole maailman sosiaalitoimistoksi, kun omienkin kansalaisien toimeentulo on vaakalaudalla. Köyhän valtion leikkimästä maailmanparannuksesta tulevat aikanaan kärsimään kaikki.

Seija Rantasalo

Marja-liisa Kalkela, Sipilän -orpon IHN OMA päätös oli päästä 35,000 laitonta mammua maahan ne tuli kaikki vasten kaikkein sopimusten laitomasti maahan annteksi mutta missä malimasa tee elätte ne tuli läpi 10 eri maan missä on rauha ja Sipilä JOUTUI myöntämän että KAIKKI olisi voitu palautta Ruotsin JOKA IKINEN !! piste todella hyvin huono mammupolitika JAA SYYLISET ON SIPI-ORPO !!!!

Marja-Liisa Kalkela

Syyllisiä on kaikki 200 päättäjää eduskunnassa. Myös oppositio.Valiokunnissa missä maahanmuutosta päätetään istuu joka puolueesta useampi edustaja.Myös oppositiosta.
Jos Norja sai rajan kiinni Venäjän puolelta? Mikähän mahtoi olla syy ettei meidän ministerit saanut?
On turha syyllistää ketään erikseen. Eduskunta on sitä varten että sen tehtävä on huolehtia asiat,maan ja kansan parhaaksi.Siksi heidät sinne on valittu.
Ei riitelemään keskenään.Ei puoluetukia kasvattamaan ja puolueen valtaa varten.
Onneksi edm.on vielä kesälomaakin 1½kk,maan asiathan on kunnossa?

Kimmo Tallqvist

Missä on oulunkylän papitar ja pakkopalautuksia vastustavat aktivistit nyt ?
Miksi ei plakaatit taas heilu ja rynnätä poliisiautojen eteen ?
Hehän kannustivat kansalaistottelemattomuuteen ja uhmaamaan oikeusvaltion lakeja ja oikeusjärjestelmää.
Turussa nähtiin mitä tapahtuu jos oikeutta ja lakeja tulkitaan vain oman agendan kautta.
Tämäkin mamu varmaan omassa sairaassa radikaalisekopää laintulkinnassaan koki tekonsa jotenkin oikeutetuksi.
Kiristykset maahantuloon rajoille niin ei tarvitse tulla tänne pettymään kun kadut ei ollutkaan kultaa ja vaaleita neitsyeitä eikä palatseja ollutkaan ilmaiseksi tarjolla.

tuomas tanner

"kunnes maasta poistaminen onnistuu," kansanedustaja kirjoittaa.
Tuossa esim 16:40 lähtevällä lennolla näyttäisi olevan tilaa. Ne jotka ovat toisesta EU maasta saapuneet voi ihan laillisesti laittaa sinne takaisin ensimmäisellä koneella.

Pekka Hovatov

Nyt on alkanut erittäin voimakas "valkopyykin pesu" suvakkimedioissa, Iltasanomissa, Iltalehdessä ja Hesarissa. Niissä on tehty sankaripelastaja "pakolaisesta", joka kuitenkin myöhemmin muualla julkaistussa video ja kuvamateriaalissa seisoo tumput suorina ja katsoo vierestä kun valkoihoinen (todennäköisesti Suomalainen) yrittää pysäyttää uhrin verenvuotoa. "Pakolainen" ja iltapäivälehtien sankari siis varastaa toiselle kuuluvan kunnian, kerran kamelivaras, aina kamelivaras. Samat suvakki toimittajat ovat alkaneet inhimillistämään, eli tekemään uhria terroristista. Kohta samat toimittajat varmaan vaatiin oikeille uhreille rangaistusta ja terroristille korvauksia. Todella törkeää toimintaa ja käytöstä. Lehtien päätoimittajat näyttää hyväksyvän tuon törkeän toiminnan ja oikeiden uhrien halveksunnan. Kehoitankin kaikkia boikotoimaan kyseisiä julkaisuja, koska he uutisensa perusuu valheisiin ja objektiivisestä tiedon välittämisestä ei ole tietoakaan. By the way, kyseiset sankaritoimittajat ovat: Heini Särkkä, Riika Nykänen, Riikka Nyman ja Hanna Gråsten. Hehkutuksesta ja sen määrästä päätellen, kyseiset ulkomaalaiset henkilöt ovat vähintään keksineet parannuksen syöpään ja kaikkiin muihin ihmiskuntaa vaivanneisiin tauteihin tai pysäyttäneet ydinase hyökkäysen Suomeen. Ehdotankin että iltasanomat, Iltalehti ja Helsinginsanomat ehdottavat seuraaviksi Nobel palkintojen saajaksi Turun torilla ansiokkaasti toimineita ulkomaalaisia, varsinkin henkilöä joka todellisuudessa seisoi vieressä, kädet taskussa ja toimettomana, kun uhri meinasi vuotaa kuiviin.

Pekka Hovatov

Refugees hosbitality club pitää luokitella järjestäytyneeksi rikollisjärjestöksi ja sen toiminta on kiellettävä. Perusteluinani on, että sen jäsenet yllyttävät toistuvasti ihmisiä rikoksiin ja he itse syyllistyvät myös toistuvasti rikoksiin, niistä vähäisimpänä on virkavallan vastustaminen ja viranomaistyön estäminen, heidän suorittaessaan heille määrättyä viranomaistyötä. Koska poliisi ja propagandaministeri Paula Risikko ei kykene, eikä selvästikään halua itse puuttua tuon ja muiden vastaavien ryhmien toimintaan, mutta kuitenkin hän kärkkäästi puuttuu vastakkaisia näkemyksiä omaavien ryhmien toimintaan, tulisi propagandaministeri Risikko asettaa syytteeseen eduskunnan toimesta. Löytyykö eduskunnasta selkärankaa???

Seppo Nieminen

Se mitä on nähty että tälläinen marokkolainen terroristi joka tulee ja tekee tallaisen rikoksen on heti karkotettava ja kaikki muut jotka havaitaan olevan mukana karkotus heti voimaan Nyt on aika herätä todellisuuteen maahanmuutolle heti toppi ei ainuttakaan maahan muutajaa Suomeen nyt kun on eduskunta ja Presidentti vaalit tulossa Perussuomalaiset tulevat nousemaan suurimmaksi puolueeksi HALLA -AHON johdolla heillä on ainoa oikea näkemys maamme tulevaisuuden kannalta EI MUUTA KUN ÄÄNET JUSSI-HALLA AHOLLE JA LAURA HUHTASAARELLE

Kimmo Tallqvist

Näköjään saa kun lukee sinun täysin epärelevanttia aivoitusta.
Vähentääkö jonkun toisen tekemä aikaisempi murha nyt käsillä olevan teon tuomittavuutta ?
Vähän kuin biudet aikoinaan A2 illassa.
Ei ulkomaalaisten tekemiä raiskauksia saisi korostaa koska suomalaiset raiskaa määrällisesti enemmän.
Ei siis mielestäsi syytä huoleen koska muualla maailmassa murhataan paljon enemmän kuin Turun toreilla ja suomalaisistakin löytyy murhaajia.
Koko maailma vaan kritiikittä Kempeleelle kuten Sipilä toivotti ja arabilehdistö peräänkuulutti.

Kauko Kaaresoja

Herra Vaulasvirta, ei tappamisessa ole eroja teki sen joku takahikiän peräkammarissa tai Norjan saarilla tai Suomen koulussa.

Kristillisen moraalin mukaan tappaminen on viidennen käskyn rikkomista. Myös maallinen laki tuomitsee tätä nykyä.

Nyt siis puhutaan Turun terrorismista ja sen mahdollisista taustoista ja suomen poliitikkojen virheistä.

Jukka Lampinen

Kaikki on yhtämieltä siitä, että terrorismi on mitätöntä ja merkitsemätöntä puuhastelua.
Sitä se on, joten ei pidetä siitä sitten niin suurta meteliä.
Lähi-Idässä taistelee sadat miljoonat ihmiset, terrorismi on siinä sodassa vain pieni oire, sivu juonne.
Meidän ei pidä olla siinä harhaluulossa, että meidän terrori määkimisellämme olisi jotain merkitystä.
Me petämme sillä vain itseämme, uskottelemme että se on riittävä peruste hyökätä muslimi maihin.
Muslimi maissa, tällä meidän perusteellamme ei ole mitään arvoa.