Sunnuntai 20.5.2018

Turun veitsi-isku: Poliisi vaatii myös 4 muun marokkolaismiehen vangitsemista

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.8.2017 12:07
Päivitetty: 
21.8.2017 12:34
  • Kuva: EPA
    Kuva
    Poliisiauto lauantaina Turun Kauppatorilla, joukkopuukotusten tapahtumapaikalla.
|

Poliisi vaatii viittä miestä eli kaikkia pidätettyjä vangittavaksi Turun puukotuksiin liittyen, keskusrikospoliisi tiedottaa.

Marokkolaisen pääepäillyn lisäksi pidätettynä on neljä muuta Marokon kansalaista. Nelikkoa epäillään osallisuudesta terroristisessa tarkoituksessa tehtyihin murhiin ja murhan yrityksiin. Miehet kiistävät osallisuutensa tekoihin. Pääepäiltyä vaaditaan vangittavaksi kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä.

Vangitsemiskäsittelyt järjestetään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa tiistaina. Pääepäilty, jonka poliisi pysäytti ampumalla häntä jalkaan, on vangitsemisistunnossa mukana videoyhteyden välityksellä sairaalasta.

Poliisi on kuullut esitutkinnassa epäiltyjen lisäksi myös uhreja ja silminnäkijöitä, joiden kuuleminen kestää kaikkiaan useita päiviä. Lisäksi tapahtumiin liittyen tehdään muun muassa laajaa teknistä tutkintaa ja kansainvälistä yhteistyötä.

Poliisi tiedottaa Turun tutkinnasta seuraavan kerran todennäköisesti vasta vangitsemiskäsittelyjen jälkeen. Poliisi kiittää kansalaisia saapuneista havainnoista ja vihjeistä ja pyytää edelleen kansalaisten havaintoja tekoon liittyen.

Lue lisää:

Juuri nyt: Suojelupoliisi vahvistaa saaneensa ”yksittäisen vihjeen” Turun epäillystä

Media: Turun pääepäillyn nimi julki – 18-vuotias marokkolainen

Kansanedustaja: ”Suomessa oleskeleva jihadisti iskee Suomessa – turvapaikkaprosessia muutettava”

Tutkinnanjohtaja: Turun puukotusten pääepäillyn lisäksi viisi muuta epäiltyä

Tutkijat varoittavat ”lepsuilusta islamistien kanssa”: ”Kyse ei ole vain nuoren miehen kasvukipuiluun liittyvästä väkivallasta”

Suomen uhka-arvio ennallaan - Supon tutkija: ”Iskijä sopii yleiseen terroriteon tekijän profiiliin”

Eversti hoputtaa uutta tiedustelulakia: ”Ihmettelen, jos joku vielä kiistää kiireellisyyden”

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Nita Hillner

Miten estää ja ainakin vähentää islamistien tekemiä terroritekoja:

1. Kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut ei saa poistua vastaanottokeskuksestaan, nopea palauttaminen

Terroristien riveissä olleet ihmiset eivät saisi liikkua vapaasti yhteiskunnassa. Heidän palauttaminen ja jopa kansalaisuuden peruuttaminen on oltava mahdollista.

Näiltä osin lakeja on muutettava mahdollisimman pian.

2. Euroopan päättäjät tavallaan ovat syyllisiä siihen että myös rauhaa rakastavat tavalliset syyttömät muslimikansalaiset joutuvat kärsimään terroristien tekemien rikosten vuoksi. Kotoutuminen on epäonnistunut koska liian moni uusi kansalainen ei ole sopeutunut uuden maan kulttuuriin ja tapoihin. Jopa rikollisilta toimilta suljetaan silmät.

Monikulttuurisuus ei saa tarkoittaa sitä, että esimerkiksi tulijoiden lapset kasvatetaan sen valtion periaatteiden mukaan, josta uudet tulokkaat ovat paenneet turvallisuussyistä. Mitä hyötyä pakenemisesta on, jos uuteen maahan tuodaan mukaan myös kaikki entisen asuinsijan huonot asiat? Mikäli toinen maahanmuuttajasukupolvi olisi länsimaalaistunut, se osaisi itse kotouttaa nyt tulevia uusia maahanmuttajia. Esimerkiksi katolisissa seurakunnissa on paljon maahanmuuttajia idästä, lähi-idästä ja Afrikasta - he kotoutuvat koska vastaanottava taho on aikaisemmin kotoutettu seurakunnan avulla. Näin voisi olla myös muslimien kohdalla - eli muslimien seurakunnan jäsenet kotouttaisivat uudet tulokkaat. Näin ei tapahdu koska liian moni länsimaa antaa tulokkaiden noudattaa omia perinteitään vaikka ne olisivat vastoin länsimaan periaatteita ja lakeja. Esimerkki lasten ja naisten asema - Alistamnen, silpominen, pakkoavioliitot. Tutkimus on osoittanut että siellä missä naisten asema on hyvä, yhteiskunta myös toimii kaiken kaikkiaan paljon paremmin kuin naisia sortavissa yhteiskunnissa. Miksi ehdoin tahdoin annamme siis sekasorron levitä myös Eurooppaan?

Uskon että hyvä kotoutuminen estäisi terroritekoja jopa paremmin kuin kattavat uudet tiedustelulait. Toki tiedusteluakin tarvitaan mutta kotoutuminen on kaiken a&o.

Kimmo Tallqvist

Mutta kun lakeja ei muuteta !
"Varauduttu" on kuulemma terrorismiin sanoi Sipilä. hah haa
US 12.06.2017
Pääministeri ilmoitti että maahanmuuttoon sisältyvien nykyisten kirjausten tarkempi noudattaminen ei ole mahdollista ja edellytyksiä hallitus yhteistyöhön ei ole.
Kansallista turvallisuutta parantavat ulkomaalaislain tiukennukset ei siis hallitusta kiinnostaneet.
Lopputulos on ruumiit Turun ruumishuoneella.
Oppositiossa on yhtä osasyyllistä porukkaa.
Jopa nykyistä ylilepsua turvapaikkapolitiikkaa tulisi muka höllentäå.
Missä ihmeen kuvitteellisessa lintukolossa päättäjämme haahuilevat

Timo Hietanen

Vangitsemisvaatimushan merkitsee käytännössä sitä, että kyseessä on ensimmäinen
ns. terroristisolu Suomessa ! Ovat Marokosta, turvapaikanhakijoita tai mitä lie ja
kiittävät vieraanvaraisuudesta tappamalla ja haavoittamalla sivullisia ihmisiä !
100-vuotiaalle Hölmölälle ansaittu synttärilahja.

Hannu Rautomäki

Suomen viranomaiset ovat joko aivottomia tai tekevät käskettynä aivotonta työtä vastaanottaessaan turvapaikkahakemuksia marokkolaisiltakin, vaikka heidän kotimaassaan ei ole minkäänlaisia levottomuuksia saati sotaa.
Jokaisen hakemuksen käsittely valituksineen kestää 2-3 vuotta, ja kaikki viulut tuolta ajalta maksaa suomalainen veronmaksaja.
Tosin lopullisellakaan kielteisellä päätöksellä ei ole juurikaan merkitystä, kun hakija voi vapaasti jäädä maahan.