Perjantai 25.5.2018

Migri: 32 marokkolaista sai turvapaikan

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.8.2017 17:46
  • Kuva: EPA / Markku Ojala
    Kuva
    Turun puukotuksista epäillään vuonna 2016 Suomeen saapunutta marokkolaista turvapaikanhakijaa.
|

Marokkolaiset hakevat Suomesta turvapaikkaa melko vähän, kertoo Maahanmuuttovirasto (Migri). Turun iskusta epäillään vuonna 2016 Suomeen saapunutta marokkolaista turvapaikanhakijaa.

Migrin mukaan vuodesta 2015 heinäkuun 2017 loppuun mennessä yhteensä 247 Marokon kansalaista on hakenut turvapaikkaa Suomesta, kun yhteensä noina vuosina turvapaikanhakijoita on saapunut Suomeen 42 232.

Samalla aikavälillä päätös on tehty kaikkiaan 294 marokkolaiselle turvapaikanhakijalle, joista myönteisen päätöksen on saanut 32 henkilöä. Turvapaikan saaneilla perusteena on ollut esimerkiksi sukupuoleen liittyvän väkivallan uhka.

Päätöksistä 94 on ollut kielteisiä. Lisäksi melko suuri osa hakemuksista on rauennut (88 hakemusta) tai jätetty tutkimatta (82 hakemusta).

–Hakemus raukeaa, kun hakija peruuttaa hakemuksen tai katoaa prosessin aikana. Tutkimatta jättäminen tarkoittaa yleensä niin sanottua Dublin-asetuksen tilannetta, eli hakemus pitäisi käsitellä jossakin toisessa EU-maassa, Migrin tiedotteessa todetaan.

Maahanmuuttovirasto painottaa, ettei se anna tietoja henkilöstä tai hänen hakemuksensa käsittelystä salassapidon vuoksi.

–Minkä tahansa maan kansalainen voi hakea turvaa Suomesta. Kansainvälistä suojelua voidaan myöntää, jos hakija ei voi saada suojelua omasta kotimaastaan ja häntä vainotaan alkuperän, uskonnon, kansallisuuden, tiettyyn yhteiskunnalliseen ryhmään kuulumisen tai poliittisen mielipiteen vuoksi. Hakija voi olla vainon vaarassa myös sellaisessa maassa, missä ei ole käynnissä esimerkiksi aseellista konfliktia.

Turvapaikanhakija saa oleskella Suomessa hakemuksen käsittelyn ajan ja myös valituksensa käsittelyn ajan. Turvapaikkapäätöksistä voi valittaa hallinto-oikeuteen, ja Migrin mukaan lähes kaikista kielteisistä päätöksistä valitetaan.

–Kielteisen päätöksen saaneen henkilön palauttamisesta kotimaahan vastaa poliisi. Lain mukaan palauttaminen on mahdollista silloin, jos ensimmäiseen turvapaikkapäätökseen on tehty kielteinen päätös ja hallinto-oikeus sekä mahdollisesti korkein hallinto-oikeus on vahvistanut päätöksen tai jos palauttamisen täytäntöönpanoa ei ole kielletty.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Raimo Laine

Marokkolaiset ovat erinomaisesti kunnostautuneet terroriteoissa. Olisiko viisumipakosta apua ? Luulisi, että kieteisen päätöksen saanut muuttaisi Ruotsiin tai Tanskaan, jonne helposti pääsee Suomesta Schengen-sopimuksen johdosta. Mikä heitä pitää Suomessa ? Parempi hoiva ?

Mikko Toivonen

Jos on myönnetty 32 turvapaikkaa marokkolaisille on kyllä välittömästi kysyttävä uskooko Migri kaikkia niitä liikuttavia "tarinoita" joita heille esitetään.
Tapauksia tietenkään tuntematta mutta lähtömaat, niiden kansalaiset yleisellä tasolla,ja sepityskyvyt sen sijaan tunnen pitkäaikaisella kokemuksella arabi-ja muslimimaissa asumisesta, työskentelemisestä ja heidän eri maittensa työntekijöiden paikallisesta arvioinnista, voin arvella että ensinnäkään Marokosta ei ole tarvetta tehdä yhtään turvapaikkaa Suomessa ja perin heikosti edes marokkolaisten perinteellisissä vastaanotto maissa kuten Hollannissa, Belgiassa, Espanjassa ja Ranskassa. Marokko on turvapaikka tarpeen mukaisesti turvallinen maa.
Ne ongelmat mitä siellä esiintyy ovat muslimikulttuurin standardi ja rakenteellisia ongelmia eikä niiden perusteella voida turvapaikkaa niistä maista myöntää.

Marokkolaisia voimme tänne hyväksyä vain laillisina vierailijoina tai työntekijöinä.

Supo ei taida myöskään ymmärtää omalla puutteellisella tiedollaan, että jos jostain henkilöstä tulee radikalisoitumis vihje niin tällainen henkilö on 100% varmuudella kävelevä pommi, jollainen on heti joko maasta popistettava tai asetettava erityisvalvontaan ellei maasta poisto jostain syystä ole mahdollista.

Muutenkin koko maahantulo on kautta EU erittäin huonosti ja heikosti hoidettua ja meillä siitäkin huonommasta päästä kun meille ei tarvitsisi laillisesti ensimmäistäkään turvallisen maan kautta tullutta hakijaa päästää Dublin sääntöjen mukaan.

Ainoastaan yhteisesti hyväksytyt kiintiöpakolaiset, jotka nekin pitäisi valita tänne soveltuvimmista pakolaisista

Eero Pekonen

No nyt on migrin johtajalla tarpeeksi tietoa, että hän voi analysoida tuuvapaikkaprosessin toimivuutta! Murhaaja oleskeli ensin Saksassa ja tuli vasta sitten Suomeen, sai kielteisen turvapaikkapäätöksen ja ja maleksimaan sen jälkeen Suomeen. Mitä ihmeen analyysiä tämä vaatii? Koko prosessihan on täysin päin helvettiä. Migrin johtajan olisi muiden tehtävänsä laiminlyöneiden kanssa erota virastaan välittömästi. Kaiholla muistan Eilä Kännöä ja ulkomaalaisasetusta...

Timo Hietanen

Täyttä huuhaata koko turvapaikka- ja pakolaissirkus. Periaatteessa kaikki Irakista,
Afganistanista, Egyptistä tai mistä tahansa islamilaisesta maasta voivat siis tulla
Suomeen läpi lukuisten turvallisten maiden ! Hukkaa vain henkilöllisyysdokumentit
jonnekin ja lataa älykännykän aika ajoin, keksii sopivan nyyhkytarinan ja opettelee
kyynelehtimään peilin edessä ( tai uros pukee mekon päälle...) tai plärää raamattua -
ja simsalabim - parhaimmat stoorit palkitaan kunniakansalaisstatuksella veronmak-
sajien piikkiin. Tuhannen ja yhden sadut uppoaa kuin veitsi vääräuskoiseen.
Kiitos Migri ja Suomen hallitus äänestäjiä halveksivasta toiminnasta, jollei maan-
petturuudesta.

Gun-May Arffman

Uutisen mukaan 32 marokkolaista on saanut myönteisen päätöksen. Miten ihmeessä? Marokkoon tehdään Suomesta turistimatkoja eikä siellä ole mitään hätää tai sotaa. Tämä herättää kysymyksen: monestako maasta eri kansallisuuksista myönnetään suomalaisten elätettäviksi aikuisia, toisen maan kansalaisia, joilla ei ole perustetta turvapaikka statukseen? Kaikki myönnetyt päätökset on otettava uuteen tarkasteluun ja virheelliset päätökset peruttava. Järkyttävästi on tuhlattu jo veroeuroja ja aiheutettu nuorille polville valtava maksun taakka.

Atso Eerikäinen

Islamilaisista maista pitää ottaa vain kristittyjä, joita niissä maissa todella vainotaan, raiskataan ja tapetaan.
Kun edellisen hallituksen sisäministeri Päivi Räsänen esitti tämän ja perusteli asian, siitäkös syntyi älämölö oppositiossa ja hallituksen sisälläkin.
Tulee mieleen kaksi suomalaista naista, jotka olivat tekemässä hyvää Afkanistanissa sorrettujen naisten ja lasten parissa. Heidät ammuttiin matkalla työhön taksin takapenkkiin, koska olivat kristittyjä ja naisia ja hyväntekijöitä...

Jussi Patanen

Eikö maahanmuutovirastosta löydy tiedottajaa, joka löytäisi oman työpaikkansa
nettisivut. Haulla maahanmuuttovirasto tilastot 2017 / tilastopalvelut
löytyy tieto, että Marokosta tulleet ovat saaneet viimeisen vuoden
aikana 487 myönteistä päätöstä.
Jos hakija ilmoittautuu alaikäiseksi vastaanoton vuosikustannus n. 82 000 euroa
per henkilö. (lähteenä Migrin omat sivut)

Timo Nenonen

"häntä vainotaan alkuperän, uskonnon, kansallisuuden, tiettyyn yhteiskunnalliseen ryhmään kuulumisen tai poliittisen mielipiteen vuoksi."
Käytännössä moni puoluekirjan omaava persu täyttää nämä kriteerit ja voisi anoa turvapaikkaa, koska hän on suomalainen,luterilainen (useimmiten), persu, ja ajattelee kuten persun kuuluukin. Heitä on vainottu jo kohta kymmenen vuotta putkeen täällä Suomessa liki kaikkien medioiden voimin. Nyt jokainen persu voipi ja pitää voida anoa turvapaikkaa omasta kotimaastaan, Suomesta.