Maanantai 17.6.2019

Professorilta radikaali malli: Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet suljettava keskuksiin – ”Riski, että osa kostaa”

Luotu: 
21.8.2017 19:48
  • Kuvituskuva. Tampereen yliopiston valtio-opin emeritusprofessori Heikki Paloheimo sulkisi kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet keskuksiin, jotka siinä mielessä muistuttaisivat vankiloita, että henkilöiden vapaus riistettäisiin.
|

Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet tulisi sulkea erityisiin keskuksiin odottamaan maasta karkottamista, katsoo Tampereen yliopiston valtio-opin emeritusprofessori Heikki Paloheimo. Hän sanoo Uudelle Suomelle, että näin voitaisiin pienentää Turun puukotusten kaltaisten tapahtumien riskiä.

Turun iskusta epäillään vuonna 2016 Suomeen saapunutta marokkolaista turvapaikanhakijaa. Keskusrikospoliisi on kertonut, että Turun puukottaja oli turvapaikkaprosessissa, mutta viranomaiset eivät ole vahvistaneet, missä vaiheessa prosessi oli.

Turvapaikanhakija saa oleskella Suomessa hakemuksensa käsittelyn ajan ja myös mahdollisen valituksensa käsittelyn ajan. Maahanmuuttoviraston mukaan lähes kaikista kielteisistä turvapaikkapäätöksistä valitetaan. Jos päätös pysyy valitusprosessin jälkeen kielteisenä, poliisin tehtävä on palauttaa henkilö kotimaahansa.

Paloheimo huomauttaa, että kukaan ei tiedä, paljonko Suomeen jää loppuun käytyjen prosessien jälkeen laittomasti ihmisiä tai missä he ovat. Viranomaiset ovat epäilleet heidän määränsä kasvavan, kun yhä useampi valitusprosessi alkaa tulla päätökseen. Paloheimon mukaan lopullisen kielteisen päätöksen saaneet tulisi internoida eli sulkea turvasäilöön tai eristää turvallisuussyistä.

–Henkilöt, jotka ovat saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen, niin ainakin osan osalta on riskejä, että he tavalla tai toisella ryhtyvät kostamaan päätöstä, jota pitävät omalta osaltaan huonona, hän sanoo Uudelle Suomelle.

Paloheimo ei ole miettinyt tarkkoja vaihtoehtoja siihen, millaisiin paikkoihin laittomasti maassa oleskelevia voisi sulkea. Kansanedustaja Tom Packalén (ps.) ehdotti aiemmin tänään syrjäseuduille perustettavia keskuksia ja konttimajoitusta, joihin voisi sijoittaa myös todennäköisesti kielteisen turvapaikkapäätöksen saavia ihmisiä. Tälle ajatukselle Paloheimo ei äkkiseltään lämpene.

Sen sijaan Paloheimo pohtii yhtenä vaihtoehtona vartioituja vastaanottokeskuksia. Hän puhuu internoiduista keskuksista. Tiloista ei hänen mukaansa pitäisi päästä liikkumaan vapaasti ulos, vaan sisällä oleskeltaisiin lukkojen takana. Hän vertaa tiloja mielisairaaloiden suljettuihin osastoihin tai jopa vankilaan.

–Kai ne ovat vankilan kaltaisia olosuhteita siinä suhteessa, että henkilön vapaus on riistetty. Ei pääse vapaasti liikkumaan.

Paloheimon mielestä viranomaiset voisivat pohtia tarkemmin, millainen sijoittelu olisi käytännön kannalta järkevin. Hän pohtii, että välttämättä karkotuspäätöksen saaneita ei olisi tarkoituksenmukaista sijoittaa samaan vastaanottokeskukseen kuin turvapaikanhakijoita, joiden prosessi on vielä kesken ja joilla on vapaus liikkua Suomessa.

Eikö järjestelyssä ole olemassa riski siitä, että internoidut keskukset muuttuvat radikalisoitumiskeskuksiksi?

–Toki, on se mahdollista.

Paloheimon mukaan järjestelyn maksaisi valtio.

–Kaikki turvapaikanhakijat, jotka tänne maahan otetaan, rahoitetaan valtion varoista.

–Ei niitä rahoja mistään muualta tule.

Lue lisää:

Suojelupoliisi vahvistaa saaneensa ”yksittäisen vihjeen” Turun epäillystä

Turkulaisyritys pysäyttää työt protestina hallitukselle: ”Turvapaikkapolitiikka on epäonnistunut”

Kansanedustaja: ”Suomessa oleskeleva jihadisti iskee Suomessa – turvapaikkaprosessia muutettava”

Tutkijat varoittavat ”lepsuilusta islamistien kanssa”: ”Kyse ei ole vain nuoren miehen kasvukipuiluun liittyvästä väkivallasta”

Suomen uhka-arvio ennallaan - Supon tutkija: ”Iskijä sopii yleiseen terroriteon tekijän profiiliin”

Eversti hoputtaa uutta tiedustelulakia: ”Ihmettelen, jos joku vielä kiistää kiireellisyyden”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kimmo Tallqvist

Vihdoinkin järjen ääntä !
Hallitus on tosin suunnitellut 5,3 miljoonaa jaettavaksi budjetissa laittomien maassaolijoiden
Diskorahaksi ja opposition touko aalto suosii kansalaistottelemattomuutta ja laittomien muukalaisten majoittamista ylisuvakkien yksityiskoteihin.
Voi tätä sinisilmá ylisuvaitsevaisuuden määrää.
Toivottavasti professorin ehdotus tuottaa käytännön toimia.
Lepsuilun aika on ohi

Kimmo Tallqvist

Ei surulla ja vihalla ole mitään tekemistä sen kanssa jos hallitsematonta maahanmuuttoa turvapaikkahakuprosessissa yritetään saada hallituksi.
Tornion salakuljetusreitti meni kiinni ainoastaan siksi että Tanska ja Ruotsi pistivät tilapäiset rajatarkastukset voimaan Saksan lähettäessä turvapaikanhakijoita eteenpäin.
Suomen hallitus ei tehnyt mitään ja nykyinen ulkomaalaislaki on vanhentunut koska se on luotu tilanteeseen jossa normaali tuvapaikanhakijamäärä on jokunen tuhat/vuosi.
Nykyinen turvapaikkaprosessimenettely ei kestå kymmenien tuhansien hakijoiden tulvaa.
Miten on varauduttu seuraavaan joukkovaellukseen ?
Ei mitenkään ja taas on kuulemma varauduttu sanoo hallitus ja jälleen on päättäjät suu auki hämmästyksestä, pyörittelevät sormiaan ja selittävät samaa vanhaa poliittista mitäänsanomatonta liirumlaarumia
Suurin osa tolkun ihmisistä on valmis auttamaan todellisessa hädässä olevia pakolaisia mutta nykyinen ulkomaalaislaki joka mahdollistaa järjestelmän törkeän väärinkäytön ei istu kansalaisten oikeustajuun.
Hädänalaisia kohtuudella sisään kotoutumaan, perusteettomat pikavauhtia ulos.
Mikä tässä on niin vaikeaa?

Pirkko Torna

LUULISI, ETTÄ LEPSUILUN AIKA OLISI JO OHI, kun autollatappajia, pommivöillä räjäyttelijöitä ja puukottajia on jo joka puolella , eri maissa ja täällä entisessä ns. lintukodossakin!
Tämähän oli päivänselvä lopputulos jo pitkään, mutta poliitikot eivät ole innostuneet suojelemaan suomalaisia, kunhan lakiarikkovien-luvatta-maassaolijoiden oikeuksista pidetään hyvä huoli!

No kun se nyt meilläkin alkoi, niin voisikohan nyt, kun on jo näyttöä- NIIN LAATIA NIITÄ LAKEJA, joilla kaikki sellaiset lakiarikkovat, jotka piileskelevät lainvastaisesti Suomessa tai ovat saaneet maassaolo-KIELTOPÄÄTÖKSEN - lastattaisiin laivaan ja palautettaisiin!

Ennen kuin seuraavat tihutyöt hyökkäävät suomalaisten silmille - ehkä kuolettavina?

Nyt voisi ottaa Suomen turvallisuuden ja muutkin Suomen asiat poliitikkojen agendalle ja......jättää vähäksi aikaa muun maailman ongelmien seuhtomisen!

OVAT NIIN PAHASTI MEIDÄN OMAT ASIAT NYKYISIN !
Pitäisi kuunnella niitä eri alojen asiantuntijoita, jotka ovat perehtyneet erityiskysymyksiin, joissa Suomessa on ongelmia!
Olisikohan tarpeen ENSIN LAATIA NE LAIT ja STRATEGIAT, joilla tullaan toimimaan eikä rysäytellä jotain äkkipika määräyksiä, vaikka MUUTOSTEN hinnasta tai vaikutuksista EI OLE TUON TAIVAALLISTA, KONKREETTISTA TIETOA ....tai edes arviota !!!
- SAATI SITTEN VALTIOLLA RAHAA !
VELKAA KYLLÄ NÄYTTÄÄ OLEVAN ja suomalaisia äänestäjiä kidutetaan koko ajan heikentämällä palveluja tai pääsyä edes sairaana hoitoa saamaan , mutta kaikkia hintoja nostetaan ja veronkorotuksia suunnitellaan kuntien talouden paikkaamiseksi!

Niitä, jotka eivät aio ryhtyä Suomen asioita oikein tosissaan kohentamaan - niitä aika harva aikoo äänestää, kun vaalit ovat taas kohdalla!

Jari Rahkonen

Professorilla on terveellä maalaisjärjellä tehty toimintamalli. Toinen on se että jatkossa ihmiset odottavat muualla päätöstä ja että tulijat valikoidaan leireiltä. Onhan näitä jo ehdotettu, mutta katsotaan nyt montako ruumista vaaditaan ennen toteutumista. Päättäjiemme fokus lienee kuitenkin vielä terrorismin uhkaa tärkeämmissä asioissa kuten vihapuheen ja rasismin kitkemisessä.

Pekka Hovatov

Sopii vallan mainiosti, että tulevaisuudessa "pakolaiset" valitaan leireiltä. Pitää kuitenkin pitää huoli siitä, ettei nämä nykyiset suvakkihuorat ole missään vaiheessa mukana millään tavalla tuossa valintaprosessissa.

Kimmo Tallqvist

Niin,hallitukselta kyllä löytyi rahaa 50 poliisin kouluttamiseen viharikkolisuuden torjuntaan.
50 poliisia surffaa konttorilla netissä ja kyttää kansalaisten facebook sivuja ja twitteriä samalla kun laittomat maassaolijat hilluu kaduilla táysin vapaasti.
Hyvinpä on hommat priorisoitu.

Markus Vuorivirta

Unohdat, että tällä menolla nuo saa laittaa ihan vankilaan vankilaan. Onko siihen sitten varaa? Palautuskeskus on huomattavasti kevyempi ratkaisu kuin se, että nuo hilluu toreilla murhaamassa ihmisiä ja on sitten raskaan ja kalliin oikeusprosessin kautta VARMASTI täällä kymmeniä vuosia veronmaksajien elättinä hotellivankilassa?

Eenok Reenkeula

Haahuilut sikseen. Realismi on.

Tämän ongelman ratkaisu ei lähde Suomesta eikä Suomessa. Euroopassa ei ole Suomea hitaampaa reagoijaa ajan vaateisiin.

Kuha ihmetellään. Kuha ootellaan. Kuha vaikka Saksa ensin herää, niin ehkä sitt me. Eihän tässä vielä monta kuollu. Ja olis nei aikanaan kuollu kumminki...

Taina K Valtanen

Tänä päivänä ihmiset ihan oikeasti lähtee mukaan ihan mihin tahansa. Jos realiteetti on että köyhällä ei ole matkapuhelinta, internettiä, maailmankuvaa. Mikä vaahtoaminen alkaa ns. sosiaalisessa mediassa, kun kaikki tietää kaiken. Aivan järkyttävää tietoa ja tietäviä ihmisiä, jotka ei tiedä mistään mitään.

Mikael Vestama

Samaa mieltä. Mun mielestä Suomen pitäisi ottaa tässä asiassa Thiamaan malli käyttöö. Siellä jos on maassa laittomasti niin kuskataan karkoituskeskukseen ja sakkoa jokaisesta laittomasta päivästä pitää maksaa 500b (=12,50€) max. 20.000b (=500€ eli tätä isommaksi sakko ei voi mennä). LISÄKSI kiinni jääneen tulee maksaa paluumatkansa itse (vain lento kelpaa, ei bussi, juna, taxi tai muu sellainan). Lisäksi jos yli aikaa on yli tittyjen määrien niin maahantulo kieltoa tulee tietty määrä. Eli jos yliaikaa on alle vuosi niin maahantulo kielto on 5v, jos yli vuosi niin 10v. Tosin jos itse on ilmoittaunut yliaikalaiseksi niin pääsee helpommalla (alle 90pv yli ajasta ei silloin tule maahantulokieltoa ollenkaan). Olen aina pitänyt tota thaikkulan systeemiä aika radikaalina, mutta toisaalta nyt kun on nähty mitkä voivat olla seuraukset jos ei olla radikaaleja niin ehdottomasti kannatan samaa systeemiä meille! Karkotuskeskuksissa pitää muuten lisäksi tehdä paskatöitä 5pv viikossa. Päivä palkka siitä on 200b eli 5€. Meillä paskatöistä voisi maksaa sen työkkärin paskatyökorvauksen eli 9€.

Markus Vuorivirta

Tämä on se VIRON malli. Kukaan ei ole viroa moittinut asiasta.

Virossa nämä ei kulje toreilla ja ostareina vapaana ennen kuin turvapaikka on myönnetty. Kotiin saa palata ihan koska tahansa. Virossa ei myöskään jaella satoja euroja rahaa näille! Puurolautasen saavat naamansa eteen eikä ole median edustajia välittämässä valituksia ruoasta, eikä tyhmiä ämmiä sielä tanssimassa toreilla.

Viron järjestelmä toimii. Niin juu. Ei nämä kyllä viroon haluakaan... Ei sielä ole turvapaikanhakija-buumia.

Mutta eikös se ole vain hyvä asia? Silloin viro on tehnyt asiat oikein. Ja ilmeisesti ihan kaikkien sopimusten mukaisesti kun kerran sitä ei asioista moititakaan.

Samu Skogström

Suomalaiset, lähinnä rajat kiinni - aktiivit, ovat viime päivinä levittäneet ahkerasti väärää tietoa Viron turvapaikkamenettelystä. Viron laki antaa mahdollisuuden sulkea turvapaikanhakija suljettuun keskukseen, mikäli on olemassa vaara hänen pakenemisestaan tai henkilöllisyys on epäselvä. Maasta poistettavien kanssa usein näin menetelläänkin. Väite, joka ei pidä paikkaansa, on se, että Viro sulkisi kaikki turvapaikanhakijat koko turvapaikkaprosessin ajaksi suljettuihin laitoksiin.

Petri Hämäläinen

Hyvä ehdotus ja rohkea kannanotto emeritusprofessorilta.

Säälittää suomalaisen älymystön tila. Pelkkää hiljaisuutta ja sitten jo eläkkeellä olevalta professorilta edes yksi kannan otto.

Jari Tervoko täällä on Suomen intelligentsian äänitorvi kun koko professorikunta vaikenee?

Irina Gagarin

Halla-aho ehdotti palautuskeskuksia jo muutama vuosi sitten.
Mielestäni palautuskeskuksissa ei ole mitään radikaalia - pikemminkin on radikaalia että hylätyn turvapaikkahakemuksen jälkeen sallitaan vapaasti vaarantaa kantaväestön turvallisuus.

Pirkko Torna
Vastaus kommenttiin #49

Jos nämä tiedot on tarkistettu - on todella hirveää, että vangit saavat täysylöspidon ja jopa viihdehuollonkin tällä HINNALLA = 1 VUOSI = 72.000 €!!!!!!

Mitä meidän Suomen rakentaneet, eläkeläisnaiset SUOMESSA - saamme?

VAIVAISET n. 900- 1000 -1500 € /kk ja sillä pitää hankkia asuminen, ruoka,terveydenhuolto ja hygienia sekä sairaanhoito ja lääkkeet!
Eikä puhettakaan viihtymisestä !......Sillä lääkkeistäänkin moni joutuu tinkimään, -kun monelle kaupassakäyntiin tai ulkoilemiseen EI SAADA APUA, - saati terveydenhuollostaan ja vaivojensa hoitamisesta aikanaan- ennekuin joutuvat sairaalahoitoon- hoitamattomien vaivojensa takia!

EIKÖ OLE AIKA VÄÄRIN, kun useimmat suomalaiset naiset ovat tehneet ammattityöuransa ja maksaneet siitä mini-palkasta VEROT ja7tai kasvattaneet lapsetkin siinä kaiken kiireen keskellä............... MUTTA ELÄKKEELLE TYÖURANSA JÄLKEEN JOUTUVAT KITUUTTAMAAN ELÄKKEELLÄ, JOSTA "YX VIISAS POLIITIKKO" PUDOTTI POIS KAIKKI KOROTUKSEN, joka aikojen kuluessa ON NOSTANUT ELINKUSTANNUKSET PILVIIN................mutta vangeille on TAATTU 72.000 €/v. TÄYSIHOITO!
Suomiko muka oikeusvaltio ????

Markus Vuorivirta

Eihän tuo nyt vielä tarkoita että oikeasti mitään tapahtuu...

Kunhan nyt lätisevät sitä mitä kansa haluaa kuulla ja toivovat että asia painuu villasella aikojen kuluessa... Jonka jälkeen tapahtuu uudelleen ja sitten taas sen jälkeen ihmetellään kun mitään ei ollut tapahtunut .... eikä tapahdu taas siitä eteenpäinkään... Loputon kierre suomalaisen aina paskaa puhuvan poliitikon puheet...

Veli-Jussi Jalkanen

Ehdotus tulee myöhään mutta pitäisi toteuttaa välittömästi. Onnetonta että kukaan virassa oleva ei tätä ehdotusta uskalla tehdä vaan siihenkin tarvitaan eläkeläisiä.
Turvallisista maista tuleville pikäkäsittely rajalla ja käännytys saman tien.
Supo on nyt okannut oikein olan takaa. Varmaan on herrojen niskat punaisena ja sietääkin olla. Tästäkin miehestä on tullut kaikenlaisia vihjetä jo useita. Mitä järkeä on toimittaa vihjeitä poliisille jos niihen ei regoida ja asioita tutkita.
Taas on usko poliitikkojen toimintaan rapissut lisää. Hidasta, tehotonta jne. Olihan tämä odotettavissa.
Toisaalta joka päivä traumatisoituu Suomessa useita lapsia alkoholihuoltajiensa takia. Tämä ilmiö on ihan meidän itse valitsemamme typerän alkoholipoliitiikan syytä ja traagisuudessaan aivan toista mittaluokkaa kuin yksi pieni kertaluokan terroriteko, josta on nyt nousssut valtava parku.
Traumatisoituvien lasten puolesta ei kampanjoi kukaan, vaikka heidän elämänsä menee viemäriin siksi, että suurkuluttajat saavat tahtonsa läpi alkoholipolitiikassa.

Jouni Borgman

Eikö tulijoiden määrien rajoittaminen olisi kaikin tavoin selkeämpi vaihtoehto? Jos pakolaissopimuksia ja Dublin-sopimusta noudatettaisiin Euroopassa, niin maitse ei Suomeen pitäisi tulla yhtään pakolaista, koska turvallisia maita turvapaikkaoikeuden selvitykseen on Suomen ja konfliktimaiden välillä useita. Tämän periaatteen nojalla määrien rajoittaminen eli käännytys suoraan rajalta on täysin mahdollista. Pakolaisten osalta kiintiöjärjestelmän tulee olla myös määrällisesti ensisijainen ja sen osuutta voidaan tarkistaa ylöspäin, jos muuten turvapaikanhakijoita ei tule.

Tämä pakolaisjärjestelmän käyttäminen maahanmuuton tai siirtolaisuuden välineenä on ollut jo alun perin kestämättömällä pohjalla ja huonosti keskenään synkronoidut kansainväliset sopimukset, joita ei edes noudateta, ovat tehneet tilanteesta kaoottisen. Maahanmuuton lisäämistä ajavien piirien (mm. media) intohimoinen suhtautuminen on vain pahentanut sekaannusta ja aiheuttanut sen, ettei tilannetta ole lähdetty selvittämään ajoissa ja lisäksi katkeria riitoja, kun kansa on jakaantunut 'suvakeihin' ja 'rasisteihin'.

Eero Mattila

Viron mallissa laittomat maahantulijat suljetaan keskuksiin turvapaikkahakemuksen käsittelyn ajaksi. Laittomasti ilman asianmukaisia matkustusasiakirjoja matkaavia ei päästetä vapaasti liikkumaan yhtään mihinkään eikä heille jaeta käteistä rahaa...

Näin pitäisi Suomessakin menetellä. Ennen kuin henkilöt on varmuudella tunnistettu ei heitä pidä päästää kaduille kuljeksimaan. Turvallisen maan kautta tulijat pitäisi käännyttää heti rajalta.

Näin pitäisi menetellä jos noudatetaan lakia. Miksi politisoitunut virkamieskuntamme ei noudata lakia?

Kenen päätös rajojen avaaminen laittomalle maahantulolle on? Ovatko kaikki pääpuolueet nykyisen menettelyn ja laittoman pakolaisbisneksen tukemisen kannalla?

Tuomas Sikander

Poliittinen poliisi ja "oikeus" itämaiseen tapaan.
Jos laitoskommunisti joutuu vaikka naapurinsa kanssa riitaan, hyvältä veljeltä voi ostaa vihamiehelle vaikka sopivan rikoksen.
"Laiton uhkaus", tuo varsinkin sisäsiittoisten laitosmiesten suosikki josta saa käräjäoikeuksissa huomattavasti tuntuvampia sanktioita kuin itse pahoinpitelystä ja "vainoaminen" uutena korruption ja noitavainojen venyvänä ja paukkuvana työkaluna ovat mainioita siinä suhteessa.
._.

Jorma Nordlin

Tätä ei olisi juurikaan uskallettu ääneen sanoa ennen Turun tapahtumia, siitä olisi tullut rasistin leima.

Vastaanottokeksuksissa on heitä, jotka kielteisen päätöksen saatuaan uhkaavat joko tapaa itsensä tai sivullisia.

Kaarle Akkanen

Ehdotuksessa ei ole mitään radikaalia. Ehdotuksessa on järkeä ja realismia. Säilöönotto on kaikella tavalla fiksu tapa säästää euroja, vähentää rikollisuutta että kenties estää uudet "iskut"? Laittomia kuleksijoita ei pidä sietää!

Jouni Suninen

"Eikö järjestelyssä ole olemassa riski siitä, että internoidut keskukset muuttuvat radikalisoitumiskeskuksiksi?
–Toki, on se mahdollista."

Sitä radikalisoitumistahan jo tapahtuu täällä internointileirien ulkopuolella. Parempi siis että se tapahtuu aidan takana. Islam on islam ja se luo itsessään "radikalisoitumista". Hurskaat muslimit itse eivät puhu radikalisoitumisesta, vaan islamin määräysten toteuttamisesta tässä elämässä. Sitähän Turun puukkoisku edustaa.

Pasi Salmi

No, ehdotus kait on hyvä väkivaltaisen tilanteen ehkäisemiseen mutta ei se asian perusongelmaa ratkaise eli siihen, että kun ihmisellä, jolla ei ole enää mitään menetettävää, hän voi tehdä mitä päähän pälkähtää. Ja sitä myötä kun maailman väestö kasvaa kasvamistaan ja resurssit ovat epätasaisesti jakautuneet taloudellisista, maantieteellisistä, geologisista ym syistä, niin niitä joilla ei ole mitään menetettävää niita vain tulee pikku hiljaa lisää ja jossain vaiheessa heitä on paljon enemmän kuin niitä, joilla on edes jonkin verran menetettävää. Eurooppa on samassa tilanteessa, kuin Rooman valtakunta 300-400 ajan laskun alkun muutamin poikkeuksin kuitenkin. Tulemme näkemään 2020-30 luvuilla satojentuhansien jollei miljoonien ihmisten virtoja Eurooppaan eikä sitä voida mitenkään eikä millään tavalla estää. Se työ, mikä olisi pitänyt tehdä, sen aika oli jo toisen maailman sodan jälkeen, ei enää nyt tai huomenna. Mutta onneksi asun hieman erilläni saaristossa niin täältä hänhän sitten kiintoisaa seurata mitä mantereella tapahtuu...

Pasi Salmi

Ainoa toivo ihmiskunnalle on, että tiede keskii mitä pikemmin sumutettavan lääkeen tuohon mielen erääseen sairauteen eli uskontoon ja erityisesti jumaluskoon. Mikään kulttuurimeemi ei ole ollut tuhoisampi kuin kolme monoteistista jumaluskontoa eli juutalaisuus, kristillisyys ja islamilaisuus. Tämän lisäksi kaikki ne yhteiskunnat, jotka ovat vallanpitäjänsä nostaneet palvontakulttinsa kohteeksi. Välillä nämä uskonnot ovat käyneet ulkopuolisten kimppuun ja välillä sortaneet omiaan. Pahimpana esimerkkinä lienee katolisen kirkon inkvistitiolaitos, joka kidutti milloin minäkin syyn takia viattomia. Syy kiduttamiseen saattoi olla punainen tukka naisella tai luomi poskella.

Häpeäksihän nämä ovat olleet inhimillisen ja humanistisen ihmiskäsitteen kannalta ja ovat sinä nykyäänkin.

Markus Vuorivirta

Kyllä ihan ensin tarttisi keksiä sumute, ettei kaikissa kolmansissa maailman maissa lisäännytä kuin kanit... Kumi kun ei taida auttaa eikä kyllä se opastuskaan asioihin.

Se on katos iso vyöry kun kasvaa joku päivä aikuiseksi ja huomaa että sielä hellholessa mihin he syntyny ovat, ei ole mitään tulevaisuutta, samaan aikaan kun telkkari näyttää eurooppaa ja ameriikkaa glitteriä ja glamouria... Tämän jälkeen nämä päättävät ottaa omansa...

Pirkko Torna

NYT EI SAA ENÄÄ VIIVYTELLÄ ja LUIHUILLA TÄRKEIDEN PÄÄTÖSTEN EDESSÄ!

Kuinka on mahdollista, että viisaat päättäjät NYT VASTA ????HUOMAAVAT TÄMÄNKIN ASIAN ?
Suomalaiset olemme jo kauan nähneet, mitä tulee seuraamaan leväperäisistä päätöksistä!

Olisi pitänyt kysyä asiantuntijoilta TIETO - FAKTAA - eikä sooloilla "maallikko-päätelmillä" hymistellen ja pelaten äänestäjiä haaliakseen!

Näin menetti 2 ihmistä henkensä, kun RIKOLLISESTI LUVATTA MAASSAOLEVAT saavat riehua silmittömästi vapaina, suomalaisten rakentamassa KOTIMAASSA, jossa pyrkivät noudattamaan maan lakeja!

Onkohan oikeus ja kohtuus, jos suomalaisilta vaaditaan RIKESAKKOJA esim.pienestä
parkkiajan ylityksestä yms.....MUTTA LUVATTA MAASSA LOJUVAT SAAVAT HÄÄRÄILLÄ MIELENSÄ MUKAAN ja NÄIN ILMAN MUUTA JOUTUVAT RIKOKSIA TEKEMÄÄN ....VIELÄ LISÄÄ! - Tappaen auttajiaan-suomalaisia!

NYT HETI KIINNI KAIKKI LAKIA RIKKOVAT, jotka eivät ole poistuneet,kun ovat saaneet kielteisen päätöksen!
Laivaan ja kotimaahansa mitä pikimmin!

Marja-Liisa Kalkela

Poliisi poistanut laittomasti oleskelevat.Osa lähtenyt vapaaehtoisesti.
Seuraavaksi lähtee poliisien toimesta ketkä on valituksen jälkeen saanut hylkäävän päätöksen. Jonossa on yli 14 000 hakemusta.

Viranomaiset toimii ohjeiden mukaan. Vain eduskunnan päättäjät on tyrinyt.
Vähentänyt virkailijoita liikaa poliiseista,maahanmuut.virastosta kuten Kelastakin.
Kansahan aina poraa julkisenpuolen virkamiesarmeijasta .