Lauantai 21.7.2018

HS: Maahanmuuttajataustainen nuori ilmoitti puukotuksesta Vantaalla – Poliisi: Tiedot ristiriitaisia

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.8.2017 09:48
Päivitetty: 
22.8.2017 12:29
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva

Helsingin Sanomien mukaan maahanmuuttajataustainen nuori on ilmoittanut joutuneensa puukotuksen uhriksi Vantaalla sunnuntaina. Poliisin mukaan asiasta ei ole muuta näyttöä kuin asianomistajan kertomus.

Asiasta on tehty rikosilmoitus Itä-Uudenmaan poliisille, HS kertoo jutussaan. Ilmoituksen mukaan uhria lähestyi kaksi miestä, joista toista kuvaillaan kantasuomalaiseksi, toista mahdollisesti virolaistaustaiseksi. Uhrin mukaan miehet kyselivät häneltä, onko hän muslimi, minkä jälkeen toinen löi häntä puukolla.

Ensihoitajat totesivat uhrilla pintanaarmuja, sairaalahoitoa hän ei tarvinnut. Tekijöitä etsittiin sunnuntai-iltana tuloksetta.

Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kerrotaan Twitterissä, että sunnuntain tapahtumat Vantaan Pähkinärinteessä ovat asianomistajan kertomuksen ja paikkatutkinnan välillä ristiriitaisia.

Uusi Suomi ei heti tavoittanut Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen edustajaa kommentoimaan asiaa. Rikoskomisario Juha Springare Itä-Uudenmaan poliisista kommentoi asiaa Ylelle sanoen, että hän ei voi vahvistaa, että väitettyä puukotusta tutkittaisiin rasistisena rikoksena.

– Vahvistan, että ilmoituksen mukaan ensihoito on ollut paikalla ja se on todennut, että asianomistaja ei tarvitse minkäänlaista ensiapua tai sairaalapalveluita tai hoitoa, Springare sanoo Ylelle.

– Tällä hetkellä tutkinta perustuu asianomistajan omaan kertomukseen, mutta kertomukseen perustuvaa näyttöä poliisilla ei ole.

Päivitys klo 10.50: Juttua ja sen otsikkoa päivitetty poliisin lausuntojen perusteella. Aiemmin jutussa kerrottiin virheellisesti rikoksesta tapahtuneena tosiasiana. Sittemmin selvisi, että tutkinta perustuu asianomaisen kertomukseen ja rikosilmoitukseen eikä muuta näyttöä ole.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Petri Hämäläinen

Jaa että "lyötiin puukolla" (US) tai "puukotettiin" (HS) ja tuli pintanaarmuja, ei tarvinnut sairaalahoitoa?

Uhria ei ole haastateltu. Rikosilmoitus tehty. Tekijöistä ei tietoa.

Jos lyödään puukolla tai puukotetaan, tulee muuta kuin pintanaarmuja, tarvitaan sairaalahoitoa

Eli suomeksi ei lyöty puukolla ja tuli pintanaarmuja, ei tarvinnut sairaalahoitoa.

Toivottavasti media seuraa tämän väitetyn tapahtuman käsittelyä loppuun asti. Journalistin ohjeiden mukaan (28. ohje) näin on hyvän journalistisen tavan mukaista tehdä.

Pekka Hovatov

Somput on etsinyt aasia tyttöystäväkseen läheiseltä laitumelta ja ovat naarmuttaneet itsensä paikalla olleeseen piikkilankaan. Aasia ei onneksi löytynyt, olisimme saaneet muuten taas lukea lehdestä elämen hyväksikäytöstä.

Pekka Hovatov

"Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kerrotaan Twitterissä, että sunnuntain tapahtumat Vantaan Pähkinärinteessä ovat asianomistajan kertomuksen ja paikkatutkinnan välillä ristiriitaisia."
Johtuisiko tarinan ristiriidat mahdollisesti siitä, että Somali valehtelee.....

Oiva Luosujarvi

Joo.
Lukuisat naiset tytöt ovat samoin syyllistyneet seksuaaliseen häirintään, kun ovat kulkeneet näiden ohitse ja hymyilleet.
Sehän on noissa tietyissä kulttuureissa kutsu seksiin ja miehet vastattuaan heidän mielestä avoimeen kutsuun ovatkin saaneet syytteet raiskauksista ym.

Kimmo Tallqvist

Husu hussein kertoi että teho-osastolle kuljetus oli "väärinkäsitys" seli,seli ja joopa joo.
Uskonnolisesti sanktioitua valehtelua kutsutaan muslimien oman edun suojelemisesksi islamissa termillä al- taqiyya
Taqiyyaa muistuttava käytäntö on kitman, joka tarkoittaa harhaanjohtavien puolitotuuksien puhumista "mentaalisella varauksella" joka oikeuttaa loppuosan poisjättämisen.
Taas yritettiin tekouhriutumista ja taikasana rasismia.

Kimmo Tallqvist

Tutkittiinko paljonko mamu nuori oli purrut khattia vai mistä nuo aaveet ilmestyi ?
Haamukantikset puukottaa ilman haavoja ja teho-osastolla olevaa haamu-arabia ei löydy mistään.
Hyvin on ylisuvakit kotouttaneet kun on oppinut heidän tavoilleen,levittämään väärää tietoa.
Kyllä puukotus on tapahtuma jossa veitsi uppoaa lihaan.
Tasa-arvovaltuutettu hoi !
Eikös tämä ole rasistisessa tarkoituksessa levitettyä harhaanjohtavaa vihapuhetta kantasuomalaisia kohtaan.