Sunnuntai 26.5.2019

Kansanedustajat tyrmistyivät: ”Turun puukottajan ei olisi pitänyt enää olla Suomessa”

Luotu: 
22.8.2017 11:22
  • Kuva: EPA / Markku Ojala
    Kuva
    Marokkolaista turvapaikanhakijaa epäillään Turun joukkopuukotuksesta, jossa kuoli kaksi ja loukkaantui vakavasti useita ihmisiä.
|

Pääministeripuolue keskustan kansanedustajat Mikko Savola ja Mikko Kärnä kritisoivat turvapaikkahakemusten pitkiä käsittelyaikoja turvallisista maista kuten Marokosta saapuvien hakijoiden tapauksessa.

Kaksikko toteaa tiedotteessaan, että Turun epäillyn joukkopuukottajan ”ei olisi pitänyt enää olla Suomessa”. Pääepäilty on 18-vuotias marokkolainen, joka tuli Suomeen turvapaikanhakijana vuonna 2016, ilmeisesti 16-vuotiaana. Mediatietojen mukaan hän oli yhä elokuussa 2017 ”turvapaikkaprosessissa”, kielteisestä päätöksestä valittaneena.

– Marokko on täysin turvallinen, monille suomalaisillekin tuttu turistikohde, jonne matkustaminen on arkipäiväistä. Miten on siis mahdollista, että tällaisesta turvallisesta maasta saapuvan henkilön turvapaikkakäsittely voi kestää yli vuoden? Suomen on täysin välttämätöntä muuttaa käytänteitään niin, että turvallisista maista saapuvien hakemukset käsitellään nopeutetussa prosessissa, Savola ja Kärnä sanovat tiedotteessaan.

– On aivan käsittämätöntä, että vaikka näitä asioita on sisäministeriön johdolla laitettu kuntoon jo yli vuoden päivät, ei tässä asiassa ole saatu aikaan riittäviä parannuksia. Tämä ei ole ilmaista veronmaksajillekaan.

Kansanedustajat toivovat, että keskustelu maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikasta säilyisi asiallisena.

– Tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa vaativat niputtavat kaikki turvapaikanhakijat yhdeksi vaaralliseksi ryhmäksi ja liberaalia politiikkaa vaativat puolestaan ratsastavat Turussa auttaneiden ihmisten etnisyydellä pyrkien osoittamaan, että maahanmuutto on vain hyväksi. Ihmisen etnisyys ei nimittäin tee kenestäkään terroristia tai laupiasta samarialaista, kaksikko päättää.

LUE MYÖS:

Professorilta radikaali malli: Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet suljettava keskuksiin

Suojelupoliisi vahvistaa saaneensa ”yksittäisen vihjeen” Turun epäillystä

Turkulaisyritys pysäyttää työt protestina hallitukselle: ”Turvapaikkapolitiikka on epäonnistunut”

Kansanedustaja: ”Suomessa oleskeleva jihadisti iskee Suomessa – turvapaikkaprosessia muutettava”

Tutkijat varoittavat ”lepsuilusta islamistien kanssa”: ”Kyse ei ole vain nuoren miehen kasvukipuiluun liittyvästä väkivallasta”

Eversti hoputtaa uutta tiedustelulakia: ”Ihmettelen, jos joku vielä kiistää kiireellisyyden”

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Hietanen

Osoitus siitä, että koko turvapaikkasirkus on järjen ja logiikan vastaista amatöörien
puuhastelua. Ja rapatessa roiskuu verta asfalttiin ja miljardeja palaa kuin tuhka
tuulee. Migrihän on antanut ymmärtää, että he tietävät kaikkien taustat.

Pekka Hovatov

Ihmettelen, noi keskustalaiset poliitikot on saanut viime vuosina niin paljon "shokkeja" ,että on suoranainen ihme, että siinä varkaitten ja kähmijöiden joukosta yleensä on kukaan vielä elossa. Keskutaliset yhdessä Kokomuslaisten kanssa pyörittää niitä vastaanottokeskuksia. Joten ei pitäisi olla keskustalaisille mikään yllätys jos laittomasti maassa olevia löytyy vielä nurkista.

Jari Rahkonen

"– Tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa vaativat niputtavat kaikki turvapaikanhakijat yhdeksi vaaralliseksi ryhmäksi"

Sellainen se onkin, niin kauan kun akanat on joukosta eroteltu. Tapahtuneesta päätellen se ei vieläkään onnistu.

Marja-Liisa Kalkela

Onkohan ko. kansanedustajat "tahallaan" vai muuten vain
pihalla kuin lumiukot?

14. Jos hakemukseesi tehdään kielteinen päätös, voit valittaa päätöksestä hallinto-oikeuteen.

9000 hakemusta poliisilta
-Poliisilta siirtyi noin 9 000 keskeneräistä hakemusta Maahanmuuttovirastolle vuoden 2017 alussa, kun kaikki ulkomaalaislupa-asiat keskitettiin viraston hoidettaviksi.

Risikko:
Meillä on tieto siitä, että poliisilla on palautusjonossa jopa 1400 henkilöä.
US 22.8-17

Seppo Ilvessalo

Viranomaisia ja hallitusta haukkuvien olisi syytä tutustua siihen, miten länsimainen oikeusvaltio toimii. Sen toiminta perustuu lainsäädäntovallan, toimenepanovallan ja tuomiovallan erillisyyteen. Eduskunta säätää lait, viranomaiset laittavat ne toimeen, tuomioistuimet tuomitsevat lakeja rikkoneet lakien mukaan ja poliisi sekä vankeinhoitolaitos laittavat tuomiot täytäntöön, jälleen lakien mukaan. Jos lait eivät toimi, eduskunnan on niitä muutettava, jotta voitaisiin toimia toisin. Siihen saakka viranomaiset toimivat voimassa olevan lain mukaan. Elleivät toimi, saattavat päästä itse telkien taakse.

Tapio Mäkeläinen

Joo sitä tyrmistystä piisaa. Ovat olleet varmaan mediakoulutuksessa.
Nyt vaan eteenpäin eli paperittomat ulos ja muut kotoutusprosessiin. Ei se helppoa kyllä ole. Koko käsite paperiton on hölmö: he ovat laittomasti Suomessa. Piste. Vähän kuin vankinarkuri sanoisi: olen tilapäisesti valinnaisvapautettu.
Mutta odottakaas vaan , kyllä määrätyn osaston vastaisku tulee. Paperittomien hyysääjät ja piilottelijat totta kai ovat nyt hiljaa mutta erilaiset järjestöt kyllä yhteiskunnan ja Veikkauksen rahoilla aloittavat vastaiskun.
Sehän on heidän elämänlankansa .
Saas nähdä miten niiden tiedustelulakien käy.
Hirveän teon tämä rikollinen teki ja muslimiyhteisö kärsii siitä nyt kovasti.
Uskonnon kanssa näillä ei ole mitään tekemistä.

Markku Nieminen

" On aivan käsittämätöntä, että vaikka näitä asioita on sisäministeriön johdolla laitettu kuntoon jo yli vuoden päivät, ei tässä asiassa ole saatu aikaan riittäviä parannuksia. "

Ei se ole käsittämätöntä kun sisäministeriö asioista on kysymys! Eihän siellä ole vielä herätty edes 2015 tulija vyöryyn. Eikä herätä näköjään vieläkään, vaan selitellään.

Markus Vuorivirta

Kansanedustajan pitäisi tyrmystyä myös toisesta vangitusta epäillystä, joka on ruotsissa rekisteröity ja hylätty turvapaikanhakija. Eritoten TÄMÄN tapauksen ei olisi pitänyt missään vaiheessa maleksia suomessa toista vuotta odottelamassa turvapaikkapäätöstä. Se päätös kun oli jo ruotsissa tehty. Ruotsiin olisi pitänyt palauttaa jo viikkojen sisällä tänne tulosta!