Maanantai 20.5.2019

Pakkopalautuksia tehostetaan syksyllä – Risikko Ylelle: Jonossa jopa 1400 henkeä

Luotu: 
22.8.2017 13:05
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Sisäministeri Paula Risikon (kok.) mukaan paljon on jo tehty Turun puukotusten kaltaisten tapausten ennaltaehkäisemiseksi. Arkistokuva.
|

Palautuksia mukaan lukien pakkopalautukset tehostetaan tänä syksynä, kertoi sisäministeri Paula Risikko (kok.) Ylen A-studiossa. Poliisilla on Risikon mukaan lainvoimaisen kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita odottamassa palautuksia jonoksi asti.

Ohjelmassa keskusteltiin Turun puukotuksista ja toimista, joilla ennaltaehkäistäisiin vastaavat tulevaisuudessa. Risikko sanoi, että paljon on jo tehty ja mainitsi esimerkkinä syksyn tehostetut palautukset.

–Niille henkilöille, joilla on lainvoimainen kielteinen päätös, on tehostettu palautus tämän syksyn aikana, Risikko sanoi A-studiossa.

–Me nimenomaan sitä resursoimme ja selvitämme, mitä siinä voidaan tehdä.

Risikon mukaan Suomi tukee vapaaehtoista paluuta, joka on järkevin vaihtoehto, mutta on myös heitä, jotka eivät suostu lähtemään.

–Pakkopalautuksiin myöskin sitten mennään. Meillä on tieto siitä, että poliisilla on palautusjonossa jopa 1400 henkilöä.

Risikon mukaan jonoon on syynä yksinkertaisesti se, että palautuksiin tarvittava lupa ja asiakirjat tahtovat jumiutua palautusmaihin.

–Olen tänään soittanut ulkoministeri Soinille, että me ihan lähestyisimme erityisesti näitä lähetystöjä, jotka eivät näitä asiakirjoja toimita ripeässä tahdissa.

Lue myös:

Turun puukotukset: Pääepäilty vangittu – muidenkin marokkolaisten rikosnimikkeet raskaat

Kansanedustajat tyrmistyivät: ”Turun puukottajan ei olisi pitänyt enää olla Suomessa”

Professorilta radikaali malli: Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet suljettava keskuksiin

Turun 18-vuotias puukottaja oleskeli pitkään Saksassa hakematta turvapaikkaa

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kimmo Tallqvist

Siksi että Suomeesa on vallalla poiliittinen kulttuuri että mitään ei tehdä ennaltaehkäisevästi vaan vasta sitten kun on pakko kun joku kuolee ja aihe joutuu mediaan.
Ennen turun tapahtumia ei ole ollut mikään kiire tehdä juuri mitään.
Vastaavia tapauksia löytyy esim.tiemäärärahoista
Tarvontielle saatiin lisää hirviaitaa vasta kun lapsiperhe kuoli.
Tarvontien alkuun munkkivuoreen saatiin alikulku vasta kun risteyksessä yliajettiin kuoliaaksi 9 vuotias tyttö.
Ja itse asiaan
Siihen palautusjonoon tulee tuhansia lisää jatkuvasti.
Jos pakkopalautettavat siirettäisiin säilöönottoyksiköihin vapaan vaeltamisen sijaan niin saattaisi vapaaehtoinen paluukin alkaa taas maistua taloudellisine tukiaisineen.
Rahaa ne pakkopalautettavat tänne tulivat hakemaan.
Rahalla ne saadaan myös lähtemään.valtaosa

Eenok Reenkeula

Kannattaisi ottaa tässä kohtaa oppia venäläisestä kulttuurista; proobuska broopuska, praktiga praktiga. Tässä se tarkoittaai sitä, että keittäkää niillä paperilla aamupuuronne, pakatkaa ne lähtijät lennukkeihin. Ja muistakaa pumpata niihin riittävä määrä (laillista) mömmöä, että pysyvät rauhallisina lennon ajan.

Lentokoneita lähtee monta joka päivä etelään.

Eenok Reenkeula

Jatkan vielä
Jos nyt on vaikka kyse henkilöstä, joka on ilmoittanut itsensä marokkolaiseksi, eli ei mikään turvapaikan tarvitsija ole kyseessä, pantakoon tämä esim. Agadirin koneeseen ja rintaan lappu, jossa seisoo ranskan ja arabian kielellä vaikka näin: Tällainen marokkolaiseksi esittäytynyt löytyi ilman tarvittavia asiakirjoja Suomesta. Palautamme.

Entisenä eri tasoilla toimineena virkamiehenä sanon, että tuskin löytyy pykälää, joka tällaisen toiminnan kieltää. Nykyhalvautuneet ovat asia erikseen.

Kauko Kaaresoja

Ensinnäkin kaikki valitustiet nyt ensinnä lailla muutettava. Onhan tämäkin aivan uskomatonta, että pitää vielä saada "lomailla" täällä lain turvin ja valittaa. Nyt pitäisi esim. pressan hoputtaa, että tässä ei saa joiden lakimiestoimistojen intressit painaa va assa, vaan lakia on heti muutettava.
Mitä siitä tulisi, jos kouluhäirikön käsketään poistua luokasta tai koulusta ja asianomainen saisi valittaa siitä hallinto-oikeuteen. Voi herranpieksut! Eikö olisi todellakin yksinkertaista viedä poliisivoimalla ko. henkilö koneeseen ja valvoa, että sama henkilö ei enää tule maahan. Lakia muuttamaan ja valvontaa lisäämään ja palautukset voimaotteella käyntiin. Niin yksinkertaista se on.

Hannu Honkanen

Ministeri Risikko lupaa, että pakkopaalutuksia tehostetaan syksyllä. Syntyy vaikutelma, että homma on siten hoidossa, kun ministeri Soini ryhtyy tilailemaan palautuspapereita. 1400 on iso tai pieni määrä riippuen näkökulmasta.

Bild am Sonntag lehden 20.08.17 mukaan (lähde BKA:n eli Saksan KRP:n selvitys) Saksassa on vuonna 2016 maahanmuuttajat syyllistyneet 76.500 varkaukseen, 54.600 pahoinpitelyyn, 3.600 tapauksessa seksuaalisen itsemääräämisen loukkaukseen ja 432 murhaan, tappoon tai taponyritykseen.
Artikkelissa haastateltu tuomari Jens Gnisa toteaa, että esimerkiksi Pohjois-Afrikasta tulevien kohdalla rikollisuus on normaalitasoa suurempi.
Edelleen tuomari Gnisa toteaa toteaa, että Saksassa on tällä hetkellä 230.000 maasta poistettavaa, eikä Saksa pysty niiden poistamiseen.
Lisäksi tuomioistuimissa on käsiteltävänä 250.000 valitusta koskien kielteisiä turvapaikkapäätöksiä. Koska näissä valituksissa läpimno prosentti on suhteellisen pieni, se tarkoittaa, että tuo 230.000 on vankassa kasvussa.

Suomi ei tätä palautus projekteja pysty yksin ratkaisemaan, tarvitaan nyt sitä EU:n joukkovoimaa. Maihin, jotka eivät ota takaisin kansalaisiaan tai vitkuttelevat asian kanssa, tulee kohdistaa EU:N voimin sellaisia toimia, taloudellisia tai hallinnollisia pakotteita, että mieli muuttuu. Aikoinaan sanottiin, että markka on paras konsultti.

Markku Nieminen

Valehtelee! Miksi vasta syksyllä?
Toinen kysymys on miten ihmeessä lähes kaikki tulevat saavat myönteisen päätöksen vaikka tulevat turvallisista maista? Käännytys niille jo heti rajalta ilman mitään tutkimisia on oikea ratkaisu.

Markus Vuorivirta

Jos jonossa on 1400 vaarallista henkilöä, eikä pakkopalautuksia kannattaisi tehostaa jo nyt heti, eikä vasta syksyllä? Miksi odottelu? Vai odotellaanko vain, että pöly laskeutuu ja turun verinen tori unohtuisi? Jotta voi taas unohtaa kaikki ja jättää tarpeelliset asiat tekemättä?

Eenok Reenkeula

No, kuollaanhan me kaikki kuitenkin..
Ampumalla noin ninku suuremmassa määrin meillä ratkottiin "ongelmia" vuoden 1918 jälkeen ja vähän myös 1940-luvulla.

Tuollaista, sinänsä nopeaa ja halpaa ratkaisua tuskin voisi tässä maailmanajassa ja täällä meillä saada käytännöksi. Aika ja arvot muuttuvat. Toivottavasti tuonn

Juha-pekka Naukkarinen

Suomalaiset veronmaksajat maksavat veronkorotuksina tämänkin poliitikkojen hölmöilyn,Risikon mielestä vastuunkanto on sitä,että hänen tekemänsä virheet veronmaksajat maksavat,katsokaa ketä äänestätte seuraavissa eduskuntavaaleissa,joutaako rahanne pakolaisten hyyssäämiseen ja heidän lentomatkojen rahoitukseen!