Sunnuntai 26.5.2019

Hallituksesta varovaista vihreää valoa palautuskeskuksille: ”Tiukempaa valvontaa harkittava”

Luotu: 
23.8.2017 11:08
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Keskustan Antti Kaikkosen mukaan "laittomasti Suomessa olevat on saatava pois maasta nykyistä nopeammin" ja on harkittava "myös sitä, että ne, jotka eivät poistu Suomesta vapaaehtoisesti, kootaan tiukemman valvonnan palautuskeskuksiin".
|

Hallituspuolueista löytyy varovaista kannatusta palautuskeskusten käyttöön ottamiselle eli kielteisen päätöksen saaneiden entisten turvapaikanhakijoiden valvonnan tiukentamiselle.

Palautus- tai internointikeskukset nousivat takaisin keskusteluun Turun joukkopuukotusten vuoksi. Terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista epäilty päätekijä on Suomeen turvapaikanhakijana tullut marokkolainen ja edustaa lehtitietojen mukaan riskiryhmää: kielteisen päätöksen saaneita.

Turvapaikanhakija saa oleskella Suomessa hakemuksensa käsittelyn ajan ja myös mahdollisen valituksensa käsittelyn ajan. Muun muassa valtio-opin emeritusprofessori Heikki Paloheimo ehdotti Uuden Suomen haastattelussa, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet tulisi internoida eli eristää erityisiin keskuksiin, turvasäilöihin, odottamaan maasta karkottamista. Lue lisää: Professorilta radikaali malli: Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet suljettava keskuksiin

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo ilmoitti tiistaina, että palautuskeskusten perustamista tulisi miettiä uudelleen. Valtio on aiemmin hylännyt aikomuksensa palautuskeskusten pystyttämisestä. Orpo lisäsi Aamulehden mukaan, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden säilöönottokynnyksen alentamista pitää harkita.

Myös pääministeripuolue keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen harkitsisi asiaa.

– Laittomasti Suomessa olevat on saatava pois maasta nykyistä nopeammin. On harkittava myös sitä, että ne, jotka eivät poistu Suomesta vapaaehtoisesti, kootaan tiukemman valvonnan palautuskeskuksiin. Viranomaisten on tiedettävä, missä paperittomat ja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet ovat, ja mitä he tekevät, Kaikkonen linjasi puolueen kesäkokouksessa tiedotteen mukaan.

Lue myös:

Professorilta radikaali malli: Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet suljettava keskuksiin

Outo hiljaisuus Turusta: Isis ei ole ilmoittautunut iskun tekijäksi – Tutkija keksii 2 syytä

Pakkopalautuksia tehostetaan syksyllä – Risikko Ylelle: Jonossa jopa 1400 henkeä

Kansanedustajat tyrmistyivät: ”Turun puukottajan ei olisi pitänyt enää olla Suomessa”

Turun 18-vuotias puukottaja oleskeli pitkään Saksassa hakematta turvapaikkaa

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Eero Pekonen

Kyllä kait sen palautuskeskuksen vois ottaa käyttöön, mutta kun äänestäjät muistaa, että se on Halla-ahon idea... Eipä taida toteutua, odotellaan, että pöly laskeutuu ja sillä aikaa puhutaan pyöreitä. Näin meitä hallitaan.

Kimmo Tallqvist

Ai jopa ihan harkitaan.
No hyvä että edes harkitaan kun v.2015 jälkeen ei ole osattu harkita juuri mitään kansallisen turvallisuuden eteen.
Laittomien mamujen oikeuksista on suvakit sitävastoin hyvinkin yrittäneet pitää kiinni kuukausien mittaisten mielenosoitusten avulla ja vihreiden touko aalto oikein ylisuvainnut kansalaistottelemattomuuden laillisen oikeusjärjestelmän päätöksiä vastaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden osalta.
Presidentti sanoi juuri että oikeusjärjestelmän päätösten vähättelyn on loputtava ja lakia noudatettava.
Laittomat maassaloisijat keskuksiin,sieltä saa vapaasti poistua kunhan poistuu maasta ja oulunkylän papittaret pois poliisiautojen tieltä.
Kansalaiset vaativat turvallisuutta.
Vierastaistelijaterroristit myös lakimuutoksilla ulos maasta ja maahantulokiellot.
Se se on prioriteetti no 1 ,ei tiedustelulainmuutos.
Toki sitäkin pitää uudistaa mutta tärkeämpää on ensisijaisesti poistaa suurin osa valvottavista maasta kuin antaa valtuudet heidän seurantaan.
Jos terroristi roskasakin määrää saadaan ratkaisevasti alennettua niin silloin on vähemmän valvottavaa uhkaa ja valvontaresurssit saadaan tehokkaampaan käyttöön.

Gun-May Arffman

Mitenkäs nyt näin? Hallitus alkaa noudattaa Jussi Halla-ahon arvopohjaa. Tosin Sipilä,Orpo,Risikko,Soini ja kumpp. uskottavuus mennyt jo silloin kun maahan käveli vierastaistelijoita 2015. Uutisen mukaiset puheet loppuu kun pahin möly laskeutuu.

toni poutiainen

On aina yhtä ihmeellistä, että jämäkkyyttä päätöksentekoon löytyy vasta takautuvasti, vaikka tähänkin hallitukselle kiusalliseen aihepiiriin ja kansallista turvallisuuutta parantavaan lakimuutokseen olisi kyllä ollut aikaa ja asiantuntevuutta käytettävänä. Tämä on todellakin vähintä, mitä täytyy nyt vaatia ulkomaalaislain parantamiseksi ja siihen on annettava tarpeellista painetta.

Itse henkilökohtaisesti suosisin tästä seuraavaakin astetta, eli Viron vastaanottotyyliä, jossa myös koko turvapaikkaprosessi tulisi viettää vapaus menetettynä ja mahdollisimman pienin vetotekijöin.

Nyt kun Suomen neitsyys ja vähintään kahden ihmisen henki on viety ensimmäisen kerran islamin nimeen, niin toivoa sopisi, että päätäntäelimet ja kansa tekisi kaiken voitavan ripeästi, että pysyisimme estämään tämän juhlavuodelle sattuvan irvikuvan tapahtumisen jatkossa.

toni poutiainen

Pitänee korjata Viron tyyliä, koska siitä on näemmä vähän ristiriitaista tietoa. Viro siis pitää turvapaikanhakijat vangittuna siihen asti, kunnes henkilöllisyys ja ikä ovat varmistettuja ja toisena syynä voi olla mahdollinen uhka yhteiskunnan turvallisuudelle. Molemmat hyviä ja toivottuja lisäyksiä meille jo sellaisenaan.

Itse kun ajattelen ensisijaisesti suomalaisten etua ja turvallisuutta, niin pitäisi kaikesta huolimatta turvapaikanhakijalla olla oikeus liikkua Suomessa vapaasti vasta, kun lupa siihen oikeuttavaan turvapaikkaan on myönnetty. Kyllä aidosti hädänalainen turvapaikanhakija osaa arvostaa turvallista infraa, lämmintä ruokaa ja muuten stabiileja olosuhteita - kun taas mahdollisuutena olisi muutoin kuolema. Kyllä heidänkin täytyy ymmärtää, että on edesvastuutonta antaa tuhansille ihmisille ilmainen ''oleskelukortti'' kaduillemme Suomessa vähintään turvapaikkahakuprosessin ajaksi ja vielä tässä vaiheessa mahdollisesti sen jälkeenkin - ilman, että edes henkilöllisyydestä, henkilöhistoriasta tai iästä on varmuutta.

Markus Vuorivirta

Kummallista kun se Tornion rekisteröintikeskus saatiin aikaiseksi vain muutamassa hassussa päivässä. Samat poliitikot taputteli toisiaan selkään mantralla, että "kyllä täällä osataan tehdä nopeita päätöksiä kun on tarvis". Mihis se nopeus on hävinnyt? Tuosta eteenpäin kaikki on ollut kuin tervassa menoa.. Kaikkea vain pähkäillään ja harkitaan. Edes se ei saa vauhtia asioihin, että suomessa teurastetaan ihmisiä torilla!

Sillä aikaa kun nämä jahkailee ja harkitsee. On myös ilmennyt, ettei mikään turvapaikkapelleilyyn liittyvä asia toimi! Ei toimi dublin viritykset eikä mitkään muutkaan. Turvapaikkaa saa hakea vaikka jokaisesta euroopan valtiosta. Mitään ei selvitellä. Mitään järjestelmiä ei sittenkään ole. Eli kansalle on valehdeltu kirkkain silmin. Kansa on myös se, joka tämän helvetin pelleilyn maksaa! Täälläkin on elätetty ilmiselviä dublin tapauksia veronmaksajien rahoilla vuodesta toiseen!

Kaikkein pahinta on. Kun nämä kyvyttömät munattomat päättäjät jahkailee ja mietiskelee. Se seuraava isku odottaa jo oven takana. Ehkä nämä kuvittelevatkin painavansa villasella koko asian ja odottavansa että pöly laskeutuu. Mutta kun sielä odottaa jo se seuraava isku...