Keskiviikko 19.6.2019

Puukkoiskun tutkinnanjohtaja 2 uudesta miehestä: ”Oli pakko ottaa kiinni” – raskas rikosnimike etsintäkuulutetullakin

Luotu: 
23.8.2017 19:11
  • Kuva: Alma Media / Roni Lehti
    Kuva
    Turun puukotusten jälkeen pidettiin vangitsemisistunto eilen tiistaina. Kaikkiaan vangittiin neljä marokkolaista miestä.
|

Keskusrikospoliisi (KRP) selvittää vielä tänään kahden uuden kiinni otetun miehen yhteyksiä aiemmin Turun puukotuksesta vangittuihin. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Crista Granroth kertoo lisäksi Uudelle Suomelle, että aiemmin etsintäkuulutettu henkilö on yhä karussa.

Granrothin mukaan vielä tänään selvitellään kiinni otetun parivaljakon yhteyttä muihin miehiin. Hän ei yksilöi tarkemmin, millaista yhteyttä miesten välillä epäillään.

–Nyt sitä tarkennetaan, mitä se tarkoittaa. Millä tavalla he tietävät tai tuntevat tai ovat olleet tekemisissä, hän sanoo Uudelle Suomelle.

Kaksikon jäljille pääsystä Granroth on vaitonainen. Kiinniotosta Granroth kertoo vain sen, että kiinniotto tapahtui Turussa.

–Tässä rikostutkinnan kokonaisuudessa tuli nyt ilmi pari sellaista, ketä oli pakko nyt sitten tässä näin ottaa kiinni ja kuulustella ja sitten katsotaan, mihin asiat etenevät, kun ollaan saatu selvitystä heiltä, hän muotoilee.

Eilen tiistaina Turun puukotusten johdosta vangittiin pääepäilty ja kolme muuta marokkolaista miestä, joita epäillään osallisuudesta. Heidän osaltaan tuli Granrothin mukaan jo heti iskupäivänä perjantaina esiin seikkoja, joiden perusteella heidät otettiin kiinni. Granroth ei kerro tarkemmin, miten miesten jäljille päästiin.

Heidät otettiin kiinni Turusta yksityisasunnoista ja vastaanottokeskuksesta.

Jo viikonloppuna etsintäkuulutettiin lisäksi henkilö, joka on epäiltynä samalla rikosnimikkeellä kuin eilen vangitut miehet. Nimikkeet ovat terroristisessa tarkoituksessa tehdyt murhat ja murhan yritykset.

–Häntä ei ole tavattu. Hän on vielä kateissa.

Granrothin mukaan KRP on kuitenkin saanut kansainvälistä tietoa, jonka mukaan kyseinen henkilö ei ole tällä hetkellä Suomessa. Myös hänen osaltaan yhteyksiä muihin tekijöihin ja tekoon selvitellään.

Lue myös:

Poliisi: Uusia kiinniottoja Turun puukotuksissa

Näkökulma: Li Anderssonin ja Touko Aallon liitto

Turun pääepäillyn hämärä rikostausta – Supo: Pahoinpitely ulkomailla tuskin nostaisi uhka-arviota

Kansanedustaja: Dublin-menettely ei toimi – hälytyskellojen soitava koko Euroopassa

”En unohda koskaan ylilääkärin lausuntoa pari tuntia iskun jälkeen”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Oiva Luosujarvi

Muistaakseni uutiset ovat kertoneet 2000 - 3000 laittomasti Suomessa olevasta ulkomaalaisesta, jotka ovat ns. paperittomia.
Nyt poliisi kertoo 2 henkilöstä.

Voisi poliisi ottaa kiinni nuo kaikki laittomasti Suomessa olevat lähiaikoina tai pian niitä on enemmän kuin poliiseja Suomessa.

Kuvitellaampa, jos Suomessa olisi 2000 venäläistä nuorta miestä, joiden turvapaikkahakemus on hylätty ja he olisivat piilossa jossakin levittäytyneinä satojen avustajien asuntoihin ympäri Suomea.
Luulen poliisin silloin todella etsivän heitä tosissaan. Mutta nyt kun laittomat paperittomat ulkomaalaiset ovat monikulttuurin edustajia afrikasta ja lähi-idästä, niin uskonto ja monikulttuuri suojelee niitä tehokkaammin kuin tumma suojaväri iholla.
Valkoiset venäläiset olisi heti karkoitettava, mutta mustat ja ruskeat saa olla missä haluaa, ettei tule syytettä rasismista ja viharikoksista.

Pekka Hovatov

Turun puukottajaa kun paikkailtiin TYKS:issä, jos lääkärillä olisi ollut vähänkään pelisilmää niin se olisi laittanut tiputuksessa sianverta sille matulle, sitä olisi saanut lähimmältä teurastamolta. Olisihan saatu makeat naurut…