Sunnuntai 24.6.2018

Muslimijärjestö: Turun puukotukset johtaneet useisiin ”kostoiskuihin” – Poliisilla ei havaintoja

Jaa artikkeli:
Luotu: 
23.8.2017 20:50
Päivitetty: 
24.8.2017 13:21
  • Kuva: Alma Media / Roni Lehti
    Kuva
    Turun sarjapuukotuksista on vangittu yhteensä neljä marokkolaista miestä, joista yhtä pidetään pääepäiltynä ja muita osallisina. Vangitsemisistunto pidettiin eilen tiistaina.
|

Muslimijärjestö Nuoret muslimit ry kertoo Turun sarjapuukotusten johtaneen Suomessa niin sanottuihin ”kostoiskuihin”, joissa kantasuomalaiset uhkailevat ja syyttelevät muslimeja. Helsingin jaoston puheenjohtaja Nahla Hewidy kertoo havaitsemastaan ilmiöstä tarkemmin Uudelle Suomelle.

Nuoret muslimit ry kerää parhaillaan muslimiyhteisöltä tietoja, jotka se aikoo toimittaa poliisille. Järjestö julkaisi Facebook-sivullaan päivityksen, jossa uhkailua tai väkivaltaa kokeneita tai nähneitä pyydetään ottamaan yhteyttä ilmiön dokumentoimiseksi ja tilastoimiseksi. Lisäksi heitä kannustetaan ottamaan yhteyttä myös suoraan viranomaisiin.

Vihareaktiot jokainen on voinut nähdä somessa, minkä myös poliisi on laittanut merkille Helsingin Sanomien mukaan. Samalla kuitenkin kerrotaan, että poliisin tietoon ei ole tullut aiempaa enemmän uhkailutilanteita, joskaan pelkät uhkailut eivät poliisille asti yleensä päädykään. Myöskään Ylen poliisisoittokierroksella häirintätapauksia ei ilmennyt kuin muutamia.

Nuoret muslimit ry puhuu kuitenkin ”Turun tapahtumien kostonkierteestä”. Nahla Hewidy kertoo, että niin sanotut kostoiskut alkoivat nopeasti iskun jälkeen. Hänen mukaansa yhteydenottoja on tullut jo paljon kaiken ikäisiltä, joskaan tarkkaa lukua hän ei osaa kertoa.

Hewidyn mukaan heti perjantaina oli pysäytetty nuori muslimimies ja huudeltu Turun tapauksesta. Oli uhattu seurata kotiin asti ja viitattu hautaan toimittamiseen, jos miestä ei palautettaisi Suomesta. Teräaseitakin väläytelleet uhkaajat olivat Hewidyn mukaan talttuneet vasta, kun mies oli kaivanut puhelimen soittaakseen poliisille.

Uusi mittakaava

Yksi järjestölle tietoja toimittanut kertoi äitinsä kokemuksesta bussissa maanantaiaamuna. Hewidyn mukaan äiti oli ollut matkalla töihin, kun joku oli ottanut bussissa esiin puukon ja uhkaillut. Muut matkustajat olivat Hewidyn mukaan puuttuneet tilanteeseen, uhkailija oli heitetty bussista ulos ja tapauksesta tehty rikosilmoitus.

–Näitä on paljon ja ne ovat ihan selkeästi tapahtuneet nimenomaan Turun tapauksen jälkeen.

Hewidy kertoo liikkuvansa tavallisesti paljon ulkona, mutta miettineensä nyt jopa sitä, kuinka paljon olisi järkevää välttää julkisilla paikoilla olemista. Eräs opettaja kertoi Hewidylle marokkolaisoppilaistaan, jotka olivat pyytäneet olemaan puhumatta kotimaastaan.

–Tässä on tapahtunut niin paljon niin lyhyessä ajassa.

Itse Hewidy ei kuitenkaan ole toistaiseksi joutunut uhkailun kohteeksi. Hän on kuitenkin törmännyt kirjoitettuihin uhkauksiin, joista toinen oli maalattu seinään ja toinen asfalttiin. Uhkaus kuului: ”Tapetaan muslimit.”

Hewidy on kuullut muslimien omistamista liikkeistä ja moskeijoista, joista on rikottu ikkunoita.

–Ei Suomessa ole tapahtunut tällaisella mitalla mitään aiemmin.

–Ei tässä mittakaavassa. Tämä on ihan naurettavaa oikeasti, että miten paljon kaikkea tapahtuu.

”Oikeus surra on viety”

Hewidyn mukaan muslimiyhteisössä ei niinkään vello pelon ilmapiiri, vaan pikemminkin turhautuminen. Hän tosin tarkentaa, että harva toisaalta uskaltaa lausua pelkonsa ääneen, vaikka sellaista tuntisikin. Moni on hänen mukaansa sanonut, ettei haluaisi enää asua Suomessa. Hänen mukaansa muslimit haluaisivat surra Turun tapahtumia rauhassa samaan tapaan kuin kantasuomalaiset, mutta se ei ole mahdollista.

–Sekin oikeus on oikeastaan viety sillä, että uhkaillaan.

Jotakin positiivistakin Hewidy kuitenkin tapahtumissa näkee. Esimerkkinä hän mainitsee edellä mainitun bussitilanteen, jossa sivulliset olivat puuttuneet uhkailuun. Hän huomauttaa, että tavallisesti rivisuomalaisilla on hyvin korkea puuttumisen kynnys. Hän arvelee, että vastakkainasettelu saa ehkä aktiivisemmiksi ne, jotka eivät allekirjoita niin sanottuja kostoiskuja.

Hewidy kertoo saaneensa myös sympatiaa ja usea on viitannut siihen, ettei muslimiyhteisöllä varmasti ole helppoa. Siitä hän on kiitollinen.

–Ei sitä jaksaisi, jos tätä yksin taistelisi.

–Vaikka näitä tapahtuu, niin loppujen lopuksi emme puhu niin älyttömän suuresta joukosta, ja suurin osa on kuitenkin sitä mieltä, että tämä ei ole oikein.

Päivitetty 24.8. klo 13.22: Lisätty Facebook-upotus.

Lue myös:

HS: Maahanmuuttajataustainen nuori ilmoitti puukotuksesta Vantaalla – Poliisi: Tiedot ristiriitaisia

”Husu” Hussein myöntää levittäneensä väärää tietoa ”muslimipuukotuksesta”: ”Ei ollut mitään syytä epäillä kertomusta”

Ministeri ylistää viranomaisia: ”En unohda koskaan ylilääkärin lausuntoa pari tuntia Turun iskun jälkeen”

Outo hiljaisuus Turusta: Isis ei ole ilmoittautunut iskun tekijäksi – Tutkija keksii 2 syytä

Kansanedustajat tyrmistyivät: ”Turun puukottajan ei olisi pitänyt enää olla Suomessa”

Professorilta radikaali malli: Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet suljettava keskuksiin

Jaa artikkeli:

Kommentit

Nita Hillner

Huh, juuri teidänlaisenne kommentoijat estävät järkevän keskustelun ja ratkaisujen löytymisen. On ihan älytöntä haukkua syyttömiä ihmisiä terroristimurhaajan tekojen vuoksi. Viranomaisilta ja poliittisilta päättäjiltä voidaan sen sijaan vaatia nykyistä järkevämpiä toimia tilanteen hallitsemiseksi.

Eurooppalaisten poliisien ei pitäisi ampua näitä murhaajia hengiltä. Suomen poliisi toimi oikein kuin tekijä säilyi hengissä. Terroristijärjestön johto toivoo että mahdollisimman moni jihadisti saisi kuolettavan luodin poliisin aseesta - sankarimyytti lisää tulijoita...

Paras olisi jos muslimiyhteisöt Euroopassa itse saisivat nämä terroristit näyttämään naurettavilta ja huvittavilta luusereilta - hohto ikään kuin häviäisi.

Pekka Hovatov

Jos Suomen oikeuslaitos jakaisi oikeudenmukaisia tuomioita, niin mikäs siinä, mutta kun Suomessa annettavat tuomiot ovat iso vitsi. Tekijä saa elinkautisen, mutta koska hän on enikertalainen hän voi hakea armahdusta istuttuaan 10-vuotta, se on sama kuin kusisi uhrien haudalle.

Jukka Mattsson

Nita on ihan oikeassa.

Meillä on kantasuomalaisia muslimeja tataareja elänyt kanssamme pidempään kuin maallamme on juhlavuotta. Ei ole ollut ongelmia vaan päinvastoin tataarit ovat olleet rakentamassa yhteiskuntaamme samaan tapaan kuin me kristityt.

Tataarien johto on tuonut poliittisille päättäjilleme tiedoksi että nyt meille on muuttanut muslimiyhteisö joka on saanut kaiken kultalautasella.
Nykyisten eikä tulevien maahanmuuttajien ei tarvitse osallistua työllään yhteiskunnan hyväksi ja siksi myös nämä ongelmat ovat syntyneet.

Jouni Suninen

"Paras olisi jos muslimiyhteisöt Euroopassa itse saisivat nämä terroristit näyttämään naurettavilta ja huvittavilta luusereilta - hohto ikään kuin häviäisi."

Tuota on Euroopassa turhaan odotettu 50 vuotta. Niin sanotut maltilliset muslimit eivät voi edes tuomita Allahin nimeen tehtyjä terrori-iskuja, koska silloin he tuomitsevat itsensä automaattisesti kadotukseen.

Kimmo Tallqvist

Ja ylisuvaitsevaisten teon vähättely ja selittely, muslimien tekouhriutuminen ja tolkun ihmisten relevantti huoli siitä mitä hallitus aikoo tehdä.
IL;n selvityksen mukaan 80 % kansasta kannattaa laittomien maassaloisijoiden eristämistä ja nopeampaa maastapoistamista.
Tätä mieltä kun olin 2 v. sitten niin tolkun ihmisen sijaan minut haukuttiin rasistinaziksi.
Itse katsoin olevani tolkun realisti.
Hei kaikki sinisilmä hönäytetyt suvakki kukkahattutädit;
Onko 80 % Suomalaisista siis rasistinatseja ?

Kimmo Tallqvist

Ja ylisuvaitsevaisten teon vähättely ja selittely, muslimien tekouhriutuminen ja tolkun ihmisten relevantti huoli siitä mitä hallitus aikoo tehdä.
IL;n selvityksen mukaan 80 % kansasta kannattaa laittomien maassaloisijoiden eristämistä ja nopeampaa maastapoistamista.
Jos palautuspapereiden saaminen palautettavasta maasta kestää niin mitä sitten ?
Valvottuun säilöön vaan ja jos laki estää pitempiaikaisen eristämisen niin ei muuta kuin lakimuutos tai asetus.
Henkilö on hakuprosessin ajan ollut discotaskurahoineen täysihoidossa VOK;ssa ja jos kerran vapaaehtoinen paluu ei kelpaa paluurahoineen niin turha valittaa ihmisoikeuksista.
Vapaa liikkuvuus koskee vain niitä EU;n ulkopuolisia ulkomaalaisia joilla on passi,viisumi tai oleskelulupa kielteisen turvapaikkapäätöksen saatua lainvoiman.
Tätä mieltä kun olin 2 v. sitten niin tolkun ihmisen sijaan minut haukuttiin rasistinaziksi.
Itse katsoin olevani tolkun realisti.
Hei kaikki sinisilmä hönäytetyt ylisuvakki kukkahattutädit;
Onko 80 % Suomalaisista siis rasistinatseja ?

Timo Hietanen

Tietoista valehtelu muslimijärjestöiltä. Mutta kuuluu koraanin oppeihin, ts. taqiyya.
Teen ja sympatian ajat ovat menneet. Muslimien kannattaisi katsoa peiliin ja miettiä
miksi ? Miksi ette sopeudu ja vastaatte turhautumiseen ja pettymykseen puremalla
auttajan kättä säätyyn, ikään, sukupolveen katsomatta nyt jo aivan liian monen
tekijän voimin ? Kannattaisiko miettiä sellaista maata, johon voisitte ja haluaisitte
integroitua, ettekä kostaa menneiden vuosisatojen "vääryyksiä" ? Älkää Husutelko !

Erkki Malinen

Nämä kirjoitukset osoittaa että eri kulttuurien yhdistäminen on vaikeaa miltei mahdotonta. Ei tämä ole onnistunu jenkkilässä eikä tule onnistumaan meilläkään eihän ole mustalaisetkaan intekroituneet vaikka on olleet satoja vuosia.

Jukka Mattsson

Voiko toimittaja Minna karkkola kertoa myös sen pahoittelivatko Nuoret muslimit ry Turun puukotuksia ja tuomitsevatko he terrorismin? Nahla Hewidy kertoo että heiltä on viety oikeus surra uhkailujen vuoksi. Sama asia kuin meiltä kristityiltä olisi viety oikeus suremiseen vedoten muslimien jihadiin?

Lisäksi heitä kannustetaan ottamaan yhteyttä myös suoraan viranomaisiin. Voiko toimittaja kertoa ketkä ovat kannustuksien takana?

Olisi ihan hienoa US lukijoille voisi kertoa nämäkin tiedot.

Harri Savolainen

Kaikkea voidaan tulkita tahallaan väärin.
Kristittyjen Raamatun vanhassa testamentissa Mooses saa määräyksen kostaa midianilaisille heidän Israelilaisile tekemät pahat teot. Tehtävänä tappaa kaikki miehet, lapset sekä naiset pl. naiset, jotka eivät ole maanneet miehen kanssa. Eikä ole ainoa kohta, missä määräys on tappaa esim. 5. Moos. 7:24: "Kukaan ei pysty teitä vastustamaan, vaan te hävitätte kaikki."
Suomen Perustuslaki velvoittaa kohtelemaan kaikkia yhdenvertaisesti, mutta lähtisin ilman sitäkin siitä, että näitä eri ihmisille tärkeitä kirjoituksia ei tulkittaisi suuntaan eikä toiseen tarkoitus hakuisesti väärin.
Maahanmuuton suurimmat ongelmat eivät valitettavasti todellakaan liity uskontoon. Ongelmat tulevat olemaan enemmän tai vähemmän samoja, olivat tulijat sitten muslimeja tai kristittyjä.

Jussi Pistol

Yhtään maltillista islamistia ei ole olemassa, kaikki suunnittelee terroritekoja ympäri maailmaan noissa helvetin terroristien päämajoissa eli moskeijoissa, on kyllä näyttöä asioista kun euroopassa kuvasivat salaa moskeijoiden sisäpuolelta mitä siellä tapahtuu, noista on yhteys jokaiseen moskeijaan maapallolla ja siellä suunnitellaan ihan surutta missä iskeketään ja miten isketään vääräuskoisia kohtaan.

Suomi ei ole mikään poikkeus tuosta.

Juha Wiklund

Minua ihmetyttää suuresti muslimien tapa huutaa joka käänteessä rasisti vaikka mitään rasistisuutta ei ole tapahtunut. Miten tällaisen asiattoman huutelun ja siihen liittyvän uhkaavan käyttäytymisen saisi kitkettyä pois?

Oiva Luosujarvi

Vlad seivästäjällä oli aikanaan hyvin pelätty rangaistuskeino.
Jos pelolla voisi hallita, niin ehkä torilla takamukseen laitettu seiväs, jonka toinen pää tulee ulos suusta olisi sellainen vaihtoehto, joka aiheuttaisi pelkoa.
Mutta pelolla ei voi hallita.
Ei ne isiksen videot, joissa vangeilta kauloja katkoivat pelottanut yhtään.
Ei Euroopassa tapahtuneet terroteot ole yhtään pelottaneet.
Ei uutiset rattijuopoista estä ihmisiä menemästä kodistaan ulos, vaikka huumekuski voi koska tahansa ajaa ylitse viattoman sivullisen.

Toivoisin, että hallitus ja eduskunta huomaisi myös millaisen huumeongelman kanssa ollaan nykyisin Suomessa.
Huumekuskeja jää joka vuosi kiinni lukuisia. Narkkareita kuolee joka viikko. Huumeiden vuoksi tehtyjä rikoksia on tuhansia joka vuosi. Opiskelijoista iso osa käyttää huumeita tai vahvoja lääkkeitä, joiden vaikutus kuin huumeen.
Miljardien eurojen kansantaloudellinen menetys kansalaisten huumeongelmista ja miljardien tappiot Suomelle eri tavoilla.
Huume- rattijuopot tappavat enemmän ihmisiä vuoden aikana Suomessa ja Euroopassa, kuin terroristit ovat tappaneet viimeisen 10 vuoden aikana euroopassa.
Mutta hallitus ja eduskunta ei herää ruususen unestaan toimimaan vahvasti huumeita vastaan.

Kaijuhani Haavisto

Vertauksesi on jotenkin järjettömyyydessään absurdi. Tiesitkö muuten, että maahanmuuttajataustaiset tekevät huumekauppaa Suomessa yhä lisääntyvässä määrin.

On aivan järkyttävää verrata muita rikoksia tai laittaa ne samalle tasolle. Kannattaisi hävetä

Kaijuhani Haavisto

Taitaa olla Numun höpinöitä. Jos jokin suomalainen järjestö alkaisi keräämään maahanmuuttajien aiheuttamaa -suomalaisiin kohdistuvaa väkivallan uhkaa ja solvauksia, niin siinäpä kääntyisi asia toisinpäin. Eihän tummaihoista tarvitse kuin katsoa, niin sekin otetaan uhkauksena.

Itseäni on uhattu muslimien toimesta, uhattu jopa tappaa jokunen vuosi sitten - On tullut solvauksia sähköpostilla. Tosin tästä on muutama vuosi aikaa, mutta kyllä on monesti asia toisinkin päin. Suomalaisiin kohdistetun väkivallan uhkaa ei ole tilastoitu ollenkaan. Numu tässä käyttää tilaisuuttaa hyväksi ja keksii omia tarinoitaan. Se on tyypillistä maahanmuuttajataustaisille henkilöille. Monesti taustoja lähtömaiden vainoista tai kokemuksista valehdellaan tai liioitellaan. Ja Suomalaisille menee kaikki nyyhkytarinat läpi. Koska Suomi herää todellisuuteen? Ei koskaan, niin kauan kuin meillä päättäjissä on hyväuskoisia maailmaa syleileviä kansalaisia.

Ihmisiä on hyvä auttaa silloin kun on todellinen tragedia takana, mutta vain omien resurssien puitteissa. Pitää muistaa, että tämä on pieni kansa, jolle on tuotu liian suuri taakka kannettavakseen, omien vähäosaisten ja vaikeuksissa olevien nuorten kustannuksella.

Itse en hyväksy rasismia ollenkaan, mutta jos olet eri mieltä, tulkitaan se monesti rasismiksi. Emme voi toki leimata kaikkia maahanmuuttajia. Ja se on sääli, että tavalliset maahanmuuttajat saavat joidenkin kansalaisten vihat päälle. Uskoisin, että kaikissa kansakunnissa on hyviä ja huonoja ihmisiä.

En usko monikulttuuriseen kansakuntaan, varsinkaan täällä Suomessa. Me emme voi verrata itseämme USA:n tai minkään muunkaan maan monikultturismiin. Ei tästä ole kuin 25 vuotta kun tummaihoinen oli harvinaisuus Suomessa.

EU:n tasolla pitää ratkaista ongelmat, että joukkopako kolmansista maista ja EU:n ulkopuolelta ei lisäänny enempää. Jos Suomi ei voi laittaa rajojaan kiinni, niin EU:n ulkorajat etelässä pitäisi sulkea kokonaan, jotta niitä pakolaishäntiä ei virtaa tänne Suomeen enempää.

Niinkauan kuin osalla omista kansalaisista kokee itsensä huono-osaiseksi, niin kauan syntyy myös yhteenottoja. Ja mitä enemmän täällä on muualta matkanneita turvapaikkaturisteja, sitä vihamielisemmäksi tilanne muuttuu.

Näitä Turku tapauksia tulee varmasti vielä lisää. Tärkeintä on nyt löytää potentiaaliset terroristit, äärimuslimit ja poistaa heidät pikaisesti maastamme, ennenkuin jossain kauppakeskuksessa räjähtää.

Timo Hietanen

Tuhannen ja yhden yön satusedät voisivat opetella valehtelemaan hiukan uskottavammin. Kannattaisi kääntyä Suomen poliittisen eliitin puoleen ja
pyytää virka-apua, taktisia neuvoja ja hiukka lisää käteistä - lohkeaa varmasti.