Maanantai 18.6.2018

Keskustalaiset riemastuivat Seinäjoen Ruokavirastosta: ”Todella hienoa että hallitus alueellistaa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
24.8.2017 12:03
  • Kuva: Outi Järvinen / Alma Talent arkisto
    Kuva
    Ruokavirasto soveltuu erinomaisesti Suomen vahvimmalle maatalousalueelle, keskustalaiset sanovat.

Keskustan eteläpohjalaiset kansanedustajat Lasse Hautala, Antti Kurvinen ja Mikko Savola ylistävät maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) esitystä valita uuden Ruokaviraston päätoimipaikaksi Seinäjoki.

Keskustalaiset pitävät ”erittäin tärkeänä, että Ruokaviraston pääpaikka tulee sijoittumaan Ruokaprovinssin ytimeen Seinäjoelle”. Keskustalaisille ministerin esitys edustaa kauan kaivattua aluepolitiikkaa.

– Ensinnäkin on todella hienoa, että hallitus nyt alueellistaa valtion toimintoja. Viime vuosina alueellistamisia on tehty vain vähän, Hautala sanoo tiedotteessa.

Kolmikko katsoo, että uuden suurviraston myötä hallituksella on mahdollisuus toteuttaa järkevää alueellistamista.

– Nyt on hyvä painottaa myös sitä tosiasiaa, miten hyvin Sipilän hallitus on kohdellut Etelä-Pohjanmaata. Uuden suurviraston myötä Seinäjoelle saadaan myös uusia valtionhallinnon työpaikkoja, Hautala, Kurvinen ja Savola iloitsevat.

Ruokavirasto-nimellä kulkevan uuden suurviraston alle yhdistyvät Elintarviketurvallisuusvirasto, Maaseutuvirasto sekä osa Maanmittauslaitoksen tietotekniikan palvelukeskusta. Viraston toiminta käynnistyy vuoden 2019 alusta. Uudessa virastossa työskentelee noin tuhat henkeä kahdellakymmenellä eri paikkakunnalla.

– Seinäjoki on luonteva ja paras paikka uudelle suurvirastolle. Ruokavirasto soveltuu erinomaisesti Suomen vahvimmalle maatalousalueelle. Kyseessähän on samalla koko maan paras elintarvikepuolen osaamiskeskittymä, Kurvinen sanoo.

Luken selvityksen mukaan Etelä-Pohjanmaan työvoimasta 21% työllistyy suoraa tai välillisesti ruoka-alalle, mikä on korkein luku Suomen maakunnista, keskustalaiset huomauttavat.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Iiro Koppinen

"Ruokaprovinssi?". Missä ruoka etupäässä syödään-no siellä missä ihmiset etupäässä asuvat tai matkustavaiset liikkuvat. Missä ruoka etupäässä liikkuu tai kaupatan. No siellä samoilla seuduilla. Missä on suuri kivitalo täynnä elintarvikevalvojia? No Helsingin Viikissä. Ministeri Lepän fokus vaikuttaa aika suppealta.