Sunnuntai 24.6.2018

Touko Aallolle kritiikkiä: ”Miten tavallinen kansalainen voi tietää, jos viranomaisillekin valehdellaan sujuvasti?”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
28.8.2017 13:50
Päivitetty: 
28.8.2017 16:56
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Hallituksen rivejä edustava kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) kyseenalaistaa oppositiopuolue vihreiden puheenjohtajan kannanoton.
|

Hallituspuolue keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä ihmettelee blogissaan, kenen pitäisi arvioida eri maiden turvallisuutta, jos Maahanmuuttoviraston arviot eivät kelpaa oppositiojohtaja Touko Aallolle (vihr.).

Touko Aalto ilmoitti viikonloppuna Helsingin Sanomien haastattelussa, että hän olisi valmis myöntämään tilapäisen oleskeluluvan laittomasti maassa oleville eli kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille ihmisille. Avaus tyrmättiin välittömästi hallituspuolueiden toimesta, sillä kansanedustajien mukaan ”vihreiden linja pudottaisi pohjan pohjoismaiselta turvapaikkajärjestelmältä”.

Helsingin Sanomien haastattelun mukaan Aalto ei myöskään ”luota Maahanmuuttoviraston arvioihin eri maiden turvallisuudesta”. Esimerkkinä tästä Aalto mainitsee HS:n mukaan Afganistanin. Kärnä kyseenalaistaa Aallon epäluottamuksen ja esittää tälle jatkokysymyksiä.

– Jos virkavastuulla laadittuihin asiantuntijoiden turvallisuusarvioihin ei mielestäsi voi luottaa, niin kenen toimesta niitä sitten tulisi laatia? Haluatko todella tehdä tällaisesta asiasta poliittisen ja toivot niitä kirjoitettavaksi vaikkapa vihreiden puoluetoimistolla, Kärnä kysyy kärjistäen Puheenvuoron blogissaan.

Touko Aalto ihmetteli haastattelussa myös ministeri Paula Risikon (kok.) tuomitsevaa lausuntoa ihmisistä, jotka auttavat ja ”piilottelevat” laittomasti maassa olevia paperittomia.

– Miten hyvänä pidät tavallisten ihmisten kykyä tunnistaa hädänalaiset ja auttaa heitä? Turvapaikkaprosessissa selvitetään laajasti kunkin hakijan taustat, mutta silti asioita jää huomaamatta. Näin tapahtui myös Turun puukottajan osalta, joka valehteli sujuvasti taustoistaan koko ajan. Kuinka tavallinen kansalainen, tai vaikkapa kirkko, voi tietää viranomaisia ja asiantuntijoita paremmin, mitkä ovat piiloteltavan ihmisen todelliset taustat ja motiivit, Kärnä kysyy Aallolta.

– Olet vaatinut poliisille lisää resursseja ihmisten turvallisuuden takaamiseksi. Tähän hallituskin on sitoutunut. Tietänet kuitenkin, että pakkopalautukset ovat osa poliisin työtä ja ne lisäävät kansalaisten turvallisuutta, sillä palautettavien joukossa on usein myös henkilöitä, jotka muodostavat maahan jäädessään turvallisuusriskin? Jos tiedät tämän, niin kuinka ihmeessä voit ilmoittaa hyväksyväsi heidän "suojelemisensa", keskustalainen jatkaa kritiikkiään.

Touko Aalto on tarkentanut Facebook-päivityksessään, että tilapäistä oleskelulupaa ei tarvitsisi myöntää kaikille kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille. Hänen mukaansa olisi kuitenkin perusteltua lopettaa pakkopalautusten toteuttaminen ainakin ennen korkeimman hallinto-oikeuden päätöstä, ”koska KHO:ssa muuttuneiden päätösten osuus on kasvanut ja niiden myötä riski ehdottoman palautuskiellon rikkomisesta kasvaa”.

– Tilapäinen oleskelulupa auttaa niiden ihmisten asemaa, joita ei voida palauttaa, vaikka oikeusasteet olisi käyty loppuun. Jos laki tämän sallii, sitä pitäisi myös toteuttaa, Aalto katsoo.

Lue myös: Kova ryöpytys Touko Aallolle: ”Pudottaisi pohjan turvapaikkajärjestelmältä - vaarallinen ajatus”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jussi Pistol

Vai miten, no, isoin osa kansasta kyllä on tietänyt kokoajan että yksikään islamisti joka Suomeen on tullut 2015 on valehdellut kaiken mitä ovat mätäturvistaan päivänvaloon ulostaneet.

Suomen hallitus ja virkavalta niitä munattomia tässä maassa on kaikkien muiden suvakkien kanssa, he ei tajua helvettikään, vaan antavata vaikka omat lapsensa islamisteille.

Marja-Liisa Kalkela

Jos Virolainen nainen pystyy huijaamaan tuhansiaeuroja Kelasta ,eikä sitä huomata .Niin mitä Kepu vastaa ?Kelahan on ollut Kepun näpeissä-56 lähtien ,on edelleen. (Tukia ei Kela edes perinyt takaisin)
IL/Yle
Työtön nainen sai toimeentulotuen,kotihoidontuen,lapsilisät ym?
Miksei työtön ja köyhimmät jotka saa toimeentulotukea ei ole saanut -94 jälkeen lapsilisiä ja kotihoidontukea? Ahon hallituksen laki-94
Kahdet ehdotko toimeentulotuessa? Miksi? Yhdenvertaisuuslaki?

Raimo Laine

Turvapaikan hakija ensin antaa paperinsa varmaan talteen, jotta voi kertoa, että hänet ryöstettiin ja hänestä tuli paperiton.
Sitten hän valitsee lupaavan paikan, josta väittää paenneensa ja opettelee vähän paikan murretta, maantiedettä ja historiaa ja muuttaa nimensäkin paikkaan sopivaksi.
Pakolaiskuljetuksesta hän livahtaa rekisteröinnistä ja kulkee Schengen-sopimukseen
luottaen Suomeen, jossa tietää olevan lepsu vastaanotto ja hyvät palvelut, ja anoo turvapaikkaa. Anomus otetaan käsittelyyn, joka kaikkien valitusten kera voi kestää parikin vuotta hakijan nauttiessa täyttä ylläpitoa. Kun kielteinen päätös tulee, hakija on jo radikalisoitunut. Inhimillisyys ja laillisuus ovat toki tapahtuneet viimeisen päälle ja vastaanootajien omatunto on puhdas, vaikka turvapaikkaa todella tarvitseva on edelleen kammottavissa oloissa.

Kimmo Tallqvist

Ja härskeimmät tekee kuten turun terroristi.
Ihmissalakuljettajat tietävät kertoa että ainakin Saksan,Ruotsin ja Suomen turvapaikkahakuprosessi on niin ylikuormittunut että tiedonvaihto maiden välillä ei kulje.
Turun muukalaisen sormenjäljet ja passi löytyy uusimman tiedon mukaan Saksasta.
Paperit voi jättää rauhassa sinne ja sormenjäljetkin.
Sielläkin on ruuhkaa prosessissa ja eurodac sormenjälkitunnistusjärjestelmä laahaa jälkijunassa kuten koko EU pakolaispolitiikka.
Sieltä ensin säälifyrkat käsittelyn ajaksi käteen ja matka jatkuu ruotsiin ja/tai suomeen "paperittomana".
Taas tulee kämppä ja fyrkkaa kunhan ilmoitaa iäkseen 15-17 v. Ja nimekseen abdullah aku ankka ja pääsee samalla vielä pikkutyttöjäkin kuolaamaan kouluun.
Jos jää kiinni niin mitä sitten ?
Ei muukalaisella ole varaa maksaa takaisin eikä käytännössä mitäån rangaistusta tule.
Päin vastoin , Touko Aalto haluaa palkita vielä tilapäisellä oleskeluluvalla ja loppuelämän sosiaaliturvalla koska tuo tilapäinen lupa käytännössä uusitaan okeskeluluvaksi.
Berliinin jouluterroristi rekkamies oli hakenut 14 eri henkilöllisyydellä sosiaalitukia eri liittovaltion kaupungeista.
Montako tuhatta väärin indefioitua on euroopassa ja Suomessa?
Epäilys oikeutetusti herää jos vakavaan rikokseenkin syyllistyneen oikean henkilöllisyyden selvittämiseen tarvitaan päiviä, viikkoja ? Ja usean maan viranomaisyhteistyötä.

Marja-Terttu Peltovuoma

On nää niin ristiriitaisia mökäyksiä...Hallitus on tiennyt että Suomessa on 350 seurattavaa kaveria vapaana. Ensin piti tapahtua Turun traaginen tapahtuma .Sitä ennen hallitus leikki ihan kun mitään väärää ei olisi.Nukkuneet taas Ruususen unta.Nyt kun kannatus on kun hiiren häntä alaspäin niin johan alkaa sormien odottelu.Miksi hallitus ei toiminut kun oli aikaa Kaikki uutiset ja media toivotti näistä vaa toista kuukausi tolkulla.Hallitus jatkoi uniaan ja kuvitteli että kaverit kävelee maasta pois ihan itsekseen.Nut sitten rääkytään ja yritetään saada oma saamattomuus..välinpitämätyömyys toisten niskoille. Niin tuttua Kepua !

Pasi Karlsson

Hyvä että Aallon touhuille annetaan hieman kritiikkiä !
Kummastuttaa vaan, ettei Kärnä anna Kaikkoselle mitään palautetta, KEPUn ryhmyri Kaikkonen kuitenkin tuomittu ehdolliseen vankeuteen luottamusaseman väärinkäytöstä !

Martti Pitkänen

Ilta-Sanomat uutisoi, -Turussa puukottanut valehteli ikänsä ja nimensä. No ei syytä huoleen. Varmaankin hän puhui totta kertoessaan siitä, kuinka häntä on kidutettu ja vainottu kotimaassaan ja näin ollen pakotettu hänet hakemaan turvapaikkaa täältä pohjan perukoilta. Sipilän kanssa televisiossa elvistellyt kaveri kertoi näyttävänsä vanhemmalta, mutta pystyvänsä todistamaan, että on vasta 17-vuotias. Näitä totuuden puhujia on maassa satoja, mutta hyvä, että joku uskoo. Touko Aalto, piispat Paskola ja Mäkinen, Li Andersson, punapää pappi lentoasemalta ja ilmeisesti koko vihreiden äänestäjäkunta. Ihmisiä, joille turvapaikkaa hakevien oikeudet ovat omien kansalaisten turvallisuutta tärkeämpiä. Kansalliskaartin muodostamista odotellen...

Jarkko Palmgren

Juuri tämä valehtelu on nyt olennainen asia suomalaisen yhteiskunnan kannalta.
- Ensimäinen kunnolla analysoitu turvanpaikan hakija tapaus osittautuu ammatti valehtelijaksi ja on istunut koululuokassa muiden seassa!

-Kaikki myönnetyt turvapaikkapäätökset pitää tutkia nyt uudestaan ,onko tapahtunut ,että väärillä tiedoilla valehtemalla on saatu myönteinen päätös?

-Juttu on niin kauhea, että kaikki ovat mediassa hiljaa. Esim HS ei pääkirjoituksissaan eikä mielipidekirjoituksissa ole julkaissut mielipiteitä ,jotka todistavat valehtelun olevan näissä prosesseissa yleistä . Minkään laista tuomitsemista ei ole touhulle.

-Maahantunkeutumis- ilmiö on otettu "ylhäältä annettuna" ja kritisoijat saavat Natsi- kortin. Olemalla hiljaa ja hyväksymällä olet puhdas. Pääsyylliset ovat Merkel ja Sipilä, jonka kodin antoa turvaspaikaksi on uutisoitu Pohjois-Afrikassakin.

Pohjois-afrikan valtiot elävät Välimeren yli tapahtuvista Iban-Swift transaktioista, joita Euroopassa pimeissä töissä olijat lähettävät sukulaisilleen. Myös sosiaali-rahaa jää aina muutam Euro lähettäväksi Iban-Swiftin kautta.
Nyt nämä valehetelavet Allahin parta-vauvat toimivat ,kuin metsään kesäksi ajetut hieho ja mullkikat. Varallisuus kertyy kotimaahan varastelemalla ja piostämällä euro-pari kansainvälisen pankkijärjestelmän kautta sukulaisille.

Ratkaisu on Iban- Swift pankkisaart banaani ja appelsiini valtioille.

- Sen muutaman viikon pankkisaarron jälkeen ottavat rikollisensa takaisin sisäruokintaan.

Rajoista ja rajojen sulkemisista: Lentoasemathan on jo sulkeneet rajansa kauan sitten

-Passi pitää olla mukana!

Ruotsin rajalle sama- tavara ei tarvitse passia!

Valehtelua tapahtuu maamme ylintä johtoa myöden!