Sunnuntai 26.5.2019

Kela vahvistaa: Laittomasti maassa oleva voi saada toimeentulotuen ruokarahaa – ”Muutamaksi päiväksi kerrallaan”

Luotu: 
28.8.2017 22:04
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Kela saattaa joissain tapauksissa antaa laittomasti maassa olevalle ihmiselle välttämätöntä ruoka-apua, mutta asumistukea Kela ei paperittomille maksa, vaikka näinkin on julkisuudessa väitetty.
|

Laittomasti maassa oleva paperiton ihminen voi erityistapauksissa saada Kelasta toimeentulotukea välttämättömiin ruokamenoihin, mutta asumistukea paperittomille ei makseta, Kelasta kerrotaan Uudelle Suomelle.

Iltalehti kertoi sunnuntaina yhteen poliisilähteeseen vedoten tapauksista, joissa sosiaaliviranomaiset olisivat maksaneet Suomessa laittomasti oleskeleville sosiaalitukia, tarkemmin sanoen toimeentulotukea ja asumistukea. Kansanedustaja Sami Savio (ps.) kiirehti jo vaatimaan selvitystä asiasta ja kertoi saaneensa asiasta huolestuneita yhteydenottoja kansalaisilta. Lue tarkemmin: Perussuomalainen kansanedustaja vaatii selvitystä paperittomien väitetyistä sosiaalituista

Kelan etuuspäällikkö Marja-Leena Valkonen vahvistaa Uudelle Suomelle, että laittomasti maassa oleva paperiton voi saada tipoittain pieniä määriä toimeentulotukea välttämättömiä elämisen tarpeita varten. Käytännössä kyse on vain välttämättömiin ruoka- ja lääketarpeisiin tarkoitetusta avusta, jota annetaan maksusitoumuksella muutamaksi päiväksi kerrallaan. Kyse ei siis ole käteisestä rahasta vaan kaupassa ja apteekissa käyvästä maksusitoumuksesta.

Valkonen korostaa, että tällaisen akuutin, välttämättömän avun – hätämajoituksen, ruoan ja lääkkeiden – tarpeeseen vastataan kunnissa. Paperittomien, laittomasti maassa olevien ihmisten hätämajoittaminen on kunnan vastuulla, ja Kela ei myönnä heille asumistukea. Sen sijaan välitöntä ruokatukea Kela voi antaa laittomasti maassa oleville henkilöille silloin, jos kunnan tai järjestön ylläpitämästä tilapäismajoituksesta ei saa ruokaa.

Valkonen ei pysty kertomaan varmasti, onko Kela maksanut tällaista toimeentulotukea kunnan ruoka-avun ulkopuolelle jääneille paperittomille. Näin asiasta kuitenkin linjataan sosiaali- ja terveysministeriön tammikuisessa ohjeistuksessa, jossa annetaan kunnille suositukset laittomasti maassa oleskelevien kiireelliseen sosiaali- ja terveydenhuoltoon.

– Tätä ohjeistusta noudatetaan myös Kelassa, Valkonen kertoo.

– Paperittomille asiakkaille voidaan myöntää toimeentulotukea muutamalle päivälle kerrallaan – maksusitoumuksena – millä he voivat välttämättömät elintarvikkeet ostaa. Tällainen välttämätön apu, minkä perustuslaki takaa kaikille, hoidetaan maksusitoumuksilla.

Mikäli henkilö saapuu Kelan toimistoon uudelleen ja hänen tilanteensa on säilynyt ennallaan, eli kunnan tai järjestön tilapäismajoituksesta ei saa ruokaa, hänelle voidaan myöntää uusi maksusitoumus – jälleen muutamaksi päiväksi kerrallaan. Ravinnon osuus toimeentulotuen perusosasta on Valkosen mukaan yksin asuvalla lapsettomalla ihmisellä noin kahdeksan euroa päivässä, mistä 30 päivässä kertyisi noin 240 euroa.

Tämä tuki on siis paperittoman, laittomasti maassa olevan henkilön mahdollista saada Kelalta, mikäli hän ei kunnan majoituksesta saa ruokaa?

– Kyllä ja lisäksi maksusitoumus akuuttia lääkettä varten, ellei asiakas saa lääkettä julkisesta terveydenhuollosta, Valkonen lisää.

– Elintarvikkeita varten maksusitoumus annetaan pienelle ajalle kerrallaan. Maksusitoumus on kertakäyttöinen ja asiakas joutuu käyttämään sen kokonaisuudessaan kerralla. Yleensä maksusitoumus annetaan viidelle päivälle kerrallaan.

Muuhun käyttöön ei paperiton voi toimeentulotukea saada?

– Ei meidän ohjeiden mukaan. Se on ihan se välttämätön tuki, minkä asiakas tarvitsee elämiseen.

Turvapaikanhakijoita pitkään auttanut ihmisoikeusaktivisti Sunniva Drake puolestaan tyrmää täysin Iltalehden väitteet laittomasti maassa olevien sosiaalituista. Myös sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg suhtautuu asiaan epäillen.

Molemmat pitävät mahdollisena, että laittomasti maassa olevat ovat voineet saada akuuttia hätäapua, mutta eivät varsinaista sosiaalitukea asumistuen tai toimeentulotuen muodossa.

Nerg huomauttaa, että laittomasti maassa olevia on Suomessa tällä hetkellä 1400 ja määrä on alkanut kasvaa vasta nyt kesän aikana, kun hallinto-oikeudesta ja korkeimmasta hallinto-oikeudesta on alettu saada päätöksiä turvapaikanhakijoiden tekemiin valituksiin ja monen turvapaikanhakuprosessi on tullut päätökseensä.

–Sosiaalitukien maksaminen heille ei siis tunnu vielä oikein mahdolliselta aikataulujen puitteissa, Nerg sanoo sähköpostiviestissä, jossa hän vastasi Uuden Suomen kysymykseen aiheesta.

–Se, mitä he ovat voineet joutua käyttämään, on hätämajoitus ja akuutti ruokatuki, Nerg pohtii viitaten tavallisesti kuntien vastuulla olevaan akuuttiin apuun.

Kuten tästä jutusta selviää, Kela kuitenkin voi erityistapauksissa maksaa tätä akuuttia ruokatukea, joka silloin lasketaan osaksi toimeentulotukea.

Turvapaikanhakijoina Suomeen tulleet oleskelevat vastaanottokeskuksissa ja saavat vastaanottorahaa, jonka Maahanmuuttovirasto (Migri) maksaa. Lainvoimaisen kielteisen päätöksen saaneilla on 30 päivää aikaa ilmoittaa suostumus vapaaehtoiseen paluuseen. Jos suostumusta ei tule, henkilöstä tulee laittomasti maassa oleva. Hänet poistetaan vastaanottokeskuksesta ja hän joutuu poliisin palautusjonoon.

”Pelkkä juoru tai huhu”

Oikeus elää -ryhmään kuuluvan ihmisoikeusaktivistin Sunniva Draken mielestä on käytännössä mahdotonta, että laittomasti maassa oleva olisi saanut laajemmalti toimeentulotukea tai asumistukea, joita molempia on maksanut kuluvan vuoden alusta Kela.

Espoon kirjastossa asiantuntijana työskentelevä Drake painottaa, että turvapaikanhakijan saati laittomasti maassa olevan on todella vaikea saada yhteiskunnalta minkäänlaisia tukirahoja. Hän huomauttaa, että jo pankkitili ja asunto ovat kiven alla, mikä sinällään tekee tukien maksamisesta hankalaa.

Draken mukaan pankkitilin rajoitetuilla oikeuksilla ovat saaneet lähinnä vakinaisesti työllistyneet turvapaikanhakijat. Oikeus elää on selvittänyt asiaa useista eri pankeista. Draken mukaan turvapaikanhakija voi saada niin sanotun M-kortin, mutta silloin raha menee vastaanottokeskuksen tilille. Toisaalta laittomasti maassa olevalla voi olla pankkitili, jos hänen oleskelulupansa on syystä tai toisesta loppunut.

Joka tapauksessa laittomasti maassa oleva voi Draken mukaan saada vain akuuttia hätäapua hengenpitimiksi.

–Tämä tekee minut hyvin vihaiseksi. Se, että syyllistetään avuttomia ihmisiä. Siis ihmisiä, joilla ei ole mitään mahdollisuuksia selvitä meidän yhteiskunnassa, ja sitten vielä syytetään jotain sosiaalipuolta, hän puuskahtaa.

Drake ihmettelee poliisin motiiveja ”juoruilla pahantahtoisesti” ja ”jahdata avuttomia”. Hän painottaa, että sellainen ei kuulu poliisin tehtäviin, vaan poliisin tehtävä on huolehtia Suomen turvallisuudesta.

–Ei lisätä ahdistusta ja vastakkainasettelua, mitä minusta liian paljon poliitikot ja poliisi lisäilevät koko ajan. Minusta se on täysin vastuutonta, hän tarkentaa.

Drake uskoo, että Iltalehden jutun taustalla ovat myytit, joita on ”rakennettu ja levitelty Suomessa hyvin perusteellisesti ja paljon”. Draken mukaan on täysin virheellisesti kuviteltu, että turvapaikanhakija saa ilmaisia lastenvaunuja tai tuhansien kuukausirahaa.

Drake muistuttaa, että Suomen perustuslaki vaatii, että jokaisesta ihmisestä on pidettävä huolta.

–Se on tavallaan aika mielenkiintoista, että odotetaan, että rikotaan lakeja vain, jotta päästäisiin näiden turvattomien ihmisten kimppuun. Se on täysin absurdi tilanne.

Kelalla 600 pankkitilitöntä asiakasta

Kelan ylikamreeri Jarkko Malinen kertoo, että sosiaalitukia voidaan maksaa myös henkilöille, joilla ei ole pankkitiliä. Aiemmin tämä tapahtui maksusitoumuksella, jonka kanssa piti mennä pankkiin. Kesäkuussa siirryttiin prepaid-kortteihin, joita on hänen mukaansa toimitettu noin 600 kappaletta. Joukossa on myös jonkin verran kadonneiden tilalle postitettuja kortteja. Maksuosoituksia käytetään kuitenkin yhä poikkeustapauksissa.

Malinen ei osaa kuvailla tarkemmin prepaid-korttien tyypillisiä käyttäjiä.

–Meillä on se käsitys, että Suomen kansalaisia, joilla ei ole pankkitiliä, on hyvin vähäinen määrä, hän kuitenkin arvioi.

Malisen mukaan prepaid-korttien käyttäjissä on nähtävissä pientä kasvua verrattuna aiemmin käytössä olleisiin maksuosoituksiin, mutta määrä näyttää nyt vakiintuneen.

–Jos oikein muistan, niin ehkä pari sataa vähemmän on ollut normaalisti per kuukausi näitä maksuosoituksia, hän sanoo ja lisää, ettei osaa sanoa lisäyksen syitä.

Migri puolestaan on kokeillut turvapaikanhakijoille prepaid-kortteja, joille on maksettu lähinnä vastaanottorahaa. Näille korteille voi Migrin mukaan maksaa vain Migrin määrittelemä taho eli yleensä vastaanottokeskus tai mahdollisesti työnantaja.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Saksola

Drake muistuttaa, että Suomen perustuslaki vaatii, että jokaisesta ihmisestä on pidettävä huolta.
Eli pitäkää huolta nyt myös kadun romanialaisista, heilläkin on nälkä ja hekin ehkä tarvii prepaidia tms. hoitaakseen muutaman päivän hätä - ja hätämajoitus myös kuntoon, ei tarvi sotkea takapihoja - hoitakaa kunnat vastuunne , follow the Drake
Helppoa muuten kirjoitella tällaista vastuutonta potaskaa, levitellä toisten rahoja ja vedota hätään.... mitenhän Drake mieltää ja vastaa yhteen kysymykseen, millä rahalla nämä avutgtomat ovat tulleet Suomeen, olisiko sekin raha auttanut heitä kotonaan...
Neuvoni on sama kuin monella : kehittäkää vapaaehtoislahjoituksia, antakaa heidän jotka haluavat jakaa rahaa, antaa sitä ja jättäkää koskematta sellaisiin rahoihin jotka eivät kuulu teille eivätkä meille vaan kokonaisvaltaisesti suomalaisille!

Pasi Anttila

Ihan tiedoks että jos tarkotat romani-kerjäläisiä he tulevat yleensä rikollisorganisaation rahoilla, keräämään rahaa tälle organisaatiolle, ovat siis orjia tai ihmiskaupan uhreja.

Drake mainitsi näistä "polisiisimiesten" juoruista ja niiden motiiveista. Yleistää ei voi mutta kyllä tämä taannoinen poliisien Fb-kohu antaa osviittaa joidenkin asenteesta.

Ja mitä tulee rahoihin jotka mielestäsi ovat kokonaisvaltaisten suomalaisten. Ymmärrän että tarkoitat verorahoja.Kokoomuslaisten mielestä verorahat ovat niiden jotka niitä verorahoja maksaa ei mitenkään kollektiivisesti kaikkien suomalaisten. Suomalaisista alle 50% on ns. nettoveronmaksajia eli ihmisiä jotka maksavat enemmän veroja kun saavat tulonsiiirtoja. Eli ei pidä mennä omimaan ja puhumaan toisten rahoista.
Ja kokoomuslaisten veronmaksu into toisten suomalaisten "veronmaksajien" hyväksi alkaa hiipua et voi olla että kohta teidän ei tartte enää tapella mihin toisten verorahat käyttäsitte.

Jari Kaisla

Näillä maahantulijoilla saattaa olla useita henkilöllisyyksiä niin Suomessa kuin Ruotsissakin. Kiertävät keräämässä sosiaalitukea paikasta toiseen useilla henkilöllisyyksillä. Todellisia kustannuksia on mahdotonta edes arvailla kun Suomen viranomaiset keskittyvät lähinnä keksimään syitä joilla voisi luistaa maksamasta avustuksia kantasuomalaisilla oikeille avuntarvitsijoille.

Marja-Liisa Kalkela

Valitsiko kansa -15 Kepu,PS,Kok suurimmaksi puolueeksi ?
Pulinat pois sitten.Valtakirja on annettu toimille mitä he ovat tehneet:.
Ja huom.Kun nämä on päätetty oli Persut hallituksessa päättämässä:
Halla-Aholaisiksi ne vaihtui kesäkuu-16-17

-Kuntainfo: Kunnille suositukset laittomasti maassa oleskelevien kiireelliseen sosiaali- ja terveydenhuoltoon
Sosiaali- ja terveysministeriö 31.1.2017

Kunnat antavat välttämättömän ja kiireellisen avun
Ministerityöryhmä päätti
-välttämättömästä toimeentulosta ja huolenpidosta. Kuntia ohjeistetaan niin, että laittomasti maassa oleskeleville turvataan oikeus välttämättömään
- toimeentuloon ja huolenpitoon.
- Kunnat antavat välttämättömän ja kiireellisen avun, valtio korvaa kustannukset täysimääräisesti. Valtionavustuksen myöntämisestä, maksamisesta ja käytöstä säädetään asetuksella.
6.12.2016

Pasi Käyhkö
Vastaus kommenttiin #13

Ajatuksessasi ei ole mitään järkeä. Jos hallituksessa istuisi nykyinen oppositio niin tuskin siellä olisivat kaikki nykyiset hallituspuolueet
Sinulla on halu vain haukkua eikä kehittää.
Ja jos sanomasi mukaan Suomen rahoista ovat aina päättäneet Kokoomus ja Keskusta niin hienon valtion ovat rakentaneet. Mihin näitä demareita ja stallareita oikein tarvitaan?

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #14

lainaus:
Ja jos sanomasi mukaan Suomen rahoista ovat aina päättäneet Kokoomus ja Keskusta niin hienon valtion ovat rakentaneet

Samaa mieltä. Kepu aina Paasikivestä lähtien aina-87 asti.
Kok Holkerista lähtien yht.2 kautta -87 ja -11
Kepu,kok -94 velka oli 201 Mrd,Alijäämä 65 Mrd.
Sitä velkaa on yhä valtion velassa.
VM-enusteen mukaan -19 velka on 124 Mrd.
Kepu-07.kok-11-kepu-15

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #18

Perustuslain mukaan eri puolueet on kansalaisia varten. Jokainen saa vapaasti kannattaa omaa poliittista puoluetta. Sitä sanotaan demokratiaksi.
Pohjois-Korea touhu ja Putinin 100% kannatus ei voi olla täällä mahdollista.
Jos -87 lähtien on ollut porvarienemmistö eduskunta ,niin yhäkö väität että 2 vasemmistopuoluetta (n.50)vie enemmistöä kuin litranmittaa mennen tullen?
Joko EU tiedetään että Suomea johtaa sdp ja vas ei 7 porvaripuoluetta?

Timo Hietanen

Ei todellakaan ole ihme, jos sosiaalimenot alkaa olla sietämättömällä tasolla. Kyllä tämä
koko maailman sosiaalitoimistona toimiminen ja veronmaksajien rahojen jatkuva jako
periaatteessa vaikka kaikille Irakin kansalaisille on 100-vuotiaan Hölmölän merkkipaalu.

Jari Rahkonen

Kovasti on selittelyn makua, varsinkin kun tiedetään että on otettu tavaksi lupa valehdella että "ei herätetä vastakkainasettelua". Harmi että aktivisti Sunniva Drakea kavereineen, punavihreitä poliitikkoja sekä kirkkoa ja sosiaalitoimea ei kiinnosta paneutua samanlaisella ylitsepursuavalla tarmolla suomalaisten kodittomien ymmärtämiseen ja ruokajonottajien auttamiseen. Suomalaisten lasten ja nuorten hyvinvoinnista puhumattakaan. Edes lastensairaalaa ei tähän maahan saatu ilman eri keräystä ja nyt möläytellään synnytystalkoista. Tuo väärien tahojen (todelliset avuntarvitsijat ovat ehtineet kuolla tai leireillä) järjenjättöinen ja valheilla siloteltu auttamispuuhastelu on vastenmielistä seurattavaa.

Marja-Liisa Kalkela

toukokuu 27, 201516:50
EU - jakaa pako­laisia rahaa vastaan
SuomiUutiset!
EU on varaamassa 240 miljoonan euron paketin hajasijoittaakseen 40 000 pakolaisia eri EU-maihin.
- Jakoperuste määräytyisi kunkin maan asukasluvun,
-bruttokansantuotteen
-ja työttömyysasteen mukaan.
Ohjelman maat saisivat siten 6 000 euroa vastaanotettua pakolaista kohden.
Suomi sai 8 milj.

Ilkka Tähtinen

Olisi mielenkiintoista tietää, saako vastaavaa apua muissa pohjoismaissa tai EU valtioissa? Tai Yhdysvallat, Kanada, Japani? Miten suurelle ihmismäärälle tämä apu on mitoitettu?

Tätä on varmaan jossain komiteassa pohdittu kuitenkin, missä mittakaavassa tällaista tukea voidaan antaa.

Jouko Repo

Paras apu näille laittoimille kulkijoille on viranomaisten tekemä talteenotto ja sijottaminen suojaan pahuudelta ja kylmältä johonkin asialliiseen käytöstä poistettuun kasarmiin odotttelemaan paluukuljetusta kotimaahan. Kasarmilta saa perusruuan ja katon pään päälle. Ei huono.

Kimmo Tallqvist

Oikeus elää -Draken.
Minua taas vihastuttaa että perusteettomat turvapaikanhakijat kuormittavat turvapaikkaprosessia ja oikeusasteita tarpeettomasti.
Pitäisi keskittyä oikeiden hädänalaisten auttamiseen eikä venkuloiden paapomiseen.
Kielteisen lainvoimaisen turvapaikkapäätöksen saaneita ei ainoastaan tule vaan pitää syyllistää.
Tutkitusti suojelua tarvitsettoman ja vainoa pakenemattoman, vapaaehtoisesta paluusta paluurahoineen kieltäytyvää perustetoonta,laittomasti maassaoleva hakija ei ole oikeutettu suomessa edes vapaaseen liikkuvuuteen vaan suljettuun pakkopalautuskeskukseen.
Oikeus on elää mutta ei Suomessa,suomalaisten rahoilla.
Perusteeton hakija palatkoon lähtömaahansa.
Paluulippu on koko ajan valmiina.
Jos ei kelpaa niin oma on vika.
Minua vihastuttaa taas kun suomalaisia syyllistetään siitä , että järjestelmää törkeästi hyväksikäyttämään pyrkivä perusteeton venkula kieltäytyy palaamasta.
Tähänkin menevä raha voitaisiin käyttää todellisten pakolaisten apuun.

Mikko Virtanen

Pitää ottaa myös huomioon näiden tummahipiäisten asuttaminen Suomessa valtiovaroin! Jopa varta vasten on pakolaisasuttamiseen perustettu lukuisia asuntosäätiöitä! Valtio (Kela) maksaa näille säätiöille täysimääräisenä kalliit vuokrat, veden, sähkön ja kalustuksen, patjat, tyynyt, liinavaatteet, pyyhkeet jne. Muotivaatteista ja sekä i-podeista puhumattakaan.

Kaija Tiilikainen

Laittomasti maassamme oleville ei tarvi antaa mitään avustuksia. Noudatetaan Kreikan esimerkkiä. He eivät avusta millään lailla laittomia maahantunkeutujia. SUOMI ELÄÄ MUUTENKI VELKARAHALLA JA OMIEN KANSLAISTEN esim.vanhusten,lapsiperheihen ja sairauden sekä työttömien elämää jo kurjistettu täällä olevien maahanmuuttsjien elättämisen takia. Siihen mennee npin 1 .miljardi eli tuhat miljoonaa /vuosi..

Markus Vuorivirta

Tämä on ihan hyvä kompromissiratkaisu. Tulee kuitenkin muistaa turvallisuusnäkökohta asiaan. Ei ihmiset kuitenkaan tähän asti vielä ole vapaaehtoisesti ollut nälkään kuolemassa, joten ei niitä kannata nälässä pitääkään. On se vanha sanonta, että anarkia on sielä yhden ruokalautasen päässä ja vähiten sitä halutaan, että alkavat tehdä rikoksia nälkänsä poistamiseksi. Täytyy muistaa, että ruoan saa vankilassakin, mutta se ruoka maksaa 200 euroa enemmän vuorokaudessa kuin mitä tämä taktiikka. Eikai kukaan halua, että nämä ehdointahdoin alkavat järjestämään itsellensä sitä kattoa pään päälle ja lämmintä ateriaa joka päivälle? Meinaan se hoituu tuolla turku-taktiikalla...

Paras taktiikka olisi tietysti näiden taluttaminen lentokoneeseen ja maasta pois... Jos ei reittilennoilla pysty, huutamisen ja möykkäämisen vuoksi, täytyy käyttää sitten kimppalentoa missä lennätetään vain näitä... Huudelkoot sielä sitten minkä kerkiävät.

Kaarle Akkanen

Siis laittomasti maassa olijoille! Ne pitää ottaa säilöön ja ruokkia siellä. Oikeuden päätökset ovat pian pelkkää "paperia", kun palautukset ovat mitä ovat? Laittomat ovat pian elättejä muiden tavoin ja sana kulkee, älypuhelin raikaa?

Kaarlo Kiviniemi

Kuulehan Marja-Leena Valkonen, kun minäkin tarvitsisin apua, eikä mitenkään tipottain. Yli 50 v. raskasta työtä paiskittuani ennen sairastumisen takia eläkkeelle joutumista kun olen Kelalta kysynyt apua, se alkaa se luukulta toiselle juoksuttaminen ja selittelyt "me kyllä uskotaan, että hatun koko on 53, mutta kun kengän numero puuttuu". Se 3kk. lääkesatsi jonka sai vuosi sitten 40 - 50€, maksoi viimeksi 172€. Enkä lole maassa laittomasti, enkä loisi vieläkään...

Oiva Luosujarvi

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005345630.html

Paperiton laittomasti Suomessa oleva saa Kelan tukia.

Terroristi palattuaan Suomeen saa Palkinnoksi asunnon, toimeentulon, palvelut ohituskaistaa käyttäen ennen kaikkia Suomalaisia.

Suomi on pahempi paikka Suomalaisten mielessä, kuin moni islamilainen valtio, koska terroristit tapetaan muualla maailmassa, mutta Suomessa terroristit palkitaan sosiaalisilla eduilla.
Onko se vetovoima tekijöiden poistamista vai terroristien kutsumista Suomeen?

Markku Nieminen

Luulisi tyhmimmänkin KELA;n virkailijan ja poliittisen päättäjän tietävän että vetovoimatekijät vain vahvistuvat tällaisilla uutisilla ja laittomilla sosiaalietujen maksamisilla, mutta kun päässä ei ole kuin tyhjää, niin minkäs teet.
Perustuslaissa nimenomaan painotetaan että tuet voidaan maksaa VAIN LAILLISESTI MAASSA OLEVILLE! Siinä ei ole mitään tulkinnan varaa!

Seppo O. Saarela

Hyvät ystävät, kuka on tehnyt 200 eri kansallisuutta edustavan ihmisen kanssa töitä, nostakoon käden ylös. Aiheitani on 2...eli verotus, sekä hallitsematon maahanmuutto.

Kuten aloitin, niin myös lopetan, eli Suomessa ei yleensä osata erottaa 2 täysin eri asiaa...rasismi vs. laiton maahanmuutto. Vielä varmemmaksi vakuudeksi...en ole rasisti, mutta synnynnäinen laittoman maahanmuuton vastustaja. Eli ensin tarina ja lopuksi johtopäätös.

Mitä mietin? Tiedän, että monille auto on vain kulkuväline...minulle se on paljon enemmän...mutta kertooko mun juttu enemmän autoista, vai suomalaisesta yhteiskunnasta? Myynti-ilmoitus netissä..."Ferrari 488 Spider heti toimitukseen supervarusteilla! Hinta 544.800 € sis. ALV 24%...Lukuisia autoalan superautopalkintoja voittanut Maranellon taidonnäyte. 3 vuoden tehdastakuu, 7 vuoden määräaikaishuollot kuuluvat hintaan.... Voidaan myydä myös Tax free 260.900.00 eur".

Eli...hinta Suomessa 544 tuhatta, ja jos muuttaa vaikkapa Jenkkeihin, on hinta 261 tonnia....valtiolle menevä vero on 300 tuhatta euroa. Tiedän, että moni vihaa näitä ökyautoja, mutta jos itselläni olisi rahaa, ostaisin välittömästi. Mutta auto ei ole nyt pointti...vaan jos itse vuosikymmenten työllä ja veroja maksamalla hankkisin eläkepäiviksi unelmieni auton, niin miten auto voi kotimaassa maksaa 544 tonnia ja ulkomaille siirrettynä 260 tonnia? Miksi valtio ottaa minulta 300 tuhatta jo maksamistani palkkaveron, ALV:n, kiinteistöveron, perintöveron, omaisuusveron, koiraveron, ym muiden verojen jälkeen käteeni jääneistä rahoista VIELÄ 300 tuhatta?

MUTTA...minulla on suunnitelma...säästän kiusallanikin tuon 260 tonnia, ostan auton, vien sen tullikilvillä Viroon, rekisteröin sen siellä ja tulen paluulautalla Eestin kilvissä olevalla autolla. Siitä jää joskus kiinni, mutta se on sen ajan murhe.

Tosin loppupäätelmä...jos heittäytyisi inhimilliseksi, niin toki tiedän mihin se minun 300 tuhatta euroani menisi. Sillä rahoittaisin 10 työtävieroksuvan somaliperheen sossuelämisen 1 vuodeksi.

Octroi de Crédit

Hei, miten sinä,
Te, jotka haluaisit lainata rahaa. Olet yritysjohtaja, yksityinen sijoittaja tai pikemminkin henkilö, jolla on tarve nopeuttaa rahoitusta tilanteen vuoksi. Tässä on mahdollisuus lainata rahaa verkossa 48 tunnin kuluessa, tarjoan sinulle 10 000 € - 500 000 € - 5 000 000 € lainan.
Ota yhteyttä jo tänään
[email protected]

sukunimi:
vaadittavan lainan määrä:
sukupuoli:
maa:
phone:

HUOMAUTUS: Kaikki kirjeet on lähetettävä osoitteeseen [email protected]