Tiistai 22.1.2019

Kansanedustaja ”vierastaistelijoiden ohituskaistasta”: ”Isku tuhansia Vantaan asunnottomia kohtaan”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
31.8.2017 09:18
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Mika Niikko.
|

Perussuomalaisten vantaalainen kansanedustaja Mika Niikko kommentoi Puheenvuoron blogissaan suorin sanoin keskustelua Suomen Isisin alueilta Suomeen palaavien vierastaistelijoiden integroimisesta yhteiskuntaan.

Niikko nostaa esiin Vantaan perhepalveluiden johtaja Anna Cantell-Forsbomin Ilta-Sanomille eilen antaman lausunnon, jonka mukaan vierastaistelijoiden radikalisoitumisen uhka voisi olla joskus perusteltu syy saada muita nopeammin asunto. 

Niikko muistuttaa, että Vantaalla on yli 5 000 hakijaa vuokra-asuntojonossa.

–Tämä on iskun vasten kasvoja niitä tuhansia Vantaan asunnottomia kohtaan, jotka ovat jo vuosia jonottaneet omaa asuntoa. Verovaroin maata rakentaneiden asettaminen eriarvoiseen asemaan tällaisessa tilanteessa on käsittämätöntä. Onkin aiheellista kysyä, mikä se sellainen yhteiskunta on, joka haluaa palkita henkilöitä, jotka ovat halunneet vahingoittaa länsimaista yhteiskuntaa ryhtymällä Isisin kalifaatin jihadisteiksi, hän kysyy.

Niikko sanoo, että selitykseksi ei riitä se, että vierastaistelijoiden riski radikalisoitumiseen ilman tukitoimia on suurempi. 

–On naiivia kuvitella, että taisteluista palaava jihadisti haluaa omaksua länsimaisen kulttuurin arvot sen jälkeen, kun hänelle on syydetty sosiaalietuuksia ja hänet on viime kädessä päästetty pälkähästä.

Niikon mukaan Suomessa tulisi ymmärtää, että lähtijät eivät ole uhreja, vaan vaarallisia rikollisia, jotka ovat rikkoneet yhteiskuntasopimuksen Suomen kanssa. 

–Taistelualueilta palaavat tulee saattaa oikeuden eteen vastuuseen teoistaan, eivätkä he sillä välin saa liikkua vapaasti kaduillamme, varsinkaan ilman valvontaa, hetkeäkään. Ranskan esimerkin mukainen entisten jihadistien vangitseminen voisi lisäksi tulla Suomessa harkittavaksi, hän kommentoi.

–Palvelujen ohituskaistan kehittämisen sijasta meidän pitäisi kysyä itseltämme, miksi Isisin kalifaatista palanneita taistelijoita halutaan auttaa kiinnittymään takaisin yhteiskuntaan? Pikemminkin heitä ei saa päästää osaksi yhteiskuntaamme lainkaan, koska se on äärimmäisen riskialtista ja naivia. Nämä ihmiset ovat toiminnalleen osoittaneet sen, etteivät he halua elää länsimaisten arvojen ja suomalaisen kulttuurin mukaisesti, eikä heidän sanomisiin voi luottaa, Niikko jatkaa.  

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Erkki Johansson

Nämä jotka haluavat paapoa terroristeja ja muita rikollisia ovat ilmeisesti joukkopsykoosin uhreja. Heidät kuuluisi kaiken järjen mukaan panna viralta yleisen turvallisuuden vuoksi ja antaa heille asianmukaista terapiaa. Saattavathan jotkut heistä tulla järkiinsä.

Jaakko Aalto

Luettuani alempana olevan Ilmari Kieman kommentin: On tietysti kolmaskin mahdollisuus, toimittajan virhe joka voi olla tahaton tai tahallinen. Tässä tapauksessa se näyttäisi olevan oikea selitys. Hyvä tietyti, että virkahenkilö ei ilmeisesti pohdi moisia järjettömyyksiä. Toisaalta, nykymediamme nyrheellista tilaa kuvaa se, että virheiden oikaisut täytyy poima jostakin kommenttipalstojen uumenista.

Jarkko Palmgren

-Oli kyllä melkoinen ja käsittämättömin juttu tuo Anna Cantell-Forsbomin kommentti. -Todella paksua huttua.
-Äärimmäinen suvakismi on juuri tuota ruotsalaisen ajattelun istuttamista Suomeen.

-Anna Cantell-Forsbomin ja ja hänen sisäministeriön virkamiesystävät toimivat juuri ISIS:n toiveiden mukaan. Suoraan ISIS- rekrytointivideosta:

"""-Lähde sinäkin jihadistiksi, palatessasi Suomeen olemme sopineet Suomen valtion kanssa, että saat heti isomman asunnon ja täyden ylläpidon sekä terveydenhoidon!

-Pääset tyhmien suomalaisten ohi asuntojonoissa, Maksvat sinulle sosiaalirahaa ,jota voit lähettää välillisesti sukulaisillesi Pohjois-Afrikkaan tai ISIS:ille Iban/ Swift -pankkijärjestelmän kautta ! Tervetuloa Isisin. Lähde töihin jolla on merkitystä! """

-Kyllä on käsittämätöntä, että tuommoisia kukkahatutätejä löytyy. Käsittämättömintä on mm. naisten solidaarisuus tuommoisia asioita esittäville. Ihmeen laajasti naiset ymmärtävät tuommoista.

-Mutta niinhän se näköjään galluppien mukaan menee, että Persut ovat " Pahoja", " Väärässsä" Ja "paskoja"

Marja-Liisa Kalkela

Tiesitkö että ne "kukkahattutätit" jotka tuosta on päättänyt on eduskunnasta? Esim.Stvm-valiokunnasta ja EU-asiat Suurestavaliokunnasta.
Siinä istuu useampikin persu .On istunut29.5-15 lähtien.
Valtion virastot kuten Kela ja maahanmuuttovirasto toimii edm.päätöksillä .
Ohjeet tulee eduskunnasta.Kansan valitsemalta 200 kansanedustajan päätöksillä.
Irtopisteitä ei tipu edes persuille.
Ohjeet on annettu kun PS istu hallituksessa 16.6-17 asti.
Eduskunta palaa lomilta tekemään uusia ohjeita vasta 5.9-17.

Ilari Kiema

Anna Cantell-Forsbom ei ole oman kertomansa mukaan antanut tällaista lausuntoa. Julkinen Facebook-päivitys:

”Median oppitunti vol. 101: Älä luota, että toimittaja poimii vuolaasta ja pohdiskelevasta asiantuntijalausunnostasi sen mitä tarkoitit sanoa, vaan sivulauseen rivien välistä sen, mitä haluaa nostaa provosoivasti otsikoihin. Tai että lukija ymmärtää asiayhteyksiä.
Minä: "Pidän yhdenvertaisuuden näkökulmasta ongelmallisena ns. ohituskaistojen muodostumista palveluihin pääsyssä. Asunnottomuus on iso syrjäytymistä lisäävä riskitekijä. Tästä näkökulmasta ymmärrän, että voidaan miettiä sitä, että asunnon järjestäminen olisi perusteltua yhtenä toimenpiteenä radikalisoitumisen estämiseksi. Asia ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen ja tarvitaan monenlaisia toimenpiteitä ja tukea"
Toimittaja: "Vierastaistelijoiden radikalisoitumisen uhka voisi olla joskus perusteltu syy saada muita nopeammin asunto" ”( Anna Cantell-Forsbom 17 t. )

Nykyään toimittajien olisi erittäin helppo tarkistaa asiat, mutta näin ei tehdä vaan keskustelua jatketaan siltä pohjalta että väitetään jonkun sanoneen jotakin mitä hän ei ole sanonut.

Jarkko Palmgren

-Anna Cantell- Forsbomin vastaus osoittaa tuon yllä olevan mukaan , että islamin käyrämiekka on sosiaalirahoja ja resursseja jakavan Suomen valtion kaulasuonilla.

Avokätinen sosiaalivirkailija kuulee:

-" Jos en saa rahaa tai isompaa asuntoa, lähden ISIS:n Kalifaattiin taistelijaksi"

Nyt journalistien tehtävä on selvittää tämä asia ja ja kysyä vaikka Eva Biaudetilta ja Vihreiden Touko Aallolta kantaa tämmöiseen toimintaan.

ei olis pahitteeksi tehdä tästä kansakuntaa jakava kysymys ja kansan äänesty ylipäätäänkin.

Edelliset eduskuntavaalit meni kansalta huput silmillä. Mikä on jatkossa Suomen suunta?

-Uskaltaako kukaan haastaa Merkeliä j a EU:ta selvittämään tämän megaluokan munauksen ja sotkun?

Martti Santala

Kun viesti ohituskaistasta leviää maailmalla, on meillä hetken päästä parituhatta Mosulin veteraania ilonamme. Siinäpä saattaa kaista ruuhkautua pahemman kerran kun jokaiselle järkätään infra kaikilla herkuilla. Mielenkiintoa herättää myös se, mitä kaikki tämä merkitsee kantasuomalaisten turvallisuudelle.

Harri Savolainen

Eduskunnan tehtävä on lainsäädäntö ja budjettivallan käyttö.
Eduskunta ei ole säätänyt lakia tällaisesta asiasta eikä myöntänyt varoja tähän.

Julkisen vallan edustajan toimenpiteiden tulee aina perustua lakeihin, joten liittymä eduskuntaan tulee sitä kautta, voidaanko lakeja tulkita siten, että tätä ryhmää saisi suosia, jotta voitaisiin mahdollisesti pienentää jatkossa tulevia ongelmia.

Jos jotakin ei ole lailla kielletty, ei tarkoita, että asia olisi tietoisesti lain säädännössä tarkoitettu.

Oiva Luosujarvi

Sama asia on huumeiden kohdalla.
Koittakaapa antaa jokaiselle huumemyyjälle miljoona euroa ja sitten henkilö ei koskaan enää kauppaa huumeita.
Jokaiselle narkkarille 100tht euroa ja he lupaavat alkaa raittiiksi.

Unelmissa on helppo jakaa rahaa, koska se raha ei ole pois omasta lompakosta vaan kantasuomalaiset maksaa veronsa ja ne jaetaan jihadisteille / pakolaisille huiman avokätisesti.
Suomen valtion velasta on jo melkein 50 % tullut pakolaisten auttamisesta kaikkine huimine etuineen ja niitä pakolaisia, jihadisteja, turvapaikanhakijoita, satoja perheenjäseniä ja tuhansia sukulaisia on odottamassa ulkomailla Suomeen pääsyä, kun tarjolla on kehitysmaiden asukkaille kaikki ruhtinaalliset edut, joista he kotimaassaan eivät koskaan pääsisi nauttimaan.

Leena Lauren

Olisikohan tämän perhepalvelujohtajan parempi jättää ulostulot viisaammilleen, jos ei kerran pysty vaatimaan haastattelun esilukemista.
Ei tällä keinolla voi muuta kun syyttää itseään. Totuus tili kuitenkin esille sieltä rivien välistä.

Mikko Toivonen

Minulla ei ole tässä asiassa mitään vihaa olemassa ja se johtuu erittäin pitkästä elämisestä Umman eri alueilla ja rationaalista suhtautumisesta yleensäkin asioihin.

Pidän kuitenkin täysin selviönä että jokainen Isis tai vastaavaan toimintaan lähtenyt henkilö jää vailla paluu oikeutta ja kansalaisuutensa menettäneenä sinne minne halusi lähteä terroria harjoittamaan.

Ongelmat on hoidettava ja rationaali sekä tuloksellinen hoitaminen ei aina miellytä puun ja maailman syleilijöitä. Australian mallia kannatan huomattavan inhimillisenä ja tehokkaana. Siinäkin on jokaisella mahdollisuus palata kotiinsa selvitystilasta. Meillä toimisin samoin. Minimaalisen ylläpidon selvitystila josta selvityksen alla olevalla on joka hetki mahdollisuus palata kotiinsa. Paperit eivät saa olla ongelma jos ne on tietoisesti hävitetty. Silloin palautetaan vaikka sellaiseen paikkaan mihin on alunperin papereitta päästy