Maanantai 21.1.2019

Hallitus linjasi: ”Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet tarvittaessa välittömästi säilöön”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
31.8.2017 13:17
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
|

Hallitus muuttaa kansalaisuuslakia sisäisen turvallisuuden parantamiseksi, kertoo Sininen eduskuntaryhmä. Hallitus täydentää terrorismilainsäädäntöä ja poliisin voimankäyttösäännökset muutetaan vastaamaan vakavimpia väkivaltatilanteita.

–Me haluamme karkottaa terrorismirikoksista tuomitut. Lisäksi kansalaisuuslakia muutetaan niin, että Suomen kansalaisuus otetaan pois terrorismiin syyllistyneiltä kaksoiskansalaisilta, sanoo Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo tiedotteessa.

–On selvää, että emme pysty aukottomasti estämään väkivaltaisia tekoja vapaassa yhteiskunnassa, mutta me teemme kaikkemme kansallisen turvallisuuden hyväksi ja terrori-iskujen estämiseksi.

Tällä hallituskaudella on jo aiemmin tehty toimia turvallisuuden parantamiseksi. Viimeksi kevään kehysriihessä ohjattiin 98 miljoonaa euroa puolustukseen ja turvallisuuteen. Nyt poliisille annetaan 12 miljoonaa lisää ja oikeusministeriölle 5 miljoonaa oikeusprosessien nopeuttamiseen.

Maahanmuuttopolitiikkaa on kiristetty kuluneella hallituskaudella. Hallitus on toteuttanut yli 80-kohtaista turvapaikkapoliittista ohjelmaa. Monet muutokset ovat Elon mukaan jo voimassa, ja ohjelman toteuttaminen jatkuu. Lisäksi ohjelmaa täydennetään uusilla linjauksilla.

–Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneista tehdään uhka-arvio ja heidät otetaan tarvittaessa välittömästi säilöön, ja laittomasti maassa olevien majoittamisen rangaistuskäytäntöjä selkeytetään, Elo sanoo.

–Lisäksi muokkaamme ulkomaalaislakia ja kansalaisuuslakia siten, että voimme jatkossa, kansallisen turvallisuuden perusteella, peruuttaa oleskeluluvan, asettaa maahantulokiellon, perua kansalaisuuden ja lakkauttaa pakolaisstatuksen. Nämä ovat kaikki tarpeellisia toimia suomalaisten turvallisuuden kannalta. Vain hallituksessa voi vaikuttaa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jussi Pistol

"Tarvittaessa".. Jokainen laitomasti maassa oleva on uhka tälle maalle, menkääpä suvakit itse vaikka Usaan hekemaan turvapaikkaa ja kun saatte kielteisen päätöksen katsokaapas kauanko saatte kulkea missä haluatte, voi kertoa että lyhkäiseksi jää tallustelunne.

Tony Peltonen

Mites toimia silloin kun lähtömaan politiikot ovat sitä mieltä että näillä heidän kansalaisillaan on paremmat oltavat Suomessa ja he eivät halua kansalaisiaan takaisin heidän hoidettavaksi? He ovat päättäneet, että heidän 30 000 miestä siiretään Suomeen sosiaaliturvan alaiseksi koska heillä ei ole varaa hoitaa omia kansalaisiaan. Heidän mielestä on parempi pakottaa Suomi ottamaan vastaan heidän työttömät, jotta heillä olisi paremmat oltavat... Johan on kummaa meininkiä... Tuo on aseetonta hyökkäystä Suomea kohtaan.

Oiva Luosujarvi

Eipä tuo kauheasti vakuuta, kun Suomen viranomaiset ei palauta terroristeja niiden kotimaihinsa edes, jos kotimaassa voi saada kuolemantuomion terrorismista.

Ei vakuuta edes se, että terroristeille halutaan ohituskaista kaikkiin palveluihin ja asuntoihin, kun palaavat Suomeen lomalle tehtyään ulkomailla terroristisia palveluitansa muille tahoille.
Terroristeille olisi muka annettava asunto, toimeentulo ja kaikkea haluamaansa niin paljon, ettei he halua olla terroristeina Suomessa.
Olisi paljon helpompaa ja Suomalaisille turvallisempaa maksaa 10 000 euroa terroristin kotimaalle ja laittaa ne palaustuslennolla kotimaahansa tuomittavaksi tai usein siis palkittavaksi, koska ei kristityn / vääräuskoisen tappaminen ole monissa valtioissa rangaistava teko vaan palkittava teko.

Vetovoimatekijänä on iso bonus terroristille, kun poistamista Suomesta ei tehdä sen ollessa hengenvaarallista terroristille joutuessaan palaamaan kotimaahansa.
Ei poliitikot ajattele sen terroristin olevan vaarallinen yksilölle ja Suomen yhteiskunnalle jäädessään Suomeen oleskeluluvalla tai laittomasti Suomessa olevana.
Voi tulla tuhansia pakolaisia, jotka ilmoittaa olleensa terroristeja kotimaassaan ja oleskelupa on varma heille. Bonuksena ei tule paratiisia ja neitsyitä, mutta saavat asunnon haluamastaan kaupungista Suomessa ja turvatun toimeentulon, johon ei kantasuomalainen asunnoton ihminen koskaan pääse, koska eihän kantasuomalaisella ole rasismin vuoksi ihmisoikeuksia.

Esko Kotilainen

Sitä paitsi tämä Elo ei ole mikään hallituksen päättäjä,ainoastaan sontiainen kertomaan satuja,saadakseen nimiä omaan perusteltavaan huiausryhmään.
Voiko poliitikko alemmas vajota.Kyllä voi,yhteisymmäryksessä,Sipilän kera,alin aste on orpo Urpolla.

Marja-Liisa Kalkela

Onko Sipilä ulkoistanut tehtävänsä Sinisenpuolueen Elolle?
Nytkö edm.vei kepua ja kokoomusta ja päätti budjetti riihessä omilla ehdoilla kaiken?
Paljos se yksi tuli maksamaan säilössä ? Miljoonia. Entä nämä nyt?
Henkilökunta,ruoka täys ylläpitoa "säilössä".
1)1pv 200e
2)1kk 6 000e
3) 1 vuosi 72 000e
Per henkilö.
Vai vettä ja leipääkö Sp aikoo tarjota ? Häkkiin vaan ja avain Itämereen?