Maanantai 21.1.2019

Juha Sipilä: Yritystuet laitetaan uusiksi – hallituksen 3 suurtavoitetta lähellä toteutumista

Jaa artikkeli:
Luotu: 
31.8.2017 13:21
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
|

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan hallitusohjelmassa listatut talouden suurtavoitteet ovat lähellä toteutumista talouskehityksen parannuttua.

Sipilä kertoi budjettiriihen päätyttyä tiedotustilaisuudessa, että tavoite velkasuhteen taittumisesta on lähellä tai jo toteutunut.

– Nyt näyttää näiden parantuneiden ennusteiden valossa, että se olisi jo taittunut, Sipilä sanoi.

Yksi hallituksen iso tavoite on, että velaksi eläminen loppuu vuoteen 2021 mennessä, eli alijäämä saadaan kitkettyä valtion budjetista.

– Uudet ennusteet vievät tätäkin tavoitetta lähemmäs toteutumista, Sipilä totesi.

Hallituksen talousohjelman mukaan "velkaantuminen suhteessa bruttokansantuotteeseen taittuu vaalikauden loppuun mennessä ja velaksi eläminen lopetetaan vuonna 2021".

Lisäksi tavoite on ollut työllisyysasteen nostaminen 72 prosenttiin hallituskauden aikana. Tässä tavoitteessa on vielä töitä tehtävänä, Sipilä sanoi.

– Tätä tavoitetta ollaan päästy lähemmäs myös uusien numeroiden valossa, hän lisäsi.

Sipilä kertoi lisäksi muun muassa, että budjettiriihessä on päätetty kritisoitujen yritystukien uudistamisesta.

–Yritystuet laitetaan uusiksi, mutta tämä vaatii vielä valmistelua, Sipilä sanoi.

Petteri Orpo kertoi, että vuoden 2018 budjetti on enää noin 3 miljardia euroa alijäämäinen. Velkaantuminen taittuu nyt kovaa tahtia, Orpo kertoo. Lue lisää tämän linkin takaa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Oiva Luosujarvi

Markkinat on voimakas voima.
Yritystuet pois kokonaan ja elinkelvottomat firmat kaatuvat / elinkelpoiset firmat säilyvät.
Molemmat tehostavat toimintaansa tai kuolevat pois.

Monikansallisille firmoille maakohtainen verotus äkkiä tehtävä EU:ssa ja jokainen firma, joka myy tai tuottaa palvelua eu-valtiossa maksavat tulosta veron siihen valtioon, josta tuottoa saavat itselleen.
Olisi mukava lukea uutisista, kuinka apple, yahoo, google, caruna, elenia ja monet muut firmat maksaisivat tuloistaan 25% veron ilman verovähennyksiä.
Miljardeja rapisisi eu-valtioiden kassaan, kun veroparatiiseista ei olisi hyötyä.
Nyt miljardikot ja miljoonikot hyötyvät valtioiden kärsiessä suunnattomia tappioita veropakolaisuuden ja veroparatiisien vuoksi.

Jouni Lehmusruusu

"Yritystuet laitetaan uusiksi". Siis poistetaan, niinkö? Vai kasvatetaan ja suunnataan hyväserkku ryhmittymälle? Niitä jaetaan 4 miljardia vuosittain. Sen lisäksi maatalousyrittäjille 3,61 miljardia.

Vuoden 2008 lamaa ei ole saatu kuriin, muualle se oli ohi muutamassa vuodessa. Jostain ihmeellisestä syystä porvarihallitukset (vastuussa vuodesta 2003 lähtien) eivät halunneet elvyttää vaan alkoivat kiristää veroja ja leikata palveluja.

Laman aikaan valtion tulee elvyttää ja kotimarkkinoista saada voimaa jolla säilytetään työpaikat. Nämä hallitukset tekivät juuri päinvastoin ja tulos on nähty.

Tuo jäljellä oleva 3 miljardin kestävyysvaje tulee olemaan vaikeaa täyttää, sillä taantumat tulevat sykleissä ja uusi on odotettavissa 10 vuoden sisällä.

Jo Raamatussa opetetaan keräämään hyvinä vuosina ja jakamaan huonoina. Nyt ei ole kerätty, ei elvytetty. Ainoa mitä on tehty on otettu lisää kiinteitä kustannuksia, siis pakolaisia joita pitäisi auttaa lähtömaassaan.

Maailmassa on 5,6 miljardia ihmistä jotka elävät alle 2 euroa päivä. On selvää ettei Suomi voi ottaa heitä kaikkia. Tai no... osalle on selvää.

Vain auttamalla siellä missä ongelmia on voimme oikeasti vaikuttaa.

Rauhaan pakottaminen. Kansainvälisellä yhteistyöllä voimme lopettaa sodat jotka muuten jatkuvat loputtomasti.

Koulutusavun antaminen, jo yksi opettaja sukupolvi saa aikaan suuren muutoksen kohdemaiden taloudessa.

Katsomalla pilkuntarkasti mihin raha- ja materiaaliavustus todella menee. Ei ole järkevää rahoittaa diktaattoria tai terroristijärjestöä.

Varmistamalla että jokaisessa autettavassa maassa on demokratia ja vapaat vaalit.
Tuomalla Suomeen ihmisiä joilla ei ole halua eikä edellytyksiä oppia täysin erilaiseen kulttuuriin tuhoamme molemmat kulttuurit.

Suomi maksaa jo nyt 5,5 miljardia maahanmuutosta. Se on enemmän kuin budjetin kestävyysvaje. Leikkaukset ja veronkiristykset voisivat loppua ilman haittamaahanmuuttoa.