Lauantai 23.6.2018

Ruotsalaislehdet: Suomen poliisi jahtaa ”vaarallista” 23-vuotiasta Turun iskuun liittyen – Ruotsin poliisi varuillaan

Jaa artikkeli:
Luotu: 
31.8.2017 16:09
Päivitetty: 
31.8.2017 16:20
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Keskusrikospoliisi on antanut kansainvälisen etsintäkuulutuksen ulkomaalaistaustaisesta suomalaismiehestä Turun joukkopuukotukseen liittyen, ruotsalaislehdet kertovat.
|

Ruotsalaislehtien mukaan Suomen poliisi etsii Turun joukkopuukotukseen liittyen 23-vuotiasta Suomen kansalaista, jota kuvaillaan ”hyvin vaaralliseksi”. Hänestä on annettu kansainvälinen etsintäkuulutus.

– Keskitymme juuri nyt tutkinnassa häneen, sanoo tutkinnanjohtaja Olli Töyräs keskusrikospoliisista Aftonbladetille.

Expressen-lehden mukaan etsityn miehen nimi on Zuhriddin Rashidov. Hän on syntynyt Uzbekistanissa. Ruotsalaismedian mukaan häntä epäillään osallisuudesta Turun puukotuksiin.

Aftonbladetin tietojen mukaan Ruotsin poliisia on informoitu etsitystä miehestä ja partiot ovat valmiustilassa hänen varaltaan. Töyräksen mukaan poliisi uskoo, että etsintäkuulutettu ei enää ole Suomessa.

Lue lisää:

Turun puukkoisku: Enää pääepäilty ja yksi osallinen vangittuna

Törkeäkään rikos ei estä turvapaikkaa Suomessa – Migri vastasi Turun iskun herättämiin kysymyksiin

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

On usein nähty ehdotuksia, että hallitus muuttaisi kaksoiskansalaismahdollisuuksia niin, että ne olisivat mahdollisia ilman kahdenvälistä erillissopimusta ainoastaan EU kansalaisille.
Myös niin, että jo myönnetty kansalaisuus voidaan perua jos kansalaisuuden saanut syyllistyy rikokseen josta voi saada ehdotonta vankeutta ja aina terrorismiin liittyvistä aikeistakin.

Kansalaisuuden myöntämiseenkin pitäisi tulla kireämpiä vaatimuksia. Esimerkiksi hyväksyttävä suomen kielen taito ja kattava tentti maan säännöistä ja tavoista