Lauantai 23.6.2018

Kokoomuslainen haukkuu hallituksen: ”Lääkäri maalaa itse mökkinsä seinät – ei mitään järkeä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
1.9.2017 11:32
  • Kuva: Alma Media arkisto / Pasi Liesimaa
    Kuva
    Budjettiriihen hyvistä päätöksistä Elina Lepomäki (kok.) listaa vain ammatillisen koulutuksen aloituspaikkojen lisäämisen ja takuueläkkeen nostamisen 15 eurolla. Hänen mielestään ihmisten perusturvaa pitäisi parantaa. Arkistokuva.
|

Kansanedustaja Elina Lepomäki (kok.) suomii kovin sanoin hallituksen budjettiriihen tuloksia. Valtiovarainvaliokunnan ja verojaoston jäsen Lepomäki pitää ratkaisuja täysin riittämättöminä ja toivoo hallituksen tarttuvan toimeen vielä talvella.

– Eilinen päätöslista on täynnä selvitystä ja valmistelua - ja tekemättä jättämistä, Lepomäki arvioi Puheenvuoron blogissaan.

Budjettiriihestä ei saatu isoja työllisyyspäätöksiä. Lepomäen mukaan mitään isoa ei uskalleta tehdä kikyn ja liittokierrosten takia, jota hän vertaa tupoon, vaikka Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) niistä luopuikin jättäen kikyn viimeiseksi. Tupo on Lepomäen mukaan silti aina joko tulossa, päällä tai juuri tehty. Lepomäki ihmettelee byrokratian lisäämistä, jota kutsutaan työttömien aktivoinniksi. Hänen mielestään ansiosidonnainen pitäisi uudistaa ja työperäisen maahanmuuton tarveharkinta poistaa.

–Hallitus saa kantaa ikuisesti ristiä siitä, että se melkein sai uudistettua suomalaiset työmarkkinat eurooppalaiselle kilpailukykyiselle tasolle. Se vain jätti historiallisen tilaisuuden käyttämättä. 

Hallitus päätti pitää kovatuloisten solidaarisuusveron alarajan laskun voimassa. Tämä oli Lepomäen mielestä ”myönnytys epä-älylliselle poliittiselle kulttuurille”. Hän huomauttaa, että yli 75 000 euroa ansaitsevia on alle neljä prosenttia Suomen väestöstä, mutta he maksavat vajaan puolet valtion tuloveroista. Lepomäen mielestä progressiota pitää höllätä, jos halutaan, että Suomessa tehdään myös korkean tuottavuuden asiantuntijatöitä.

Aiheesta lisää: Kovatuloisten solidaarisuusvero pysyy: Alaraja on 72 300 €

Sen sijaan, että osaamisen työn hintaa pidetään huippukorkealla, pitäisi Lepomäen mukaan miettiä, miten kovapalkkaista työtä saadaan Suomeen nykyistä paljon enemmän. Hän huomauttaa, että Suomeen tarvitaan lisää hyväosaisia riippumatta ihmisten lähtömaasta tai -tilanteesta.

–On vahva signaali osaajille, ettei heidän puoltaan pidetä edes porvarihallituksessa. Ei ihme, että niin moni lähtee maasta – koulutettuja lähtee enemmän kuin tänne tulee – ja vielä useampi jättää verojen takia lisäponnistelut sikseen, Lepomäki sanoo viitaten STTK:n kyselyyn, jonka mukaan jopa kolmannes toimihenkilöistä jättää lisätyötunnit tekemättä verojen takia.

– Lääkäri maalaa itse mökkinsä seinät jne., missä ei ole mitään järkeä. Siinä jää kaksi ammatti-ihmisen työpanosta tekemättä. Suomen kuten muidenkin teollistuneiden maiden tulevaisuus on sekä palveluissa että huippuosaamisessa. Ilman merkittäviä uudistuksia me seuraamme tätä peliä jatkossakin sivusta.

”Pois tunkkaisesta muka-yrittämisestä”

Lepomäen mielestä päätös yritystukityöryhmästä on vastuun pakoilua. Hallitus päätti perustaa parlamentaarisen työryhmän pohtimaan yritystukien uudistamista. Useita yritystukia on kritisoitu tehottomiksi ja hallitukselta on odotettu uudistusta jo aiemmin. Lepomäki huomauttaa, että yritystukien karsiminen on vaikeaa jo hallituksessa, joten kahdeksan ryhmän välinen yhteistyö tuskin helpottaa asiaa.

Aiheesta lisää: Juha Sipilä: Yritystuet laitetaan uusiksi – hallituksen 3 suurtavoitetta lähellä toteutumista

– Minä odotan hallitusta, joka purkaa kaikki yritystuet ja vastaavasti laskee yrittämiseen kohdistuvaa verotusta useilla prosenttiyksiköillä. Syrjimättömästi, tasapuolisesti, pois tunkkaisesta muka-yrittämisestä julkisella tuella.

Lepomäki suomii lisäksi lämmitys-, työkone- ja voimalaitospolttoaineiden energiaveroja korottamista sekä alkoholiveron kiristystä, joka tehtiin jo kuudennen kerran vuoden 2008 jälkeen. Se johtaa Lepomäen mukaan matkustajatuonnin lisääntymiseen ja ravintola-anniskelun supistumiseen etisestään. Hänen mielestään nousukauden hedelmät tärvätään vanhoihin rakenteisiin ja tehottomuuksiin kuten keski- ja hyvätuloisten itse itselleen maksamiin tulonsiirtoihin.

Aiheesta lisää: Kaiken alkoholin verotus kiristyy – alkoholivero nousee 100 miljoonalla

Ravintola-ala tyrmistyi: ”Hallitus käänsikin nurin niskoin – Baltia ja risteilijät voittavat”

– Ravintoloissa kulutetaan muutenkin enää alle 10 % alkoholista, kun lukema oli reilu 10 vuotta sitten vielä viidennes. Se niistä palveluelinkeinoista! Nämä kiristykset tehdään, jotta kikyn vaikutus palkansaajien verotukseen saadaan kompensoitua, nykymuotoista kikyä vastustanut Lepomäki sanoo.

Lepomäen mukaan hallitus tuhlaa sekä aikaa että rahaa. Hän muistuttaa, että velkaantuminen on kääntymässä uudelleen nousuun 2020-luvulla, kun ikäsidonnaiset menot kohoavat huippuunsa ja valtio joutuu tekemään suuria hankintoja mm. korvatessaan vanhat Hornetit. Vasta siellä odottavat Lepomäen mukaan isot taloushaasteet.

–Suomen ongelma on käytännössä kaikkien veroluokkien muita länsimaita korkeampi taso, joka näivettää talouden ja vie kilpailukyvyn.

–Kun jo perusnäkymä on heikko, tekee pahaa miettiä miltä luvut näyttävät, jos jonain päivänä maailmalta tulisikin yllättävä käänne alaspäin.

Lue myös:

Hallituksen päätös hämmentää – tuleeko perhevapaisiin sittenkään kunnon remonttia?

Takuueläkkeeseen sittenkin +15 €/kk – eläkeläisliitto pettyi silti

”Palkkaverotuksen kiristykset höylättiin” – Veronmaksajilta kiitos ostovoiman säilyttämisestä

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Per-ole Stenman

Aloitetaan Laittamalla Lepomäelle Orpolle ja Sipilälle ja muut kanssanedustajat maksamaan solidarisuus vero 50% palkkasta. Lepomäki te ette ole osalitunu ollenkaan talkoisiin ei centtin centti ja kehtatte vaati muut maksamaan jolta on jo leikattu vielä lisää. Olen sitä mieltä että talvella kanssa pitä vaatia Lepomäen virka lopetettavaksi kokonaan.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
– Lääkäri maalaa itse mökkinsä seinät jne., missä ei ole mitään järkeä.
(järkevä lääkäri.Tekee työn vastapainoksi ulkona ruumiillista työtä)

-Nyt olisi mielenkiintoista tietää paljonko tuo työllistää? Mikä on yritysten hyöty palveluista. Nythän sitä taas nostettiin . Eikö hyvätuloisten rahat riitä palveluihin ilman tulonsiirtoa verovaroista?
Monellako vanhuksella on varaa palveluihin ?
Yle vertaili:
miten kotitalousvähennykset jakautuivat valtakunnallisesti. Käyttäjien kärkeen nousivat rikkaimpien kuntien asukkaat.
Suomalaisille myönnettyjen kotitalousvähennysten määrissä kuntakohtaiset erot ovat suuret.
Eniten sitä hyödyntäneet Kauniaisten asukkaat saivat sitä keskimäärin 1 182 euroa.
Kauniaislaiset kotitaloudet ovat Tilastokeskuksen tulonjakotilaston mukaan Suomen rikkaimpia.

Pasi Käyhkö

Hienoa, että ne joilla rahaa on työllistävät. Itse en ole rikas, mutta ulkoistamme vuosittain vaimoni kanssa esim.ikkunanpesut yrittäjille.
Eihän tietenkään vähävaraisilla ole sitä mahdollisuutta ollut koskaan Suomessa eikä muuallakaa . Ei tämän asian ole tarkoituskaan olla minkään sosiaalitoimen tehtävä vaan antaa ihmisille töitä.

Marja-Liisa Kalkela

Tuos lukuja työllistymisestä Ei tarvitse Virolaisista remppamiehistä.

"Pation rakennusvähennys" Fantastista. Auttaa vanhuksia hankkimaan palveluita alle 600e/kk eläkkeellä. Asuntotukea saavia teettämään rempan vuokra-asuntoon ja pation.

Nekin rahat kun olisi ohjattu eläkeläisten ja pienituloisten palveluja sen vielä ymmärtäisi.
Takuueläke on toinen tulonsiirto .Pientä eläkettä saavan takuueläkettä vähentää asumistuki ja toimeentulotuki=Käteen sama vaivainen kansaneläke-korotetut hinnat +ALV24%.

Pasi Käyhkö
Vastaus kommenttiin #13

Nehän ovat kunnan asuntoja ja kunta katsoo tarpeelliset työt ja tehtävät.
Eikö niillä ole mitään tekemistä tämän asian kanssa.
Tämähän on tarkoitettu kannustimeksi kotitalouksilke työllistämään pienyrittäjiä ja hyvin on lähtenyt käyntiin.
Tänne Espooseenkin on syntynyt useita kotitalousalan palveluyrityksiä ja niistä usea työllistää jo jopa 30 henkilöä kokoaikaisesti.
Kaikilla yrityksillä on oltava ly- tunnukset ja vertiedot kunnossa. Siis suomalaisia yrityksiä.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #17

Mutta ei köyhille kotitalouksille.Ainoastaan hyvätuloisille.
Väännä miksi tahansa Tulonsiirto ei siitä miksikään muutu. Nekin rahat olisi voinut antaa omaishoitajien tukiin. Tukea saa vain n.36 000
Kaikkiaan omaishoitajia on yli 120 000 .Yli 80v hoitaa 80v puolisoaan ilman tukea ilmaiseksi. Kunnat hyötyy n.3mrd ilmaisista hoitajista.
Entä jos nuo ei enää hoitaisi ja hoidettavat joutuisi laitoksiin?

Pasi Käyhkö
Vastaus kommenttiin #20

Eihän tietenkään voi saada verohyvitystä teetetystä työstä jos ei maksa verojakaan. Hyvätuloisethan ja osa keskituloisistakin niitä veroja täällä Suomessa maksavatkin. Ei tässä mitään vääntelyä tarvita vaan elää ajassa. kuinka .

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #26

Niinkö? Eläkkeistä menee sama vero kuin palkansaajilla +24% ALV tasavero.
Työttömällä 24% Alv tasavero valtiolle/Eurot yrityksille.
Annoin pojanpojalleni 7v 10e .Osti R-kikkarilta jotain ALV 24%.
Täällä kukaan pysty olemaan ilman ettei maksa veroja.
Rikkaatko maksaa? Juu ja kerää tulonsiirtona ja verovapauksina maksamansa tasan tarkkaan fifti,fifti.
Tutustuppa verotukseen rikkailla.

Kenneth Ainetdin
Vastaus kommenttiin #13

Vanhukset käyttävät kotitalousvähennystä kun he ostavat siivouspalveluita. Mutta sehän ei sinulle (tai Kalkealan nimimerkin änkyräryhmälle) sovi kun Nilsiän vasemmistolainen mummo ei siihen kykene niin et(te) halua muidenkaan saada tätä mahdollisuutta. Kateus se on vasemmiston voimavara!

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #49

Niinkö? Paljos luulet alle 600e/kk eläkettä saavan käyttävän palveluita?
Joutuu hakemaan asumistukea ja ehkä lääkkeisiin toimeentulotukea. Kotitalousvähennykseen ei saa Kelasta tukea.
Ja kun se korvataan veronpalautuksena joulukuussa luuletko että köyhän rahat joutaa lojumaan tuosta summasta vuoden ?

Kun takuueläkettä saa 8% eläkeläisistä niin väitätkö että 1 miljoonasta eläkeläisestä on tuon verran pientä eläkettä saavia? Pienet eläkkeet on naisaloilla ja taatusti niitä on enemmän kuin 8%.
Mummo tilaa siivoojan (kotitalousvähennys) menee sillä aikaa Hurstin leipäjonoon hakemaan ruoka-apua. Kun rahat meni lääkkeisiin ja siivouspalveluun.
Mitä ei näe,sitä ei ole. Eikö niin.

Pasi Anttila
Vastaus kommenttiin #10

Hyvä tapa työllistää ihmisiä. Siitä olen samaa mieltä mutta......tässä maassa kaikki tehdään aina tukien varassa, joko suoran tuen tai verotukien ja helpotusten kautta.
Koko yhteiskunta pyörii tukien ja verohelpotusten varassa, kaikki, niin yksityiset ihmiset kun yrityksetkin tottuvat näihin tukiin ja etuuksiin että katsovat ne saavutetuiksi eduiksi joista ei haluta tai voida luopua kun muuten ei pärjätä.

Kaikki tämä on pois verotuotoista. Tiedän kyllä että ne auttavat työlistämään mutta tässä hommassa vain ei ole mitään järkeä. Koko maa on yhtä suurta tuloloukkua. Oikeaoppista markkinataloutta täällä ei ole, eikä juuri missäänpäin maailmaa.

Pasi Käyhkö
Vastaus kommenttiin #38

Näin työllistetyt ja yrityksethän maksavat tästä aivan normaali verot. Eikä se työn tilaajan korvaus mikään niin hirveän suuri ole. Juuri sellainen, että useasti kannattaa työllistää. Valtio tässäkin voittaa Samoin töitä saanut. Hyvä niin.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #43

Ja tukia,tukien päälle. Suomessa on syntynyt rikkaille ja tuloja saaville sosiaalinen tukiautomaatti Kelasta verovaroilla.
Mitä enemmän varallisuutta sitä suuremmat on etuudet.Ansiosidonnaisena. Useammassa lukee:Omaisuus ja pääomatulot ei vähennä tukea.
Köyhän tuissa toinen tuki vähentää toisen tuen-94 laki.
Sosiaaliturvan välistä pudonneet:
Työttömät
eläkeläiset
opiskelijat
lapsiperheet.
Heidän tukia on leikattu:-94-08-10-15-16
lähde:
Köyhyystutkimys /Kela-10
Muiden tukiin vain 8e lapsilisästä-14,nyt indeksikorotus 4v. Silti 12X vuodessa/17v,per lapsi.
Ei toimeentulotukea saaville-94 jälkeen.

Pasi Anttila
Vastaus kommenttiin #43

Toki niinkin mutta kritisoinkin lähinnä sitä että miksi kaiken täytyy toimia tukien varassa. Kun näin on se tekee järjestelmästä jäykän ja monimutkaisen himmelin jossa yhden osan poistaminen vaikuttaa toiseen ja saa aikaan dominoteorian jossa lopulta mitään ei voi muttaa aiheuttamatta kaaosta. Tämä oli se mitä ajoin takaa.

Marja-Liisa Kalkela

Joka mummollahan on II-koti ulkomailla.Jossa voi "työllistää" sen maan työttömiä.

TE
päivitetty 26.8.2015
Suomalaisen kotitalousvähennyksen hyödyntämismahdollisuudet laajenevat vuodenvaihteessa kaikille Euroopan talousalueelle ETA: n kuuluviin valtioihin. Vähennyksen saa Suomen verotuksessa vaikkapa Espanjassa tehtyä työtä, jos työ kuuluu Suomessa kotitalousvähennyksen piiriin ja sen tekee yritys.

Marko Lehtinen

Aika pitkälle Lepomäki on oikeassa, tosin osa hänen ehdotuksistaan, vaikka periaatteessa ovat hyviä, eivät ole realistisia. Esimerkiksi yritystukien poistaminen kokonaan ei ole realistista. Varsinkin kun ei ole mitenkään itsestään selvää, mikä on todellisuudessa yritystuki ja mikä ei.

Pasi Anttila

Äänestin kokoomusta viimeksi mutta oon tullut järkiini. Kun kattoo ajassa taaksepäin on vuodesta 87 lähtien Lipposen 8v lukuunottamatta ollut porvarijohtoinen hallitus eikä tää kovin hyvin oo menny niin taidan seuraavaksi antaa mahdollisuuden vihervasemmistolle. Vaikka joskus taannoin lupasin etten koskaan vasemmistoo äänestä:)

Tapio Koskinen

Onko jo vaalivuosi ? Näköjään vanhatkin puolueet käyttää "populismia", kannatuksen lisäämiseksi tai säilyttämiseksi. Tätä menoa hallituksella on kansan vähemmistö takanaan , jos hallituspuolueiden jäsenetkin alkaa tehdä oppositio politiikkaa.

Irja Laamanen

Kyllä tänä kesänä maalautettiin mökin seinät. 20-vuotta sitten maalasin itse. Olin hyväpalkkainen ja työelämässä. Nyt maalarifirma teki ja saan verovähennyksen. Eläke i ole jätti, mutta siivoutankin kotini. Kyllä lääkärilläkin siihen on varaa. Moni on 30% verolla, kun on sellainen suhde työpaikkaan. Niin voihan niitä palkkaveroja lääkärikin kiertää. Minusta ei ole ihan oikein tämäkään juttu. Ne, jotka kiertävät, maksattavat verot muilla. Pienipalkkaisilla tai normi eläkeläisillä ei sellaiseen ole mahdollisuutta. Näitä asioita voidaan katsoa niin monesta näkökulmasta. Osakkeistakin maksatetaan isot pääomat vähiten osakkeita omistavilla. Korjattavaa siinäkin.

Pasi Anttila

Suomella ei ole varaa verovapauksiin, ei näin suurten toimijoiden suhteen. Pienet urheiluseurat ym. eriasia mutta jos yhdistys ym. pyörittää satojen miljoonien bisnestä ei sen verottomuudelle ole mitään perusteita. Se on liiketoimintaa jota täytyy verottaa.

Henri Kainulainen

Oikeaa puhetta. Työttömät maksetaan kotisohvalle ja isotuloinen toimihenkilökin saa itse autoa huoltaessaan tai taloa rakentaessaan parempaa tuntipalkkaa kuin omassa ansiotyössä. Kotitalousvähennys on pelkkää näpertelyä. Palveluiden suoraa hintaa pitää saada alaspäin, jolloin ihmiset käyttäisivät niitä enemmän ja heille jäisi enemmän aikaa omille harrastuksille ja rentoutumiseen, mikä parantaisi ihmisten jaksamista töissä.

Marja-Liisa Kalkela

Lainaus:
Työttömät maksetaan kotisohvalle

-Tarkoitatko irtisanottuja Ex-palkansaajia/veronmaksajia? Kenen sosiaaliturvaa nuo maksoi joka kk tilistä veroa n.23%+ALV24%=47% veroa ennen irtisanomista? Tiesitkö että perustuslain mukaan kansan sosiaaliturva kuuluu kaikille yhdenvertaisesti Kehdosta-hautaan.Kaikille 5,4 milj.kansalaiselle.
(Koti soffalako makailit kun sait Kela-korvauksia tai lapsilisät perheellesi? Työttömyyskorvaus on samaa mitä nuo edm. on.Työttömyysturvaa elantoon kun ei ole työtä. Menikö Ex-palkansaajan verot
Hyvätuloisten ansiosidonnaisiin Kela-etuuksiinko,tulojen mukaan.12xvuodessa. Saavat nytkin kaikki etuudet mihin on oikeutettu tulojensa päälle.

-Palkansaajat maksaa sosiaaliturvan ja palvelut.
Kianderin selvitys-15
Pääomatuloista ei edes makseta kunnallisveroa,muut maksaa palvelut edm.

Pasi Anttila
Vastaus kommenttiin #42

Kommenttini oli tarkooitettu Kaarlolle mutta kiitos vastauksestasi:)
Tuosta olen kanssasi samaa mieltä. Järjestelmästä on tehtävä selkeämpi ja vähemmän tukiin nojaava. Saa nähdä miten hallitus vesittää tulevan sosiaaliuudistuksen. Todennäköisesti hautaa sen johonkin komiteaan kuten se teki yritystuille.

Marja-Liisa Kalkela

Happamia sano Kettukin :
MTV:n kannatuskysely kokoomuksen piirihallitusten jäsenille. 24.5.–6.6.2016 tehtyyn kyselyyn vastasi 97 puoluehallitusten 160 jäsenestä.
-Vastaajista 59 prosenttia kannatti Orpoa,
-33 prosenttia Stubbia ja
-5 prosenttia Lepomäkeä.

"Aikainen lintu madon nappaa" kun ajoissa alkaa kok Pj paikkaa tavoitella.

Tuija Pekkala

Ei sen maalarin työpanos mene hukkaan, koska maalari maalaa kyllä jollain toisella työmaalla. On vaan niin, ettei lääkärin kannata nettopalkallaan maksaa maalaria sivukuluineen ja alveineen mökkiään maalaamaan. Lääkärin tai kenen tahansa muun bruttopalkan pitäisi olla kolminkertainen maalarin palkkaan nähden, että kannattaisi mökin maalaamisen sijaan olla itse töissä.
Eikä se mökin maalaaminen ole hullumpaa virkistystoimintaa ja vastapainoa lääkärin työlle ainakin.

Niilo Mäkelä

Lääkäri pysyköön lestissään sillä hän on saanut yhteiskunnalta kalliin koulutuksen - sama koskee kaikkia korkean koulutuksen saaneita ja hyvän palkan saavia silllä heidän pitää omata velvollisuus työllistää vähempiosaisia.

Rami Ruohonen

Aivan turhaa narinaa. Hänellä ja hänen tuttvilla varmasti on millä maksaa. Vai eikö nyt mielyttänyt olisit halunnut sen 100e vielä lisää? Mä oisn laskenut solidaarisuusveron 60 tuhatta tienaaville. Voi joutuu täti ite maalaamaan seinät. Kotitalosvähennykseen ei kannatakkaa pistää. Rutisee aivan turhaa. Lopettais aikuinen muija parkumisen ja maksa kiltisti vaan. Ei minukaan mielipidettä tule kukaan kysymään.!!

Rami Ruohonen

Aivan turhaa narinaa. Hänellä ja hänen tuttvilla varmasti on millä maksaa. Vai eikö nyt mielyttänyt olisit halunnut sen 100e vielä lisää? Mä oisn laskenut solidaarisuusveron 60 tuhatta tienaaville. Voi joutuu täti ite maalaamaan seinät. Kotitalosvähennykseen ei kannatakkaa pistää. Rutisee aivan turhaa. Lopettais aikuinen muija parkumisen ja maksa kiltisti vaan. Ei minukaan mielipidettä tule kukaan kysymään.!!

tom brunila

Lääkäri maalaa itse mökkinsä seinän koska haluaa sen tehdä! Hänestä se on mukavaa ja rentouttavaa puuhaa vastapainona stressaavalle ja vastuulliselle työlle jota hän tekee koko vuoden! Mutta tätä Lepomäki ja kaltaisensa elitistit eivät voi eivätkä edes halua ymmärtää!

Esko Kotilainen

Vaikken olekkaan lääkäri,niin käytän aina hyödykseni neekereitä,sekä muitakin paperittomia,tekemään pikku palveluksia minulle.Ei tarvitse maksaa juuri mitään.
Palautuspullot ja tölkitkin annan heidän palauttaa kauppaan.
Ja ajatella annan niistä 20% heille itselleen.
Niin,mistä löydätte yhtä hyvän tahtoisen joka jakaa 20% ,omasta kapitaalistaan,työntekijälle.

Oiva Luosujarvi

Jos erikoislääkäri saa tuloja yli 300 000 euroa vuodessa ja maksaa veroja 150 000 vuosittain. Jää hänelle silti 12 500 euroa nettotuloa kuukausittain.
Vanha sanonta on ei ne suuret tulot vaan pienet menot.
Moni lääkäri maalaa talonsa / mökkinsä itse, koska haluaa tehdä niin. Vaihtelua omaan työhön monien mielestä.
Jos esimerkin mukaisesti lasketulla 12 500 euron kuukausittaisella nettotulolla ei tule Suomessa toimeen vaan pitää valittaa asiasta on kyse jo huonosta huumorista.
Satoja tuhansia ihmisiä saa toimeentulotukea kuukausittain ja suurin osa heistä ei edes vuodessa näe 12 500 euron verotonta summaa tilillään edes koko vuoden tulot yhteenlaskettuna.
Tietenkin kokoomus on rikkaiden puolue, mutta niiden 4 % jotka saavat yli 75 000 euroa palkkaa vuosittain on muistettava oltava kiitollinen myös yhteiskunnalle, joka on antanut koulutuksen ja terveydenhuollon myös heille lapsuudesta aikuisuuteen.
Maailmalla rikkain 1% omistaa jo yli 90 % maailman varoista. Onko se kohtuullista ihmiskuntaa kohtaan?

Pekka Koivumäki

Lepomäki on suhteellisuudentajuton hömppä ja kokoomus käyttää sellaisia hyväkseen viedessään Suomi Oyj:tä liittovaltioon, ellei sitten ole itse ahne valtionnakertaja katainen. Niitä viliseekin aikalailla pitkin puolueen nurkkia, Vapaavuoren ja senkin Orpon eukon poika ym. Sopiva satelliittikin keskustassa se Sipilän katainen tekee varmaa tulosta kokoomukselle - no ei tietenkään ilman korvausta, pitää vain vähän malttaa vielä. Rivakasti pantiinkin toimeksi taas budjettiriihessä. Pelin kulku loppusuoralla ja läpimeno näyttää positiiviselta. Mottona tänäpäivänä noilla kokoomuksen pikkuisilla kuninkailla on "linna-uskottelu-minunmaa". Ja kansa vastaa "KOKOOMUS!"