Torstai 21.6.2018

Sininen tulevaisuus: Turvapaikkahakemusten käsittely siirrettävä Euroopan ulkopuolelle – Suomen lakiin saatava ”todellinen” elinkautinen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
1.9.2017 18:49
Päivitetty: 
1.9.2017 18:51
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Puolueeksi pyrkivä Sininen tulevaisuus linjasi näkemyksiään muun muassa maahanmuutosta sekä turvallisuuspolitiikasta.
|

Puolueeksi pyrkivä hallitusryhmä Sininen tulevaisuus julkaisi perjantaina periaateohjelmansa. Ohjelman erottuvimpiin linjauksiin kuuluu vaatimus ”todellisen” elinkautisen tuomion mahdollisuudesta.

Ohjelmassa todetaan, että suomalaisen kriminaalipolitiikan tavoitteena tulee olla tekojen moraalisen tuomittavuuden ja rangaistusten ankaruuden vastaavuus.

– Lainsäädännössä on oltava mahdollisuus todelliseen elinkautiseen tuomioon erittäin vakavista rikoksista, Siniset linjaavat.

Nykyisessä mallissa elinkautisvanki voidaan vapauttaa, kun hän on istunut tuomiostaan 12 vuotta. Keskimäärin elinkautisvangit istuvat noin 14 vuotta, mutta pidempiäkin tuomioita on.

Rikollisuuden vähentämisen avaimiksi Sinisten ryhmä kuvaa hyvää työllisyys- ja sosiaalipolitiikkaa sekä hallittua maahanmuuttoa. Maahanmuutosta Siniset linjaa muun muassa toteamalla, että ”Suomen on autettava hädänalaisia ihmisiä ja lievitettävä humanitaaristen kriisialueiden hätää, mutta päätökset on tehtävä itsenäisesti kansallisella tasolla”.

– Humanitaarisen maahanmuuton on oltava hallittua, inhimillistä, ehdoiltaan selkeää ja Suomen taloudellisen kantokyvyn huomioivaa, Sininen tulevaisuus linjaa.

”Pitkällä aikavälillä on pyrittävä siirtymään vaikeasti hallittavasta turvapaikkajärjestelmästä kohti pakolaisjärjestelmää”

Sinisten mukaan turvapaikkajärjestelmän taloudelliseen hyödyntämiseen kannustavat vetotekijät on poistettava. EU:n taakanjakokiintiöt ja sisäiset siirrot eivät ohjelman mukaan ole kestävä ratkaisu siirtolaiskriisiin, vaan ne ”kannustavat sosiaalisen siirtolaisuuden lisääntymiseen”.

– Sen sijaan on pyrittävä turvapaikkahakemuskäsittelyjen siirtämiseen Euroopan ulkopuolelle. Pitkällä aikavälillä on kansainvälisessä sääntelyssä pyrittävä siirtymään vaikeasti hallittavasta turvapaikkajärjestelmästä kohti pakolaisjärjestelmää, jossa vastaanottajamaat valitsevat humanitaariset maahanmuuttajat jo kriisialueilta tai niiden läheisyydestä, Sininen tulevaisuus linjaa.

Ryhmän mukaan Suomen ”on syytä olla hyvä kohdemaa niille, jotka ovat halukkaita ja kyvykkäitä kehittämään Suomea ja edistämään suomalaisten hyvinvointia”. Kuitenkin työperustaisessa maahanmuutossa tulee käyttää tarveharkintaa kuten nykyisin, ohjelmassa todetaan.

Sinisten turvallisuuspoliittiset linjaukset ovat perinteisiä: Suomen puolustuksen kivijalan muodostavat yleinen asevelvollisuus ja koko maan puolustus.

– Sininen tulevaisuus ei pidä Suomen Nato-jäsenyyttä ajankohtaisena, ohjelmassa linjataan.

Ryhmän mukaan EU on ”yksi väline” toteuttaa itsenäisten kansallisvaltioiden yhteistyötä Euroopassa.

– Niin kauan kun Suomi on EU:n jäsen, EU-politiikkamme on oltava aktiivista ja rakentavan kriittistä. Suomen kaikkea EU-politiikkaa on arvioitava kansallisen hyödyn näkökulmasta. EU:n liittovaltiokehityksen torjuminen on keskeinen tavoitteemme, eli emme hyväksy vallan keskittä- mistä tai yhteisvastuun ja tulonsiirtojen kasvattamista.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jussi Pistol

Etkö oikein tajua että se auttaa Suomalaisia kun maahamuuttolakia tiukennetaan, siitä jää rahaa joilla voidaa auttaa SUOMALAISIA, luuletko että kaikille laittomasti Suomessa oleville rahat tulee nyt taikaseinästä, ei, ne revitään nimenomaan rahoilla jotka on revitty köyhien veroja nostamalla.
Mikä tekee ihmisestä suvakin, älä kerro, en ikinä halua sitä tietää.

Kimmo Tallqvist
Vastaus kommenttiin #9

Tottakai joulupukki on olemassa
koska vaalit on tulossa.
Tuolta arkadianmäeltä jalkautuu kohta 200 joulupukkia vaalitilaisuuksiin lupailemaan 2 kaunista ja 10 hyvää.
Nää eroaa vaan korvatunturin kaverista siinä, että näillä ei ole lahjoja.
Husut,musut ja muhhamedit ulos maasta ja fyrkat
Kansaneläke mummoille,sairaille,vammaisille,syrjäytyneille ja kantasuomalaisille asunnottomille.

Markus Vuorivirta

Täytyy kyllä sanoa tuossa tuota marja-leenaa puolustaakseni, että eipä se suomalaisten ihmisten auttaminen ja huomioiminen ollu kovin kummosella tasolla ennen tätä isoa turvapaikanhakija(mitä lie ovatkaan) kriisiä... Siitä kuitenkin on ihan pari vuotta aikaa kun tänne ryntäsivät, ja sitä aikaisemminkin täällä oli jo vanhustenhuolto, sairaspuoli, kodittomien asiat yms päin persettä...

Kimmo Tallqvist
Vastaus kommenttiin #10

Ei kai se mikään puolustus ole kenellekkään jos vain toteat maan surkean, jakomielisen tilan.
Tuntemattomia muukalaisia höösätään kritiikittä miljardeilla ja täti-ihmiset kerää kyllä kulkukissatkin kaduilta mutta samalla kantasuomalaista syrjäytynyttä nuorta ja kotoperäistä asunnotonta potkitaan perseelle ja melkein syljetään päälle.

Jussi Pistol

"Anarkistit" ei yleisty missään, heille tulee sama kohtelu kun Usassa, ei tule poliisi väliin kun kansanpuolustajat ajaa noista paskat pihalle, ja sen jälkeen äitin pikku räkänokka anarkistipellejä ei enää katukuvissa tule näkymään.

Jussi Pistol
Vastaus kommenttiin #6

Uhkaileva?
Ja mikä, vai TERRORISTI?, Vedäppä nyt hetki henkeä.
Ei tarvitte kuule olla houdini asiassa, ei kansa jaksa kauaa katsella jos anarkistit alkaa enemmän hajottamaan verorahoin hankittuja asioita, puhumattakaan heidän harjoittamasta viattomien hakkaamisesta, naisien enimmäkseen.

Suomi ei valu koskaan anarkiaan eikä muutu islamin alaiseksi.

Esko Kotilainen

Onko tämä siis hallituksen linja nyt yhtäkkiä.Vai voisiko tämä olla hukkuvan avunhuuto,loikkareilta.
Halla-aho varmaan suuttuu kun Elo käyttää hänen argumenttejaan.
Todellisuudessa sekä Urpo ja Sipilä ovat linjauksen takana,eivät vain itse uskalla sitä sanoa,vaan saivat uvateista oivallisen tyhmyrin ,joka näin julistaa.
Näin saadaan kansa rauhoittumaan,koska sisällis-sodan uhka painaa päälle,ja niin urpo Orvolla ,kun Sipilällä,Risikosta puhumattakan on kylmä rinki persuuksissa.
Sitten kun nämä linjaukset jätetään huomioimatta,eikä siihen mene pitkääkään aikaa,ja homma jatkuu kuten ennenkin, apinoiden asuttamisella suomeen,kiihtyvällä tahdilla,voidaan uhrata Elo ja kumppanit alttarille.Hehän tälläisiä populistitia ajatuksia loivat.
He,he ,ei voi kun nauraa,olette kohta tosi kusessa tämän loispolitiikan hoidossa.

Mikko Toivonen

"”Pitkällä aikavälillä on pyrittävä siirtymään vaikeasti hallittavasta turvapaikka järjestelmästä kohti pakolais järjestelmää”

Minä siirtyisin täyteen maahanmuuton hallintaan soveltamalla hiukan olosuhde muunnettuna GCC maiden maahantulo politiikkaa täydennettynä Australian soveltamalöla pakolais-ja turvapaikkapolitiikalla ja sillä että laillinen turvapaikanhakija voi olla vain sellainen YK määritelmän mukainen turvapaikanhakija, joka saapuu suoraan henkeään uhkaavasta maasta Suomeen. Jos yhdessäkään turvalliseksi luokitellussa maassa on sitä ennen käyty niin kyseessä on aina laiton maahan tulija johon sovelletaan kiinni saatuna Australian systeemiä, missä hän on minimi ylläpidolla tallessa varmassa paikassa kunnes mahdollinen maahanpääsy on sallittu. Kuitenkin niin, että minä tahansa hetkenä voi vapaaehtoisesti palata kotimaahansa tai sinne minne oli kotimaastaan papereitta mennyt.
Samalla tuon GCC mallin mukaan otetaan suurempia määriä' laillisia ja määräaikais työ luvallisia ihmisiä taloudellisesti köyhistä oloista maahan suoraan työpaikkaan maan omien kansalaisten ehtoja lievemmin työllistämis-ja asuttamis ehdoin. (Työnantajan järjestämä yhteisasuminen mutta niin että yhdessä huoneessa saa täällä asua enintäin 4 ihmistä. Tuo siis maahan tulevan kouluttamattoman tai vähän koulutetun rutiini työvoiman eli massa työvoiman osalta. Myös GCC systeemissä korkeasti kokeneet tai koulutetut sopivat henkilökohtaiset etu ja palkkasopimukset ja asuvat miten haluavat tai kykenevät palkkioistaan itse kustantamaan

Oiva Luosujarvi

Voisi Suomi ja EU herätä jo tähän turvapaikka asiaan.
Turvapaikka on jo uusi määritelmä elintasopakolaisuudelle.
Verrataan afrikkalaista kotimaassaan olevaa ja sieltä Suomeen saapunutta turvapaikanhakijaa keskenään, kun he olisivat veljeksiä.
Kotimaassa olevalla ei ole asuntoa, ei terveydenhuoltoa, ei ruokaa joka päivä, ei kunnollisia vaatteita, ei puhelinta, ei rahaa ilman työtä. yms.
Turvapaikanhakijalla on Suomessa ruhtinaalliset oltavat verrattuna kotimaassaan olevaan veljeensä.

Asia on ollut vuosikymmeniä huomattavissa esim. somalialaisten keskuudessa.
Suomen romaaneilla ja somalian pakolaisilla on samanlaisia kulttuurisia vaatimuksia Suomessa, mutta ei muualla maailmassa olevien romaanien ja somalialaisren keskuudessa.
Kun vertaa kulttuurista pukeutumista Suomen romaanien ja maailmalla / euroopassa oleviin romaaneihin. Niin Suomi on ainoa valtio, jossa romaaninaiset pukeutuu tuhansien eurojen hintaisiin pukuihin ja valtio tulee sitä.
Somalinaiset pukeutuu eri päivinä erilaisiin kulttuurisiin vaatteisiin, vaikka somalialassa tai muualla maailmassa ei samaa kulttuuria ole näkyvillä. Suomi tukee tuhansilla euroilla näitä kulttuuriin sidottujen vaateiden hankintaa jokaisella Suomessa olevalle somali- / somalitaustaiselle naiselle.
Miljoonia euroja veronmaksajien rahaa kulttuuriin, joka ei ole kulttuuria muualla maailmassa.

Voisipa kantasuomalaiset miehet vedota omaan kulttuuriin ja vaatia / saada 99.99% kullasta valmistetun kilon painoisen kultaketjun kaulaansa, koska se on uusi perisuomalainen kulttuuri. Valtio tukisi sitä 100 % tietenkin.
Saisipa kantasuomalaiset naiset myös joka vuosi uudet vaatteet muotiliikkeistä ostettuna oman kulttuurivalintansa mukaisesti ja jokaiselle naisella olisi 5000 euron määräraha omiin vaatteisiin valtion maksaessa tietenkin.