Sunnuntai 24.6.2018

Politiikan tutkija presidentinvaalien käänteestä: ”Ennakoin vihapuhevyöryä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
2.9.2017 17:59
  • Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
    Kuva
    Tuula Haatainen valittiin lauantaina SDP:n presidenttiehdokkaaksi.
|

Valencian yliopistossa vierailevana tutkijana työskentelevä, viestintään erikoistunut poliittisen historian dosentti Mari K. Niemi arvioi, että launtaina SDP:n presidenttiehdokkaaksi valitun Tuula Haataisen ja perussuomalaisten Laura Huhtasaaren vaalikamppailusta voi tulla presidentinvaalien sähköisintä antia.

–Jos Haatainen jatkaa samalla linjalla, ennakoin vihapuhevyöryä, Niemi kommentoi Tuula Haataisen SDP:n puoluevaltuustossa pitämää puhetta Twitterissä.

–Minun Suomessani ei ole sijaa vihapuheelle tai ihmisarvon polkemiselle. Tässäkään vaalissa ehdolla olevien ei pidä puhua ääripäistä. Ihmisarvo ei ole suhteellinen. Sen puolustajat eivät ole ääripää. Ihmisarvo on absoluuttinen. Suomessa ei ole tilaa rasismille. Minä puolustan presidenttinä jokaista ihmistä, Haatainen sanoi.

Lue myös: Presidenttiehdokas Tuula Haatainen: ”Ajatukset siitä, että lopettaisimme vapaan liikkuvuuden Pohjoismaiden välillä ovat järjettömiä”

Niemi arvioi, että turvapaikanhakijoiden ja vähemmistöjen asiaa ajava, rasismia ja vihapuhetta suorasanaisesti vastustava feministinainen tulee saamaan osakseen aggressiivista vastakampanjointia. 

–Sen kanssa elämistä auttaa, jos hänet ehdokkaakseen valinneet tositilanteessa ovat ehdokkaansa tukena julkisesti ja yksityisesti. Vaikka ehdokkaalla itsellään olisi rohkeutta ja pelisilmää, voimme tulla näkemään myös peruuttelua ja pehmentelyä, mikäli kampanjaväki lähtee ylitulkitsemaan vihamielisiä vastareaktioita, hän kommentoi blogissaan.

Niemen mukaan SDP näyttää saaneen Tuula Haataisesta ehdokkaan, joka sanoo asiat selkeästi myös tulenaroissa, kansalaisten mieliä jakavissa kysymyksissä. 

–Siksi hänen kampanjansa on turha yrittää miellyttää kaikkia – ja juuri tässä myös piilee Haataisen mahdollisuus. Jos valtaosa ehdokkaista lähtee ”presidentillisesti” tasapainoilemaan eriävien näkemysten välillä suomalaisia yhdistääkseen, avautuu julkisuudessa tilaa niille, jotka ovat reippaasti keskenään eri mieltä.  Se, miten etenkin vasemmistoliiton Merja Kyllönen ja vihreiden Pekka Haavisto tässä suhteessa asemoituvat, tulee olemaan olennaista Haataisen mahdollisuuksien kannalta, hän arvioi.

Niemi sanoo, että Laura Huhtasaaren ”mediaimu” ja hänen ja Haataisen ajatusmaailman perustavat erot ovat SDP:n ehdokkaan paras mahdollisuus nousta presidentinvaalien ilmiöksi.

Presidenttiehdokkaiksi ovat tässä vaiheessa asettuneet Tuula Haataisen lisäksi istuva presidentti Sauli Niinistö, Matti Vanhanen (kesk.), Pekka Haavisto (vihr.), Merja Kyllönen (vas.), Nils Torvalds (r.) ja Laura Huhtasaari (ps.). Europarlamentaarikko Paavo Väyryselle kerätään kannattajakortteja valitsijayhdistyksen muodostamiseksi. 

Presidentinvaalit pidetään ensi tammikuussa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

Haatainen noudattaa eduskunnan tekemiä sopimuksia . Nehän EU ja pakolaispolitiikasta päättää.Ei presidentti.
Pitäskö pressan rikkoa valtio Suomen ja eduskunnan tekemiä lakeja ja sopimuksia?
Kansahan antoi noille vapaat kädet päättää maan ja kansan parhaaksi -15 eduskuntavaaleissa.

Kai Niemeläinen

No höpsistä Makkonen!
Jihadistien agendaa tehokkaimmin ajaa nimenomaan sinun oma ehdokkaasi Huhtasaari.

Mitä enemmän kylvetään vihaa tavallisten muslimien niskaan ja mitä tukalammaksi muslimiväestön tilanne tehdään, sitä vahvemman tuen jihadistit muslimien keskuudesta saavat ja sitä useampi on valmis myös iskuja tekemään. Maltillisimmat muslimit eivät koskaan jihadisteja tue, mutta välissä kiikkujia ei kannata suotta ärsyttää.

Huhtasaari asettuu selkeästi muslimeja vastaan ja ruokkii muslimiväestön ja kantaväestön epäluuloja ja suoranaista rasismia. Tämä toiminta on juuri sitä, mitä jihadistit toivovatkin. Huhtasaari siis asettuu jihadistien puolelle ja rauhanomaisia muslimeja vastaan.

Kimmo Tallqvist

Jaaha, että paras tapa estää jihadismin leviämistä on tukea muslimeja ja heidän kultturellisia erityispiirteitä.
Monikulttuuri kun on niin rikkaus niin pitäisi siis suvaita mm. Moniavioisuus, lapsiavioliitot , tyttölasten sukuelinten silpominen , kunniamurhat ,pakkoavioliitot ja vaimon "uskonnollinen ojentaminen" pieksemällä oikein, kuten mm. Egyptin imaamit saarnaavat.
Myös nuorten miesten seksuaalinen sekaantuminen mm. Aaseihin on kulttuurin monirikkautta esim. Marokossa.
Islam kieltää avioliiton musliminaiselta vääräuskoisen kanssa ja aviorikoksesta voidaan kivittää hengiltä.
Hengenlähtö on monissa muslimimaissa uhkana myös seksuaalivähemmistöille.
Rangaistuksena mm. Kuolemantuomio, kivittäminen ja ruoskiminen.
Rauhan ja tasa-arvon uskonto juu.
Jos tuota em. Ihmisoikeuksia loukkaavaa skeidaa en hyväksy niin en totisesti syyllisty vihapuheeseen.
Ylisuvakit tuntuu olevan eniten suvaitsemattomia.
He eivät suvaitse muuta kuin oman agendansa.
Kaikki muut mielipiteet on vihapuhetta, nazismia ja rasismia.
Menkääpäs nyt suvakit ihan ekaksi kertomaan imaameille että ihmisoikeus on absoluuttinen.

Jussi Pistol

"Vihapuhetta" on tuon mukaan kaikki joissa ei nuolla islamisteja ja hyväksytä asioita jota ne tekee, kuten kunniamurhia, vääräuskoisten murhia, naisten kivityksiä, naisten elävältä polttelua,jne, lasten ja naisten raiskaamisia, jne.
Että missä sitä helvetin vihapuhetta on jos tuo vain esille mitä islamistit tekee ja tulee tekemään suomessa, helvetti minäkin oleven vuosia varoitellut islamisaatiosta mutta on leimattu rasistiksi ynnä muuksi natsiksi jne.
Minua jolle tärkeintä on naisten ja lasten turvallisuus tässä maassa.
Ja turha luulla että tulen arvoistani luopumaan, että turha perkeleen suvakit edes yrittää puolustella islamisteja minulle.

Kai Niemeläinen

Etkös juuri edellisessä kommentissasi kertonut olevasi suomalaisten naisten ja lasten asialla? Nyt haukut suomalaista naista ämmäksi ja syytät häntä ja hänen kaltaisiaan, jotka päästivät islamistit.

Katsotko naiset niin paljon heikommiksi, että heitä vastaan uskallat vihapuhua? Vai miksi profiloidut nimenomaan Haataisen vastustajaksi? Mikset hauku presidentti Niinistöä, joka hänkin on asettunut puolustamaan sivistysvaltiota vihapuhetta vastaan?

Kimmo Tallqvist

Jos tuo viime syksyn puukotus olisi mennyt toisin päin että kantasuomalaiset olisivat joukolla puukottaneet niin olisi ollut kissan kokoiset otsikot rasismista ja valtakunnallisesti päättäjät olisivat antamassa lausuntoja äärioikeiston uhasta suomessa ja vihapuheen kasvusta.
Nyt ei mitään kun allahin soturit oli asialla.

Pasi Anttila

Niin piti olla keskustankin aika ohi jo moneen kertaan, sieltä se "auringonlaskunpuolue" aina on noussut. Samoin käy demareille. Tuskin Lipposen ajan 28% mutta 20 puolueeksi kuitenkin. Heti kun johtajakriisi ja päämäärätön kohellus on ohi. Vasemmiston täytyy vaan löytää identitenttinsä uudestaan tässä muuttuneessa maailmassa. Uskoisin sen tapahtuvan toisen Antin johdolla.

Suomi tarvitsee vahvan vasemmiston.

Jussi Pistol

Henkilöitä jotka tuo esille mitä islamistit tekee suomessa ja euroopassa, jahdataan kuin olisivat massamurhaajia, onko tervettä ajattelua viranomaisilta suvakeilta?
Joten jos näen jossain islamistin kitumassa joka on jäänyt vaikka auton tönäisemäksi, turha luulla että autan mitenkään.
Kuten myös jos islamisti hyökkää minun tai perheeni kimppuun, minä puolustan iseäni ja perhettäni viimeiseen asti ja siitä ei islamisti tule selvitymään, ihan sama mitä siitä suomen helvetistä revitty suvakkiarmeija tuumaa.

Oiva Luosujarvi

Vihapuhetta vai realismia?

Onko vihapuhetta todeta, ettei Suomen hyvinvointi kestä 10 000 turvapaikanhakijaa vuosittain ?
Jokainen turvapaikanhakija saadessaan turvapaikan saa ilmaisen elämisen ainakin 3 vuodeksi ja joillekin se ilmaisuus kestää vuosikymmeniä. Kustannus 1 turvapaikan saanutta kohtaan maksaa veronmaksajille summan, jonka kattaa ehkä 1000 pienipalkkaista Suomalaista veronmaksajaa.

Suomella on tiukka kontrolli itäisellä rajalla. Miksi se tiukka kontrolli ei voisi olla myös eteläisellä ja läntisellä rajalla?
Maailmassa on lukuisia valtioita, joihin ei pääse ilman passia ja viisumia.
Miksi ne valtiot eivät kuole suljettujen rajojen taakse, kun kerta Suomi kuolee, jos rajalle palautuu rajatarkistukset?
Yhdysvallat, Kiina, Japani, Australia, Uusi-Seelenti, Thaimaa... Ei pääsyä ilman asiakirjoja, jotka ovat kunnossa ja omat rahavarat on lomankin aikana tarpeeksi jo maahan tullessa.
Ei Suomi kuollut 1917 - 2000 välisenä aikana, vaikka oli rajatarkistukset ja silloinkin pääsi ja osa turvapaikanhakijoista jopa haettiin ulkomailta Suomeen pakolaisleireiltä tai perheiden yhdistämisen valheellisella perusteella.

Kimmo Tallqvist

Ihmisarvo on absoluuttinen joo.
Niinkuin Turun puukottajalla.
Ylisuvaita muka pitäisi vaikka henki menisi.
Tämänkin murhaajan arvosteleminen on suvakeista ilmeisesti vihapuhetta ja rasismia.
Ettei peräti äärioikeistolaista natsismia.
Onhan hän ihan ulkomaan vieras.
Suomalaisten ja Turussa kuolleiden hengestä ja turvallisuudesta nyt niin viis, kun nettipoliisikin tutkii huomattavasti suvakkien mielissä tärkeämpiä kansakuntaa vakavasti vaarantavia akuutteja turvallisuusuhkia kuten esim. juho eerolan kirjoitusta romanialaiskerjääjä mummoista.
Se se on kuulemma niin vaarallista että.
Vihapuhetta tekosyynä käyttäen halutaan vaientaa ja sensuroida kaikki rakentavakin kritiikki täysin hallitsettomasta,päin perseelleen menneestä maahanmuuttopolitiikasta ja virkamiestyöstä.

J.a. Tauriainen

Kovasti on tunkua suomen presidentiksi ?
Haavistokin haluaa toistamiseen. Onko perusteluna miespuolinen aviopuoliso, vain mistä se kiikastaa ?
Vanhasellakin on ansioita , kun kerran oli pääministerinä, ja omisti morsiamen ?
Jokaisella on omia ansioitaan joista voivat avautua tulemalla kaapista ulos.

Jussi Pistol

Hiukka viiraa nuppi siellä. Tuosta sai taas erittäin hienon kuvan siitä mitä liikkuu suvakkien pääkopissa, jos kirjoittaa pahasti vaikkapa suomessa olevista laittomista maassaolijoista, kirjoittaja on silloin naisten ja lasten hakkaaja. Olisi aika hauska nähdä perustelusi kirjoitukseesi, sillä se oli kyllä täyttä paskaa alusta loppuun saakka.

Timo Hietanen

Koko maailman sosiaalitoimiston kannattajat vastaan ihmisoikeus-ja pakolaissopimusten
viidakkoa ja tuulimyllyjä kyseenalaistavat idealistit. Joka päivä, viikko, kuukausi ja vuosi
Eurooppaan ja Suomeen valuu henkilöitä sellaisten kulttuurien piiristä, joiden joukossa
on niitä tietty prosenttiosuus, jotka viis veisaavat meidän eurooppalaisista arvoistamme.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Koko maailman sosiaalitoimiston kannattajat
Totta.
EU-92-94 Kepu,kok,rkp,Krst.
+mamut-91 ensimmäiset Somalit.
-03-19 Kepu,kok
Jotka on tehnyt mamu ja pakolais sopimukset.Eduskunnan enemmistö hyväksynyt.
Eli Kepua ja kokoomusta suurimmaksi äänestäneet .
Suomi maailman sossuksi.
Tuliko äänestettyä väärin-91?

Mikko Toivonen

Tuskinpa Haatainen voi perusviestiään, aikansa elänyttä sellaista, muuttaakaan, sillä onhan hän vanhojen demarien perusvirheen eli holhoavan ja kaiken säätelevän ja samalla kaiken kehityksen estävän ideologian vahva perinteellinen tuote