Perjantai 19.7.2019

Nyt se on varmaa: Valtakunnansyyttäjä Nissiselle nostettiin syyte

Luotu: 
4.9.2017 10:22
  • Kuva: Alma Media arkisto / Kari Pekonen
    Kuva
    Matti Nissinen arkistokuvassa.

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen joutuu syytteeseen virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Oikeuskanslerinvirasto tiedotti maanantaina, että apulaisoikeuskansleri Kimmo Hakonen on päättänyt nostaa syytteen valtakunnansyyttäjä Matti Nissistä vastaan virkavelvollisuuden rikkomisesta. Apulaisoikeuskanslerin mukaan on todennäköisiä syitä epäillä Nissisen osallistuneen esteellisenä syyttäjälaitoksen johtamisvalmennushankintojen käsittelyyn.

Nissinen on esitutkinnassa kiistänyt rikosepäilyn virkavelvollisuuden rikkomisesta. Syyte käsitellään korkeimmassa oikeudessa.

Matti Nissinen pidätettiin virantoimituksesta viime viikolla.

Rikostutkinnassa on kyse epäillystä virkavelvollisuuden rikkomisesta. Muun muassa Ylen mukaan esitutkinnassa on selvitetty, onko Nissinen osallistunut syyttäjälaitoksessa esteellisenä käsittelyyn, joka koski syyttäjille Deep Lead Oy:ltä hankittua johtamiskoulutusta. Nissisen veli on Deep Lead Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja yhtiön osake-enemmistön omistaja.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pekka Hovatov

Mielenkiintoista, kun pääministeri Juha Sipilä avitti sukulaistensa bisneksiä Talvivaaran kaivosyhtiön kanssa, ei hän joutunut syytteeseen. On meillä Suomalaisilla hienot kaksoisstandardit tässä maassa....
Ensimmäinen rotta uunista ulos... Toivottavasti muut, myös poliisijohdosta joutuu syytteeseen.