Sunnuntai 26.5.2019

Jyväskylän mellakka: Kansanedustajalta vaatimus Touko Aallolle – ”Järkyttävää ja tuomittavaa”

Luotu: 
4.9.2017 19:31
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) hyökkäsi voimakkaasti etenkin vihreitä vastaan Jyväskylän tämänpäiväisten tapahtumien johdosta. Arkistokuva.
|

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) vaatii vihervasemmistoa sanoutumaan irti pakkopalautusten vastustamisesta. Kärnä on huolissaan Jyväskylän vastaanottokeskuksen tämän päivän tapahtumista.

Kärnä ohjaa sanansa erityisesti Touko Aallolle, jonka kotipaikka Jyväskylä on.

Mielenosoittajat olivat puoliltapäivin kokoontuneet estämään poliisin toiminnan vastaanottokeskukselle, mikä johti tuntien mittavaan poliisioperaatioon. Poliisipartio tuli paikalle suorittamaan maastapoistamistehtävää eli niin sanottua pakkopalautusta, kun mielenosoittajat saartoivat partion poistettavien asuntoon.

Lue lisää: Tilanne päällä jo tunteja: Vielä lisää poliiseja kutsuttu Jyväskylän vastaanottokeskukselle

Poliisi joutui lopulta turvautumaan kaasuun tilanteessa, joka jatkui lähes iltaseitsemän korville. Kaksi otettiin paikalta kiinni. Poliisi sai lopulta kuljetettua pois paikalta myös maastapoistamispäätöksen saaneet. Lainvoimaisen kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet poistetaan maasta, elleivät he lähde vapaaehtoisesti.

Lue lisää: Poliisi turvautui lopulta kaasuun vastaanottokeskuksella: ”Kimppuun käytiin”

–Olen erittäin huolissani Jyväskylän tapahtumista. Virkavallan kunnioitus on vähentynyt eikä tilannetta ainakaan helpota se, että niin vihreiden Touko Aalto kuin vasemmiston Li Anderssonkin ovat julkisesti kertoneet hyväksyvänsä laillisten pakkopalautusten vastustamisen. Herää kysymys, uskooko Suomen vihervasemmisto oikeusvaltioon vai anarkiaan? Kärnä kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

– Todella järkyttävää ja tuomittavaa. Tämäkö on sitä ”kansalaistottelemattomuutta”, jonka vihervasemmisto hyväksyy? Kärnä jatkoi Twitterissä.

Aalto on sanonut ymmärtävänsä kansalaistottelemattomuutta pakkopalautettavien kohdalla. Vihreät vastusti näkyvästi pakkopalautuksia jo kevään kohuttujen palautuslentojen yhteydessä silloisen puheenjohtajan Ville Niinistön johdolla. Samat lennot tuomitsi myös Li Andersson, joka totesi tuolloin, että ”näin ei oikeusvaltio voi toimia”.

Oikeusvaltiosta puhuu myös Kärnä, jonka mukaan tilanne Suomessa on eskaloitumassa ja ”poliitikkojen tulisi nyt yhdessä kantaa vastuuta oikeusvaltiosta ja sen periaatteiden kunnioittamisesta”.

– Muussa tapauksessa asiat lähtevät käsistä kuin nappi housuista. Läntisissä demokratioissa omasta ideologiasta poikkeava lainsäädäntö muutetaan vain parlamentarismin kautta. Tällaista anarkiaa ei missään tapauksessa voi hyväksyä. Touko Aallon erityisesti tulisi olla huolissaan; tapahtuuhan tämä hänen kotikaupungissaan, Kärnä sanoo tiedotteessa.

–Vaadin vihervasemmistoa irtisanoutumaan tällaisesta ja ilmoittamaan kannattajilleen, että lakia on noudatettava ja viranomaisten on annettava tehdä työnsä, Kärnä kirjoittaa blogissaan.

Lue myös:

Mittava operaatio vastaanottokeskuksella ohi: Kaksi otettiin kiinni

Saarrettu poliisi sai vahvistuksia: ”Taktisista syistä ei vielä tulla ulos”

Poliisilla on saartajiin neuvotteluyhteys Jyväskylän vastaanottokeskuksella

Poliisi: Poliisipartio joutui hälyttämään apua vastaanottokeskukselle – mielenosoittajat estivät karkotuksia Jyväskylässä

 

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Oiva Luosujarvi

Vihervasemmisto on Suomen tuho, koska he peesaavat islamisteja, joita niiden puolueissa on aika paljon jäseninä ja valitettavasti myös äänestäjinä eri vaaleissa Suomessa.
Isojen kaupunkien lautakunnat jo pursuavat muslimeja, koska ne asuvat pääasiassa isoissa kaupungeissa.
Helsinki, turku, tampere, oulu, jyväskylä ja moni muu kaupunki on alistettu jo muslimien vallalle. Niistä tulee hienoja terroristien kaupunkeja lähivuosikymmeninä monien eurooppalaisten kaupunkien tavoin. Toivottavasti silloinkin on yhdysvallat, natomaat ja venäjä pommittamassa terroristeja ilman armoa.

Minna Olawi

Islamia o n aivan turha sotkea joka paikkaan ensimmäisenä. Afgaani perhettä mukaanlukien 8 kk vauva oltiin palauttamassa ja jos on yhtään kartalla mitä Afganistanissa tapahtuu hazaroille ei ihme , että tunteet nousee pintaan. Minä ymmärrän täysin , että poliisit tekevät mitä käsketään ja työtään - turvapaikkapolitiikka on se missä vika piilee.Kukaan ei vaadi oleskelulupaa kaikille tulijoille mutta myöskään kukaan ei voi väittää etteikö maamme thp politiikka ole mennyt jo aivan luokattomaksi.

Kimmo Tallqvist

Kun perustettoman joutosakin eurooppaan tulo estetään jo EU ulkorajoilla niin silloin ei ole perusteettomia laittomia poistettaviaankaan.
Näin yksinkertaista se on.
EU:n byrokraattipaperipellet eivät vaan saa mitään aikaan huippuliksoista huolimatta
Oman edun tavoittelun ahneudessa myydään koko euroopan turvallisuus.
Pumpulissa elävän suvakkipellejengin tulisi ymmärtää elämän perusasiat.
Kansallisvaltio on lähtökohtaisesti rasistinen.
Muukalaisia otetaan maahan tarpeen ja kantokyvyn mukaan.
Sotaveteraanit pyörii haudoissaan.
Ei tänne -44 otettu yhtään muukalaista valmiiden lihapatojen ääreen.

Ri La

Itse tilanteessa poliisien riittävä määrä ja äärimmäisen maltillinen toiminta ns. passiivinen voimankättö oli varmasti
viisas taktiikka. KIITOS SIITÄ HEILLE ! Tilanteen jälkihoito niin että annetaan riittävä singaali tuollaisen mellakoinnin tuomittavuudesta vaatisi kuitenkin LAAJOJA syytteitä mellakkaan osallistuneille.
Ensimmäiset tiedot kiinniotetuujen määrästä (2) ovat siinä mielessä hämmentävän pieniä. Yhteiskunta rauhaa ajatellen sieltä pitäisi tulla syytteet mellakkaan tai väkivaltaiseen mellakkaan osallistuneille videoiden perusteella hyvinkin viidelle kymmenelle ihmiselle. No saadaanhan nuo henkilöllisyydet selville perästäpäinkin jos
tilanne halutaan hoitaa niinkuin asiaan kuuluu loppuun asti.

Kari Aaltonen

En tiedä mutta eikö Keskustalainen ministeri ihan on kutsumalla kutsunut pakolaisia Suomeen, luvannut kartanon omistajan elintason, pitkän matkan taitettuaan huomaa, että tämähän oli vain kusetusta ja paluu on edessä, niin harmittaahan se.

Marja-Liisa Kalkela

Päättäjillä ei näköään ole mitään tekemistä ja maassa kansalla on kaikki hyvin?
Kepua ja PS jurppii vihr.galluppi tulos . Oma kun mataa yhä alempana.
Toiseksi syytellään vuorotellen toisiaan asioita minkä kaikkien 200 olisi pitänyt hoitaa kuntoon jo ajat sitten.
-Valiokunnissa jossa niin Kärnä,Aalto kuin muutkin istuu. Siellä asiat ratkotaan.
Kärnä petaa jatkopaikkaa itselleen . On naurettavaa kun päättäjät haukkuu toisiaan vaikka yhdessä pitäisi asiat hoitaa .
Päästötodistus jaetaan -19 siitä miten asiat on hoidettu. "Työnantaja" päättää vaalikopissa kenen "työsuhdetta" jatketaan.
Eikä siihen aloitukset mediassa paljon paina vaan se mitä on saanut aikaan .

Tomi Kauppi

En kyllä ymmärrä Suomen poliisin lepsua suhtautumista lainrikkojiin. Heiltä meni useilta kymmeniltä poliiseilta koko päivä että sai väylän puhtaaksi. Näin kesäisin on vapaana paljon aurauskalustoa jolla siivoaa tuommoisen parisataa metriä puhtaaksi minuutissa.
Näin kaluston ei tarvitsisi olla ruostumassa vaan niistä olisi hyötyä kesälläkin.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #22

Kannattaa kysyä esim.Kärnältä joka on pääministerripuolueen kansanedustaja.
Kysyä voi samalla miksi Kansan sosiaaliturvassa Kelan etuuksissa on kahdet säännöt ja ehdot. Hyvätuloisille,tuloja saaville eri kuin köyhimmille ja tulottomille olevat. Etenkin perustuslain tarkoittamasta yhdenvertaisuuslain puitteissa. Kelan -etuudet on tarkoitettu kaikille 5,4 kansalaiselle.Myös ex-palkansaajille ,työttömille ilman työvelvoitteita.