Sunnuntai 26.5.2019

Maahanmuuttovirasto Jyväskylän mellakasta Ylelle: ”Vastaanottojärjestelmässä 11 000 kielteisen päätöksen saanutta”

Luotu: 
5.9.2017 09:34
Päivitetty: 
5.9.2017 09:38
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Poliisipartio joutui mielenosoittajien piirittämäksi Jyväskylän vastaanottokeskuksessa maanantaina.
|

Maahanmuuttoviraston vastaanottoyksikön johtaja Pekka Nuutinen kertoo Ylelle, että vastaanottokeskusten ilmapiiri on kiristynyt kielteisen päätöksen saaneiden määrän kasvaessa.

Nuutinen ei muista, että vastaanottokeskuksissa olisi aiemmin kahinoitu kuten Jyväskylässä maanantaina. Hän ei kuitenkaan pidä tilanteen kärjistymistä yllättävänä tapahtumana.

– Jännitteitä on ilmassa. Tätä selittää se, että meillä on vastaanottojärjestelmän piirissä 15 000 turvapaikanhakijaa, joista 11 000 on saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen. Kyllähän se aika ajoin heijastuu vastaanottokeskusten mielenmaisemaan erilaisina ilmiöinä, Nuutinen sanoi Ylelle maanantaina.

Poliisipartio oli hakemassa maasta poistettavaksi määrättyä afgaaniperhettä Jyväskylän vastaanottokeskuksesta, kun se joutui mielenosoittajien – pääosin turvapaikanhakijoiden – piirittämäksi. Paikalle jouduttiin kutsumaan runsaasti lisävoimia, ja poliisi joutui myös käyttämään OC-kaasua mielenosoittajien rauhoittamiseen, kun virkavallan päälle käytiin.

Nuutinen pitää mahdollisena, että Jyväskylän kaltainen kahakka saattaa vielä toistua.

– Siellä toimitaan omanlaisessa riskikentässä ja on toimittu tähänkin asti, hän sanoo.

Lue myös:

Poliisi turvautui lopulta kaasuun vastaanottokeskuksella: ”Kimppuun käytiin”

Jyväskylän mellakka: Kansanedustajalta ankara vaatimus Touko Aallolle

Poliisi turvautui lopulta kaasuun vastaanottokeskuksella: ”Kimppuun käytiin”

Saarrettu poliisi sai vahvistuksia: ”Taktisista syistä ei vielä tulla ulos”

Poliisi: Poliisipartio joutui hälyttämään apua vastaanottokeskukselle – mielenosoittajat estivät karkotuksia Jyväskylässä

Jaa artikkeli:

Kommentit

Martti Santala

Kun nämä 11000 saavat päähänsä radikalisoitua, tulee Risikolle ja Nergille ns."Kusiset Paikat" Saatetaan vielä joutua pyytämään apua armeijalta.
Kun yksi pieni palautustehtävä sai aikaan näinkin mittavan hässäkän, niin mitä onkaan odotettavissa?

Raimo Laine

Kun poliisi ja viranomaiset eivät pysty järjestystä turvaamaan, on aika tullut vapaaehtoisille 1930-luvun malliin. Kerätään aluksi 100 vapaaehtoista pesäpallomailoilla varustettuna. Jos mailapojat eivät saa tarpeeksi tehokasta rauhoitusta, tarvitaan kovempia instrumentteja. Nyt on tilaus Suomi Ensin järjestölle.

Oiva Luosujarvi

Suomessa noin 7300 poliisia ja kielteisen päätöksen saaneita vain noin 11 000 ja lisää kielteisiä päätöksiä tulossa noin 3 000.

Kun jokaisen kohdalla he vastustavat palautusta, niin kustannus kaikkine lisäkuluineen on veronmaksajille miljardi euroa välittömine kustannuksineen.

Uutisissa on mukava katsoa, kun pakolaisia on monissa erilaisissa töissä ja samaan aikaan lukuisia valkoisia kantasuomalaisia on vailla töitä.
Helsingissä pakolaiset rakentavat jopa taloa ja sekin päässyt uutiseksi asti.
Eduskuntatalon edustalla useita pakolaisia tekemässä töitä.

Valkoisena kantasuomalaisena, joka maksaa veronsa. On harmillista katsoa kuinka mustia ja ruskeita ulkomaalaisia paapotaan ja valkoisia kantasuomalaisia rangaistaan jatkuvasti.

Pekka Hovatov

No, jos niitä kerran on 11000 kieteisen päätöksen saanutta, niin minkä V*#un takia niitä pitää vielä paapoa täällä Suomessa. Vuokratkaa rahtilaiva laittakaa ne sinne ja tiputtakaa ne kyydistä vaikka Libyan rannikolla, tarra selkään liimattuna "PALAUTETAAN LÄHETTÄJÄLLE"