Perjantai 14.12.2018

Lehdet: Länsimetro tekemässä sen taas – ”En pysty arvioimaan avausaikaa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
5.9.2017 09:59
Päivitetty: 
5.9.2017 10:16
  • Kuva: Länsimetro / Flickr / Jani Hamari
    Kuva
    Länsimetron alkumatka on ollut tahmea. Kustannukset ja aikarajat ovat ylittyneet.
|

Pahasti myöhästynyttä Länsimetroa ei kyetty luovuttamaan HKL:n käyttöön viime viikolla elokuun lopussa, kuten oli määrä, ja nyt hankkeen valmistumisajankohta on jälleen auki, kertovat Helsingin Sanomat ja Länsiväylä-lehti.

Kuusi Länsimetroon kuuluvaa Espoon metroasemaa luovutettiin HKL:lle sovitusti viime viikolla, mutta kaksi Helsingin asemaa eli Lauttasaari ja Koivusaari vasta maanantaina. Lisäksi luovuttamatta jäi metron hermokeskus eli valvontajärjestelmä, joka niin sanotusti kytkee Länsimetron yhteen ja johon kuuluvat turvallisuusasioiden lisäksi muun muassa liukuportaat sekä ilmanvaihto. Valvontajärjestelmä on vielä keskeneräinen, sillä kaikki sen osat eivät ole toimintakykyisiä.

Länsimetro oy:n toimitusjohtaja Ville Saksi sanoo HS:lle, että arvion siitä, kuinka kauan metron käyttöönotto nyt kestää, voi tehdä vain HKL, joka johtaa käyttöönottoa. HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski puolestaan kehottaa HS:aa kysymään metron liikennöinnin aloitusajankohtaa Länsimetro oy:n puolelta.

- Minä en pysty arvioimaan sitä [metron avausajankohtaa]. Se riippuu tekijöistä, joihin minä en voi vaikuttaa, Lehmuskoski sanoo HS:lle.

Alun perin käyttöönoton piti kestää noin kuukauden siitä, kun HKL saa koko järjestelmän käyttöönsä. Nyt valvontajärjestelmän keskeneräisyys asettaa kysymysmerkiksi sen, ehtiikö Länsimetro liikkeelle syyskuussakaan. Viivästyksestä ensin kertoneen Länsiväylä-lehden haastattelema Länsimetro Oy:n hallituksen puheenjohtaja Olli Isotalo ei uskalla luvata edes sitä, kulkeeko metro tämän vuoden aikana.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pekka Hovatov

Toivottavasti muistivat rakentaa uusille metroasemille matuille "hengailupaikat" ja näköesteeksi "raiskaussuojat", niin ettei varytijat pääse rasistisesti keskeyttämään, jos iskee päälle "seksuaalinen hätätila" edellä mainittu hätätilanne kelpasi Suomessa hovioikeudessa perusteeksi alentaa raiskaustuomiota.