Keskiviikko 16.1.2019

Harvinainen vetoomus koko eduskunnalta: ”Syyttömiä ei saa syyllistää – tuomitsemme jyrkästi vihapuheen ja terrorismin”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
6.9.2017 18:16
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Hallitustrion lisäksi yhteisen vetoomuksen on allekirjoittanut kaikkien eduskuntapuolueiden johto. Arkistokuva.
|

Eduskuntapuolueiden puheenjohtajat sekä Sininen tulevaisuus ovat julkaisseet harvinaisen yhteisen lausuman liittyen Suomen sisäiseen turvallisuuteen.

Uusi Suomi julkaisee lausuman kokonaisuudessaan tämän jutun lopussa.

Puolueet vetoavat rauhallisen ja faktapohjaisen keskustelujen puolesta ja toteavat, että syyttömiä ei saa syyllistää. Joukko toteaa yhdessä luottavansa oikeusvaltion toimivuuteen ja viranomaisten toimintaan, jonka jatkuvaan parantamiseen kaikki ovat sitoutuneet.

– Tuomitsemme jyrkästi terrorismin kaikissa muodoissaan sekä kaikenlaisen väkivallan ja vihapuheen.

Sitoudumme omien puolueiden edustajina huolehtimaan Suomen turvallisuuden ja yhtenäisyyden rakentamisesta ja keskustelemaan siitä säännöllisesti yhdessä, lausumassa todetaan.

Yhteinen lausuma

Olemme käyneet rakentavan keskustelun ja päivittäneet tilannekuvan sisäisestä turvallisuudesta ja kansalaisten huolista.

Esitämme vetoomuksen rauhallisen, tosiasioihin perustuvan ja kunnioittavan keskustelun puolesta. Syyttömiä ei saa syyllistää.

Luotamme suomalaisen oikeusvaltion toimivuuteen ja viranomaisten toimintaan. Olemme sitoutuneet sen jatkuvaan parantamiseen.

Tuomitsemme jyrkästi terrorismin kaikissa muodoissaan sekä kaikenlaisen väkivallan ja vihapuheen.

Sitoudumme omien puolueiden edustajina huolehtimaan Suomen turvallisuuden ja yhtenäisyyden rakentamisesta ja keskustelemaan siitä säännöllisesti yhdessä.

Juha Sipilä, pääministeri, Keskustan puheenjohtaja
Petteri Orpo, Kokoomuksen puheenjohtaja
Sampo Terho, Sininen Tulevaisuus yhdistyksen -puheenjohtaja
Antti Rinne, SDP:n puheenjohtaja
Laura Huhtasaari, Perussuomalaisten varapuheenjohtaja
Touko Aalto, Vihreiden puheenjohtaja
Li Andersson, Vasemmistoliiton puheenjohtaja
Anna-Maja Henriksson, RKP:n puheenjohtaja
Sari Essayah, Kristillisdemokraattien puheenjohtaja

Jaa artikkeli:

Kommentit

Pasi Toikka

tämä hallitus on syyllistäny työttömät, onkohan he syyllisiä siihen että ei oo töitä ?. posti irtisanoi noin 30 henkilöä kuopiosta ja palkkasi heidän tilalle virosta, kuka on syyllinen työtyömyyteen? pääministeri vaivautu soittaan postin pomolle ja kysyi, onko se laillista, siinä toimenpiteet.

Mikko Toivonen

Turhaa on puhua mistään kahtia jakautumisesta tai syyttelystä. On nimittäin se kolmaskin linja ja se on se että realistisesti toimittaisiin sekä valtakunnan, että tulijoiden kohtuullisen ja suhteellisen yhteisen edun kannalta.

Silloin se tarkoittaa ehdottomasti sitä, että maahantulo ja maassaolo on satava 100% hallintaan sekä tulon, panoksen, että poistumisen osalta. Nyt se on täysin hallitsemattomassa tilassa eikä kukaan kuuntele järjen ääntä tai kansainvälisiä näyttöjä siitä miten tuokin asia saataisiin kaikkia tyydyttävään hallintaan niin että sekä alkukansa että parempaa taloutta hakevat siitä kumpikin kohtuullisesti hyötyisivät.

Minä toistan taas kerran, että paras ja tuottavin malli on löydettävissä EU ulkopuolelta eli Australian, Singaporen ja Persianlahden GCC maiden maahantulohallinnasta.

Marja-Liisa Kalkela

Lainaus:
”Syyttömiä ei saa syyllistää – tuomitsemme jyrkästi vihapuheet
Päteekö tuo Sipilä ja kumppanit myös työttömiin?
Työttömyys ei ole työttömien syy .Vaan syylliset löytyy yrityksistä,päättäjistä ja lamasta .Sehän alkoi -08 jä päättyi nyt vasta.
Olisi jo aika huolestua omaa kansaa koskevista vihapuheista. Jota myös hallitus käyttää hyväkseen nyt ilmaistyötä teettämällä ,Hurstin ruoka-avulla.Kärsijänä myös työttömien lapsiperheet.
Tekopyhää puhetta.Vilkaiskaapa peiliin oikein kunnolla.

Tapani Tuominen

Kuinka Sampo Terho, aivan fiksu tulevaisuuden nimi, tuhosi itsensä tällaisessa Soinin-tulevaisuuden-pelastus-operaatiossa? Käsittämätöntä. Jos luet tätä, niin mieti - ja ehkä nyt kadut ja mietit - mitä kaikkea olisit voinut saavuttaa. Uskomattoman typerä päätös.

Teppo Oikari

Ja niin julisti maamme poliittinen elitti sodan hallintoalamaisiaan vastaan NWO käskyläisinä. Konfliktiin ajamista jonka perusteella saadaan poliisivaltio pystyyn ja pakkokeinolakien avulla orjat ruotuun.

Joko vihdoinkin tyhminkin vero-orja herää siihen mitä nämä ovat viritelleet sinun kohtaloksesi?

Teijo Myllylä

Faktapohjainen keskustelu tuomitaan rasismiksi. Hallitus hoitakoon sopan jonka Sipilä laukaisi, kun kutsui kaikki kotiinsa avosylin. Nyt sitten kustannukset lankeaa veronmaksajille, ja terroristeja pukkaa lisää Suomeen. Isis on jo täällä, ja hallitus yrittää kerätä irtopisteitä. Kansa odottaa toimenpiteitä turvallisuuden varmistamiseksi ja kustannusten pitämiseksi kurissa. Toimi Sipilä äläkä saarnaa niinkuin körttiläispappi. Emme kaipaa seuroja.

Kimmo Tallqvist

Ja faktapohjainen ajattelu vihapuheeksi.
Päättäjien saamattomuuden arvostelu ja euroopan suvakkien ylimyötämielinen suhtautuminen turvapaikanhakijoihin ja valtamedian myötäily.
Kritiikki synonoidaan vihapuheeksi.
Tulee mieleen kiinan internet sensuuri ja pohjois-korean järjestelmä jossa valtiota vastaan sanottu pokittainen sana palkitaan kim jong unin pitkäkestoisella.kesäleirillä

Jussi Pistol

Ei ole yhtään puoluetta joka tässä maassa pitäisi oikeasti huolta työläisistä, sairaista, vanhuksista ja ajaisi ensisijaisesti isänmaan puolta.
Ei auta jos muutamassa puolueista on ehkä yksi hyvä edustaja ja loput on pelkkää kuraa, esim tuo Huhtasaari vetää persut naurettavaksi hihhulipuolueeksi, onhan tuo jo paljastanut että on takinkääntäjä kuten vaikkapa Soini, olisi ehkä kannattanut rypistää sitä hernettä pääkopassa ja miettiä kannattaako se nimi vetäistä vihapuhepaperiin.

Mutta mitä odottaa henkilöltä joka kiistää evoluution ja pitää maapalloa 6000 vuotta vanhana.

Milloin tulisi laki joka estäisi uskovaisten alkavan kansaedustajiksi.

Väinö Hirvelä

Tuomitsemme terrorismin MUTTA kantaväestökin pitää tuomita. Koska olet nähnyt että vaikkapa imaami joka puhuu homoista tai juutalaisista saisi syytteen? Koska itse asiassa olet nähnyt vihapuhesyytettä joka ei olisi osoitettu kantaväestölle. Harmillisen politisoitu termi vähän kuten homoFOBIA. Ei kukaan varmasti lääketieteellisessä mielessä homoja pelkää. Turvat se syytös tukkii kumminkin.