Sunnuntai 26.5.2019

”Pääministerin salainen palaveri ei ollut lainkaan riittävä” – Perussuomalaiset vaatii eduskuntaa koolle turvallisuudesta

Luotu: 
8.9.2017 17:39
  • Kuva: Alma Media arkisto / Timo Marttila
    Kuva
    Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri on allekirjoittanut aloitteen, joka jätettiin eduskunnalle tänään.
|

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on jättänyt eduskunnalle aloitteen ajankohtaiskeskustelusta sisäisestä turvallisuudesta. Puolueen mielestä pääministerin järjestämä keskustelu oli riittämätön.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) järjesti keskiviikkona sisäisestä turvallisuudesta kokouksen, jonka päätteeksi kaikki eduskuntapuolueet mukaan lukien siniset antoivat yhteisen julkilausuman kaikkea vihapuhetta ja terrorismia vastaan.

Heti torstain kyselytunnilla Sipilä ojensi perussuomalaisten Laura Huhtasaarta liittyen keskiviikon palaveriin. Huhtasaari piti islamia ja muslimien laajamittaista maahanmuuttoa kritisoivan puheenvuoron, jossa hän sanoi perussuomalaisten tuomitsevan terroristien vihapuheen suomalaisia kohtaan. Sipilä huomautti näkemyksen yksilaitaisuudesta ja muistutti, että yhteisessä palaverissa päätettiin tuomita kaikki vihapuhe.

Nyt perussuomalaiset pitää äärimmäisen tärkeänä käydä avointa keskustelua sisäisestä turvallisuudesta.

–Mielestämme eduskunnassa tulisi käydä kansanedustajien kesken julkinen keskustelu, jotta niin kansanedustajilla kuin kansalaisilla on tieto poliittisista toimista ja päätöksistä, joiden tavoitteena on parantaa Suomen sisäistä turvallisuutta. Pääministerin keskiviikkona 6.9. pitämä keskustelutilaisuus oli salainen eikä mielestämme lainkaan riittävä tarpeeseen nähden, todetaan perussuomalaisten tiedotteessa.

Sipilän kokouksessa Turun terroristihyökkäyksen jälkeisistä toimista ja Suomen turvallisuudesta olivat paikalla poliittisten päättäjien lisäksi ministeriöiden ja poliisivoimien edustukset.

–Ottaen huomioon Turun tapahtumien vaikutuksen suomalaisten yleiseen turvallisuudentunteeseen, olisi Perussuomalaisten eduskuntaryhmän mielestä syytä järjestää eduskunnassa julkinen ajankohtaiskeskustelu maamme sisäisestä turvallisuudesta. Kansalaisten keskuudessa vallitsee epätietoisuus toimista, joihin hallitus ja poliittiset päättäjät ovat ryhtyneet, aloitteessa todetaan.

–Hallituksen sisälläkin näyttää olevan erilaisia käsityksiä siitä, miten asioita aiotaan käytännössä turvallisuuden näkökulmasta parantaa.

Aloitteen on allekirjoittanut eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri.

Lue myös:

Vankiloiden ”gangsteri-jihadistit”: Viranomaiset pohtivat nyt hajauttamista ja keskittämistä

Raportti: Suomen vankiloissa juhlitaan terrori-iskuja – ääri-islamista paljon havaintoja

Laura Huhtasaari hyökkäsi muslimimaahanmuuttoa vastaan eduskunnassa – pääministeri ojensi

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jussi Pistol

Noihin islamiuhkiin ei enää mikään lässyttäminen auta, ainostaan käännytykset heti pois suomesta, ja jos ei kotimaa ota vastaan, niin silloin toimitetaan nuo johonkin niistä maista joiden läpi tähän maahan ryömivät.

Kimmo Tallqvist

Minulla ei kansalaisena ole mitään epävarmuutta siitä mihin toimiin hallitus ryhtyy sisäisen turvallisuuden parantamiseksi.
Ei mihinkään.
Pullakahveilla on istuttu sormi suussa jo v.2015 lähtien.
Puheita,paperia ja lausumia riittää vaan ei toimia.
Siellä hallitusohjelmassa ne toimet on lueteltu.
Mitäs jos lukisitte sen vaihteeksi läpi ja hoitaisitte työnne

Marja-Liisa Kalkela

Juuri noin.Persuilla oli 2 vuotta aikaa hallituksessa tehdä jotain .
Onko persut valiokunnista pois vai miksi ne on taas pihalla kuin lumiukot?
Sama pelleily kun Kreikan Vakuuksien aikana. Netistäkin pystyi lukemaan Hetemäen tekemän vakuus sopimuksen jo maaliskuussa ja nää poras kesäkuussa niistä .Eikä "tiennyt" mitään.

Simo Hyytinen

Niin persuillahan oli se toitottamasi yksinvalta eduskunnassa? Halla-ahon ohjelma oli kyllä, mutta sitä ei toteutettu ja ei edes vaadittu ministerien taholta. No nyt tiedät keiden taholta hallitusohjelmaa ei toteutettu koska ihmisoikeudet, omatunto, aatteet on mun vaatteet ja - petos persujen äänestäjiä kohtaan.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #6

Valta eduskunnassa PS? Totta kai oli .Onhan demaritkin aina syyllisiä kepu,kok hallituksen toimista persujen mukaan. Olisivat jääneet oppositioon jos ei saanut esityksiään läpi hallitusneuvottelussa. Audin takapenkki veti enemmän kuin puolueen tavoitteet.

Harri Kovala
Vastaus kommenttiin #8

Tarkotako kepulla Keskustapuoluetta, jonka puheenjohtaja Juha Sipilä levitti kutsua jopa Al Jazeerassa, että hänen kartanoonsa voivat kaikki maahantulijat majoittua? Orpon henkilökohtainen edunsaaminen tiedetään.

Onko Suomessa enää ketään oikeistolaisia, jotka omalla tekemisellään ja yrittämisellään tekevät uraa? Vai ovatko kaikki menestyvät vain valtion avun varassa? Olemmeko saavuttaneet Karl Marxin toiveen Kokoomuksen johtamana?

J.a. Tauriainen

Mikä se sellainen salainen kokous on, joka on pitänyt kansalaisilta salata. Sananvapautta on pyritty rajoittamaan suomessa samalla tavalla, kuin kommunistimaissa ja kaikissa diktatuurivaltioissa.
Muslimeista ei saa sanoa yhtään totuutta julki.
En ymmärrä miksi heitä pitäisi jumaloida. Se on historiallinen totuus, auta jotakin, niin ostat itsellesi vihamiehen. Se pätee myös ns. turvapaikan hakijoiden kohdallakin.
Tulokset on näkyvissä ympäri läntistä maailmaa. Auttaminen palkitaan tyytymättömyydellä ja terroristiteoilla. Historiassa on luettavissa , mitä tapahtui espanjassa aikoinaan ko. valloittajien kanssa. Ne ajettiin kaikki pois maasta.
[email protected]

Marja-Liisa Kalkela

02.05.2015
Mtv3
perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini eduskuntavaalien tulosillassa.

Soini ei ole kommentoinut julkisuudessa puolueensa hallitusvastauksia, koska ei sanojensa mukaan käy neuvotteluita julkisuuden kautta.

Persut vaatii vakuuspapereita julkiseksi.
8.3-12 SU
(Mutta persut ei halunneet kertoa julkisesti takinkääntö aikeista ennen vaaleja)

-Professorit Tuori toteaa: ”Demokratiaan kuuluu keskustelu paitsi parlamentissa myös kansalaisyhteiskunnassa. Se on ongelmallista demokratian näkökulmasta.”
Niinpä .

Pasi Piirainen

On se kumma,Sipilä pitää jonkun "salassa"pidettävän kokouksen ja kuvittelee,asiat on lakaistu maton alle?Onko tämä herra,kusella täyttänyt päänsä vai olettamalla,nyt kun nämä "kiva"kaverit kävi kylässä ja nimi A4 paperiin,kaikki okei.Älä pidä,tyhmänä lestaadius suomalaisia.Sinä munasit,pilasit,aiheutit tämän kaiken paskan mikä täällä nyt vallitsee.Vedä se vitun,Terrafame pipo silmillesi ja hyppää eduskunnan lehtereiltä alas.Ehkä,Orpo tulee elvyttämään ja Risikko pitää kiva puheen kun kuihdut pois.Ja Kekkonen kääntyy,haudassaan tyytyväisenä..ja toteaa,päästiin tuostakin tunarista,yes!

Marja-Liisa Kalkela

Aika vahvaa puhetta ? Eikö kansan enemmistö nuo päättämään valinut -15 vaaleissa? Mikäli muistan Kepun kannatus oli 26% ja "kansa"halusi Sipilästä pääministerin. Muut puolueet oli kannatuksessa alle 20%. Kepu49 edustajaa.
Persut haluttiin hallitukseen myös ja ne saikin toiseksi eniten 39 edustajia eduskuntaan.

Jussi Pistol

Ja kun ovat istuneet munkkikahvikeskutelut päätös lienee sama mikä Saksassa, jonka siellä ilmoitti virkavalta: "Älkää naiset lenkkeilkö yksin."
Jokainen voi päätellä miksikö, tässä vielä uutiset Saksasta:

http://speisa.com/modules/articles/index.php/item.3933/german-police-war...

Mutta eihän niitä erään henkilön mukaan euroopassa ole mitään ongelmia islamisaation kanssa, että ainostaan me isänmaalliset omataan pahoja harhoja kun kuvitellaan että islamisaatio olisi mikään ongelma Suomessa tai euroopassa.

Olli Turtiainen

Lestadiolaiset pitää salaisia hoitokokouksia , joissa asetetaan rajat syntisäkeille vanhempain johdolla .Kyllä pääministeri Sipilä tuntee ruttiinit .Presidentti Niinistön ja pääministeri Sipilän arvopohjilla on helvetti edessä Suomessakin , kun islamistien annetaan mellastaa koraaninsa ja profeettansa esikuvan mukaan .

Martti Santala

Odotan kauhulla tulevaa joulua ja kirkkopyhiä. Kuinka alas yhteiskunta, kirkko etunenässä, on valmis tulemaan myötäillessään islamisteja. Mitenkä koulut, kaupat joulukoristeineen, näyteikkunoiden seimi- asetelmat ym. Suvaitsevainen kirkko ? Joulukinkkukauppa, pitääkö ostaa "tiskin alta" ?
Hallituksen viestit ovat pelottavia.