Maanantai 23.7.2018

IL: Turvapaikanhakijat kertoivat 2 vaarallisesta miehestä – Työntekijä hämmästelee poliisia

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.9.2017 12:42
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Pohjoissuomalaisessa vastaanottokeskuksessa kahta miestä epäiltiin vaaralliseksi. Työntekijä hämmästelee Iltalehdelle, kuinka poliisi pyytää ilmoituksia epäilyistä mutta ei tunnu tekevän niille mitään.
Pohjois-Suomessa toimivan vastaanottokeskuksen työntekijä kertoo Iltalehdelle, että poliisi on suhtautunut ylimalkaisesti työntekijöiden tekemiin ilmoituksiin mahdollisista rikosepäilyistä. Poliisi taas vakuuttaa toimineensa, muttei halua avata asiaa enempää.
 
Miespuolinen työntekijä kertoo kahdesta tapauksesta, jotka raportoitiin poliisille, mutta johon poliisi ei hänen mukaansa tuntunut kiinnittävän huomiota. Ensimmäisessä erään miehen epäiltiin surmanneen lapsen Irakissa ja toisen miehen epäiltiin taas tehneen pommeja Isisin riveissä. 
 
Molemmissa tapauksissa mahdollisesta uhasta olivat raportoineet vastaanottokeskuksen muut asukkaat.
 
–Poliisi ei ole ollut ikinä kiinnostunut. Apu, jota on saatu, on ollut todella huonoissa kantimissa, vastaanottokeskuksen työntekijä sanoo Iltalehdelle.
 
Oulun poliisilaitokselta vastataan, että poliisi on vastaanottanut ilmoitukset molemmista tapauksista. Tapauksien yksityiskohtia poliisi ei kuitenkaan avaa ja tiedot ovat salassa pidettäviä. Vastaanottokeskuksista tulleet ilmoitukset tutkitaan poliisin mukaan ensin rekisterit läpikäymällä ja jos uhkaa pidetään varteenotettavana, epäilyt puhuttamalla.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jussi Pistol

Virkavalta on kyllä jo monesti näyttänyt keiden puolella tässä maassa ovat, ja he eivät ole suomalaisten puolella, vaan terroristien.
Enkä muuta näkemystäni ennenkun poliisi on heittänyt jokaisen laittoman terroristin Suomesta helvettiin.

Ja sitä ei tapahdu koskaan.

Pekka Hovatov

Pitää paikkansa. POLIISI EI TODELLAKAAN OLE YSTÄVÄSI, MIKÄLI OLET KANTASUOMALAINEN HENKILÖ. POLIISI SUHTAUTUU ASIALLISESTI TEHTYIHIN ILMOITUKSIIN AINOASTAAN SILLOIN KUN TV-KAMERAT ON PAIKANPÄÄLLÄ(=KOETTU JA NÄHTY, POLIISI TV:N KONSTAAPELI, TELKKARISSA OLLAAN NIIN IHMISYSTÄVÄLLISTÄ JA ASIALLISTA ETTEI MITÄÄN RAJAA JA KUN KAMEROITA EI OLE PAIKALLA HENKILÖ MUUTTUU TÄYDEKSI KUSIPÄÄKSI. PS. HELSINGIN POLIISILAITOKSELLA TYÖSKENTELEE). SELVITTTÄKÄÄ ITSE RIKOKSET JOIDEN UHRIKSI OLETTE MAHDOLLISESTI JOUTUNEET, JOS VAAN ON MAHDOLLISTA. ÄLKÄÄ SOTKEKO POLIITTISTA SUVAKKIPOLIISIA JUTTUUN, KÄRSITTE MUUTEN ITSE SEURAUKSISTA, VAIKKA OLISITTE UHRI. Nykysuomessa nimitys "PASKALAKKI" on saanut aivan uuden merkityksen, tästä on pitänyt huolen meidän rikollinen ja lahjottu poliisin johto ja ammattitaidottomat ja ammatiin soveltumattomat poliisit.

Risto Nikander

Asiahan pitäisi välittää Irakin ja vastaavien maiden viranomaisille. Ja palauttaa turvapaikan hakija kotimaahansa vastaamaan syytteisiin. Jos ja kun Suomessa aletaan tutkia muiaa Miassa tehdyiksi väitettyjä rikoksia, niin kalliiksi käy, tutkiminen , oikewudenkäynnit ja mahdolliset vankilapäiväöt/kuukauden/vuodet.

Oiva Luosujarvi

Luotan poliisiin yleisellä tasolla, mutta vain yleisellä tasolla.

Poliisien määrä on liian pieni ja toimet rikollisia vastaan liian lievät.

Suomen poliitikot voisivat ottaa mallia Kiinasta ja Filippiineiltä, joissa huumekauppiaat on jo kättelyssä tuomittu tapettaviksi ja ne tapetaan oikeuden määrääminä tai pidätystilanteissa jo aiemmin.
Narkkareille annetaan mahdollisuus hoitoon ja jollei hoito tepsi niihin, niin vankeusaika on pidempi, kuin murhasta saa Suomessa.
Pedofiilit, raiskaajat, murhaajat ovat vankiloissa yleensä kuolemaansa asti ja usein pedofiili ei montaa kuukautta vankilassa joudu kuolemaansa odottamaan.
Talousrikolliset on taas eri asemassa, kun rahalla saa ja hevosella pääsee myös Aasian maissa eli satojen miljoonien kavallus tai petos ja tuomarit on ostettavissa, kuten Euroopassakin. Vaikka kansan mielestä ne joutaisi ampua heti.

Kiinassa ja Filippiineillä poliisit ja armeija jahtaa terroristeja. Taistelut on kuolettavia ja armoa ei anneta molemmin puolin.
Suomessa taas annetaan terroristille kaikki mahdollinen, ettei ne vaan suutu ja tapa auttajaansa.
Parempi olisi ampua terroristit, mutta vihervasemmisto ja oikeiston hihhulit vannoo terroristien ihmisoikeuksien puoleen, vaikka terroristit haluavat tappaa ne kaikki vääräuskoisina.

Eenok Reenkeula

Tuon asian sisus on nimeltään kulttuuriero.

Tänne nyt tulvivien vieraidemme ajatusmaailma ja laki on toinen kuin meidän.
Meidän tänne meille rakentamamme säännöstö on toinen kuin se, joiden kanssa he ovat oppineet elämään, ja mitä he pitävät ohjeena elämäänsä. Surullista on, että omat lainsäätäjämme eivät ole osanneet ennakoida nykyistä tilannetta ja sekin, että esim. sodanaikaisia pykäliä soluttautuneista ja desanteista ei ole otettu käyttöön.

Pankaa nyt kuitenkin merkille, että esim. Kaukoidän ihmiset ovat ystävällisinä sopeutuneet meidänkin huurteisiin oloihimme. Muslimit sen sijaan eivät näköjään kykene elämään sovussa edes toistensa kanssa.

( https://aikapommi.wordpress.com/ )

Turha tässäkin on poliisia moittia. He toimivat vain ja ainoastaan tarkasti meidän lakimme jm. ohjeiden mukaan. Kulttuuriero!