Torstai 24.5.2018

Leena Mereltä tyrmäys vihreille: ”Energiaesityksenne merkitsee välittömästi työttömyyttä suomalaisille”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.9.2017 10:39
  • Kuva: Alma Media arkisto / Timo Marttila
    Kuva
    Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri tyrmää Touko Aallon (vihr.) ajatuksen energiaveroleikkurin ja päästökauppakompensaation lopettamisesta.
|

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri kritisoi vihreiden puheenjohtajan puheita energiaverosta. Touko Aalto sanoi lauantaina Ylen Ykkösaamussa, että hän lopettaisi energiaverojen palautuksen ja päästökauppakompensaatiotuen.

Yritystuet ovat saaneet osakseen kovaa kritiikkiä. Aalto viittaa tutkimuksiin, joiden mukaan monet yritystuet ovat tehottomia. Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (VATT) on tutkimuksessaan todennut, että energiaveron palautuksella ei ole ollut tilastollista yhteyttä tuottavuuden, viennin arvon tai työllisyyden kohenemiseen.

Etenkin energiaveron palautus on valtiolle vuosittain iso menoerä, jonka suuruus on noin 200 miljoonan euroa.

Meren mielestä tämä metsä-, teräs- ja kemianteollisuuden energiaveron raju korottaminen olisi haitallista. Hänen mukaansa muutaman vuoden voimassa ollut energiaveroleikkuri on saanut suomalaisten metsä-, teräs- ja kemianteollisuuden konsernien kannattavuuden paranemaan. Hän huomauttaa, että esimerkiksi metsäteollisuus on siirtänyt tuotantoaan Saksasta Suomeen.

– Puheenjohtaja Aalto ei näytä ymmärtävän, kuinka pienillä marginaaleilla energiaintensiivinen teollisuus kilpailee. Toteutuessaan esitys merkitsisi välittömästi tuotannon siirtymistä muihin eurooppalaisiin tehtaisiin – ja siis työttömyyttä suomalaisille työntekijöille, Meri sanoo tiedotteessa.

– Ironista on, että puheenjohtaja Aallon esitys rokottaisi rajuimmin vihreiden lempilasta, biopolttoaineen tuotantoa, sekä vaarantaisi suunnitteilla olevien investointien toteutumiset. Biopolttoaineen valmistusprosessi kuluttaa paljon sähköä.

Hallitus päätti budjettiriihessään perustaa parlamentaarisen työryhmän pohtimaan yritystukien uudistamista.

Aalto sanoi Ykkösaamussa myös, että kilometrikorvausten niin sanottua ylikompensaatiota pitäisi pienentää. Meren mielestä omaa autoa tarvitsevien rokottaminen kilometrikorvausten leikkauksilla sataa edellä mainittuun laariin, ja työntekijöiden asema heikkenee. Vihreiden talouspoliittiset esitykset eivät Meren mukaan palvele Suomen ja suomalaisten etua.

– Perussuomalaiset tulee taistelemaan vientiteollisuutemme toimintaedellytysten puolesta. Vastustamme vihreiden talouspolitiikkaa, jossa rahat tulevat valtion budjetista ja sähkötöpselistä, Meri sanoo tiedotteessa.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Oiva Luosujarvi

Vihervasemmisto ja hihhulit voisi aloittaa kampanjan maailman säästämiseksi ja suositella jokaiselle hihhulille itsemurhaa.
Euroopan muutaman miljoonan hihhulin kuolema pelastaisi maailmaa hyvin paljon ja olisi todellinen ekoteko ihmiskunnalle.

Nämä vihreät arvot on hienoja asioita, kun vihervasemmisto lentää lentokoneilla ympäri maailmaa saarnaamaan ekotekojen puolesta.
Todellinen ekoteko on käyttää polkupyörää heidän omiin matkoihinsa ja ruokaa ei pidä lämmittää, koska se tuhlaa energiaa myös.

Tuulivoima on Suomessa vihervasemmiston aikaan saamaa ja se on todellinen ekoteko veronmaksajille, kun firmoille on maksettava tuulivoimasta 150 x suurempaa korvausta, jokaisesta kilowattitunnista verrattuna mm. vesivoimaan. Kokoomukstaustaiset firmojen omistajat veroparatiiseissa ovat iloissaan.
Sähköautot maksavat yli 100 000 euroa ja niihin on varaa vain rikkailla, joille poliitikot antavat kymmenien tuhansien alennuksia, vaikka rikkaille on sama maksaako auto 100tht euroa vai 1.5 miljoonaa euroa.
Kummasti vihervasemmisto peesaa rikkaita ja toisaalta myös pakolaisia, joista poliittisista teoista seuraa kustannuksia tavallisille veronmaksajille miljardeja euroja vuosittain.

Markku Lehto

"Biopolttoaineen valmistusprosessi kuluttaa paljon sähköä."

Tämä lause kuvastaa sitä uusiutuvien energialähteiden ympärillä käytävän keskustelun vinoutumista. Harvoin näkee tai kuulee puhuttavan eri energialähteiden energiataseista. Eli paljonko ko. energiamuodon tuotaamiseen ja logistiikkaan kuluu megavattitunteja energiaa suhteessa siihen, paljonko saadaan tuotettua megawattitunteja.

Tyypillistä on, että öljyä ja kivihiiltä kannattaa energiataseen kannalta tarkasteltuna tuoda Suomeen laivoilla toselta puolelta maapalloa, mutta biopolttoaineen raakaineen sekä voimalaitosten puuperäisen polttoaineen ja turpeen kuljettaminen rekoilla ei kannata 100 km:iä kauempaa tuotantolaitoksesta. Tämä huolimatta siitä , että puuhun ja turpeeseen perustuvaa tuotantoa tuetaan.

Juha Lapveteläinen

Valtioneuvoston tulee hylätä ensi vuoden puolella Fennovoiman johtoryhmän, sekä tähän hankkeeseen sijoittaneiden rakentamislupahakemus Pyhäjoen ydinvoimalaitoksen osalta. Päättäjien tulee harkita vakavasti toisenlaisia poliittisia toimia tässä ympäristölle, että myös Suomen kansalaisille vaarallisessa energiahankepäätöksessä. Toteutuessaan tämä päätös tulee vaikuttamaan satojen tuhansien ihmisten elämään tulevaisuudessa? Valtioneuvoston kielteinen ydinvoimalan rakentamispäätös ei tarkoita sitä, että työttömyys energiatuotannon eri osa- alueilla tulisi jatkossa lisääntymään, päinvastoin. Talous ja sitä tukeva työllisyys ovat olemassa nyt sekä tulevaisuudessa jos oikeanlaisia keinoja vain halutaan käyttää, vaihtoehto löytyy hiilivoimalasta ja Saksasta lastatun hiilitankkerin myötä ihan perille asti, ja meriteitse. Edullisesta polttoainekustannuksista koituvilla säästöillä kompensoitaisiin uusiutuvia energiamuotoja, joiden samanaikaista käyttöä lisätään hiilenpolton yhteydessä. Tämä on tehokas ratkaisu saada haitalliset hiilivoimalan savukaasupäästöt vuositasolla 35-50% pienemmiksi. Vaihtoehtoiset energiamuodot olisivat 1. Merivirtausjärjestelmä, 2. Aurinkoenergiapuisto, 3. Tuulienergiapuisto, 4. Katalysaattorisuodatinteknologia, jolla haitalliset hiilipäästöt suodatettaisiin jopa yli 50%, näillä toimilla sekä ratkaisuilla myös hiilivoimalahanke on varteenotettava energiaratkaisu tulevaisuuden Suomessa. Korvaavana päävaihtoehtona Pyhäjoen ydinvoimalaitoshankkeelle lisäisin kategoriaan ehdottomasti myös Lapin Vesivoimalahankkeen, josta yhteistyökykyisellä suunnittelulla sekä nykyteknologian osaamisella paikallisen hallinnon kanssa saisi varmasti Pyhäjoen ydinenergialaitoksen verran HUOM. turvallista ja puhdasta sähkövirtaa myyntiä varten. Tällä ratkaisulla, kansantaloudellisesta näkökulmasta katsottuna, saadaan valtakunnalliset tuotto- odotukset Lapin Maakunnassa nousemaan yli 3%, jotka tällä hetkellä tulevat lähinnä ainoastaan matkailun myötä. Suomen itä- rajaa ei myöskään tule unohtaa, rajan toisella puolella asuville kannattaa tarjota ehdottomasti se vaihtoehto. Yhteistyötä Venäjän hallinnon kanssa tulee jatkaa energiahankkeiden osalta, ei myrkyllisen radioaktiivisen jätteen lopullisena sijoituspaikkana, vaan Maakaasuvoimaloiden tuotantoyksiköiden muodossa yhdistettynä uusiutuviin energiavaihtoehtoihin, niin Pohjois- Karjalan Maakunnan, kuin myös Kymen Maakunnankin osalta. Etelä- Suomessa, Uudenmaan Maakunnan alueella sijaitseva Loviisan Ydinvoimalahanke tulee lopettaa tulevaisuudessa, löytää tilalle edullinen taloudellisesti toimiva vaihtoehto, joka on ehdottomasti kotimainen ja turvallinen energiantuotanto ratkaisu jälkipolvia ajatellen.

Mika Koivisto

Se on näin! Vihreät ei vaan tajua että vaikka me pierettäisiin koko Suomi pussiin niin ilmastonmuutos ei hellitä. Pitäis miettiä jotain toimivampaa kuin itsensä köyhdytäminen. Esim. Ajaa maailmankaupan politiikkaa jossa ei hyväksytä epäeettistä tai luontoatuhovasti tuotettua kamaa. No ongelmaksi tulee että Tuukka ei enää voi shättiä iPhonellaan joka 12v tytöt ovat koonneet