Tiistai 25.6.2019

Juha Sipilän pakolaisaloite torpattiin heti – Terho: Turvapaikkakäsittelyt ensin ulos EU:sta

Luotu: 
11.9.2017 14:09
Päivitetty: 
11.9.2017 15:30
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Sinisen eduskuntaryhmän ministeri Sampo Terho asetti kovan ehdon pakolaiskiintiön nostamiselle.

Hallitusryhmä Siniset ei nykytilanteessa kannata pakolaiskiintiön nostamista, puolue tiedottaa.

Molemmat muut hallitusryhmät, kokoomus ja keskusta, ovat väläyttäneet ajatusta. Tuoreimpana pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ilmoitti, että hän olisi henkilökohtaisesti valmis ”nostamaan Suomen kiintiön väliaikaisesti jopa 2 000 pakolaiseen”. Nykyinen kiintiö on 750.

 – Pakolaiskiintiön maltillisesta nostamisesta voidaan keskustella sitten, kun maahanmuuttojärjestelmän kustannukset on saatu paremmin hallintaan, toteaa ministeri Sampo Terho (sin.).

Kustannusten hallinnalla Siniset tarkoittaa sitä, että turvapaikkajärjestelmää tulisi uudistaa. Sinisten mukaan ”on maahanmuuttojärjestelmän kestävyyden kannalta keskeistä, että turvapaikkahakemukset aletaan käsitellä jo EU-alueen ulkopuolella”.

– Tämän tavoitteen pitäisi mielestäni olla yksi Suomen EU-politiikan kärjistä tällä hetkellä, Terho sanoo.

Hakemusten käsittely Euroopan ulkopuolella olisi Sinisten mielestä järkevää ja vapauttaisi myös resursseja kriisien uhrien tehokkaampaan auttamiseen.

– Turvapaikkahakemusten käsittely Euroopan ulkopuolella tulisi vastaanottaville yhteiskunnille edullisemmaksi, jolloin resursseja voitaisiin uudelleenkohdentaa esimerkiksi lähtöalueiden humanitaarisiin tarpeisiin. Tämä olisi suuressa kuvassa paljon suurempi apu kuin pakolaiskiintiön nostaminen, Terho katsoo.

Lue myös: Yle: Pääministeri Sipilä nostaisi roimasti Suomen pakolaiskiintiötä – 2000:een 750:stä

Lue lisää: Sininen tulevaisuus: Turvapaikkahakemusten käsittely siirrettävä Euroopan ulkopuolelle

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Ala-Harja

Ainoa järjen ääni tässä Sipilän luomassa mamu pimeydessä.Mikä ihmeen velvollisuus suomella muka on auttaa vieraan maan kansalaisia?.Joka sellaista haluaa tehdä niin tehköön sen omalla kustannuksellaan ei verorahoilla.Sipilältäkin varmaan löytyisi jokunen miljoona omista käteisvaroistaan.

Pasi Anttila

Heh Heh, mikähän velvollisuus Yhdysvalloilla on maksaa miljardeja euroopan puolustamisesta tai mikä velvollisuus heillä oli pelastaa eurooppa toisessa maailmansodassa tai sen jälkeen. Ilman "jenkkien" apua ja rahoja eurooppa ei olisi pärjännyt.

Eli maailmassa voi esittää paljonkin kysymyksiä kaikenlaisista asioista.

Risto Nikander

Heh Heh, Pasi.

Jospa Yhdysvallat katsookin omaa etuaan puolustaessaan Eurooppaa. Niinhän se teki mm. hyöktäötessääm arabimaihin ja aiheuttaessaan piikin tähän "pakolais" aaltoon.

Maailmassa voi esittää paljon typeriä kommentteja.

Heh Heh

Kimmo Tallqvist
Vastaus kommenttiin #18

Heh heh,Risto
Jospa venäjä katsoi omaa etuaan hyökätessään mm.muslimimaihin afganistaniin,tsetseeniaan,georgiaan,abhasiaan,
osseatiaan,pohjois-kaukasiaan ja vielä ukrainaan.
Syyriassa venäjän ilmavoimat kylvävät tuhoa siviilikohteissa ja aiheuttavat pakolaisaallon.
Sitä ei voi kutsua edes sotilaalliseksi hyökkäykseksi vaan siviiliteurastukseksi.

Maailmassa voit todellakin esittäå paljon typeriä kommentteja.

Heh heh

Janne Pohjala
Vastaus kommenttiin #21

Historia lukematta ja asiat tutkimatta?

- EU:n ja MPKK:n mukaan 1991 Georgia, Etelä-Ossetia ja Abhasia sotivat ihan keskenään, 1992 saatiin aikaan rauha YK:n ja Venäjän toimesta, asetettiin kaikkien näiden neljän muodostamat rauhanturvajoukot , 2008 Georgia erkani näistä ja EU:n raportin mukaan aloitti sodan. Venäjän syy vain USA:n infosodan mukaan, ei muiden

- Syyriassa oli sodittu jo vuosia ja pakolaisia syntynyt, ennen kuin Venäjä tuli YK:n valtuutuksella ja Syyrin pyynnöstä avuksi. Nyt maassa on kohta Rauha, puoli miljoonaa pakolaista jo palannut. Syyrian sodan terroristit eli palkka-armeijat maksoivat (Usa, Israel, Saudit, Quatar, Ranska, Turkki) Trump myönsi että Syyrian sota oli CIA:n peiteoperaatio eikä siitä enää paljoa puhuta

- Afganistaniin NL ei Venäjä tuli 1970-1980 -luvulla maan kuninkaanhallinnon syrjäyttäneen hallinnon pyynnöstä, sen jälkeen kun USA ja Britit olivat tukeneet maahan Al-Quaeda -terroristijärjestön ja Talibanit. Afganistan oli saman lainen proxy -sota kuin Syyria, paitsi että sen NL ja maan vaaleilla valittu johto hävisi. Ja nythän siellä on niin rauhaisaa ja mukavaa kun on ollut demokratiaa tuotuna?

- ja sitten todella se ainoa jota jonka Venäjä on aloittanut, eli Tsetsenian ensimmäinen sota Jeltsinin aikana, kun Bill Clinton lupasi Venäjälle 10,2 miljardia dollaria lainaa IMF:ltä, sillä ehdolla että puolet rahoista käytetään sotaan Tsetseniassa, koska Bill Clintonin mielestä "Venäjällä on oikeus puolustaa rajojensa koskemattomuutta". Venäjän kenraalit vastustivat sotaa ja useita erosi.

Jos ei tutki ja selvitä vaan uskoo kaiken sellaisenaan mitä USA väittää, niin silloin pitää muistaa että on aika paljon muutakin "Irakin joukkotuhoaseet" -tasoista disinformaatiota.

Jack London

Idiootit tuovat seitsemännen vuosisadan sisäsiittoisia terroristi loiselukoita maahan. Kaivavat omia hautojaan. Ainoa syy jonka takia ne ovat Suomessa on kun kuulivat että siellä typerät suoltavat rahaa käteen loputtomasti.

Pekka Hovatov

Ja jokainen tänne päästetty "pakolainen" kutsuu kännykällään vähintään 7kpl kavereitaan tyyliin" Tule Mahmud ja Abdullah tänne lihapatojen ääreen. Ei tarvitse odottaa paratiisia, täällä tyhmät blondilehmät antaa perää ja jos ei anna, niin ota väkisin, ei tule tuomiota. Suomi helppo maa ja tyhmät ihmiset kusettaa" Ja niin Mahmud ja Abdullah tulee perässä, vaatii perheen yhdistämiset ja molemmat kutsuu taas 7 kaveriaan ja homma jatkuu ja kantasuomalainen maksaa lystin... Ei ole lottovoitto syntyä Suomeen, mutta on lottovoitto tulla pakolaiseksi Suomeen....

Jussi Pistol

Siniset jos jonkun mielestä puhuu järkeviä, ne juhaa ainostaan kiillotettu sontaa jolla jo nyt valmistauvat pitkän ajan jälkeen tuleviin vaaleihin.

Luulisi jo jokaisen olleen huomannut mitä nuo takinkääntäjän ajattelumaailmaltaan ovat, pelkkiä Sipilän persekärpäsiä.

Hyvä asioitahan nuo olisi, mutta luottoni on täysi nolla asiohin mitä takinkääntäjät satuilee ajavansa.

Pentti Westerholm

Kyllä pakolaiskiintiön nostamisessa on järkeä.Näin meille saataisi tarkasti valittuja paperit omaavia henkilöitä kotoutettavaksi .Edellytyksenä tälle madollisuudelle on se,että paperittomat ja muut maahan tunkeutuneet palautetaan takaisin.Näin estetään 30000 pakolaisvyöry vuosittain.

Matti Henttunen

"Pakolaiskiintiön maltillisesta nostamisesta voidaan keskustella sitten, kun maahanmuuttojärjestelmän kustannukset on saatu paremmin hallintaan, toteaa ministeri Sampo Terho (sin.)..".
...
"Viisaus alkaa tosiasioiden tunnustamisella ", ovat eräät viisaat aikanaan todenneet.

Viisautta kyseisessä asiassa on se, että tiedostetaan maahanmuuttossa tehdyt virheet, ja asiat korjataan mikäli ne on korjattavissa sekä tiedostetaan asiaan liittyvät uhkatekijät.

Kai Niemeläinen

Sipilän ajatus pakolaisten määrän yli kaksinkertaistamisesta voi pitää tarkoituksenmukaisena. Varsinkin, jos siihen liitetään Terhon edellyttämä osuus, jossa pakolaisstatus sinällään myönnetään EU:n ulkorajalla.

On kohtuutonta, että 2015 saapuneista turvapaikanhakijoista kaksi kolmasosaa ei ole
ollut turvapaikan tarpeessa. Järjestelmä siis vuotaa kovin paljon ja käy tarpeettoman kalliiksi kaikille maille.

Miten sitten jaamme ulkorajoilla sijaitsevien valtioiden (jatkossa mahdollisesti siis myös Suomen) taakkaa? Kuvitellaanpa, että Venäjällä tapahtuisi kansannousu tai sotilasvallankaappaus, joka aiheuttaisi tuhansien kansalaisten pakenemisen.
Ulkorajoilla sijaitsevien maiden ei yksin pidä joutua käsittelemään pakolaistulvaa. Tämä asia pitäisi myös ratkaista.

Risto Nikander

Taas yksi suhteellisuudentajuttoman kommentti. Pakolaisia riittää kymmenissä miljoonissa ja kukaan muu ei niitä vastaanota, kuin EUn päästään vialliset johtajat useissa EUn länsimaissa.
Mitä auttaa pisara meressä ja millä kustannuksella näitä pakolaisia otetaan Suomeen hyysättäksi. Ja mikä taakka tuleville sukupolville. Ja pakolaisethan ovat ainakin merkittävässä määrin sopeutumatonta väkeä.

Marja-Liisa Kalkela

Ja höpö,höpö. Suomi tekee mitä EU on sovittu .
Nyt sen on nähnyt myös ex-perss-ex-Uusvatit-sininenpuolue.

17.7.2017
Ulkoministeri Timo Soini !
Yle–STT
Uutta vaihtoehtoa edustavan Soinin mukaan kaikkien EU-maiden on ensin pidettävä kiinni vanhoista lupauksistaan.

– Kyllä me edellytämme, että yhteisistä päätöksistä pidetään kiinni. Tämän sanoin täällä kokouksessa hyvin selvästi, Soini sanoi Ylelle Brysselissä, jossa hän osallistui maanantaina EU:n ulkoasiainneuvoston kokoukseen.

Unkari, Tshekki ja Puola ovat kieltäytyneet noudattamasta sopimusta, kun taas Suomi on ottanut vastaan turvapaikanhakijoita lähes parhaiten EU:ssa.

– Suomen kiintiö on ollut parin tuhannen kieppeillä. Se hoidetaan,
-koska Suomi pitää sanansa.

– Oli monia maita, jotka käyttivät samansuuntaisen puheenvuoron,
- että pidetään sitoumuksista kiinni.
-Sisäiset siirrot saattavat nousta uudelleen esiin syksyllä, kun EU-maat pohtivat Italialle annettavaa apua.
- Italiaan on saapunut tänä vuonna jo yli 93 000 turvapaikanhakijaa Välimeren yli.

Soinin mukaan siirtojärjestelmästä keskustellaan syksyllä ulkoministerien ja sisäministerien kesken.
– Täytyy olla optimisti. Tilanne on sellainen, ettei se hevillä ratkea.

Hänen mukaansa EU:n siirtojärjestelmä on moraaliselta kannalta kestävä.
– Se auttaa niitä ihmisiä, jotka ovat todellisessa hädässä. Toinen tapa on, että he maksavat ihmissalakuljettajille ja kuolemankauppiaille.
-Tähän osallistuvat sellaiset ihmiset, joilla ei ole turvapaikkaa ja jotka eivät sitä saa.

Veli-Matti Lähteenmäki

Erikoista tämä Afrikan ja muiden pakolaisten ja mamujen "pelastaminen"! Kun Suomessa yritetään kotouttaa muutamaa tuhatta pakolaista, syntyy Afrikassa sillä välin miljoona lisää! Afrikkaa ei voi pelastaa ja Suomen pitäisi keskittyä omiin ongelmiinsa, joita kyllä riittää. Suurin osa kansanedustajista, mm Sipilä, Haatainen ja Rinne pitävät joitain vihapuheita paljon isompana rikoksena kuin Turun terrori-iskua. Uskomatonta! Menisivät sanomaan sen nokitusten myös Turun uhrien omaisille, joista eivät piittaa pätkääkään.