Sunnuntai 16.6.2019

Halla-aho: Toivottavasti Juha Sipilän puheet ovat pelkkää teatteria ja Sinisille mahdollisuus ”tiukkaan linjaan”

Luotu: 
11.9.2017 17:30
Päivitetty: 
11.9.2017 17:40
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Jussi Halla-ahon mielestä pääministerin esitys pakolaiskiintiön nostamisesta on symbolisesti merkittävä – haitallisuudessaan.
|

Oppositiopuolue perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho toivoo, että pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ehdotus pakolaiskiintiön kasvattamisesta on vain poliittista teatteria.

Pääministeri Sipilä ilmoitti maanantaina Yleisradion haastattelussa olevansa valmis jopa lähes kolminkertaistamaan Suomen pakolaiskiintiön 2000 henkeen vuodessa. Hallituskumppani Sininen tulevaisuus kuitenkin torppasi aloitteen pikaisesti.

– Perussuomalaiset toivovat, että pääministerin puheet pakolaiskiintiön nostosta ovat pelkkää teatteria, jolla halutaan antaa hallituksen äänettömänä yhtiömiehenä toimiville ”Sinisille” mahdollisuus profiloitua ”tiukan linjan” kannattajina. Mikäli näin ei kuitenkaan ole, on syytä epäillä pääministerin arvostelukykyä, Halla-aho sanoo tiedotteessaan.

Halla-aho myöntää, että kiintiöpakolaiset, joita Suomeen tulee nyt 750 vuodessa, ovat sinänsä ”pienen mittaluokan kysymys verrattuna spontaanisti Suomeen hakeutuviin turvapaikanhakijoihin”. Hänen mukaansa Sipilän ehdotus pakolaiskiintiön nostamisesta on kuitenkin nykyisessä tilanteessa vastuuton ja symbolisesti merkittävä.

– Ensinnäkin Suomi on yksi harvoista EU-maista, jotka ovat toteuttaneet täysimääräisesti osuutensa Italiaan ja Kreikkaan tulleiden turvapaikanhakijoiden sisäisistä siirroista. Toiseksi Suomi oli vuonna 2015 väkilukuun suhteutettuna yksi keskeisistä turvapaikanhakijoiden kohdemaista. Pääministeri Sipilä pahensi tilannetta henkilökohtaisesti lupaamalla julkisesti kotitalonsa turvapaikanhakijoiden käyttöön, ja tämä lupaus uutisoitiin lähes reaaliaikaisesti esimerkiksi Irakissa, Halla-aho sanoo tiedotteessaan.

– Vähin, mitä vastuullinen hallitus voisi tässä tilanteessa tehdä, on Tanskan hallituksen tavoin lopettaa kiintiöpakolaisten vastaanoton toistaiseksi. Kiintiöpakolaisjärjestelmä luotiin aikana, jolloin Suomeen hakeutui spontaaneja turvapaikanhakijoita hyvin vähän, mutta maailma on muuttunut. Pakolaiskiintiöön voidaan palata sitten, kun hallitus kertakaikkisesti katkaisee turvapaikanhakijoiden virran muiden turvallisten maiden, etenkin Ruotsin, kautta Suomeen, Halla-aho jatkaa.

Lue myös:

Juha Sipilän pakolaisaloite torpattiin heti – Terho: Turvapaikkakäsittelyt ensin ulos EU:sta

Yle: Pääministeri Sipilä nostaisi roimasti Suomen pakolaiskiintiötä – 2000:een 750:stä

Sininen tulevaisuus: Turvapaikkahakemusten käsittely siirrettävä Euroopan ulkopuolelle

Poliisin tviitit turvapaikanhakijoista kouluissa nostatti myräkän – Kansanedustaja vie poliisijohdolle

Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

Eikö Halla-aho meppinä tiedä mitä Suomen ulkoministeri ja pääministeri on sopinut Brysselissä pakolaisista? Italiastahan niitä aiotaan ottaa jossa on jo yli 90 000 odottamassa siirtoa.
Eikä ne tuohon vielä lopu.Lisää tulee päivittäin mereltä.

Pasi Anttila

Mielenkiintoista näissä Halla-ahon ulostuloissa on se että hän ei vaivaudu sanomaan mitään mistään poliittisesta teemasta tai asiast jos se ei vähintään sivuuta pakolaiskysymystä. Outoa näinkin suuren eduskuntapuolueen puheenjohtajalta.

Seppo Nieminen

Ei MUUTA kun Armeija rajoja valvomaan ettei tule ainuttakaan maahamuutajaa eikö näillä suvakeilla ole minkäänlaista järkeä Tänne ei kaivata minkääläisiä kiintiö pakolaisia siitä on tehtävä loppu hallitus vaihtoon ja uudet eduskunta vaalit Perussuomalaiset Halla-Ahon ja Huhtasaaren kanssa Päättämään asioista että saadaan tämä porukka pois tekemästä järjettömiä päätöksiä

Marja-Liisa Kalkela

Halla-aho ja Huhtasaari oli jo päättämäss -15 kun pakolaiset tuli tänne.
Persut oli hallituksessa Kepu,kok kanssa 16.6-17 asti. Siis vain 2½ kk sitten jäi oppositioon(kesälomalle)
Edm.koskee myös EU-maa valtio Suomen tekemät sopimukset jotka kepu,kok,Ps hyväksyi -15-16.
Hallan ja Huhdan täytyy perustaa oma valtion johonkin ulkomeren saareen jos aikovat tehdä omia lakeja.
Täällä noudatetaan EU ja Suomen lakeja 1.1-95 lähtien.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Suomen nykyiset lait ja kansainväliset sopimukset ovat ikusia

Näillä näkemyksillä lakeihin ei ole tulossa muutoksia . Paitsi kun pakolaisvirta yltyy on otettava yhä enemmän jokaisen maan lisää .
Persulit söis vain rusinat pullasta ja pitäisivät EU tulevat "sahatuet" ja maataloustuet itse. Haitat sais hoitaa muut EU-maat.

Jarkko Palmgren

Taisi olla 2015-2017 olla Perussuomalaisilla ongelmana rajoittamattoman maahanmuuton takia tuo paavinuskoinen Soini jolle UM:n pesti sekä hallituksen pystyssä pysyminen aiheutti tarpeen klassiseen puolueen ryhmäkuriin.

Ryhmäkuria tarvitaan ,mutta sen mukana sitten EU-Kokoomuksen -(Vale RKP)-STubb ja jatkumona Orpo sekä Jeesusmies Sipilä olivat ja ovat Merkelin linjoilla.

Deuschland ( und Finnland ) ist fur Muslimen...

Välaikaisia rajatarkastuksia ei uskallettu ottaa Haaparannassa käyttöön , mutta Juutinraumalla myöhemmin kyllä ja edelleen.

M-L Kalkelalle esittäisin kysymyksen , että onko sitten hyvä kun 1000 miljoonaa ( 1mrd) Afrikkalaista on saatu Eurooppaan , kun alkuperäinen väestö on nyt 500 miljoonan tasoa.

Siinä saattaa käytännöt ja arvot sekä elämäntapa muuttua? -Onko sitten kiva?

Vaalejakin kun pidetään ,niin teemat ovat toiset ja aivan sama mitä mieltä kanta-eurooppalaiset ovat.

Matematiikka on joillekin aivan mahdotaon asia. Eloonjäämis- ja omanedun ja omien jälkeläisten edun matematiikan sivuuttaminen on osa hiljaista kollektiivista vihervasemmiston suicidaalisuutta. ( Voi yhtähyvin mennä metsään ja syödä kärpässienen siellä sateessa kuusen alla kyyryssä) Luonto hoitaa.

Euroopan kansojen on hävittävä ja paremmat tilalle? Suuri saksalainen " Europa ist Fur Muslimen "- väestönsiirto ja massakokeilu on hyväksi ja parasta tiedossa olevaa?

Itse olen toista mieltä. Haluan jätää jälkipolville hyvän Euroopan. -En kaoottista Mogadishua, jossa pitää pelätä.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
M-L Kalkelalle esittäisin kysymyksen , että onko sitten hyvä kun 1000 miljoonaa ( 1mrd) Afrikkalaista on saatu Eurooppaan , kun alkuperäinen väestö on nyt 500 miljoonan tasoa.

Sitähän en päätä minä ,etkä sinä.Sitä ei päätä myöskään Suomi.
Sen päättää EU 28 maata yhdessä.
- Ja faktaahan on se että niin kauan kuin soditaan,niin kauan kuin on köyhyyttä ,niin kauan kuin on ympäristötuhoja,kuivuutta ,tulvia ym. Pakolaiset ei lopu.
Vaihtoehtoja ei paljon ole. Avun antaminen noihin maihin menee diktaattoreille aseiden ostoon.Osa haaskarahoistoille velkojen maksuun.
Joka tapauksessa jotkut tahot tekee hädänalaisilla ,köyhillä ihmisillä rutosti rahaa. Joko aseteollisuudella,ruuan vienillä kalliilla hinnalla,velkojen 120% koroilla,vastaanottokeskuksilla,ihmis salkuljetuksilla,prostituutiolla yms...

Jarkko Palmgren

Noinhan se loppupelissä on toki.

Eurooppaan olisi tulossa se miljardi ihmistä maailmalta. Afrikan väkiluku ja väestöennuste nousee, mutta YK ei näytä pystyvän mihinkään. YK täytyisi muuttaa väestönhallinta- ja ehkäisyneuvola organisaatioksi.
-No, mitä paavin erehtymättömyyteen uskovat jne uskontokonservatistit siihen sanovat? Paavit ovat olleet välillisesti pahimpia ympäristörikollisia.

-M-L Kalkelan ohella aivan liian monet näkevät että ottamalla Eurooppaan pohjattomasti väkeä, maailma muka pelastuu? Mutta minun mielestäni globaali väestömatematiikka on karsea Euroopalle. Kyse ei ole nahkan väristä, vaan toimintatavoista ja arvoista. Väestöryhmien arvoissa ja integroitumiseesa näyttää olevan eroja. Se että tulijat ovat 90 % muslimimiehiä, pistää kyllä jotkut suomalaiset ihmettelemään touhua.

M-L Kalkela nosti hyvät linkit esiin.

Tässä myös yksi: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/229973-ministeri-puuttui-vastaanottobis...

Persujen ja Sinisten eroaminen oli Suomen väestömatemaattiselle näkymälle sekä arvopohja tulevaisuudelle huono ratkaisu.

Suomen muuttamisesta unelmien " ruotsilaksi" jossa leijonatkin syövät ruohoa ja kaikilla on " jätte kul " -fiilis , mutta asutaan omilla asuinalueiilla ja erillään rinnakkaisyhteiskunnisssa ei saa mielestäni olla Suomen tulevaisuus.

Kokoomus ja Kepu sekä mediatalot ( mm.. Toimittaja Timo Happala jne: -Orpo ,äkkiä eroon Persuista) Hajottivat Persut.

Persujen "teuvo hakkaraisia" on maa täynnä, mediataloissa , ja pukumiesten sekä naisten , Eu- Kepu,-Kokoomuksessa ei tunnisteta , eikä tunneta ,vaan katsotaan alas nenänvartta pitkin kansan syviä rivejä. Alexander Stubb oli mainio esimerkki Vale-RKP -EU-kokoomuksen kellokkaista. Mikä yhteistä hänellä on Suomen kansan kanssa?

-Olennainen kommentti on , että millä ehdolla ja tapahtumalla Suomi voi aloittaa väliaikaiset rajatarkastukset ja ilman matkustusasiakirjoja maahan pyrkivät käännytetään takaisin turvalliseen maahan ( Ruotsi, Venäjä)

-Jeesuksen leikkiminen aiheuttaa sen , että kansa jää tappiolle ja turvallinen Suomi häviää sekä kansa vaihdetaan. Kyllä tänne 50 miljoonaa matemaattisesti hyvin sopii, mutta kuka sitten päättää asioista.