Torstai 21.2.2019

Perussuomalainen vaatii ehdotonta maahantulokieltoa irakilaisille – tyrmää aiotun 2500€:n paluurahan

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.9.2017 08:01
Päivitetty: 
14.9.2017 09:24
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Perussuomalaisten eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Ville Tavio vaatii irakilaisten palautuksiin kovempaa linjaa.
|

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Ville Tavio kritisoi laittomasti maassa olevien paluurahan korotusta. Uutissuomalainen kertoi eilen, että vapaaehtoisen paluun tukea aiotaan korottaa tuntuvasti.

Uutissuomalaisen mukaan sisäministeriön valmistelema asetuksen muutos korottaisi etenkin käteistukea, jonka määrä riippuu paluumaasta ja sen olosuhteista. Useimmiten paluuraha on nyt 200–1 000 euroa. Kohdemaihin kuuluvat muun muassa Irak, Afganistan ja Somalia, joista tulee Suomeen suurin osa kielteisen päätöksen saaneista turvapaikanhakijoista.

Uutissuomalaisen tietojen mukaan yksi esimerkki olisi kaavailtu korotus 1 500 eurosta 2 500 euroon. Uutissuomalaisen haastattelema lainsäädäntöneuvos ei kuitenkaan halua puhua vielä summista.

Tavio ihmettelee, että Suomen hallitus, joka leikkaa suomalaisilta ja ottaa lisää velkaa, korottaa maassa laittomasti olevien paluurahaa. Tavion mukaan hallituksen tulisi ennemmin panostaa palautusten tehostamiseen. Hän huomauttaa, että kansainvälisen oikeuden mukaan jokainen valtio on vastuussa omista kansalaisistaan, eikä voi evätä näiltä maahanpääsyä.

Irak on ollut haluton palautusyhteistyöhön ja ottaa vastaan vain vapaaehtoiseesti palaavat. Tavio katsoo, että Irak rikkoo kansainvälistä oikeutta estäessään omien kansalaistensa palautuksia.

– Laittomasti Suomessa olevien irakilaisten palautukset eivät voi perustua yksistään vapaaehtoisuuteen ja heille maksettavan paluurahan houkuttelevuuteen, Tavio sanoo tiedotteessa.

Tavion mukaan tilanne on kestämätön.

– Irak on pakotettava tavalla tai toisella ottamaan vastaan omat kansalaisensa. Suomi ei ole kansainvälisoikeudellisessa vastuussa Irakin kansalaisista.

– Koska Irak jatkaa palautusten estämistä, tulee Suomen ryhtyä vastatoimiin esimerkiksi asettamalla irakilaiset ehdottomaan maahantulokieltoon.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Markus Vuorivirta

Missäköhän muussa maassa turistit saavat ilmaisen ylläpidon ja vielä 2500 euroa rahaa ennen kotiin paluutaan?

Kyllä on suomalaisen veronmaksajan lompakko paksu. Tuo 2500 euroa voisi auttaa kyllä monia vähäosaisia suomalaisia asioiden kuntoon laittamisessa...

Pekka Hovatov

Yli 70% kantasuomalaisista joutuu tulemaan toimeen 1kk tuolla summalla tai sitä pienemmällä summalla ja siitä pidätetään vielä verot. Sinä olet siis sitä mieltä että 2500€ on matulle liian pieni raha, koska se ei riitä hänelle kuin muutaman päivän????

Oiva Luosujarvi

Irak kutsuu kansainvälistä apua ulkomailta Irakin jälleenrakentamiseen, koska isis on jo pääasiassa lyöty melkein koko maan alueella.

Euroopan valtioiden pitäisi nyt antaa Irakille kansainvälistä apua ja toimittaa kaikki irakilaiset takaisin kotimaahansa jälleenrakennus hommiin ja eurooppaan haluaville olisi muistutettava rakkaudesta kotimaahan.

Mutta tietenkin Suomi antaa turvapaikkoja irakilaisille, koska kotimaassaan ne joutuisivat työhön ja se ei sovi turvapaikanhakijoiden ns. lepo-kulttuuriin.

Parempi vaihtoehto paluusta kieltäytyjille olisi 2500 raipaniskua, jos ei vapaaehtoisesti palaa takaisin kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen.

Erkki Malinen

Uskomattomalta kuulostaa tämä rahan jako länsimaisilta poliitikoilta etunenässä Suomalaisilta on realimaalima täysin hukassa. Meille peruskoulussa yhteiskunnan tunnilla opetettiin että arapille ei pidä kääntää selkäänsä jos ei halua puukkoa selkään. Tämä tulee esille näissä muslimi kapinoissa ympäri maaliman sieltä taustalta löytyy jokin arapimaa useinmiten Sudi Arapia.

Jukka Raustia

Paluurahan korottaminen on pragmaattisin keino palautuksiin. Varmasti halvin. Kyllä näitä asioita pitää katsoa kukkaronkin kautta. Tuntuu että perussuomalaisille tärkeintä on vastaanhangoittelu nyt kun ovat päässeeet oppositioon.

Pasi Anttila

ja jos ootte huomannut niin persujen "hajoamisen" jälkeen tässä maassa ei ole muusta puhuttu kun maahanmuuttopolitiikasta ja sen kiristämisestä. Joka oli myös perussuomalaisten tavoitteenakin. Ihan jo ajatellen puolueen näkyvyyttä ja Huhtasaaren kamapanjaa presidentiksi.

Lauri Kiiski

Ruotsissa taitavat maksaa palaajille jopa 5.000 euroa puhtaana käteen.

Onkohan olemassa järjestelmää, millä varmistetaan, etteivät maksetut palaajat palaa takaisin EU:n ulkorajojen sisäpulolelle heti siihen tilaisuuden tultua ?

Olin muuten päivänä muutamana sairaalan kirurgian polilla leikkausta edeltävässä tarkastuksessa. Lääkäri oli yli tunnin myöhässä, ja syynä oli ilmeisesti edelläni ollut n. 30 vuotias turvapaikanhakijamies, joka tarvitsi vastaanotolleen avuksi tulkin, sairaanhoitajan, lääkärin ja paljon aikaa. Vei varmaankin yhtäläisesti aikaa kuormittaen henkilökuntaa 3 tavanomaiseen suomalaiseen potilaan verran.

Gun-May Arffman

Juuri tuon tuo korotus tekisi, uusi vetovoima tekijä Suomeen kaikenlaisille huijareille. Tuo raha kuuluu suomalaisille vähävaraisille, ei laittomasti maassa oleville ulkomaalaisille. Kyllä on kiero ajatusmaailma sisäministeriöllä. Vaihtoon koko porukka heti. Voi helvetti taas mitä p...aa.

Pasi Anttila

Voisko perussuomalaiset edes joskus puhua jostain muusta kun maahanmuuttopolitiikasta, jos siis osaaminen riittää, tai mielenkiinto. Tuntuu että tää koko yhteiskunnallinen keskustelu on pelkkkää maahanmuuttopolitiikkaa.

Pasi Anttila

Ensinnäkään en ihan luota tohon lukuun ja toisekseen esim. yritystukiin on tuhlattu yli 8mrd samassa ajassa.

Enkä sanonut ettei maahanmuuttopolitiikka ole tärkeä, tarkoitin vain että perussuomalaiset voisivat puhua muistakin politiikan osa-alueista kuten sotesta, valtiontaloudesta, ulkopolitiikasta ihan mistä muusta vaan.

Pasi Anttila

Heh...heh...isänmaan tuho:)....sitä tuhoomista yritti sadat tuhannet neuvostovenäläiset aikoinaan eikä onnistunut, ei sulla hirveen suuri luotto ole isänmaas kykyyn kun luulet muutaman kymmenen tuhannen islaminuskosen sen tuhoovan.

Jussi Pistol
Vastaus kommenttiin #36

Sinä et oikein tajua että islamihullua valuu koko ajan Suomeen ja määrät tulee vain nousemaan, siinäpä naurat kun alkaa isis paskat katkomaan sukulaisiltasi kurkkuja, varmaa naurat onnessasi jo nyt Turrun teurstajan kanssa yhteen ääneen, ja mitä ilmeisemmin olet itse islamisti.

Kimmo Tallqvist

Pakkopalautettaville menolippu,palautuslennot ja vastaanottokeskus irakiin johonkin naton sotilaslentokentän viereen tyhjillään olevaan hangaariin.
Ei irakin nukkehallinto ole kiinnostunut vastaanpanemaan kun muutamalle asiasta päättävälle ostetaan mersut "hyvän tahdon eleenä"
Patjat lattialle ja ilmoitus että enää ei tarvitse ilmaiseksi syödä pahalle maistuvaa risella riisiä ja lähtekää jälleenrakentamaan maatanne ja kuokkimaan itse ruokanne.
Pakkokeinot käyttöön !
Nythän nämä loisijat evitskogissa kehtaavat osoittaa taas mieltään kun joutuvat muuttamaan lähellä pääkaupunkia olevasta täysihoitolasta pois.
Koneeseen ja ulos maasta samantien.

Viljo Tuononen

Suomen Hallitus on tosi kykenemätön hoitamaan tällä hetkellä Suomen asioita koska HALLITUS osallistuu RIKOKSEEN . Perusteluni on , että Suomen HALLITUS yrittää lahjoa maasta poistumaan sellaiset henkilöt jotka eivät ole pakolaisia vaan ovat luvattomasti tulleita maahamme. Heidän poistumistaan yritetään rahan korottamisen voimalla saada poistumaan maastamme ja sehän on pelkkää lahjonnan yrittämistä hallitukselta. Onneksi joku kuitenkin on huomannut, että he eivät kuulu oikeisiin pakolaisiin jotka tarvitsee turvapaikkaa maastamme.

LAHJONTA ON VAKAVA RIKOS AINAKIN ON OLLUT JOTEN ON TOIVOTTAVASTI VIELÄKIN
KOSKA TÄÄLLÄ ON ENEMPI RIKOLLISUUS VALLANNUT ALAT MITÄ EI KEKKOSEN AIKANA SALLITTU KOSKA KEKKONEN OLI LUOTETTAVA VAIKKA LÖKÄPÖKSYT OVATKIN TOISTA MIELTÄ JOTEN JÄTETÄÄN HEIDÄT ENEMPÄÄ KOMMENTOIMATTA OMAAN ARVOONSA.

Viljo Tuononen

Ne jotka tulee tänne ja todetaan, että he eivät ole todellisia turvapaikan hakijoita, niin heidät on ehdottomasti poistettava maastamme kovin ottein eikä lahjomalla koska jos näin ei tehdä , niin Suomen turvallisuus kärsii tosi pahasti ja raskaasti.
Tällainen tulija on meidän vihollisemme eikä turvapaikan hakija sillä kukaan ei tiedä milloin tällainen henkilö puukottaa jonkun tai räjäyttää jossain jotain ja silloin siitä on vastuussa ainoastaan SIPILÄN JOHTAMA HALLITUS . Joka tällaisille lupaa antaa rahaa ja vielä korotettuna, niin hän samalla samaistuu myös rikokseen josta seuraa rangaistus .
Tällaisen asian tietää jo alakoululainenkin joten minkälaisia on maamme asioiden hoitajat jotka eivät ymmärrä tätä asiaa. Suomi pelaa nyt kyllä vaarallista rulettia josta asioiden hoitajilla ei ole hajuakaan KOSKA HE OVAN YLIMIELISIÄ EIVÄTKÄ KUUNTELE HALLA-AHON JA HUUHTAMÄEN NEUVOJA JOTKA OVAT TÄLLÄHETKELLÄ PARHAIMMAT ASIANTUNTIJAT KUIN KUKAAN MUU.

Jussi Pistol

Suomen rajat vetää oikein mallikkaasti, nuo jotka saa rahat lähtee sinne mistä tulivat, seuraavan kerran tulevat taas takaisin uudella nimellä ja keksityllä maalla, ja läpi menee suomen munattomille rajavalvojille, ja voilaa, näin ollaan keksitty 3 maan tulijoiden euroilla kulkeva ikiliikkuja.

Irina Gagarin

Porkkanan (paluurahan) lisäksi tarvitaan keppiä. Palautuskeskukset ja liikkumisen palautuskeskuksen ulkopuolella estäminen voisi lisätä paluuhaluja.
Rajavalvonnan palauttaminen länsirajalle on tarpeen; Ruotsista ei voi Suomeen tulla turvapaikanhakijoita (ei ole Schengen ulkoraja ja Ruotsi on turvallinen maa), joten kaikki sieltä ilman matkustusasiakirjoja tulevat on rajalla käännytettävä takaisin.

Mikko Toivonen

Kyllä paras tapa hoitaa palautus on järjestää tänne asti turvapaikkaa hakemaan tulleille sellaiset olot suljetussa vastaanottolaitoksessa, että he hyvin nopeasti alkavat kysellä miten pääsisi kotimaahan takaisin.
En nyt ala ehdottamaan yksityiskohtia, mutta yleisesti hoito voisi muistuttaa vaikkapa Singaporen sääntöjä kouluttamattoman maahantulijan asuttamisesta eli enintäin 8 henkilöä yhdessä huoneessa ja muonitus sairaalaruoalla.
Lailliset tulijat ja oikeat lailliset turvapaikanhakijat sitten ihan erikseen. Sellaiset oikea asiantuntija tunnistaa välittömästi.