Keskiviikko 18.7.2018

Jussi Halla-aho: ”Junckerilla oikea tilannekuva laittomasti EU:ssa olevista – maahanmuuton määriin puututtava”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.9.2017 12:33
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    "Nyt tämä 36 prosenttia, jonka Juncker toi esiin, sekin on jonkin verran eteenpäin siitä, missä me olimme viime vuonna tai kaksi vuotta sitten", Jussi Halla-aho sanoo.
Euroopan komissiolla on oikea tilannekuva EU:ssa laittomasti olevista ihmisistä, katsoo perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho. Samalla hän kuitenkin vaatii Eurooppaan kohdistuvan maahanmuuton hillitsemistä.
 
Eilisessä puheessaan Euroopan unionin tilasta Juncker huomautti, että itäisellä Välimerellä turvapaikanhakijoiden määrä on vähentynyt 97 prosenttia Turkin kanssa tehdyn sopimuksen kanssa. Juncker kuitenkin vaati uusien laillisten maahantuloväylien muodostamista sekä laittomasti EU:n alueella olevien ihmisten palautuksien tehostamista. Vain 36 prosenttia onnistutaan hänen mukaansa palauttamaan.
 
–Tilannekuva on oikea. Kyllä tämä on ollut pitkään tiedossa, että alle 40 prosenttia kielteisen oleskeluluvan saaneista kolmansien maiden kansalaisista pystytään palauttamaan, sanoo Halla-aho Uudelle Suomelle.
 
–Nyt tämä 36 prosenttia, jonka Juncker toi esiin, sekin on jonkin verran eteenpäin siitä, missä me olimme viime vuonna tai kaksi vuotta sitten, perussuomalaisten puheenjohtaja toteaa.
 
Halla-ahon mukaan palautuksia on toistaiseksi onnistuttu tehostamaan ennen kaikkea uusilla palautusjärjestelyillä EU:n ja kolmansien maiden kesken. Neuvotteluita komissio on Halla-ahon mukaan käynyt aktiivisesti muun muassa Afganistanin ja Afrikan maiden kanssa.
 
–Ne toimivat nyt jollakin tavalla: eivät täydellisesti mutta ne ovat kuitenkin askel eteenpäin, toteaa Halla-aho.
 
Halla-aho kritisoi Junckerin näkemystä lisätä laillisia maahantuloreittejä laittoman maahanmuuton hillitsemiseksi. Hänen mielestään maahanmuuton määriin pitää pystyä puuttumaan – niin lailliseen kuin laittomaankin.
 
–Juncker nosti esiin laillisten maahantuloväylien luomisen aivan kuin se olisi keino hillitä laitonta siirtolaisuutta. Jos ongelma on, että Euroopalla ei ole varaa sellaiseen maahanmuuttoon, jota Eurooppaan tulee, niin siltä kantilta on samantekevää, onko tuleminen laitonta vai laillista. Määriin ja houkutustekijöihin pitäisi pystyä puuttumaan, Halla-aho toteaa. 
 
Välimeren tilanteen osalta Halla-aho nostaa esiin keskisen Välimeren reitin.
 
–Myönteinen ilmiö on ollut, että Libyan rannikkovartiosto on ruvennut hätistelemään avustusjärjestöjä pois rannikkovesiltä. Viimeinen kuukausi on ensimmäinen moneen vuoteen, jolloin keskisellä Välimerellä ei tiedetä kenenkään hukkuneen. Se on selvästi vähentänyt liikennettä, kun kansalaisjärjestöt eivät pääse hakemaan sieltä rantakaislikosta ihmisiä, Halla-aho toteaa.
 
Suomessa riemua herättäneen niin kutsutun lulucf-päätöksen jälkeen Euroopan parlamentti hyväksyi Halla-ahon raportoiman mietinnön EU:n oleskelulupakortin uudistamisesta. Nykyinen kortti on teknisesti vanhentunut ja Halla-aho kertoo komission raportoineen väärennöstapauksista.
 
–Kun väärennystekniikat edistyvät, täytyy myös näiden korttien standardien juosta väärentäjien edelle. Samahan pätee seteleihin, Halla-aho toteaa.
 
–On selvää, että oleskeluluvat EU:n alueelle ovat rahanarvoista tavaraa maailmalla.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Oiva Luosujarvi

Ei tarvitsisi kovaa muutosta, jos Euroopan ulkopuolelta tuleville siis kaikille tulijoille olisi samat kriteerit kuin oikeilla maahanmuuttajilla on jo nyt olemassa.

Passi, viisumi / oleskelulupa ja tai kantasuomalainen puoliso / vahvistettu työpaikka, kun hakee oikeutta saapua Suomeen maahanmuuttajana.
Niin täytyy toimia kiinalaisten, filippiiniläisten, yhdysvaltalaisten, australialaisten, uus-seelantilaisten, etelä-afrikkalaisten ja lukuisien muiden maiden kansalaisten, kun haluavat tulla Suomeen maahanmuuttajina.
Miksi vain muslimien ja afrikkalaisten olisi sallittava saapua Suomeen ja eurooppaan ilman passia, viisumia / oleskelulupaa tekemään töitä ilman työlupaa tai tekemään rikoksia, kun rajalla sanovat taikasanan TURVAPAIKKA / ASYLUM.
Onhan jo todettu miljoonien olevan euroopassa laittomasti ja niiden oikeus saada turvapaikkaa on monesti jo monissa maissa todettu kielteiseksi.

Maahanmuuttaja on maahanmuuttaja vain saapuessaan ja ollessaan valtiossa laillisesti noudattaen sen valtion lakeja, jossa asuu / tekee töitä virallisesti.
Lukuisissa valtioissa maailmalla on ainoa vaihtoehto karkoitus, jos viisumi on ylittynyt tai on muuten laittomasti maassa.

Jaakko Paasonen

"Miksi vain muslimirn ja afrikkalsisten olisi..jne"

No,Titysti siksi, että se on EUn komission päätös, jolla tätä sen itseluomaa pakolaisongelmaa hyväksi käyttäen, vaaditaan yhä kiivaammin tiiviimpää yhteistyötä ,Eli liittovaltiota ,..kuten tuklemme huomaamaan, tämän tarkkaan harkitun ongelman poistsmiseksi..

Viimeksi tänään, eduskunnan täysiktunnossa , pääministeri Sipilä teki juuri näin,vaatiessaan tiiviimpää yhteistyötä EUn /drunkkerin(Katainen/ kokoomus) kanssa..
Ihmetella taytyy,,etta kukaan ei julkisesti medioissa kysy häneltä suoraa vastausta,tähän Eu liittovaltio asiaan,eli kannattaako vai ei.

Saman kysymyksen voi esittää muös näilla Sinisille persuloikkari/hillotolppa ministereille.

Kokoomuksen kantaa ei tarvitse kysellä, sillä se tiedetään. Sen on komission vpj.Jyrki Katainen moneen kertaan vahvistanut,..mm.vaatimalla Suomeen yli 1000-000 muslimimaahannuuttajaa.

Saksassa näitä jo lienee tuplasti tuon verran,joten suomalaiset ovat oikeutetusti huolissaan esim.taakanjakovaatimuksista,joita Merkel ja EUn komissio esittavat.

Viljo Tuononen

Mistä me suomalaiset työntekijät oikeasti maksetaan palkkaa hallitukselle koska he möhlii, niin pahasti kaikkissa asioissa mitä he yrittävät tehdä ?
Meidän maksamat rahat kuuluisivat oikeasti maksaa JUSSI ALLA-AHOLLE koska hän tekee suurimman ja tärkeimmän työn mitä suomen kuuluukin tehdä. Nykyinen hallitus on saamaton lökäpöksy joka ei ansaitse ainakaan 20 tuhannan kunnioitusta joita kuitenkin on vielä enempikin joiden lukumäärää en paljasta koska se on yllätys.

Markku Nieminen

Sinä sen sanoit. Miksi me mennään suohon noiden lökäpöksyjen taluttamana?
Hallituksen maahanmuutto ohjelma on Halla-ahon käsialaa! Se ei vain toteuta itse hyväksymäänsä ohjelmaa. Kaikki uudet esitykset ongelman ratkaisuksi täällä meillä ja Euroopassa on Halla-ahon kynästä. Ne ovat järkeviä, johdonmukaisia, laillisia ja lisäksi kaikkien etu, myös maahanmuuttajien, mutta kun ne on kirjoittanut väärä mies niin niitä ei voi toteuttaa. Vaikka vararikko ja konkurssi häämöttää!