Sunnuntai 24.6.2018

UM: Vapautettu suomalaisnainen on vielä Afganistanissa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.9.2017 13:19
Päivitetty: 
14.9.2017 13:26
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Tästä kabulilaisesta majatalosta suomalaisnainen kaapattiin 20. toukokuuta.

Afganistanissa toukokuussa siepattu suomalaisnainen on vapautunut ja turvassa, ulkoministeriö vahvistaa aiempia tietoja tiedotteessaan.

Hän on tällä hetkellä vielä Afganistanissa. Ministeriön mukaan hän on ollut yhteydessä läheisiinsä, ja läheiset ovat kertoneet viranomaisille toivovansa asiassa yksityisyyttä. Asiaa koskeva viestintä on keskitetty ulkoministeriöön.

Ulkoministeri Timo Soini järjestää myöhemmin torstaina tiedotustilaisuuden aiheesta.

Lue myös: Afganistanissa siepattu suomalaisnainen vapautui – UM: ”Hän on turvassa”

Myös naisen työnantaja, ruotsalainen hyväntekeväisyysjärjestö Operation Mercy vahvisti aiemmin vapautumisen nettisivuillaan.

– Suurella ilolla vahvistamme, että suomalainen kollegamme on vapautettu, järjestö ilmoitti lisäten, että naisen terveydentilaa arvioidaan.

Nainen kaapattiin 20. toukokuuta Kabulissa. Hän on ruotsalaisen hyväntekeväisyysjärjestön työntekijä, joka oli maassa opiskelemassa darin kieltä. Välikohtauksessa saivat surmansa saksalainen naistyöntekijä ja afganistanilainen vartija.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jussi Pistol

Kyseistä maasta tulee Suomeen toiseksi eniten "turhapaikanhakijoita" jotka saa lähtöpassit, paitsi että ei koskaan saada tästä maasta pois, kuten vaikka somaleita eikä irakilaisiakaan.
Nuo on kaikki pelkkiä rikollisia ja ilmaisen rahan perässä Suomeen tulleita.

Ja Suomen munaton hallitus ei osaa kieltää noista 3 maista tulevia thän maahan, tuntuu että hallitus tyhmyyttään oikein haluaa sisällissodan puhkeamista Suomeen, no, eiköhän se päivä tule kohtalaisen nopeasti tällä menolla.

Jussi Pistol

Nuo ei sieppaa muuta kun ulkomaalaisia jotka sinne menevät.
Ja on siinäkin näkökanta, mites nuo raukat paskat voi tulla Suomeenkaan kun täälläkin on rikollisuutta, hä?

Teikäläisen mielestä Suomeen voi tulla kuka helvetti tahansa mistä tahansa ilman pysäytyksiä rajan yli tekemään mitä helvetti haluavat.