Lauantai 21.7.2018

HS: Sauli Niinistön kannatus ”järkyttävällä” tasolla – jopa vihreät ja vasemmisto äänestäisivät ennemmin kuin omaa ehdokastaan

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.9.2017 10:09
Päivitetty: 
16.9.2017 10:14
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Tutkijan mukaan istuvan presidentin Sauli Niinistön gallupsuosio muiden suurten puolueiden äänestäjien parissa on järkyttävä ilmiö, Helsingin Sanomat kertoo.
|

Istuva presidentti Sauli Niinistö nauttii kansansuosiota, joka hakee vertaistaan.

Helsingin Sanomien lauantaina julkaisemien galluptulosten mukaan Niinistö on tällä hetkellä presidentinvaalien suosituin ehdokas kaikkien suurten puolueiden äänestäjien parissa. Niin Sdp:n, keskustan, perussuomalaisten, vihreiden kuin Vasemmistoliitonkin kannattajien enemmistö siis äänestäisi tällä hetkellä mieluummin Niinistöä kuin oman puolueensa ehdokasta. Niinistöä äänestäisi nyt presidentinvaalien 1. kierroksella kaikkiaan 68 prosenttia vastaajista, joten hän tulisi valituksi suoraan.

Vihreiden äänestäjistä 49 prosenttia äänestäisi Niinistöä ja 42 prosenttia omaa vihreää ehdokasta Pekka Haavistoa. Vielä edellisissä vaaleissa Haavisto oli kova haastaja Niinistölle. Vasemmistoliiton äänestäjistä 17 prosenttia antaisi äänensä Merja Kyllöselle, 38 prosenttia Haavistolle ja 39 prosenttia Niinistölle. Keskustan ehdokkaan Matti Vanhasen kannalta tilanne on murskaava: hän saisi nyt 12 prosenttia keskustalaisten äänistä, sillä 81 prosenttia äänestäisi Niinistöä.

Helsingin yliopiston tutkijatohtori Johanna Vuorelma pitää ”järkyttävänä” Niinistön ykkösasemaa kaikkien suurten puolueiden äänestäjien silmissä, HS kertoo. Hän huomauttaa lehdelle, että terveen demokratian merkki on politiikan vaihtoehtojen kirjo.

Perussuomalaisten Laura Huhtasaarta äänestäisi perussuomalaisten kannattajista 37 prosenttia, kun taas Niinistö saisi 44 prosenttia heidän äänistään. Koko gallupissa Huhtasaari jää kolmen prosentin kannatukseen.

Helsingin Sanomien juttu tuoreesta mielipidekyselystä löytyy lehden verkkosivuilta.

Lue myös: Näkökulma: Yksi mies voi tehdä tyhjäksi Laura Huhtasaaren pelin

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

petteri ritala

Vaikkei nyt Kekkosen aikaan pitäisikään palata, niin nämä vaalit voitaisiin peruuttaa, ja jatkaa Niinistön johdolla eteenpäin edelleen.

Säästyneet kampanjarahat, sekä vaalien järjestämiseen menevät rahat voitaisiin sitten yhdessätuumin lahjoittaa vaikka Hurstin säätiölle, tätä rahaa oikeasti tarvitseville ihmisille.

Kyllähän tuo koko vaali on leikkiä, Huhtasaarenkin mölinästä huolimatta 3% kannatus. Eipä sillä paljon kannata hehkuttaa, niinkuin ei kenenkään muunkaan ehdokkaan.

Haavisto on ainoa, joka voi pystypäin kulkea.

Juho Salo

Haavistohan myi Carunan ymmärtämättä miten yksityisomisteiset monopolit toimivat, ja kannattaa myös miinakieltosopimusta ymmärtämättä miten miehitys toimii. Ei taida olla presidentiksi ehkä sittenkään.

Marja-Liisa Kalkela

Haavisto myi Carunan?
Kerro omin sanoin miten yksi kansanedustaja voi myydä mitään eduskunnassa jossa on 198 muutakin päättämässä? Miten esim.VM Urpilainen,Lipponen tai Katainen teki sen?
Aina tarvitaan eduenemmistö päätöksen taakse,eli hallituspuolueiden eduskuntaryhmät.
Ympäristöministeri Haavisto ei myynyt mitään vaan Elinkeino/Energiaministeri .
Kuten nyt energiaministeri Olli Rehn (kesk) myi Lapin sähkön Carunalle joulukuussa -15. Kepu,kok,persujen luvalla.

Marjatta Laiho

Aika onnetonta oli tosiaan Pekka Haaviston selittely jälkikäteen, että ei osattu arvata yksityisfirman myyvän suomalaista infrastruktuuria ihan siinä kuin muutakin markkinatavaraa. Kuka tahansa kadunmies olisi voinut kertoa, että niin käy.

Toivon niin vihreiden kuin koko vasemmistoksi kutsutun poliittisen laidan ottavan järjen käteen ja estävän EU:ssa sellaiset ”vapaakauppasopimukset” kuin mm. TTIP-sopimus, jonka Donald Trump laittoi jäihin – kai ainoana myönteisenä tekonaan. Ne eivät koske kauppaa, vaan antavat suuryrityksille ylivallan estää demokraattista päätöksentekoa ja oikeusvaltion toimintaa. Kanadan kanssa jo tehty CETA-sopimus on samaa maata, eikä yhdenkään EU-maan pitäisi sitä hyväksyä.

Ainoa järjellinen perusta vapaalle tuotannolle ja kaupalle on Pariisin ilmastosopimuksen ja YK:n ihmisoikeussopimusten noudattaminen. Siitä päästänkin typerään haluun saada mitätöidyksi Ottawan miinakieltosopimus, jossa on mukana 156 jäsenvaltioita. Siihen eivät ole sitoutuneet mm. Venäjä, Yhdysvallat, Intia, Israel, Kiina, Pohjois-Korea, Etelä-Korea, Arabiemiirikunnat ja Irak. Noidenko joukkoon Suomen olisi halvennettava itsensä?

Helsingin kirjastoissa on Toivoa kirjallisuudesta -kiertue, jossa tunnetut henkilöt kertovat ja keskustelevat jostakin itselleen tärkeästä kirjasta. Torstaina 14.9. Töölön kirjastossa oli Elisabeth Rehn. http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Toolon_kirjasto/Tapahtu...(138686)
Ollessaan puolustusministerinä Elisabeth Rehn puolusti henkilömiinojen ”käytössä” pitämistä Suomessa. Hän on toisaalla kertonut, että seuraavana päivänä, kun hän ei enää ollut ministerinä, hän käänsi kantansa ja halusi Suomen liittyvän miinasopimukseen. En tiedä, oliko se edellisen hävittäjähankinnan varmistamista, ettei puolustusministeri katsonut voivansa asettua inhimilliselle kannalle miinoihin nähden. Käytännössä nuo kammottavat murhavälineet lojuivat median mukaan varastoissa, eivätkä olisi voineet joutua Suomessa käyttöön kuin oikeassa sotatilanteessa.

Nyt Suomi on mukana Ottawan miinakieltosopimuksessa. Ja nyt meillä on puolustusministeri ja muutakin valtiojohtoa selvästi innolla hankkiutumassa oikeaan sotaan. Riippumatta siitä, mihin lopputulokseen Suomen kamaralla käyty kuuma sota johtaisi, metsiin ja niityille jäisi mieletön määrä niin ihmisille kuin muille eläimille kuolemaa ja tuskallisia, rampauttavia vammoja tuottavia miinoja. Olen hyvin iloinen, ettei niitä ole.

Elisabeth Rehn kertoi olostaan YK:n edustajana Balkanilla, ja kuinka hän oli kerran talvella huokaissut, miten ikävää on, ettei hän voi lähteä lumeen hiihtämään miinavaaran vuoksi. Paikalliset viranomaiset olivat tarjoutuneet tekemään ladun. jolta miinat olisi huolellisesti raivattu. Rehn kieltäytyi. Paikalliset asukkaat astuvat edelleen kotikulmilleen kylvettyihin miinoihin, ne voivat toimia puolen vuosisadan päästäkin.

Jaakko Aalto

Ei hän, tittelistään huolimatta, tunnu noita penaalin terävimpiä kyniä olevan. Häneltä on ilmeisesti jäänyt huomaamataa, että siellä on Niinistön lisäksi on puolen tusinaa muutakin ehdokasta, joita ovat asettaneet mm. nykyinen pääministeripuolue ja suurin oppopsitiopuolue. Kyllä tohtorismiehen luulisi ymmärtävän sen, että jos hommansa hyvin hoitaneelle ehdokkaalle asetetaan heppoisia kilpailijoita, hänen suosiolukemansa ovat kovat. Mutta ehkä tohtorismies elää siinä uskossa, että kansa on tyhmää tai sen ainakin tulisi olla tyhmää.

Timo Nenonen

Ilmeisesti on, sillä empiirinen tutkimukseni tuttavien ,sukulaisten ja kyläläisten kanssa ei otsikon valhetta tue lainkaan.

Enimmäkseen ihmiset puntaroivat nimittäin sitä, kumpaako he aikovat äänestää, Laura Huhtasaarta vai Paavo Väyrystä.

Onhan se todellinen pulma, koska he molemmat ovat erinomaisia ehdokkaita.

Oiva Luosujarvi

Viimeksi äänestin Niinistöä, koska homo-valtakunnassa en olisi asunut vaan olisin nopeasti poistunut Suomesta ulkomaille.

Nyt Niinistö on osoittanut puheillaan ajavansa hyvää maahanmuuttoa asiallisesti ja haittamaahanmuuttoa vastaan.

Minua ei haittaa, jos Suomeen tulee intiasta toimitusjohtaja johonkin firmaan, jos yhdysvalloista tulee afroamerikkalainen puolisoksi Suomalaiselle tai työhön Suomeen, jos mm. venäläinen, virolainen, liettualainen, brittiläinen, ranskalainen, kiinalainen, thaimaalainen saa hommia Suomesta tai löytää puolison Suomesta ja tulee maahanmuuttajana Suomeen.
Tervetuloa vaan maahanmuuttajana, jolla tullessaan työlupa, passi, viisumi / oleskelulupa ja asunto valmiina, jolloin on valmis maksamaan veroa tuloistaan Suomeen.

Niinistö puhuu maltilla ja sellainen sopii monille.
Rajat voisi alkaa taas suojaamaan ja kaikki saisivat esittää passi + muut matkustusasiakirjat jo länsirajallakin mennessä / tullessa rajan yli.
Ei pelkästään pakolaisten vuoksi, vaan kerjäläisongelma, rikolliset, huumeet, laiton maahanmuutto olisi pysäytettävä rajalla.

Esko Kotilainen

Suomalaiset ovat slaavilaisiin kansanheimoihin perutuvia otuksia,joissa aina on henkilöpavonta etusijalla.
Niinistö,näin ulkosuomalaisen silmin katsottuna,näyttää likinnä klovnilta,ainakin noissa kansainvälisissä tv-kuvauksissa.
Mutta eihän Suomessa ole muitakaan joka voitaisiin valita.
Huhtasaari olisi parempi,antamaan oikeaa kuvaa suomalaisista ulkomaailmaan.
Mutta valitkaa toki tämä homo,niin saadaan nauraa täällä.Saadaan kisailla,minkälaisessa asussa hänen "vaimonsa" edustaa Suomea.
Heidän ensimmäinen ulkomaanvierailu varmaankin kohdistuisi Saudi-Arabiaan.Tai sitten Somaliaan.
Siitä tulikin mieleeni,miksei tämä Husu ole ehdokkaana.
Hänellähän on kovat mielipiteet,syökää paskaa ja kuolkaa pois.
Asia johtaa heti seuraan ajatukseen,miksei "pokulaisille" Vokeissa anneta mämmiä pääsiäisinä,kolmena päivänä peräkkäin.Sehän on suomalainen kansallisruoka.
Vois sitä antaa joka päiväkin.Pääruokana,ajattele talkunajauhot vielä päälle,viilin kera.

Jussi Pistol

Kerroppa sinä miten hetero on homo ja vielä naimisissa naisen kanssa.
Vaikka en tosiaankaan kuulu Niinistön kannattajiin, tuo homoksi tituleeraaminen on kyllä aikalailla lapsellista.
Toiskei huhtasaaresta, täysin hurahtanut satuihin, minä en tosiaakaan luota yhteenkään ihmiseen joka kieltää evoluution ja pitää maapalloa 6000 vanhana ja mitä ilmeisemmin vielä littoisena.

Marja-Liisa Kalkela

Olisi kiva nähdä Huhtasaari puolustusvoimien ylipäällikkönä. Olisiko yhtä toope kuin ex-puolustusministeri (kok nainen) joka ei tunnistanut edes arvomerkkejä.
Tai keskustelemassa Putinin kanssa Suomen viennistä Venäjälle.
Taitaa ensimmäisenkauden kansanedustaja olla aika pihalla useammastakin presitentin tehtävästä. Kun on pihalla pelkästään miten persut
toimi-15 -16.6-17 Sipilän hallituksessa. Broileri politiikassa kuten Sipilä.

Jukka Tuunanen

"Vielä edellisissä vaaleissa Haavisto oli kova haastaja Niinistölle." Voi hyvä tavaton. Taitaa jutun kirjoittajalla olla hiukkasen vihreät houhussa. Niinistö sai pyöreästi 1,9 miljoonaa ääntä (63%) ja Haavisto 1 miljoonan (37%). Jutun kirjoittaja voi laittaa seuraavaan juttuun että Niinistö voitti vain täpärästi Haaviston.

Marja-Liisa Kalkela

Hienoa että olit huolissasi miten kaksi vasemmistopuoluelaisista äänestää.
Kaikkihan on eduskunnassakin kiinni siitä mitä sdp 36 ,vas 12 äänestää.
48-158 muut . Eduskunnassa on ollut porvarienemmitö jo-87 lähtien.Kepu,Rkp,Kok.
-03 -17Kepu,kok,rkp,vihr,krst,Ps ,sin.puolue jo 7 porvaripuoluetta 2 vasemmistopuoluetta vastaan.

Pasi Käyhkö

En ymmärrä sinun kirjoituksestasi yhtään mitään.
Nythän tässä käsitellään presidentinvaalien kannatuskyselyjen gallup-tuloksia.
Kyllähän jos ei usko omiin joukkoihin ja oman puolueen ehdokkaaseen niin miksi sitä ehdokasta onkaan asetettu?

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #25

Kuten on todettu presidentinvaalit on henkilövaalit.Ei puoluevaalit.
Nythän -08 jälkeen yks lysti oli pressana vaikka julkkis kun lehdissä on edustavan näköinen . Tavallista pulliaista ei muuten se koske . Valtaa yhtä paljon kuin tulevalla kuningattarella Viktorialla. Mutta media saa kaivattuja lukijoita .Oli "presitentti" Haukion kampaus tai prinsessa Viktorian mekosta kyse.
Pääministeri on se joka kansan kyykkyyn saa esim.Kikyillään ja päättää monta tuhatta pakolaista otetaan.Siihen ei pressalla ole mitään sanomista.

Pasi Käyhkö
Vastaus kommenttiin #34

Kyllä se on kaikkien tiedossa, että kyseiset vaalit ovat henkilö vaalit. Mutta, voihan asioita selittää miten vain itse parhaaksi katsoo.
Kyllähän tuo vasurien ehdokkaiden ja samoin Keskustan kyselytulos hiukan hymyilyttää.
Eikä tähänkään kannata vetää historiaa vaan eletään tätä päivää.

Topi Rantakivi

Menkää te homofoobikot hakemaan hoitoa. Mitä jos myöhemmin tulee tilanne, että presidenttiehdokkaana on ehdottoman loistava henkilö johtamaan ja hän sattuu olemaan homo ja vastaehdokkaana on ehdottomasti umpisurkea ehdokas, haluaisitteko umpisurkean ehdokkaan johtamaan? Luulen, että ei varmasti.

Sauli Niinistö saa jatkaa, kun on tehnyt osittain tonttinsa kunnolla, koska nykyisillä ehdokkailla ei ole mitään saumoja häneen.

Jussi Pistol

Oikeastaan on ihan sama kuka ja mikä on presidenttinä, ei hällä tässä maassa enää paljolti valtaa ole, pelkkiä mannekiineja ne on.
Nykin on presidentti joka on oikeastaan sukurutsaaja, kun on kummityttönsä kanssa naimisissa, vaikka termit ei ehkä lain mukaan noin mene, minulle kummilapsen kanssa touhuminen noin sairaasti, on ainostaan sukurutsausta.

Pekka Määttä

Niinistön pohjoiskorealainen luku vielä tulee alaspäin, mutta ainoa jännitettävä asia on kierrosten määrä. Kepun ja demareiden ehdokkaille kyyti tulee olemaan kylmää - kakkossijasta kisaavat sitten Haavisto ja Huhtasaari eli vihervasemmisto vs. persut. Siitä kakkossijasta voi sitten edustaa todellista mutapainia puolin ja toisin.

Jokke Virtane

Puheet Niinistön "huikeasta kannatuksesta" on täyttä huijausta. Oikeasti hänen kannatuksensa on pressojen historian heikoimpia. Hän ei osaa hoitaa presidentin tehtäviä. Suomalainen älä äänestä enää Sauli Niinistöä katso lisää tästä

https://lintukotoblog.wordpress.com/2017/02/25/sauli-niinisto

Suomen kansa erehdytettiin äänestämään presidentiksi Sauli Väinämö Niinistö, jolta puuttuu täydellisesti resurssit vaativan presidentin viran hoitamiseen. Nyt viisi vuotta presidenttinä oltuaan Niinistö itsekin todistaa soveltumattomuutensa presidentiksi, hän ei ole saanut mitään konkreettista hyvää Suomelle presidenttinä ollessaan. Hän on täysin nollatoleranssin miehiä, kaiken lisäksi hän on vanhus joka ei enää uudistu. Niinistö on politisoitunut,epävakaa ja impulsiivinen ihminen.

Hänestä puuttuu presidentin tärkeimmät henkiset ominaisuudet, paineensietokyky,diplomaattisuus, älykkyys ja empatia. Juuri siksi hänessä ei ole myös auktoriteettia.

Koko Niinistön poliittinen ura on perustunut hänen ilkivaltaansa Suomea kohtaan, Jo valtiovarainministerinä hän ajoi Suomen EU-petokseen, lue aiheesta raportti tästä.

http://seppohautaaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/147807-sauli-niinisto-65-v...

Nyt presidenttinä hänen tyhjyytensä on vasta tullut esille. Hän on sokaistunut valtaan mutta niin käy tyhmille.

Katsokaa ympärillenne. Suomalainen yhteiskunta ei ole enää turvallisuuden lintukoto. Suomen pahoinvointi on yksinteoin Sauli Väinämö Niinistön syytä.

Ulkomaat pitää Niinistöä pilkkanaan, sadat tuhannet suomalaiset näkevät Niinistön kyvyttömyyden presidenttinä.

Lehdissä ja televisiossa on kiihtynyt Niinistön väritetty mainos tyyliin yksi kaunis liioittelu Niinistöstä Ylellä yksitoista tekaistua Niinistön kehua lehdissä. Niinistön mainostoimisto on panikoitunut koska kansa osaa käyttää tänään internetiä ja näkeekin täältä kaiken Niinistön salatuista taustoista ja pimeästä puolesta.

Ylen Taloustutkimukset, gallupit ja lehtien äänestykset Niinistön “suuresta kansansuosiosta” on täyttä huijausta, katso täältä esimerkiksi miten Taloustutkimukseksi naamioitu Niinistön “kannatusmittaus” kärähti samana päivänä kun tili eetteriin

http://www.facebook.com/todellisuus

Järki on alkanut kadota muiltakin, sosiaalidemokraatit nimittäin ovat ampumalla itseään pahasti nilkkaan höyryämällä Niinistöä presidenttiehdokkaaksi. Pesunkestävä roisto pinttynyt kokkare ja kaksinkertainen maanpetosmies sosiaalidemokraattien presidenttiehdokkaana kuuluu ainoastaan Sirkus Sariolan klovnien ohjelmanumeroksi.

Suomalainen ole järkevä ja älä äänestä enää Sauli Niinistöä presidentiksi jos hän asettuu vielä ehdolle 2018. Katso tästä 10 konkreettista syytä olla äänestämättä häntä enää. Tyhmät sokeat ja kuurot äänestivät 2012 presidentiksi Niinistön, vanhuksen jolla ei ole harmainta aavistusta mitä presidentin status käsittää. Nämä asiat Niinistö salasi itsestään 2012:

http://sauliniinistosalosta.blogspot.fi/2016/12/10-syyta-olla-aanestamat...

Sauli Niinistö on pelkkä B-luokan kyläjuristi joka vahingoittaa presidentin instituutiota. Ajatelkaa miten maailma ilkkuu tulevaisuudessa sille jos Niinistö asettuu vielä ehdolle että pienen Suomen presidenttinä on vähäjärkinen vanhus joka on niin paljon henkisesti rajoittunut että valevaimonkin virkaa täytyy hoitaa oma puolta nuorempi sukulaistyttö.

Niinistön ainoat meriitit elämässä ja politiikassa ovat ainoastaan vahingoittaminen, insesti,aviorikokset,julmuus,talosrikokset ja maan petokset