Maanantai 16.7.2018

Laura Huhtasaari 3 %:n gallupsuosiosta: En ole vielä edes ehdokas – Sauli Niinistö on väärässä rajatarkastuksista

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.9.2017 13:51
Päivitetty: 
17.9.2017 14:04
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Laura Huhtasaari (ps.) luottaa siihen, että vaaliväittelyt keikuttavat vielä presidentinvaalien asetelmaa.
|

Perussuomalaisten todennäköinen presidenttiehdokas Laura Huhtasaari ei myönnä pettyneensä yleisesti odotettua kehnompaan kannatukseensa tuoreessa presidentinvaaligallupissa. Huhtasaari painottaa Uudelle Suomelle, että hän ei ole vielä virallisesti edes puolueensa ehdokas.

Maahanmuuttovastaisen Huhtasaaren jonkinasteista menestystä presidentinvaaleissa on viime aikoina ehditty hehkuttaa mediassa jopa varmaksi ja esillä on ollut arvio jopa 20 prosentin kannatuksesta vaalien ensimmäisellä kieroksella. Helsingin Sanomien lauantaina julkistama mielipidekysely puhui ainakin toistaiseksi näitä arvioita vastaan, sillä Huhtasaaren kannatus jäi gallupissa vain kolmeen prosenttiin.

Gallup oli istuvan presidentin Sauli Niinistön totaalista ylivoimaa, sillä toiseksi suosituin ehdokas Pekka Haavisto (vihr.) oli Huhtasaaren edellä hänkin vaatimattomalla 13 prosentin kannatuksella, kun Niinistön lukema oli 68 prosenttia. Huhtasaaren kanssa kolmen prosentin kannatuksen jakoi Sdp:n Tuula Haatainen.

Laura Huhtasaari, onko tämä luku pettymys?

– No, enhän ole vielä virallinen ehdokaskaan, Huhtasaari vastaa Uudelle Suomelle.

– Kisa ei ole vielä alkanut, eikä perussuomalaiset ole vielä edes valinnut ehdokasta.

Huhtasaari viittaa siihen, että hän on vasta perussuomalaisten puoluehallituksen esitys puolueen presidenttiehdokkaaksi. Virallisesti valinnan sinetöi perussuomalaisten puoluevaltuusto myöhemmin tässä kuussa. Valintaa voi kuitenkin pitää käytännössä varmana.

Ette anna tälle gallupille hirveästi arvoa?

– En koskaan suhtaudu mihinkään gallupeihin välinpitämättömästi, mutta en ole vielä virallinen ehdokas ja tämä pitää suhteuttaa siihen.

Huhtasaaren mukaan presidentinvaalien asetelma on yksinkertainen: Sauli Niinistöllä on hyvin korkea kannatus ja muut ehdokkaat pääsevät haastamaan häntä vasta, kun yhteiset vaalikeskustelut syksyllä alkavat.

– Muut ehdokkaat haluavat tietysti sitten lähteä tekemään omaa kampanjaansa loppua myöten, kun tämä kisa varsinaisesti alkaa, Huhtasaari sanoo.

– Vaalithan ovat sellaiset, että ne käynnistyvät [kunnolla] vasta loppua kohden, siinä vaiheessa kun kisa on varsinaisesti käynnistetty ja alamme vaaliväittelyt, joihin myös istuva presidentti osallistuu. Eihän Huhtasaari ole vielä kisassa eivätkä vaalit vielä käynnissä. Sittenhän me nähdään, hän jatkaa.

Kuten kaikki muutkin suurten puolueiden ehdokkaat, Huhtasaari hävisi gallupsuosiossa Niinistölle myös oman puolueensa äänestäjien keskuudessa. Perussuomalaisten kannattajista häntä äänestäisi tällä hetkellä 37 prosenttia, kun Sauli Niinistö saisi äänen 44 prosentilta. Mitä ajatuksia tämä herättää?

– Sauli Niinistöllä on ollut hyvin asiallinen ulkopoliittinen linja. Itsekin olen monessa suhteessa – en tietenkään kaikessa – tyytyväinen siihen ulkopoliittiseen linjaan, se on minusta ollut asiallista. Nyt pitää päästä kertomaan, millaista ulkopolitiikkaa minä tekisin, mitä säilyttäisin siitä, mitä Niinistö on tehnyt, ja mitä ehkä tekisin toisin, Huhtasaari pohtii.

”En ainakaan ole sitä mieltä, että se, että meillä olisi rajatarkastukset, tarkoittaisi Suomen sulkeutumista”

– Niinistö on ollut jämpti ja asiallinen suhteissa Venäjään, Yhdysvaltoihin ja Kiinaan ja pitänyt suhteita yllä. Siihen olen tyytyväinen ja jatkaisin sitä linjaa.

Mitkä asiat tekisit toisin?

– Siinä vaiheessa, kun päästään keskustelemaan asioista, eroja varmasti tulee monessakin asiassa.

– En ainakaan ole sitä mieltä, että se, että meillä olisi rajatarkastukset, tarkoittaisi Suomen sulkeutumista, Huhtasaari sanoo.

Presidentti Niinistö linjasi loppukesästä, että ”Suomi ei voi sulkea rajojaan sulkeutumatta itse”. Palaaminen rajatarkastuksiin länsirajalla ei estäisi turvapaikanhakijan maahanpääsyä, Niinistö sanoi äskettäin. Rajatarkastusten palauttamista oli esittänyt juuri Huhtasaari. Lue lisää: Presidentti Niinistö sanoo sen suoraan: ”Maahantulo ei ole päättymässä”

Huhtasaari huomauttaa, että The Times -sanomalehden saamien asiakirjojen mukaan Euroopan mahtivaltiot Saksa ja Ranska vaativat nyt vaivihkaa oikeutta keskeyttää Schengenin mukainen vapaa liikkuvuus vuosien ajaksi ja pitää rajatarkastukset voimassa pysyväisluonteisesti. Huhtasaari katsoo, että presidentti Niinistö piiloutuu sulkeutumisväitteen taakse.

Huhtasaari uskoo, että jos rajavalvontaa ei lisätä, edessä on automaattisesti muun valvonnan lisääntyminen – Suomen rajojen sisäpuolella.

– Jos meillä ei ole ulkorajat kunnossa, niin se tarkoittaa sitä, että rajat siirtyvät maan sisälle. Niin kuin Pariisissa on, että siellä on konepistoolimies metroasemalla. Ja täällä joudutaan turvatasoa nostamaan ja betoniporsaita pistämään. Kohta ehkä rupeaa tulemaan asuinalueillekin aitoja, hän pohtii.

Toisaalta juuri Niinistö puhui Suomessa ensimmäisten joukossa Schengenin toimimattomuudesta ja joidenkin turvapaikanhakijoiden ”pahoista aikeista”. Hidastaako teidän suosionne kasvua Niinistön vahva rooli turvallisuus- ja turvapaikanhakijakeskustelussa?

– En usko, että se on hidasteena. Mutta yleensä Suomessa istuva presidentti nauttii suurta kannatusta – ja kun [Niinistö] on pitänyt asiallista linjaa ja pääsi tapaamaan Trumpia ja muita maailman johtajia, niin kaikki tällaiset asiat nostavat sitä suosiota.

Myös keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen, joka hävisi oman puolueensa äänestäjien parissa Niinistölle suoranaisen rökälemäisesti, kehotti odottamaan vaaliväittelyistä.

– Muutoksia on odotettavissa sitten, kun ehdokkaiden keskinäiset keskustelut alkavat, Vanhanen sanoi Helsingin Sanomille lauantaina.

Keskustan äänestäjistä vain 12 prosenttia äänestäisi tällä hetkellä Vanhasta, kun peräti 81 prosenttia antaisi äänensä Niinistölle.

Lue myös:

Näkökulma: Yksi mies voi tehdä tyhjäksi Laura Huhtasaaren pelin

”Laura Huhtasaari voi hyvin yltää 20% kannatukseen – varmistaa Niinistön voiton”

HS: Sauli Niinistön kannatus ”järkyttävällä” tasolla – jopa vihreät ja vasemmisto äänestäisivät ennemmin kuin omaa ehdokastaan

Presidenttiehdokas Tuula Haatainen: ”Ajatukset siitä, että lopettaisimme vapaan liikkuvuuden Pohjoismaiden välillä ovat järjettömiä”

Laura Huhtasaari hyökkäsi muslimimaahanmuuttoa vastaan – pääministeri ojensi heti: ”Olimme samassa palaverissa”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Pasi Anttila

Ei edelleenkään ulkopoliittisia kannanottoja, ei avauksia. Vain Niinistön kehumista. Vaikea haastaa (koskee myös Vanhasta ja muita ehdokkaita) kun on samaa mieltä Niinistön kanssa. Edelleenkin turvapaikkapolitiikka kuuluu hallitukselle ei presidentille.

Huhtasaaren kohdalla vaikeuksia lisää se ettei hänellä ole ulkopoliittista osaamista eikä kokemusta. Vaaliväittelyissä ei voi koko ajan puhua pakolaispolitiikasta. Eu:sta eroamistakaan hän ei kannata juuri nyt koska sille ei ole saatavissa kannatusta. Nato vaalejakaan näistä tuskin on tulossa, ja vaikka tulisikin taitaa kaikki ehdokkaat olla sitä mieltä ettei natoon liitytä juuri nyt vaikka osa kannattaakin sitä.

Tapio Mäkeläinen

Täisin oikeassa olet.

Tunnen lähes myötähäpeää eräiden ehdokkaiden kohdalla. Kaikkea puoluekin vaatii. Huhtasaari ei kuulu mukaan.
Meillä ei ole maahanmuutto-ongelmaa joten hänen kampajansa on yhtä kiinnostavaa kuin maalin kuivumisen seuraaminen.

Kimmo Tallqvist

Jos meillä ei ole maahanmuutto-ongelmaa niin ei meillä ole sitten budjettiongelmaakaan.
Otetaan vaan lisää velkaa ja rakennetaan kaikille ulkomaanvieraille kempeleelle talot.
Turkista saadaan nopeasti pari miljoonaa moniosaajaa pelastamaan suomen työvoimapula.

Raimo Ilaskivi

Gallup perustuu joitakin päiviä vanhaan aineistoon. Katselin televisiossa keskustelun Huhtasaari kontra kaksi poliittista toimittajaa, ja yllätyin. Ei ehkä niinkään paljon asiaa mutta vahvoja mielipiteitä, loistava ulosanti ja välillä tuntui, että Huhtasaari olisi pannut kokeneille toimittajille luun kurkuun. Jos tämä linja jatkuu ja media antaa Huntasaarelle vastaavia tilaisuuksia, en yllättyisi, jos "soinilaista retoriikkaa kaipaavat" muuttaisivat gallupkannatuksen kokonaan toisille lukemille.

Mikko Toivonen

Ilaskivi kirjoitta puhtaan rationaalia analyysiä. Kaikki reaalimaailmassa elävät ja todellisuuden tunnistavat tietävät, ett' tuo yhdistetty persulaisuuden kokonais potentiaali, jos kaikki menisivät äänestämään on luokkaa 25% koko äänestäjäkunnasta.
Siksi todellinen tulos selviää vasta vaalit käytyä.
Perinteellisesti meillä istuvalla presidentillä' tämän laadusta riippumatta on ollut "järjetön" gallupkannatus. Se on sitten aina realisoitunut hyvin kapeaan voittomarginaaliin lopulta.

Tero Alho

Laura Huhtasaari ehdottaa juuri oikeita keinoja millä Suomen turvallisuutta paranettaisiin. Rajatarkastukset ruotsin rajalle, ovat edullinen ja tehokas keino pysäyttää terroristit. Niinistö lopetti paperittomien tulon Venäjältä. myös kaikki muut presidentti ehdokkaat hyväksyvät tämän niinistön oikean teon. Miksi näin ei voisi toimia myös ruotsin rajalla. Huhtasaari on myös oikeassa NATOn suhteen. hän sanoo suoraan että Suomen ei tule hakea natoon. Muut ehdokkaat yrittävät tässäkin asiassa, huijata ihmisiä sanomalla että olisi hyvä että kukaan ehdokkaista ei sulkisi pois nato jäsenyyttä. Miksi Huhtasaarella ei saisi olla omia mielipiteitä. Niinistö puhui viime presidentti vaaleissa eurooppalaisesta natosta, nyt se on muuttunut eu-puolustukseen.tämäkin on huijausta, Natolle ei tule koskaan Eurooppaan rinnakkaista puolustus järjestelmää, Ei ole rahaa eikä tahtoa.siksi Laura Huhtasaaren ajama politiikka, että Suomi tekee omat ratkaisunsa myös jatkossa itse, on oikea. Laura Huhtasaari Presidentiksi.

Timo Virtanen

Et ole tainnut seurata EU:n uusimpia päätöksiä. Esittämäsi rajakontrolli ei ole mahdollista Ruotsin rajalla. Ruotsi ja Saksahan ( ainakin) ovat jonkinlaisia rajatarkastuksia tehneet. Tämän ison Tornion rynnistyksen jälkeen ei kai ole tulijoita ollut suuremmin tänne, joten rajalla ei nyt tarvita enää tavanomaista enempiä tarkistuksia. Saksan ja Ruotsinkin on ne lopetettava ensi kuussa. Huhtasaarta eivät tietenkään sido mitkään realiteetit. On vähän kuin Trump, suuret puheet, muttei juurikaan muuta. Ja ääntähän Suomeen kyllä mahtuu.

Tero Alho

Mikään ei estä Suomea aloittamasta rajatarkastuksia, eu ei sitä kiellä. Tällä hetkellä Suomella on vain niin huonot päättäjät, jotka eivät uskalla tehdä päätöksiä, mitkä pitäisi tehdä. Laura Huhtasaari presidenttinä muuttaisi keskustelua lähemmäs todellisuutta.Rajan yli tulee edelleen vuosia Ruotsissa asuneita ihmisiä Suomeen "turvapaikanhakijoina"

Timo Virtanen

Et ole tainnut seurata EU:n uusimpia päätöksiä. Esittämäsi rajakontrolli ei ole mahdollista Ruotsin rajalla. Ruotsi ja Saksahan ( ainakin) ovat jonkinlaisia rajatarkastuksia tehneet. Tämän ison Tornion rynnistyksen jälkeen ei kai ole tulijoita ollut suuremmin tänne, joten rajalla ei nyt tarvita enää tavanomaista enempiä tarkistuksia. Saksan ja Ruotsinkin on ne lopetettava ensi kuussa. Huhtasaarta eivät tietenkään sido mitkään realiteetit. On vähän kuin Trump, suuret puheet, muttei juurikaan muuta. Ja ääntähän Suomeen kyllä mahtuu.

Mikko Toivonen

Noin aivan ilmeisesti tulee käymään. Se, että jokaiselle kansalaiselle tai heitä edustavalle on annettava mahdollisuus osallistua ja kertoa näkemyksensä on kuitenkin kaikkein tärkein demokratian elementti, jota ei kukaan saa rikkoa, eikä millään tavalla, eikä kenenkään vallassa ollessa.

Jaakko Paasonen

Täällä ei kukaan vahingossakaan mainitse sitä faktaa,että presidentti, Sauli Niinistö, kannattaa EUn liittovaltiota, ja toimii virkaansa hyväksi käyttäen sen toteutumisen puolesta.
En ole kuullut kenenkään kysyvän häneltä kantaa em asiaan ,eikä mediatkaan sitä tee,joten suora kysymys kuuluukin ;
Kannattaako presidentti Suomen liittymistä Euroopan liittovaltioon ja toimiiko hän virassaan sen toteutumisen edistämiseksi ?
Jos näin on niin silloin hän ei ole koko kansan,
vaan eliitin presidentti.

Mikko Toivonen

Minä kannatan Euroopan liittovaltiota, mutta vain sellaista mihin tähdätään rehellisesti eikä vivuttamalla ha manipuloiden askel kerrallaan. Sellaisesta kun ei voi hyvää seurata vaan säännöt ovat täyttä toimimatonta sillisalaattia eri etujen koostelmia.
Rehellinen liittovaltio kootaan ennakkoon suunnittelemalla ja sitten nimenomaan sellainen tulos kansalaisten päätettäväksi annettuna.
USA on aito liittovaltio missä liiton valtioilla on omaa sisäpolitiikkaa, omaa järjestysvaltaa ja omaa holhoustekniikkaansa.
Arabiemiraatit on myös aito liittovaltio. Siellä jokaisella emiraatilla on oma "kuvernööri" jota siellä nimitetään hallitsijaksi (Ruler)
Saksa on eräänlainen liittovaltio sekin. United Kingdom on nimestään huolimatta vain kevyt liittovaltio.
Minun liittovaltiossani liittovaltio huolehtisi ulko-ja puolustustoimista ja perus ihmisoikeuksista kaikissa liiton valtioissa. Valtiot taas huolehtisivat omista sisäisistä asioistaan kuten verotuksesta, järjestyksen pidosta, terveydenhuollosta, koulutuksesta jne. Liittovaltio kuitenkin määräisi päästörajat, mutta ei koskaan keinoja niiden saavuttamiseksi

Jussi Keskinen

"Kanntan liitovaltiota, johon tähdätään rehellisesti", joo o ... tätä liittovaltiota on alettu rakentaa jo ajat sitten mm. Sauli Niinistö on ollut ja on sitä rakentamassa. Tosin Euroopan liittovaltio ajatus on vanhempi ja se koskee myös koko maailmaa. Ja totta on kuin Juncker totesi ... me saamme superjohtajan.

Ja kyllä meidät vivutetaan siihen mukaan; mutta onneksi tämä yritys tulee kaatumaan, vasta tosin senjälkeen, kun on läpikäyty katastrofi jota ei vielä täällä maailmassa eikä ihmisen historiassa ole koskaan nähty.

Tällä tiellä ei oe odotettavissa mitään hyvää.

Meille tarjotaan vapaus, joka on sidottu äärettömällä kontrollilla , eli se on pikemmin orjuus.

Mutta rehelllinen se on, ja lainvoimainen ja sitten, kun liittovaltion laki on voimassa, ei
siitä päästä irti millään. Siinä se on helvetti.

Josa Jäntti

Raimo Ilaskivi on aivan oikeassa - olen täysin samaa mieltä. Yllätyin, kun hän haastoi todella hyvin näsäviisaan toimittajan ( Junkkari). Samoin hänen vastauksensa Natosta - ei tarvita , vaan taitoa ulkopolitiikassa! Jos taito säilyy hän nostaa perussuomalaiset uuteen nousuun taitavalla sanan käytöllään. Huom- en ole perusuomalainen !

Olli Tolonen

Uskomatonta uutisointia tämä.Mikä ihmeen kolmen prosentin kannatus? Toimittaja ei ole kiertänyt maakunnissa kysymässä Huhtasaaren kannatuksesta ilmeisesti.Tosi säälittävää valehtelua.Kuka hölmö äänestää jotain niinistöä joka oli viemässä Suomea euroon kansalta kysymättä.

Gun-May Arffman

Kannattaa kiinnittää huomio myös siihen kuka teettää tutkimukset? Kuka on tilaaja? Keneltä kysytään? Moneltako kysytään? Minkälainen viiteryhmä on kyseessä? Minkälaisilla kysymyksillä kysytään? Tilastot saadaan näyttämään sellaisilta kun halutaan jos tarve vaatii, joskus se pavelee jopa joidenkin agendaa.

Pekka Määttä

No ei tuo Niinistökään taida olla vielä virallisesti ehdokas. Todennäköisesti Niinistön luku kuitenkin putoaa ja Huhtasaaren nousee. Moni äänestäjä, jotka muuten olisivat äänestäneet vihreiden, keskustan tai demareiden ehdokasta, tulevat äänestämään suoraan Niinistöä, ajatuksenaan välttää hurmahenkisen Huhtasaaren pääsy toiselle kierrokselle. Aikoinaan moni kokoomuslainen äänesti Rehniä vain siksi, ettei Väyrynen olisi päässyt jatkoon.

Mikko Toivonen

Minäkin äänestin tuolloin Elisabeth Rehniä ja lopulta Rehn sai noin 10 kertaa enemmän ääniä kuin hänen puolueensa koskaan olisi saanut.
Näin tulee käymään nytkin jos kaksi kierrosta tulee. Ennakkosuosikin vastaehdokas saa paljon enemmän ääniä kuin maksimaalinen puoluekanta edellyttäisi kun jokainen suosikkia syystä tai toisesta vastustava kokoontuu viimeisen vastaehdokkaan taakse,

Markku Tamminen

Elisabeth Rehn oli puolustusministerinä suosittu ehdokas yli porvaripuolueiden rajojen. Hän edusti parhaimmillaan Suomen uutta länsisuuntausta 90-luvun alussa, hän ei ollut myöskään mikään "yhden asian" ehdokas. Laura Huhtasaaren ongelmat ovat lyhyesti "speak first, think second", keskittyminen täysin yhteen asiaan, joka ei kuulu edes presidentin toimivaltaan sekä mielipideilmaston polarisointi, hän yrittää miellyttää lähinnä vain omaa hurmoshenkistään kannattajajoukkoaan, samalla karkoittaen muut äänestäjät. Presidentin pitäisi olla virassaan kansaa kokoava voima, jota Huhtasaari ei missään nimessä, vaan lähinnä hajottava voima.

Risto Jääskeläinen

Laura Huhtasaari on pirteästi erottuva ehdokas, tai tuleva ehdokas. Häntä ei ehkä kovin moni äänestäisi listavaaleissa toiseksi parhaaksi, mutta ykkösäänethän nyt vain lasketaankin.
Ensimmäinen tavoite Lauralla on olla suositumpi kuin Soini koskaan. Ei epärealistista, mutta vaatii toki sekin onnistumista.
Toinen tavoite olisi sitten päästä toiselle kierrokselle. Tähän tarvitaan oma erinomainen onnistuminen ja tiettyjä ulkopuolisia ehtoja, siis ettei Niinistölle kasaudu yli 50%.

Pertti Rinne

HS:n tilaamassa, Kantar TNS:n toteuttamassa galluoissa perussuomalaisten äänestäjiksi ilmoittautuneista vastaajista 1/3 ilmoitti kannattavansa Huhtasaarta ja 2/3 Niinistöä.

Kun nämä kertovat nykyisten perussuomalaisten jakauman, niin on siitä Soinin suosioihin matkaa.

Pekka Hovatov

Hyvät äänestysikäiset lukijat. Äänestäkää seuraavissa presidentin vaaleissa, vaikka Marssilaista, jos löydätte listoilta sellaisen, mutta pitäkää mielessä Niinistön sekaantumiset Suomen sisäpolitiikkaan ja puoluepolitiikkaan tämän kevään ja kesän aikana. Samaan aikaan tuo"kuningasrotta" presidentiksi kertoi julkisuudessa, kuinka hän "haluaa olla koko kansan presidentti". Hänen ulostulonsa ja käytännön toimensa ovat kuitenkin selvästi osoittanut, että hän on kokoomuslainen presidentti, eikä mikään koko kansan presidentti. Hän kiirehti Turun terroriiskun aikaan heti tuomitsemaan kyllä "vihapuheet", mutta ei itse terroritekoa ja sen tekijää. Uhreille ja omaisille hän kyllä sittä antoi "osanottonsa" suruun, mutta terroristi, jota poliisijohtajamme, ylikomissaario Tapola etummaisena, pitää tärkeänä että terroristit sijoitetaan alaikäisten lasten kanssa samoihin tiloihin, lasten kouluun. Meidän "koko kansan"presidenttimme ei tuomitse kyseistä ajattelu-ja toimintatapaa, vaikka hänen kuuluisi olla nimenomaan mielipidejohtaja, mutta hän on kyllä kiihkeästi tuomitsemassa "vihapuhetta" toistuvasti julkisuudessa, termiä ei löydy edes Suomen laista. Haluammeko todella tälläisen kokoomuslaisen omahyväisen henkilön jatkavan vielä seuraavan kauden presidenttinä?? Tiedän, että presidenttiehdokas materiaali ei ole kaikein parasta mahdollista tällä hetkellä, mutta äänestetään vaikka sitä Marssilaista, että päästään tuosta Niinistöstä eroon. Me Suomalaiset emme tarvitse enään tuota Mikki Hiirtä toiseksi kaudeksi.

Gun-May Arffman

Olen samaa mieltä Pekka. Sauli Niinistö ei myöskään ottanut osaa omaisten suruun Kajaanilaisen isoisän murhasta kahden turvapaikanhakijan toimesta, eikä kukaan muukaan valtiojohdosta. Oltiin täysin hiljaa ja vaiettiin, mikä on häpeällistä ja törkeää omia kansalaisia kohtaan. Tuo kiihko federalisti ei ole minunkaan presidentti. Sauli Niinistö ei ole Suomen ja sen kansalaisten asialla.

Jussi Keskinen

Laura Huhtasaaren galluplukemat tulevat muuttumaan aivan kokonaan toisille lukemille.

Hän on kertakaikkiaan ulosanniltaan ja mielipiteiltään vahva ja terve. En usko, että hänen kaapistaan kaatuu luurankoja, joita eräiden ehdokkaiden kaapeissa on vaikka muillekin jakaa. Toivon, että näissä vaaleissa nämä kaapit myös avataan !

Hänessä on juuri sitä voimaa mitä tarvitaan. Mikäli hän on ehdokkaana, tulee hän olemaan viimeisellä kierroksella mukana; ja mikäli tämä kansa on vielä vähänkin tolpillaan tulee se äänestämään Laura Huhtasaarta seuraavaksi presidentiksi.

Mikael Holm

Voi hyvinkin käydä niin, että myös Laura on mukana sillä viimeisellä kierroksella - edellyttäen tietysti sitä, että Laura ylipäätään valitaan ehdokkaaksi. Sillä kierroksella tosin saattavat olla myös kaikki muut jo valitut ehdokkaat.

Pertti Rinne

"Huhtasaaren mukaan presidentinvaalien asetelma on yksinkertainen: Sauli Niinistöllä on hyvin korkea kannatus ja muut ehdokkaat pääsevät haastamaan häntä vasta, kun yhteiset vaalikeskustelut syksyllä alkavat."

Taitaa olla vaikeaa, kun muista ehdokkaista ei ole haastajiksi.

Taisto Laine

Ulkosuomalaisena kiinnostavaa tämä presidentin valinta. Mediahan jo valinnut Niinistön :)
Miehen ympyripympyriäisillä mielipiteillä niin sisä- kuin ulkopoliitiikaasakin.

Manua muinoin arvosteltiin "nukutaan nyt yhden yön yli"- lausunnoista ennen mielipiteiden julkituloa.
Niinistö tuntuu lukevan Hesaria ja katselevan Skynewsia ja CNN kun lukee /kuuntelee kannaottoja.

En suoranaisesti Persu muttei mahdottomuus kun uusia Laura kaltaisia suorapuheisia naisia mukaan politiikan.
Esittää asiaa selvästi ja ymmärretävästi ilman turhia klumeruuleja!

Hyvä Laura!!!

Peter Rosenqvist

Eihän maahanmuutossa olisi mitään ongelmia, jos tulijat eläisivät maassa maan tavalla, mutta suuri osa ei näin tee, ja yllätys, yllätys, he ovat yleensä islamuskomuksessaan, ja islamhan on oikeastaan radikaalivasemmistoa, joka vihaa länsimaista demokratiaa. Saksalaiset sen jo keksivät: "Ei vapautta vapåauden vihollisille."
Rajatarkastuksissa pystyttäisiin antamaan heti vahvempi kuva itse Suomen valtiosta ja kansanluonteesta, ja samall saataisiin erittäin paljon informaatiota siitä "aineksesta", jota tänne pyrkii. Suomen valtiolla ja esivallalla on oikeus ja velvollisuus puolustaa yhteiskuntaa ja kansalaisiaan. SIihen ei pitäisi ottaa mitään neuvoja ulkomaisilta "neuvonantajilta", eikä MISSÄÄN nimessä enää Ruotsista, joka on maansa jo myynyt.