Sunnuntai 15.7.2018

Erikoinen tutkimustulos Suomen työpaikoista: Erilaisuutta hyväksytään vain joka kolmannessa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.9.2017 09:14
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Erilaisuutta ei hyväksytä suomalaisilla työpaikoilla, ilmenee tuoreesta kyselystä.
Suomalaisista ainoastaan joka kolmas, 33 prosenttia, katsoo, että omalla työpaikalla hyväksytään erilaisuutta. Tieto selviää Suomalaisen Työn Liiton teettämästä kyselytutkimuksesta.
 
Eniten hyväksymättömyyttä työpaikoilla tunnistavat naiset (68 prosenttia) sekä yli 65-vuotiaat (65 prosenttia). 
 
–Yhteisöjen monimuotoisuuden eduista on lukuisia tutkimustuloksia, jotka pätevät myös työelämään. Työyhteisön sisäinen diversiteetti tarkoittaa parhaimmillaan monipuolisia taitoja sekä luovempaa ja menestyksekkäämpää lähestymistä työtehtäviin, arvioi toimitusjohtaja Tero Lausala Suomalaisen Työn Liitosta.
 
–Eritaustaiset ihmiset sekä tuovat uutta tietoa yritykseen että haastavat vakiintuneita, joskus toimintaa huomaamatta hidastavia malleja, Lausala katsoo.
 
Tutkimukseen osallistujista yli puolet (63 %) vastasi suomalaisen yhteiskunnan mahdollistavan kunnianhimoisten unelmien saavuttamisen. Suomalaisista 97 prosenttia on myös sitä mieltä, että yhdessä tekeminen ja toisten auttaminen luovat uusia ideoita ja parantavat kaikkien hyvinvointia.
 
Tutkimustiedot perustuvat Suomalaisen Työn Liiton tilaamaan Made by Finland -kampanjatutkimukseen. Taloustutkimuksen tekemä kyselytutkimus toteutettiin helmikuussa 2017 ja siihen vastasi 2 219 18–79-vuotiasta suomalaista.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit