Tiistai 25.6.2019

Ylikomisario: Uusi ilmiö tuli Suomeen – poliisia painostetaan ja mustamaalataan

Luotu: 
19.9.2017 14:17
  • Kuva: Alma Talent / Tiina Somerpuro
    Kuva
    Etenkin päätös turvapaikanhakijoita vastustaneen Suomi ensin -leirin purkamisesta herätti raivokkaan vastareaktion poliisia kohtaan. Alkuvuodesta Helsingin Rautatientorille perustettu leiri purettiin kesäkuun lopussa.
|

Suomessa on virinnyt uusi ilmiö, jossa poliisia painostetaan vaikuttamistarkoituksessa etenkin somessa, kertoo ylikomisario Jari Taponen Poliisiammattikorkeakoulusta Uudelle Suomelle. Hänen mukaansa ensimmäiset merkit huolestuttavasta ilmiöstä ilmaantuivat keväällä.

Taposen mukaan tarkoitus on trollauksen kautta murentaa poliisin uskottavuutta ja painostamalla pyrkiä estämään virkavaltaa toteuttamasta lakisääteisiä tehtäviään.

–Se on yleismaailmallinen juttu, joka on näyttäytynyt Suomessa keväästä lähtien, Taponen kertoo Uudelle Suomelle.

Aiemmin tämän niin sanotun maalituksen kohteena ovat olleet poliitikot ja journalistit, mutta nyt Taposen mukaan myös poliisi.

Ilmiö liittyy informaatiovaikuttamiseen ja äärioikeiston radikalisoitumiseen, joka on Taposen mukaan alkanut kiihtyä myös Suomessa. Vastikään räjähdysmäisesti levinneet poliisin parodiatilit Twitterissä ovat osa samaa jatkumoa: kun kaikkea voidaan väittää parodiaksi, nakerretaan poliisien virkatilien sanomaa. Moni on myös alkanut twiitata hashtagilla #PolPo, joka väittää poliisin olevan politisoitunut. Taponen harmittelee, että ihmiset ja jopa jotkut kansanedustajat lähtevät trollaukseen mukaan turhan helposti.

Poliisin politisoitumisesta on puhunut muun muassa perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho, jonka toiminnassa politiikan tutkija Erkka Railo on nähnyt niin sanottua maalittamista. Termi viittaa usuttamiseen. Kun Halla-aho nimeää somessa sopivassa valossa jonkun henkilön, some-kansa alkaa kirjoittaa tälle solvauksia. Railo perustelee näkemystään sillä, että Halla-ahon täytyy olla tietoinen some-seuraajistaan, joilla on taipumusta solvausten kirjoitteluun. Railo huomauttaa, että hän ei ole kuullut muilla poliitikoilla olevan tällaisia seuraajia.

Turun iskun jälkeen kohistiin siitä, että Halla-aho jakoi MV-lehden artikkelin, joka usutti some-raivon Turun Sanomien toimittajan niskaan väittämällä tämän kirjoittamaa juttua valheelliseksi. Poliisin politisoitumista Halla-aho puolestaan ihmetteli jakaessaan ylikomisario Jussi Huhtelan twiitin, joka liittyi vihreän kansanedustajan päivitykseen. Tästä nousi some-kohu maahanmuuttokriittisissä piireissä Taposen twiittien ohella reilu viikko sitten. Taponen itse joutui maahanmuuttokriitikoiden hampaisiin puolustettuaan turvapaikanhakijoiden koulunkäyntiä.

Helsingin poliisipäällikkö Lasse Aapio kertoi tuolloin Uudelle Suomelle, että tapausten johdosta poliisin some-linjausten muuttamista pohditaan. Hän arveli, että jatkossa esimerkiksi poliisin jakamat poliittiset artikkelit ovat harvinaisuus virkatileillä.

”Partiopoliisejakin mustamaalattu”

Jo aiemmin Taponen on joutunut maahanmuuttokriitikoiden maalitauluksi johtaessaan Helsingin poliisin ennalta estävää yksikköä. Keväällä Rautatientorilla osoitettiin pitkään mieltä turvapaikanhakijoiden puolesta ja heitä vastaan. Etenkin päätös turvapaikanhakijoita vastustaneen Suomi ensin -leirin purkamisesta herätti raivokkaan vastareaktion kesällä. Jo ennen tätä Taposta on haukuttu muun muassa Hommaforumilla ja MV-lehden palstoilla.

– Toimintatapa on sellainen, että painostus kohdistetaan ihmiseen, jotta tämä lopettaa tai alkaa karttaa virkatehtävää, joka pitäisi lain mukaan tehdä, Taponen kuvailee.

– Tämä on yhteiskunnassa huolestuttava ilmiö, jos viranomainen jättää tekemättä virkatoimen sen takia, että joutuu trollatuksi tai painostetuksi. Se on huono juttu, että tällaisella tiellä ollaan jo ja minulla on huoli siitä, mihin tämä on kehittymässä.

Johtajana Taponen on usein se, joka tekee päätökset ja kantaa seuraukset eli ottaa usein vastaan syntyvän vihareaktion. Hän ei kuitenkaan ole huolissaan omasta tilanteestaan, eikä koe sitä liian raskaaksi. Hän huomauttaa, että halutessaan hän voi vetäytyä pois somesta ja julkisuudesta.

–En koe tätä henkilöityneenä. Enemmän kyse on työtehtävästä. Painostus ja trollaus kohdistuu poliisiin, ei minuun henkilönä.

–Kevään aikana usea partiopoliisikin on valitettavasti joutunut tällaisen, sanotaan nyt mustamaalauskampanjan, kohteeksi ja siellä on revitelty yksityisyys auki muun muassa MV-lehteen. MV-lehdessä aloitettiin 29.6.2017 nimenomainen kampanja niitä poliiseja kohtaan, jotka ovat jollakin tavalla tekemisissä kevään mielenosoitusten kanssa. Se on aiheuttanut ylimääräistä harmia työntekijöille.

Taponen ei tiedä, onko poliisissa tehty rikosilmoituksia ilmiöön liittyen, mutta huomauttaa, että se on vielä uusi. Taposen mukaan kyseeseen voisi tulla laiton uhkaus tai kunnianloukkaus, joista voidaan tuomita sakkoa tai vankeutta. Asianomistajarikoksina niistä uhrin olisi nostettava rikosjuttu itse, jotta asia otetaan tutkittavaksi. Virallisen syytteen alaisiin rikoksiin voi syyllistyä, jos pyrkii väkivallalla uhaten vaikuttamaan poliisin virkatoimeen tai uhkaa kostaa. Silloin kyse voi olla virkamiehen vastustamisesta tai väkivaltaisesta vastustamisesta.

Entä onko Taponen tehnyt omista kokemuksistaan rikosilmoituksia?

–Omalta kohdaltani en oikeastaan halua puhua näistä.

Taposen näkemyksen mukaan ilmiön taustalla on maahanmuuttokeskustelun kärjistyminen, joka lyö kiilaa yhteiskuntaan ja jakaa kansaa kahtia. Hän huomauttaa, että muualla Euroopassa polarisoituminen alkoi jo muutama vuosi sitten. Suomessa vuoden 2015 turvapaikanhakijoiden aalto on saanut Taposen mukaan vauhtia äärioikeistoon.

–Emme voi lähtökohtaisesti ajatella, että turvapaikanhakija on vaarallinen ja muslimit ovat terroristeja. Tällaista ajattelutapaa ei saa päästä syntymään.

Taposen mukaan Suomessa on käynnissä voimakas muutos, ja 10 vuoden sisällä vieraskielisten määrä etenkin pääkaupunkiseudulla kasvaa merkittävästi. Taponen painottaa kotouttamisen tärkeyttä, sillä epäonnistuminen siinä luo sosiaalisia ongelmia, joista voi ajan mittaan tulla turvallisuusongelmia. Tehokas tapa edistää kotoutumista on Taposen mukaan sijoittaa ulkomaalaiset kantasuomalaisten kanssa samoihin koululuokkiin.

–Olisi merkillistä, jos emme tekisi toimenpiteitä sen eteen, että kaikki jotka tänne tulevat, integroituvat, Taponen sanoo viitaten koulutuksen tarpeellisuuteen.

Taponen puolustaa koulunkäynnin mahdollisuutta tehokkaana keinona ennaltaehkäistä rikollisuutta ja myös esimerkiksi terrorismia. Äärimmäisiä väkivallan tekoja tehneiden taustalta löytyy Taposen mukaan usein näköalattomuutta, syrjäytymistä ja kouluttamattomuutta.

–Koulutus on ehkä kaikkein tehokkain ja paras lääke ennaltaehkäistä syrjäytymistä ja rikolliselle polulle ajautumista.

–Jos joku tekee terroriteon ja hänet tuomitaan vankilaan, jonain päivänä hän vapautuu, jolloin on huolehdittava siitä, että hänestä tulee yhteiskuntakelpoinen.

Taponen huomauttaa, että esimerkiksi Yhdysvalloissa, missä rangaistukset ovat pitkiä ja kuntouttava toiminta olematonta, myös rikollisuus on yleisempää. Ennaltaehkäisyä painottavissa Pohjoismaissa taas rikollisuuden taso on matala.

Helsingin kaupungin turvallisuus- ja valmiusyksikössä on käynnissä hanke, jonka tavoitteena on luoda Suomeen Britanniassa Cambridgen yliopistossa kehitetty IC-thinking-ohjelma. Sillä pyritään torjumaan mustavalkoista maailmankuvaa, josta rasismi, vihapuhe ja muu ääriajattelu kumpuavat.

LUE MYÖS:

Ylikomisario vastaa Atte Kalevalle: ”On vaarallista korostaa liikaa islaminuskon roolia terrorismissa”

Atte Kaleva: Ylikomisarion twiitit asiattomia – Väärä viesti viranomaisten suhtautumisesta jihadismiin

Poliisijohto käynyt ”rakentavan keskustelun” Jari Taposen ja Jussi Huhtelan kanssa – Poliisin some-linjaus muuttuu

Poliisin tviitit turvapaikanhakijoista kouluissa nostatti myräkän – Kansanedustaja vie poliisijohdolle

Näkökulma: Poliisi rysähti maahanmuuttokriitikon ansaan – poliisipomo sanoi ääneen epäilyksensä

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kimmo Tallqvist

Taponen on kyllä omilla twiittauksillaan alentanut ihan itse poliisin uskottavuutta.
Ei siihen kuule taponen ole mitään trendejä tai ääriryhmiä tarvittu.
Selittely ja vastuunpakoilu ei kun jatkuu.
Vinkki koottuihin selityksiin ja seuraavaan höpöhöpö haastatteluun;
Tänään venus on vain kuun läpimitan verran leijonan regulus tähden pohjoispuolella.
Tällä on selvä syy-seuraus suhde ylisuvakkipuheen lisääntymiseen ja haittamaahanmuuton kasvuun.

Esko Kotilainen

Suvakki,toivon sinun Taposen kera hakeutumaan Rinkebyn poliisilaitoksen rakentamiseen.
Nyt kun on annettu periaate rakennuslupa työlle,jota kukaan rakennusyhtiö ei ole halukas tekemään,johtuen turvallisuustekijöistä,eikä ne ole mistään geologisista ,tai ilmasto syistä johtuvia.
Ruotsin poliisi ei myös saa palkattua henkilökuntaa enää alueelle,niin eikö Taposen ja Suvakin pitäisi astua kehiin.
He,he,nyt alkoi jo röhönauru eturivissäkin.
Odotan seuraavaan lehdistötilaisuutta Taposelta,Suvakki sihteerinä.

Olli-Pauli Sarvaranta
Vastaus kommenttiin #41

Valeuutisten levittäminen on ikävän yleinen tapa myös näillä sivuilla. Tarkastin väitteesi ruotsalaisesta mediasta. NCC rakentaa uuden poliisitalon, joka on valmis 2019. Poliisijohto ilmoittaa, että se myös miehitetään tarvittavalla määrällä poliiseja, jotka myös pysyvät alueella.

Toni Pihkola

Taposen olisi syytä katsoa peiliin. Hänen twiittinsä olivat täysin idioottimaisia ja ovat olleet jo pitkään, yrittää niitä sitten pyöritellä miten päin tahansa. Näistä twiiteistä on suuttuneet muutkin kuin "äärioikeisto" tai "Halla-aholaiset". Jari Taposen toiminta twitterissä on puhdasta politikointia ja on omiaan pahentamaan kansan kahtiajakoa. Tosin enpä ole yllättynyt, että toimittelijat antavat Taposelle näin paljon uhriutumistilaa, koska äärioikeisto ja Halla-aho.

Kimmo Tallqvist

Jos asianomainen itse twiittaa terroristit tervetulleiksi koulunpenkille niin olisiko syytä katsoa peiliin ?
Puhe oli terroristeistä ei turvapaikanhakijoista.
Vai heiluvatko kaikki suomen huolestuneet koululaisten vanhemmat hommaforumilla,tavaamassa MV-lehteä ja radikalisoitumassa oikeistopiireissä.

Heikki Hyötyniemi

Siinä vaiheessa kun ISIS huomaa, että Suomessa heidän soluttautujansa pistetään aikuisina alaikäisten kanssa koululuokkiin, alkaa tapahtua. - Ai mitäkö?

He etsivät näkyvyyttä ... maksimaalista karmeutta. Puukkomies yksin koululuokassa ...

Taponen ei taida ymmärtää, kuinka hirveiltä hänen twiittinsä saattavat vielä joskus tuntua.

Juha Karhu

Taponen ei koe tuota henkilöityneenä vaan työtehtävään liittyvänä.

Kun minä luin kommenttisi aloin halveksumaan, ja vihaamaan, sinua syvästi. Se liittyi 100% varmasti sinuun henkilönä eikä poliisina, jokaista kohtaan tuntisin samoin joka tuolla lailla ajattelee ja kommentoi.

Oli tuo nyt sitä vihapuhetta?

Jari Rahkonen

Kovasti on nyt tällä arvostelun keskiöön joutuneella poliisilla asiaa, eikä muka millään ymmärrä mistä häntä on moitittu. Koulutuksen tarpeellisuuttahan ei kukaan ole kiistänyt.

Taponen: "Suomessa vuoden 2015 turvapaikanhakijoiden aalto on saanut Taposen mukaan vauhtia äärioikeistoon."

On varmasti saanut ja leimaamalla kaikki arvostelijat tuohon marginaaliryhmään, provosoitunut poliisi Taponen jatkaa provosoimistaan.

"Britanniassa Cambridgen yliopistossa kehitetty IC-thinking-ohjelma. Sillä pyritään torjumaan mustavalkoista maailmankuvaa, josta rasismi, vihapuhe ja muu ääriajattelu kumpuavat."

Alkaa olla jo aika huolestuttavaa tarinaa poliisin suusta.

Seppo Himanen

Kuka painostaa poliisia hoitamasta virkatehtäviään laittomasti maassa olevien poistamiseksi. Ei "äärioikeisto", eikä kukaan muukaan kansallismielinen suomalainen. Minun mielestäni Taposen kaltaiset esimiehet aiheuttavat henkisiä ongelmia poliiseille, kun he eivät saa toimia oikeustajunsa mukaisesti.

Gun-May Arffman

Kammottavan vaarallinen henkilö on Jari Taponen, esimiestehtävissä oleva narsisti joka siirtää omat mokansa muiden syyksi. Jari Taponen, olet ihan itse syypää omiin typeriin twiitteihisi. Terveen, oikeudentajuisen ja moraalin omaavan ihmisen on mahdoton twiittejäsi käsittää. Ole mies ja ota vastuu mokastasi.

Jyrki Tikkakoski

Vai on nyt Halla-aho agitoinut "seuraajansa" hyökkäämään Taposen kimppuun netissä. Aivan kuten hän "kaappasi" vallankin puolueessaan.
Nyt olisi Taposen korkea aika jalkautua normaalien kansalaisten pariin, on hän niin pihalla kun kansalaisista keskustellaan.
Kun hän puhuu Jussin seuraajista, niin on ilmiselvää, että ettei hän arvosta äänestäjien omaa ajattelu kykyä ja pitää Jussia jonkin laisena äärioikeiston lahkonjohtajana.
Kun tuo Taposen väittämä trollaus alkoi keväällä, niin voiko hän olla niin sokea omille toimilleen?
En minäkään ole mikään suomi ensin porukan jäsen tai edes kovin kiinnostunut heidän tekemisistään, mutta Taposen toiminta ja poliisien ohjaus oli niin silmiin pistävän rasistista, että minä ainakin aloin kirjoittamaan silloin poliisien toimista.
Taponen kun alkoi puuttumaan niihin kahteen mielenosoitukseen, niin mikäli samat ohjeet ja otteet poliiseilta olisikin kohdistunut laittomiin maassa olijoihin olisi pappi repinyt säämiskänsä ja rikosilmoituksia Taposesta olisi iso nippu. Outi Popin allekirjoituksella.
Oli se poliisien toiminta niin rasistista suomalaisia kohtaan.
Kun lopuksi jahdattiin viittä rauhallista suomalaista pitkin Helsinkä kahdella mellakkapoliisin autolla ja muutamalla normaali maijalla, niin silloin viimeistään pystyi sanomaan järjen kadonneen poliisien toiminnasta kokonaan.
On todettava, että Taponen ja poliisit saivat netissä kaiken mitä toimillaan ansaitsee. Ja aivan yhtä selvää on Janitskinin kuulustelu. Enemmän, huomattavasti enemmän häntä on jahdattu kuulusteltavaksi kuin kymmentä pahinta kans.välisesti etsintäkuulutettua rikollista.
Ja vielä kun huomioi, että Janitskin olisi ollut täysin vapaaehtoinen kuulusteluihin espanjassa. Tämä ei tarkoita, että olisin mikään Janitskin fani, en todellakaan, mutta se ajojahti kuulusteluita varten oli jotain järjetöntä pullistelua, mikä perustui selvästi koston himoon.
Eikä tässä yhteydessä voi olla mainitsematta vihapuhe poliiseja. Poliiseja vahtimassa ihmisten sananvapauteen liittyviä puheita vaikka laki ei edes vihapuhetta rangaistavaksi tunne.

Ja sitten vielä tämä koulu juttu. Taponen ei muka ymmärrä, että kyse on taustoiltaan tuntemattomien aikuisten koulussa käynti lasten seassa. Mitä Taponen sanoisi koulussa käynnistä nyt, jos Turun terroristi olisikin radikalosoitunut jo koulupäivänä?

Markus Vuorivirta

Suomessa on viimeisen muutaman vuoden aikana kytenyt aika montakin ihmeellistä uutta asiaa... ja samaa polkua tulee jatkumaan entistä pahemmin. Turha sitä nyt enää on kenenkään, myöskään poliisin parkua kun maito on jo maassa. Nyt niitetään sitä mitä täällä on kylvetty. Vihaa! Kaikesta on varoitettu etukäteen hyvinkin arvovaltaisilta tahoilta. Ei kuunneltu. Nyt on aika pitää suu supussa ja ottaa iskut vastaan.

Jussi Pistol

Kiittääkä virkavalta iteänne siitä että luottamus on muuttunut säälinauruksi teitä kohtaan, isoimmat jotka tuon aiheutti, olet sinä, Taponen ja toinen on aarnio, lisäksi monta rivipoliisia jotka on osoittaneet miten paskat välittävät tämän maan kansasta, joten iloitkaa vain olotilastanne, itse sen olette toimillanne aiheuttaneet.

Lisäksi vielä, mitä enemmän Taponen ulostettasi heittelet pitkin nettiä, sen huommaksi poliisin asemaa teet tässä maassa, muista se.

Et kuuntele etkä edes huomaa miten lähes 90% Suomen poiliiseista, niisät järkevistä kerto miten pahalla mallilla Suomessa on, jokainen noista llekirjoitti sen , että Suomessa tulee islamistit iskemään varmasti uudestaan, ja maa on turvaton sen suhteen, mutta sinähän sitä et Taponen näe, jos edes ymmärtäsit erota mutta sitähän sinä islamihuora et osaa.

Jouni Kokkonen

Usarilla on mielenkiintoinen pakkomielle Taposeen, niin monta uutista se on tehnyt hänestä lyhyen ajan sisään, ettei Usari tunnu enää muusta kirjoittavankaan. Joku hyväuskoisempi voisi kuvitella, että kyse on nyt todella hyvästä veljestä.

Kun Usari ei kyennyt uudelleen kirjoittamaan Taposen twiittejä, se nyt koettaa siirtää maalitolppia. Ongelma ei olekaan Taposen twiiteissä, vaan epämääräisessä poliisien uhkailussa tai Halla-ahon maalittamisessa. Taposesta maalataan kuva raskaita päätöksiä tekevästä johtajasta, joka kantaa maailmantuskaa harteillaan ja siinä ohessa kotiuttaa vielä terroristitkin.

Kun maalitolppeja siirretään riittävästi, kukapa voisi olla erimieltä, ettei poliiseja saa uhata väkivallalla. Tämä taas oikeuttaisi Taposen typerimmätkin twiitit, että fiksut lapset kyllä hoitavat aikuiset puukkoterroristit, vaikka kyse on silloin lähitaistelusta aseellista vastustajaa vastaan. Eikö tämä tapaus oltu jo käsitelty, että Taposen twiitit olivat umpityperiä.

Härskiä maalitolppien siirtelyä on myös puheet terroristien kotiuttamisesta. Heidät karkoitetaan!

Pekka Hovatov

Ei tyhmä tarvitse olla, jos on ylikomisario Jari Taponen. Kyllä poliisi ja Taponen itse on ihan omalla toiminnallaan ja käyttäytymisellään aiheuttanut tilanteen, ei siihen mitään ulkopuolista apua ole tarvittu. Taposen on turh alkaa "uhriutumaan" ja leikkimään uhria, sitä hän ei todellakaan ole. Hän on poliisijohtaja, joka Helsingissä toimiessaan rikkoi toistuvasti Suomen perustuslakia, että se siitä "uhrista". Poliisi johto, etunenässään Taponen on katsonut ja katsoo edelleen ulkomaalaisien tekemiä rikoksia läpi sormien. Samanaikaisesti hän puuttuu järeästi jokaiseen kantasuomalaisen tekemisiin, vaikka kyseinen henkilö ei olisi edes syyllistynyt Suomen laissa määriteltyyn rikokseen, tarvittaessa Taponen on keksinyt ihan omia lakeja ja asetuksia tarkoitushakuisesti omassa pikku päässään, tästä olemme nähneet lukemattomia esimerkkejä Helsingin rautatieaseman mielenosoitusten yhteydessä ja Taposen antamien haastattelujen tiimoilta. Joten, Taponen ja kumppanit voivat ihan katsoa peiliin ja hakea syyllistä "pahaan oloonsa" sieltä. Sitä saa mitä tilaa Mikki Hiiri.

Pekka Hovatov

Ylikomissaario Taponen kärsii selkeästi megalomaniasta. Kun hänen toimintaansa ja käytöstä kritisoidaan, niin hänen mielestään se koskee koko poliisikuntaa, ei häntä. Seuraav on suora lainaus wikipediasta:
"Megalomaaniselle käytökselle on tunnusomaista pakkomielle tai päähänpinttymä, jonka kohteena on raha, valta, nerokkuus tai kaikkivaltius. Megalomania voi kuulua lievempänä versiona ihmisen perusluonteeseen, jolloin henkilö kokee ahneutta rahaa ja valtaa kohtaan, mutta muuttuessaan pakkomielteiseksi diagnosoidaan se sairaudeksi".
Olisiko ylikomissaario Taposen aika käydä lääkärin juttusilla ja tarkistuttaa lääkityksensä, nyt vaikuttaa siltä että lääkitys ei ole ihan kohdillaan. Ps. Ota muutama työkaverisi mukaan lääkärille, myös heidän lääkitys vaatisi korjausta.

tom brunila

"Taponen itse joutui maahanmuuttokriitikoiden hampaisiin puolustettuaan turvapaikanhakijoiden koulunkäyntiä."
Minna Karkkola, mitä Taponen itse asiassa sanoi koulunkäynnistä ja turvapaikanhakijoista? Hän puhui siitä kuinka koulunkäynti tekisi hyvää terroristillekin. Ja kyseinen terroristi joka oli 21 vuotias mies oli peruskoulussa ylästeella, siis alaikäisten lasten joukossa!

Karri Aronen

No voi harmi. Loukkaantuko shariapoliisi kun alamaisten vääriä mielipiteitä vaientaessaan joutuukin kritiin kohteeksi?
No kovempi terrori ja uhkailu päälle vaan eiks je? Rahoituksestahan Sipilän kansanvihollishallituksen istuessa ei ole pulaa.

Esko Kotilainen

Totta kai loukkaantui,eihän tälläisiä Taposia saa loukata.
Pihtiputaalla oli aikoinaan ,ei niin hirviän kauan sitten,saman tyyppinen vallesmanni,lähetti erään työttömän metsätyömiehen,vai mitä nimitystä nykyisin pitäisi käyttää,kurittamiseen neljä konepistoolikyttää,mies nimitystähän ei voi käyttää.
No, hankeen jäivät kaikki.

Kimmo Laitinen

Tunnen suurta myötähäpeää Taposen ja Huutelan twiiteistä,
On molemmilla poliittisilla poliiseilla mennyt politiikka ja poliisityö sekaisin virka-aikana ja oma ja poliisin Twitter tilit.
Molemmat on omalla toiminnallaan ja politikoinnillaan jäävänneet itsensä maahanmuutto, vihapuhe ja rasismi tutkimuksista.
Taponen on maassa kuin koiranpentu keräämässä sääliä itseään lähellä olevilta samaa poliittista aatetta kannattavilta *kavereiltaan*

Risto Jääskeläinen

Taponenhan saattaa valittaa aiheestakin, mutta artikkeli on silti yksipuolinen. Ei tule Minnalle nyt kymmentä pinnaa. Olisihan tähän pitänyt saada mukaan niin vasemmisto harjoittama "painostus" poliisia kohtaan kuin VOKeissa tapahtunut painostus, erityisesti Jyväskylässä. Vaikka Taponen ei niitä olisi muistanutkaan, niin toimitaja olisi voinut muistuttaa. Koska ainakin tuo maahanmuuttajien joukkopainostus on melko uusi, ehkäpä fasistinen ilmiö maassamme.

Jari Kilpinen

Tärkeintähän on muistaa, että poliisimerkin takaa viestillään vain virallista totuutta eikä joka poliisiin omia mielipiteitä!

Poliisi viranomaisena voi olla vain yhtä mieltä ja kansalaisten pitää voida luotaa siihen että kuka tahansa nettipoliisi vastaa niin vastaus on sama.
Pitää myös pysyä omalla tontilla eikä antaa ratkaisuja, jotka ei kuulu poliisin toimialaan eikä päätettäväksi.

Peruskoulu ja keitä siellä istuu ei kuulu poliisin hallinnonalaan.
Vapaa-ajalla poliisimiehet voi sitten omilla tunnuksillaan viestiä kuten muutkin ihmiset ja laukoa mitä haluavat.

Oiva Luosujarvi

Periaatteessa Suomessa saa julkisen tuomion heti, jos puolustaa natseja tai keskitysleirien toimintaa 2 maailmansodan aikana.

Kuitenkaan ei saa Suomessa julkista tuomiota, jos puolustaa homoja, terroristeja, laittomasti Suomessa olevia kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita, huumeita narkkareita / huumekauppiaita tai vaikka romaaneita.

Puolustan poliiseja ja kunnioitan poliisien työtä. Se ei tarkoita kuitenkaan sitä, että kunnioitan yksittäisiä poliiseja jotka puolustavat lakeja rikkovia ihmisryhmiä, kuten terroristeja, narkkareita / huumekauppiaita, laittomasti Suomessa olevia pakolaisia.yms.

Anne-Marita Juopperi

Mitä hittoa mie luin? Siis meinaako tää sitä, että esim. se Turun terroristi saa jäädä suomeen kun on istunut vankeusaikansa? Tekstistä: –Jos joku tekee terroriteon ja hänet tuomitaan vankilaan, jonain päivänä hän vapautuu, jolloin on huolehdittava siitä, että hänestä tulee yhteiskuntakelpoinen.

Mika Riekki

Twitter on huono viestintäkanava virkamiehille, sinne ei kapulakieli mahdu ja väärinymmärtäjillä on hauskaa. Tapolan viserrys on tosin harvinaisen yksiselitteinen ja ei oikein muullekaan tulkinnalle jättänyt tilaa.
Virkamiehen tulisi pyrkiä objektiivisuuteen, ja sitten kun viranhoito henkilöityy, tulisi virkamies vaihtaa, ihan yhteisen edun vuoksi. Ei sanktiona, vaan seurauksena siitä että objektiivisuus on käytetty loppuun.

Pekka Hovatov

Meillä kantasuomalaisilla on hyvät perusteet hakea poliittista turvapaikkaa toisesta valtiosta poliittisen-ja mielipidevainon perusteella, jota poliittinen poliisi ja valtiovalta harjoittaa kantasuomalais ryhmiä kohtaan. Esimerkkejä on vaikka kuinka paljon tältäkin vuodelta. Muunmuassa perustuslailisten mielenilmaisujen hajoittaminen voimatoiminin, mielenosoittajien ja ohikulkijoiden mielivaltainen ja laittomat pidätykset(=Rautatieasema, Helsingin keskustan ympäristö, Taposen tekemänä ja johtamana). Väkivalta rauhallisten mielenosoittajia kohtaan , saman aikaisesti väkivaltaiset ja laittomasti maassaolevat mielenosoittajat saivat olla rauhassa. Rikolliset, jotka tunkeutuivat väkivalloin lailliseen mielenosoitukseen, jätettiin kiinniottamatta, koska he edustivat poliittisen poliisin päämääriä(filmimateriaali löytyy netistä) ja osa heistä oli itse poliiseja(Kuten niin sanottu kongopoliisi, joka poistettiin muiden poliisien toimesta rautatieasemalta. Kuitenkaan kongopoliisia ei ole asetettu syytteeseen, vaikka rikosilmoitus hänestä on käsittääkseni tehty). Lista poliisin tekemästä ja harjoittamasta poliittisesta-ja mielipidevainosta on loputon, joten en kirjoita sitä tähän, mutta kaikki mainitsemani asiat on jokaisen itse tarkistettavissa, jos haluaa.

Kaarle Akkanen

Nämä tietyt poliisin nettikirjoitukset ovat olleet poliittisesti värittyneitä. Ne ovat olleet varomattomia ja vahingollisia koko virkakunnalle. Toivottavasti episodista opittiin jotain; pysykää kaukana politiikasta virantoimituksessa!

Pekka Hovatov

Avoin pyyntö Suomen kansanedustajille, aiheesta, joka mielestäni vaatii kansanedustajien huomiota, nyt budjettikeskustelun yhteydessä, kun asiaan on edustajilla vielä mahdollisuus vaikuttaa. Lehtitietojen mukaan, Uusi Suomi 19.09.2017 julkaistussa uutisessa, https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/230537-poliisi-saamassa-345-miljeu-lisa...

"Poliisi saamassa 34,5milj.€. Lisärahan kohteena vihapuhe ja ääriliikkeet".

Kysyisinkin edellämainittuun viitaten, miten on varmistettu, ettei kyseisellä summalla rahoiteta tällä hetkellä poliisin harjoittamaa mielipide-ja poliittistavainoa toisinajattelevia kohtaan. Tältäkin kuluvalta vuodelta on julkisuudessa ollut lukemattomia esimerkkejä, joiden tulkinta ei jätä mitään sattuman varaan. Poliisi on harjoittanut mielipide-ja poliittistavainoa, henkilöitä kohtaan, joiden mielipide on poikennut esimerkiksi tutkintaa johtavan poliisin omista tai hänen edustamansa eturyhmän mielipiteistä ja/tai poliittisista näkökannoista. Tämä on ilmennyt asiattomina ja laittomina kiinniottoina, väkivaltana kansalaisia kohtaan, laittomana perusoikeuksien rajoittamisena ja tutkinnan julistamisena salaiseksi. Tällä toiminnalla on estetty tutkittavan perustuslaissa olevia perusoikeuksia, asioiden totuudenmukaista selvitystä ja tutkittavan oikeusturvan toteutumista. lisäksi on kielletty kuulustelutodistajat kuulusteltavalta, vaikka kuulusteltava on sitä erikseen pyytänyt(Vantaan poliisissa useita tapauksia tältä vuodelta). Näin poliisi on edellä mainitulla tavalla toimiessaan, tapauksissa, joissa tutkittu niinsanottua "vihapuhetta" on estetty tutkittavan oikeusturvan toteutuminen kokonaisuudessaan. Tietysti yksittäisen ihmisen on vaikea todistaa edellämainituja asioita, koska poliisi järjestää tilanteet niin, ettei henkilöllä ole mahdollisuuksia todistaa tapahtunutta. Edellä mainuttu onnistuu, juuri todistajien epäämisellä ja todisteiden kirjaamatta ja tutkimatta jättämisellä. Kuitenkin tämän vuoden aikana on julkisuudessa ollut useita tapauksia ja videofilmejä, jotka tukevat kirjoittamaani. Poliisin johto ei ole kuitenkaan puuttunut alaistensa tekemiin rikoksiin, eikä ole vienyt esitutkintaa eteenpäin, vaikka rikolliseen toimintaan syyllistyneestä poliisista on tehty erikseen rikosilmoitus. Tällä hetkellä Suomen poliisi on luonut itse tilanteen, jossa, osalla Suomen kansalaisista, on kansainvälisen lain ja sopimusten perusteella, oikeus hakea ja hyvin todennäköinen mahdollisuus myös saada poliittinen turvapaikka toisesta valtiosta, Suomen viranomaisten harjoittaman mielipide-ja poliittisen vainon perusteella.
Pyytäisinkin teiltä hyvät kananedustajat, että ottaisitte asian jossakin muodossa esille eduskunnassa ja varmistaisitte, "korvamerkitsemällä rahat" tai muulla tavalla, ettei rahoja käytetä Suomen kansalaisten vainoamiseen. Lisäksi toivoisin, että jossakin vaiheessa eduskunnassa otettaisiin käsittelyyn laki tai asetus, joka koventaisi viranomaisten, jotka syyllistyvät edellämainittuihin rikosiin kansalaisia kohtaan, rangaistusasteikon koventamista niin, ettei esimerkiksi vainoon syyllistynyt poliisi voisi selvitä millään sakoilla tai nuhteilla, vaan hän menettäisi virkansa aina automaattisesti ja seurauksena olisi myös ehdoton vankilatuomio. Tämä varmistaisi mielestäni sen, että meillä olisi tulevaisuudessa objektiivisesti rikoksia tutkivia ja ennalta ehkäiseviä poliiseja, jotka eivät sotkisi työhönsä omia tai edustamiensa eturyhmien poliittisia näkemyksiä. Näin saisimme ajan mittaan palautettua kansalaisten luottamusta poliisiin ja sen toimintaan.

Jani Lassila

Uuno on suomalainen miehen nimi, jonka merkityksen puhekielessä me kaikki tiedämme.

Pahoin pelkään että tällä menolla nimestä Jari uhkaa tulla vastaava pilkkanimitys poliiseille., joiden viranhoitoa (syystä tai syyttä) pidetään korruptoituneena tai muutoin kyseenalaisena.

Jouni Suninen

"Emme voi lähtökohtaisesti ajatella, että turvapaikanhakija on vaarallinen ja muslimit ovat terroristeja."

Me voimme kuitenkin lähtökohtaisesti ajatella - tai pikemminkin myöntää - että muslimien uskonto on terroristinen ja kannustaa terrorismiin.