Torstai 23.5.2019

”Prosenttijengi otti ilmeisesti hallituksen panttivangikseen” – Sipilä joutui selittämään esitystään 2000 pakolaisen kiintiöstä

Luotu: 
20.9.2017 19:50
  • Kuva: Alma Media arkisto / Jenna Lehtonen
    Kuva
    Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) joutui tänään selventämään, mitä hän tarkoitti puhuessaan 2000 pakolaisen kiintiöstä. Nykyään Suomen pakolaiskiintiö on 750. Arkistokuva.
|

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) joutui selventämään eduskunnassa taannoista lausuntoaan pakolaiskiintiön roimasta kasvattamisesta. Kansanedustaja Paavo Arhinmäki (vas.) ihmetteli, oliko Sipilä tosissaan, kun kuitenkaan budjettiriihessä asiasta ei päästy sopuun.

Sisäministeriö esitti ministeri Paula Risikon (kok.) johdolla Suomen pakolaiskiintiön korottamista nykyisestä 750:stä 1050:een, mutta asiasta ei löytynyt sopua budjettiriihessä. Korotuspäätöstä odotettiin turhaan jo kevään puoliväliriihestä. Sittemmin siniset on ilmoittanut, ettei näe perusteita kiintiön kasvattamiselle.

Yle uutisoi viime viikon maanantaina 11. syyskuuta, että Sipilä olisi valmis nostamaan Suomen kiintiön väliaikaisesti jopa 2 000 pakolaiseen. Arhinmäki ihmetteli lausuntoa, joka tuli budjettiriihen jälkeen.

– Nyt hallituksessa mukana oleva prosenttijengi on ilmeisesti ottanut hallituksen panttivangikseen. Takiaisena roikkuu hallituksen mukana, Arhinmäki sanoi ja lisäsi, että esitykselle kyllä löytyisi tukea, sillä oppositio perussuomalaisia lukuun ottamatta on valmis nostamaan kiintiötä.

Arhinmäki ihmetteli, onko pääministeri ollut tosissaan julkisten puheiden kanssa.

Sipilä vastasi, ettei ole kommentoinut asiaa budjettiriihen jälkeen, vaan Ylen uutisessa oli kyse 22. kesäkuuta nauhoitetusta ohjelmasta, jossa hän ehdotti korotusta osana EU-ratkaisua.

–Kaikille vielä haluan kertoa, mistä siinä on kysymys, Sipilä sanoi.

Sipilän mielestä sen sijaan, että meillä on hallitsematon virta turvapaikanhakijoita, joista kolmasosa saa Suomesta turvapaikan pitkän prosessin jälkeen, meillä pitäisi olla Euroopan rajat kunnossa, Dublin-asetus voimassa ja pakolaisia pitäisi ottaa suoraan kriisialueilta. Kiintiöpakolaiset tulevat Suomeen eri järjestelmän kautta kuin turvapaikanhakijat. Järjestelmässä sijoitetaan suoraan ulkomailta YK:n pakolaisiksi katsomia henkilöitä, jotka Suomi valitsee YK:n ehdotuksesta.

–Sen sijaan olen esittänyt, että pitkän aikavälin ratkaisu pitäisi olla se, että puutumme juurisyihin, otamme sieltä lähempää kriisialuetta heitä, jotka ovat toivonsa kotiinpaluusta menettäneet, hallitusti yhteistyössä YK:n järjestöjen kanssa ja silloin Suomen osuus voisi olla esimerkiksi 2000. Tätä olen moneen kertaan sanonut, Sipilä sanoi.

Sipilä lisäsi uskovansa, että asiasta voisi olla melko lailla yksimielisyys pidemmän aikavälin ratkaisuna eduskunnassa vaihtoehtona hallitsemattomalle tilanteelle.

Suomen pakolaiskiintiö oli vuosina 2013–2014 sisäministeriön budjettiriihessä esittämä 1050. 

Lue myös:

Näkökulma: Jussi Halla-aho paljasti salaliiton

Halla-aho: Toivottavasti Juha Sipilän puheet ovat pelkkää teatteria ja Sinisille mahdollisuus ”tiukkaan linjaan”

Yle: Pääministeri Sipilä nostaisi Suomen pakolaiskiintiön 2000:een 750:stä

Jaa artikkeli:

Kommentit

Gun-May Arffman

Jopas tuo Sipilä sekoilee. Ukko itse on vastuussa Orpon kanssa päästämistään yli 36000 turhapaikanhakijasta Suomeen 2015, nyt sitten horisee täyttä puuta heinää. Ei EU ole kieltänyt edelleenkään sitä, etteikö Suomi voisi aloittaa rajatarkastuksia tai sitä, että jokaisella tulijalla oltava asianmukaiset maahantulo asiakirjat ja jos ei ole, ei mitään asiaa Suomeen. Näillä herroilla on se valta että yksi puhelinsoitto rajavartiolaitokselle ja se on siinä. Miksi ette tee niin? Lopeta Sipilä ja Orpo se valehtelu Suomen kansalle.

Oiva Luosujarvi

Ei ole eroa onko Suomeen tullut kiintiöpakolainen vai turvapaikanhakijana.
Kumpikin sijoitetaan vastaanottokeskukseen ja migri selvittää antaako turvapaikan kohdalla myönteisen vai kielteisen päätöksen.
Siksi jokainen turvapaikanhakija on laskettava mukaan kiintiöpakolaisiin ja 100 turvapaikanhakijaa laskee kiintiöpakolaisten osuutta 100 henkilöllä.

Hallitus voisi tehdä arvonnan, jossa vuosittain antavat 2 000 kantasuomalaiselle nuorelle tai perheelle ilmaiseksi 3 - 20 vuoden ajaksi ilmaiseksi asunnon haluamastaan kaupungista, huonekalut huonekaluliikkeestä uusina hankittuna, ilmaisen terveydenhuollon lääkkeineen ja muutenkin maksaa henkilön / perheen kaikki menot ja kulut 2x suurempina kuin vastaava toinen kantasuomalainen henkilö / perhe saisi.
Kantasuomalainen saisi leikkiä olevansa turvapaikanhakija myönteisellä päätöksellä ja olla ilman veroja tekemässä elämästään parempaa Suomessa. Jos arvonnan voittaja haluaa yliopistoon / ammattiopistoon, niin saa automaattisesti opiskelupaikan haluamaansa paikkaan. Jos taas haluaa työhön saamaan palkkaa, niin heti olisi jonkinlainen johtajatason työpaikka etuineen annettava ja ilman veroja tietenkin.
10 vuoden aikana olisi siten ainakin 20 000 kantasuomalaista nuorta tai perhettä saanut turvatun elämisen Suomessa ja ainakaan heidän ei tarvitsisi jonottaa ruokajonoissa Suomessa.

Se olisi Suomalaisille paljon parempi vaihtoehto kuin afrikkalaisten tai muslimien pakkoasuttaminen kaupunkeihin, kuten nykyään on hallituksen ja eduskunnan agenda.

Kimmo Tallqvist

Nämä 2000 etuoikeutettua/v voisivat sitten vielä perustaa vaikka suomi lottery winners järjestön ja tietenkin erikseen nuorisojärjestöjä kuten esim. Somalit ovat tehneet.
Valtionapuja ja järjestötukea useampi 100 000 €/v. Ja hulppeat toimitilat tietenkin veronmaksajien piikkiin.
Siellä voivat sitten tempputyöllistää toisiansa ja tehdä "opintomatkoja" kesäisin esim USA:n ja talvella thaimaahan ja kanarialle.
Somaliaanhan ei kuulemma voi matkustaa kun siellä on suvakkien mielestä kauhia sota päällä ja hengen lähtö lähellä vaikka kaikkien muiden mielestä esim.somalimaa on jo vuosia ollut rauhallinen ja turvallinen.
Monet somalitkin ovat tämän huomanneet ja
Siellä vierailee lomalla vuosittain ties kuinka monta pakolaisstatuksen omaavaa sossurahoilla.
Paluumuuttajia ei ole ollut jonoksi asti.
Ei kai kun suvakkihölmöt tarjoaa täysihoidon ja kaikki etuudet ja kohta jaetaan jo ensimmäiset eläkkeet näille muka "tilapäisesti" vuosikymmeniä suomessa loikoilleille moniosaajille.
Kelan ja sosiaalitoimiston liepeillä näkyy arkipäivisin suhteettoman paljon etnistä alkuperää olevia.
Työvoimatoimistossa suhteettoman vähän.

Jukka Mikkola

Edesmenneellä isälläni oli sanonta ”mihin suuntaan pallo alkaa pyörimään, siihen suuntaan se pyörii loppuun saakka.” Näin se tuntuu olevan Sipilänkin ”pallolla.” Tehtyjä virheitä ei tunnusteta pakolaispolitiikassa, vaan jatketaan samalla linjalla entiseen malliin.

Ilman mitään vihakirjoittelua on todettava, että huolettoman liikkumisen aika suurempien kaupunkien kaduilla on nyt pysyvästi ohi. Se on tämän päivän realismia ja rasismilla ei ole sen kanssa mitään tekemistä.

Samy Arling

Suomen vaarallisin uskonto on EU-usko, suojatyöpaikat ja ylisuuret verottomat palkat EU:ssa joita voitaneen myös lahjuksiksi maanpetturuudesta kutsua, lisäävät tuon uskonnon vaarallisuutta Suomelle.Maanpetturuus pitäisi jotenkin saada rangaistavaksi, korkea asema raskauttavana seikkana.Uskon täytyy olla sairaaloisen vakava jos yhä uskoo EU-utopiaan ja sen ulkorajoihin !