Sunnuntai 26.5.2019

HS: Perussuomalaiset nousee – vihreät putosi SDP:n taakse

Luotu: 
23.9.2017 09:36
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Vihreiden kesällä valittu puheenjohtaja Touko Aalto. Arkistokuva.

Vihreiden nousukiito on katkennut Helsingin Sanomien gallupissa. Elo–syyskuussa tehdyn kannatusgallupin mukaan vihreitä äänestäisi 16,7 prosenttia, jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt.

Viime mittauksessa vihreiden kannatus oli 17,5 % ja puolue nousi toiseksi suosituimmaksi puolueeksi jääden nyt kolmanneksi. Nyt toiseksi kiilasi jälleen vaikeiden lukujen kanssa paininut SDP 17,8 prosentin kannatuksella. Kokoomus on yhä vahvasti suosituin.

Keskusta on neljäntenä 16,1 prosentin kannatuksella, joka laski edellismittauksesta reilun prosenttiyksikön. Viimeksi keskustan kannatus oli näin heikkoa vuonna 2012.

Perussuomalaisten kannatus on jyrkässä nousussa. Perussuomalaisia äänestäisi 9,2 prosenttia eli puolueen kannatus lähentelee lukemia, joissa oltiin ennen puoluekokouksen jälkeistä hallituskriisiä ja puolueen jakautumista. Puolue paransi lukuaan roimasti, sillä viime mittauksessa kannatus oli 7 prosenttia.

Sininen tulevaisuus -ryhmän kannatus putosi 1,3 prosenttiin.

Hallituspuolueiden kannatus on pienempi kuin kertaakaan aiemmin. Kokoomuksen, keskustan ja Sininen tulevaisuu -ryhmän kannatus on yhteensä 38,5 prosenttia, kun kuukausi sitten luku oli 39,7 prosenttia.

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Esko Kotilainen

Mites sinisten unelma? Touko Aallolle vihjeeksi,jos ajelisi partansa pois,eikä kannattaisi Isis ryhmittymiä,niin voisi vielä saada jonkun harhautuneen äänen.
Vaikka on tämä aivopieru jo nähty,ihmettelen vain ,voiko Suomesta löytyä näinkin paljon älyävailla olevia,jotka tätä heppua kannattavat.

Mikko Toivonen

Sinisiin näytetään suhtautuvan hyvin nuivasti noin yleisellä tasolla. Minä puolestani taas jotenkin ymmärrän heidän toimiaan sillä kyseessä olivat heidän henkilökohtaiset asemansa ja etunsa pitkäksi aikaa.
Myös sen ymmärrän että he eroavat lähtemästään persuista siten, että on muutakin politiikkaa kuin maahanmuuttopolitiikka ja voi ilmaista itseään "rähisemättä".

Toisaalta, jopa lähteneet siniset eivät riittävän selvästi näe sitä mitä maassa pitäisi kehittää kuten energia asioita aivan toiselta pohjilta kuin hallitus tekee ja asumista sekä hallintoa niin että maahan lopulta bulkki tuotettaisiin "halpåja" vuokra asuntoja kasvukeskuksiin ja ainakin Helsinkiin nopeasti 50000 uutta halpaa vuokra asuntoa lähiökokonaisuuksina. Kaikki maakuntahallinnot pitäisi kuopata ja luoda Sote NHS tyyliin missä on vain yksi valtiollinen toimija joka hoitaa 80% kokonaistarpeesta ja 20% jää paremmalle väelle pörssiterveydenhuoltona ja vakuutuksin terveille ihmisille korvaavana.

Jukka Lampinen

Varmaankin vihreisiin siirtyneet köyhät ja työläiset säikähti, kun Aalto ilmoitti että haluaa Kokoomuksen ja RKP:een kanssa hallitukseen.

Persujen hajoaminen on saanut ihmiset ymmärtämään, että ei itseasiassa ollutkaan mitään estettä vasemmisto-vihreiden ja persujen yhteishallitukseen.

Vihreät käyttää kansalta saamansa äänet kansan pettämiseen, elikkä estää kansanvaltaisen hallituksen muodostamisen.

Nita Hillner

Perussuomalaiset ja tätäkin paljon enemmän oikealla olevia ja rasismia ruokkivat puolueet tulevat kasvattamaan suosiotaan. Voimme suoraan syyttää vakiintuneiden puolueiden/päättäjien ja virkamiesten kyvyttömyyttä hallita maahanmuuttoa ja terrorismin aaltoa. Kädet on nostettu pystyyn ja Euroopan ulkopuoliset tahot tekevät meitä koskevia päätöksiä.

Samalla Euroopassa vallitseva ideologia on jättänyt maahanmuuttajat ja varsinkin tytöt ja naiset pärjäämään omillaan. Ei ole tahdottu puuttua ja auttaa tyttöjä ja naisia jotka ovat vaarassa joutua tai ovat joutuneet väkivallan uhriksi. On nähty että se on kulttuurin ja yhteisön sisäinen asia. Eli valtioden sisään on syntynyt erilaisia lakikäytäntöjä riippuen siitä mihin yhteisöön ihminen kuuluu. Tämä ei ainakaan ole ollut omiaan lisäämään muslimityttöjen ja-naisten luottamusta uuteen kotimaahansa. Maahanmuuttajatytöt joutuvat kokemaan joskus hirvittävää väkivaltaa, eikä terveydenhuollosta edes tehdä rikosilmoitusta koska tyttö ei kuulu kantaväestöön. Tämä on rasismia, jos mikä. Eli olemme toimillamme suoraan estäneet uusien yhteisöjen kotoutumista.

Seppo Nieminen

Johan minä jo sanoin Että Perus suomalaisten puolue nousee kuin raketti mitä lähemmäs me tullaan näitä Pressa ynnä eduskunta vaaleja ja vielä kun me saadaan Llaurasta Presidentti ehdokas näihin vaaleihin voimme olla varmoja että Laura on toisella kierroksella

Timo Hietanen

Olen kyllä sitä mieltä, että Vihreiden pitäisi ehdottaa 2500 euron / kk kansalaispalkkaa
kaikille tänne maailman sosiaalitoimiston pakeille vaeltaneille minareettien varjojen
ja imaamien rauhaa huokuvien pyhäkoulujen moniosaajille. Vihreät ovat joustava
taloushallinnon, budjetin ja ohessa verovarojen aavikolle kylvämisen kykypuolue.