Lauantai 21.7.2018

Turvapaikanhakija erotettiin koulusta puukon takia – Kohuun puuttuu kansanedustaja: ”Ei voi kuitata vitsillä puukkopitäjästä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
23.9.2017 11:04
  • Kuva: Eduskunta / Hanne Salonen
    Kuva
    Kansanedustaja Antti Kurvinen (kesk.) on myös Kauhavan kaupunginvaltuuston 1.varapuheenjohtaja. Arkistokuva.

Kauhavan kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kurvinen (kesk.) kehottaa kotikaupunkinsa ihmisiä malttiin kiihtyneessä maahanmuuttokeskustelussa. Kauhavan koulumaailmassa on kuohunut viime aikoina.

Kuohunnan johdosta Alahärmän kaupunginosassa osoitettiin mieltä eilen torstaina urheilukentällä.

Kauhavan koulukeskuksessa takavarikoitiin puukko yläkoulun turvapaikanhakijaoppilaalta, joka erotettiin koulusta. Lisäksi jo syyskuun toisella viikolla Alahärmän yläkoulusta erotettiin neljä Oravaisten vastaanottokeskuksen maahanmuuttajaoppilasta.

Iltalehden mukaan oppilaat ja opettajat ovat saaneet lieviä vammoja väkivaltanujakoissa. Kaupunginjohtaja Markku Lumio kommentoi lehdelle, että hänen mukaansa ei voi puhua levottomuuksista.

–Siellä on ollut nujakka maahanmuuttajaoppilaiden välillä Alahärmässä ja eilen otettiin puukko pois ilman mitään uhkatilannetta. Sellaisia tilanteita joskus on, että opettaja joutuu ottamaan puukon pois. Pojilla niitä puukkopitäjissä on, mutta mitään vaaratilannetta ei ole, Lumio sanoi Iltalehdelle eilen torstaina päivällä ollessaan juuri matkalla selvittämään tilannetta Alahärmään.

Pitkin paikkakuntaa on liikkunut lisäksi poliisin perättömiksi oikaisemia huhuja.

Keskustan valtuustoryhmää johtava Kurvinen korostaa, että Kauhava on edelleen turvallinen ja tavallinen maalaiskunta ja että Kauhavan kaupunki tekee kaikkensa pitääkseen lapsilleen ja nuorilleen turvalliset ja rauhalliset koulut.

–Kauhavan kaupungin tulee ryhtyä kaikkiin järkeviin ja laillisiin toimiin sen varmistamiseksi, että meillä lapset ja nuoret saavat käydä rauhassa koulua. Koululaisten ja vanhempien huoli on kärjistyneessä tilanteessa ymmärrettävää, eikä sitä pidä kuitata millään vitsailulla puukkopitäjästä, Kurvinen sanoo tiedotteessa.

Kurvisen mukaan Kauhavan kaupunginhallitus käy heti maanantaina läpi tarvittavat toimet järjestyksen ylläpitämiseksi. Hän tekee omalta osaltaan parhaansa, että kaupunginjohdon idea Kauhavalle perustettavasta poliisiasemasta etenisi maaliin.

–Nyt on kaikista tärkeintä, että säilyy laillinen ja järjestäytynyt meno. Poliisien, opettajien ja muiden viranhaltijoiden tulee saada rauhassa tehdä työnsä.

Kurvinen toivoo, että Kauhavalla vastaanottokeskuksesta ja maahanmuutosta päästäisiin keskustelemaan avoimesti ja asiallisesti kiihkeän nettihuutelun sijaan. Kauhavan vastaanottokeskukselta hän toivoo nykyistä avoimempaa viestintälinjaa. Kurvisen mielestä kaupungin pitäisi järjestää avoin, asiallinen ja asiantuntijoiden vetämä keskustelutilaisuus vastaanottokeskustoiminnasta ja turvapaikanhakijoista Kauhavalla.

–Kauhavan kaupunki ja vastaanottokeskus eivät voi jättää keskustelua sosiaalisessa mediassa huutelevien ja mielenosoituksissa marssivien varaan. Tarvitaan tavallisille ihmisille mahdollisuus käydä rauhallista keskustelua tilanteesta oikean tiedon pohjalta, Kurvinen linjaa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jari Ikonen

"Ei mitään dramaatista, pojilta nyt välillä otetaan puukkoja pois, sellaista sattuu". Eipä tietenkään uhkatilannetta tälläinen aiheuta.

Onko siellä tosiaan virassa tuollainen Kaupunginjohtaja. No sitten eikun jokaiselle koululaiselle puukko taskuun, sitäkö johtaja haluaa. Muualla suomessa tosin teräaseen hallussapito julkisella paikalla on rikosasia ja varmaankin siihen yllyttäminen myös.

Jukka Mattsson

Älä nyt viitti. Juuri luimme arvostetun rehtorin kertomana että tuo puukon kanto yleisellä paikalla onniha OK! Poliisikin kertoo että ei mitään vaaraa ole ollut.

PS: minäkin ostin "Iso Kauhavalaisen" kun se kuuluu vähän niinkuin osaksi nykyajan kansallispukuamme.

Markus Vuorivirta

Erikoista on myös eilinen eduskuntatalo-episodi. Kaksi ulkomaalaista sielä veistelee itseään ja poliisi raportoi, että mistään rikoksesta ei epäillä?

Eikös se teräaseen kantaminen julkisella paikalla enää olekaan Suomessa rikos?

Marja-Liisa Kalkela

Kauhiaa! Nyt kiireesti pojilta pois puukäsityöt johon tarvitaan ehkä puukkoakin puun vuolemiseen. Tilalle kodinhoitoa opetteleen koti isäksi nukeille vaippoja vaihtamalla.
Lyön vetoa että aina on pojilla ollut linkkuveitset ,puukot vuolemista ym.muuta varten. Kalaan lähdön ,retkeilyn tai vaikka majantekoa varten metsään poikaporukalla.
Pankaa pumpuliin kasvamaan valvonnan alle lapset ja kieltäkää kaikki .

Kimmo Tallqvist
Vastaus kommenttiin #18

Tervetuloa kivikaudelta 2000 - luvulle.
Nykyisessä monikulttuurisuomessa sillä puukolla tutkitaan vatsanpeitteitä eduskunnan rappusilla.
Silvotaan sillä myös ulkomaalaistaustaisten tyttölasten sukuelimet rauhanuskonnon nimeen ja jos aikaa riittää niin oikein touhukas tekee välillä kirurgisia leikkausharjoituksia turun toreilla.
Moniosaaminen nääs.

Esko Kotilainen

Ei voi muuta sanoa että,viimeinenkin järjen valo on kadonnut päättäjien kalloista,kun aikuiset jätkät tukitaan lasten koululuokille.Mukamas opiskelemaan aakkosia.
Kyllä nämä on pidettävä konteissa,aidan takana,ja sieltä sitten ,jos joku oppii sanomaan a,pääsee b konttiin.
Tai sitten kotimaahansa rakentamaan omaa yhteiskuntaansa.Johan on markkinat.

Tapani Tuominen

"-Kauhavan kaupunki ja vastaanottokeskus eivät voi jättää keskustelua sosiaalisessa mediassa huutelevien ja mielenosoituksissa marssivien varaan. Tarvitaan tavallisille ihmisille mahdollisuus käydä rauhallista keskustelua tilanteesta oikean tiedon pohjalta, Kurvinen linjaa."

En ollut paikalla, mutta ennen kuin tavallisen kansan edustaja Kurvinen leimaa mieltään osoittaneet "epätavallisiksi" ihmisiksi, kannattaisi tarkistaa asia. Veikkaan, että ainakin valtaosa on ollut ihan juuri niitä "tavallisia" vanhempia, joilla on huoli lasten(sa) turvallisuudesta.

Timo Hietanen

Netistä saa ohjeet sekä seppukun tekoon ( Japanilaista kulttuuria ) että monimutkai-
semmasta elektroniikasta ja räjähdeteknologiasta viehtyneet yksityiskohtaisia kokoo-
maohjeita pommivöiden väsäämiseen. Oleellista on, että suomalainen lintukoto saa kylmää kyytiä poliittisen eliitin ja heitä sympatisoivien juristien avustuksella.

Pekka Hovatov

Aikoinaan kun VOKKIA suunniteltiin ilmasotakoulun tiloihin, niin muistaakseni lähes kaikki Kauhavalaiset vastustivat hanketta. Heidät leimattiin samantien rasisteiksi. Silloin Kauhavalla ennustettiin mitä tulee käymään ja mitä ongelmia "pakolaisista" tulee olemaan. Kunnan, ynnä muut päättäjät vakuuttivat, ettei koululaiset joudu tekemisiin "pakolaisten" kanssa, kuinkas kävikään?? Geelitukkaiset "alaikäiset" karvalapset tungettiin samaan kouluun jossa on oikeasti alaikäisiä lapsia. Kaikki tapahtumat mitä tavalliset kansalaiset pelkäsivät ja ennustivat tulevaksi, on toteutunut. Lapsia ahdistellaan, pahoinpidellään ja todennäköisesti kohta raiskataan, jollei niin ole jo tehtykin(suvakkimedia ja -poliisi vaientaa uutiset asiasta tehokkaasti). Päättäjät hyssyttevät ja salaavat tapahtumia. Kannattiko Kauhavalaiset, ottaa pedofiiliuskovaiset riesaksi???

Gun-May Arffman

Vätysvähättelijä Antti Kurviselle tiedoksi: Perusongelma on se, että ikänsä valehdelleet eli aikuiset turvapaikanhakijat ja lisäksi taustoiltaan tuntemattomat ulkomaalaiset on laitettu samaan kouluun/luokkaan LASTEN KANSSA! Tarttukaa kansanedustajat ja ministerit ongelmaan ja lopettakaa se pään piilottaminen pensaaseen.