Sunnuntai 26.5.2019

Presidenttiehdokas Laura Huhtasaari maahanmuutosta: ”Jostain syystä tämän asian toteaminen ääneen on radikaalia”

Luotu: 
23.9.2017 12:53
Päivitetty: 
23.9.2017 13:26
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Arkistokuva.
|

Laura Huhtasaari on valittu virallisesti perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi. Huhtasaari totesi linjapuheessaan haluavansa haastaa nykyisen maahanmuuton ja turvapaikkapolitiikan.

Huhtasaari valittiin puolueen viralliseksi ehdokkaaksi puoliltapäivin puoluevaltuuston kokouksessa.

Perussuomalaisten ensimmäinen varapuheenjohtaja Huhtasaari asemoi itsensä myös EU-vastaiseksi.

–Haluan päätösvallan takaisin Brysselistä, hän sanoi linjapuheessaan.

EU on hänen mukaansa kyvytön estämään hallitsematonta laajamittaista muuttoliikettä.

–Jostain syystä tämän asian toteaminen ääneen on radikaalia, vaikka ei sen pitäisi olla. Järjettömyyksien kyseenalaistamisen pitäisi kuulua normaaliin politiikkaan. Suomi on meille maailman tärkein maa, Huhtasaari sanoi ja ihmetteli, miksi Suomen pitäisi käydä maahanmuutossa läpi ”sama erämaavaellus kuin Ruotsin”.

Huhtasaari nosti esiin myös vihapuheen. Hän huomautti, että eri mieltä oleminen ei oikeuta vihapuhesyytöksiä.

–Yksi vallankäytön muoto on syyttää vihapuheesta, jotta ei tarvitse argumentoida. Jos sanojen varominen muodostuu yleiseksi tavaksi, sananvapaus on käytännössä mennyttä.

Huhtasaaren mukaan ilman sananvapautta on ”hyvin vaikea pitää kiinni muistakaan vapauksista”. Hän huomauttaa, että hallinto ei voi yrittää estää kansalaisia moittimasta omia toimiaan.

–Juuri nyt Suomessa tarvitaan sananvapautta enemmän kuin pitkään aikaan. Haluan suomalaisille jälleen oikeiden puhua.

Huhtasaari puhui myös EU:n pakollista maahanmuuton taakanjakomekanismia vastaan ja vaati Schengen-järjestelmän lopettamista. Schengen-alueella ei ole matkustusrajoituksia tai rajatarkastuksia.

–Schengen on aikansa elänyt. Schengen pitäisi lopettaa. Jos rajavalvontaa ei ole rajoilla, valvonta lisääntyy rajojen sisällä. Pariisissa on konepistoolimies metroasemalla, Huhtasaari sanoi,

Huhtasaaren mukaan tehokas rajavalvonta ei tarkoita itseensä käpertynyttä Pohjois-Koreaa.

–Rajavalvonta ei tarkoita sulkeutumista. Papereita voi ja pitää pyytää. Henkilöllisyyden tarkistaminen ei tee mistään paikasta itseensä käpertynyttä Pohjois-Koreaa, päinvastoin, Huhtasaari sanoi.

Huhtasaari sanoi haluavansa turvallisen Suomen takaisin. Hän viittasi myös turvapaikanhakijoiden tulvaan, joka kohtasi Suomea etenkin syksyllä 2015. Huhtasaari viittasi tästä aiheutuneisiin suurin kustannuksiin, jotka ovat ”suomalaisten lompakoista pois”.

–Luommeko me turvallisuutta, jos luovumme pala palalta itsenäisyydestämme? Millä tavoin kymmenien tuhansien tuntemattomien henkilöiden maahan päästäminen edistää maamme puolustusta?

–Tehdään mekin osamme. Suomi takaisin, Huhtasaari päätti puheensa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

Haluta voi mitä tahansa .Se taas on eri asia voiko ne enää toteutua.
Kannattaa lukea tämä kirja joka "valaisee" niitä mahdollisuuksia nykyään.
"Poliittinen valta Suomessa"
suomi, 2017
Ketkä Suomessa käyttävät valtaa?
-Politiikan valtasuhteet ovat mullistuneet muutamassa vuosikymmenessä. Presidentin valtaa on siirretty hallitukselle,
- jonka asemaa EU-jäsenyys ja kansainvälistyminen ovat vahvistaneet.
- Puolueet edustavat entistä pienempää osaa äänestäjäkunnasta.

EU ja hallitus päättää kansaa kuulematta .On päättänyt jo EU lähtien.
(Niin päätti persujenkin ollessa Sipilän hallituksessa )

Marja-Liisa Kalkela

Totta esim.EU suuntaan.
Jopa Santeri Alkiolla oli jo visio :Eurooppa kuten USA osavaltiot ja yhteinen valuutta.
Kekkonen jatkoi eri sopimuksilla edm.visiota: Efta,ETY,EY
pienin askelin Suomi on lähentynyt EU ja EMU jo -60-70 luvulta lähtien.
Miksi?
Itä Varsovan-liitto-Länsi EU/NATO .Toisen maailmansodan jälkeenhän EU alettiin puuhaamaan.
Josko Persujen puolustusministeri tietäsi kertoa tuosta paremmin ?
Tämä hallitushan kutsui Naton pojat leluineen tänne "harjoittelemaan" .

Nita Hillner

Suomi on pieni maa suuren naapurin kyljessä. Tarvitsemme Euroopan unionia. Voimme siis valita kahden välillä - EU,n ja Venäjän. Jos jätämme Euroopan unionin olemme Venäjän tahdon alla. Sitä en tahdo!

Euroopan unionilla on paljon puutteita ja siksi rasistiset ja äärioikeistolaiset tuulet ovat voimistumassa. Pelottaa mihin suuntaan maailma on menossa. Voimme siis osittain syyttää Euroopan (myös Suomen) poliitikkoja ja muita päättäjiä tilanteesta.

1. Euroopan ulkopuoliset tahot päättävät käytännössä maahantulovirroista. Euroopan ulkorajat on siis saatava pian hallintaan. Kriisialueiden ihmisiä pitää auttaa tuomalla pakolaisia Eurooppaan järjestäytyneesti valitsemalla paikan päältä ne kaikkein haavoittuneimmassa asemassa olevat henkilöt. Myös kriisialueiden lähellä tehtävä työ on tärkeää. Päättäjät tuntuvat olevan ihan hukassa tilanteen edessä. Usko valtiovaltaan ja virkamiehiin on laskussa...

2. Kotoutuminen on epäonnistunut pitkälti eurooppalaisen ylenmääräisen kulttuurisensitiivisyyden johdosta. Eurooppalaisen ideologian johdosta esimerkiksi tulijoiden tytöt ovat jääneet yksin kamppailemaan vakavankin väkivallan edessä.

Miten voi kotoutua uuteen ympäristöön jos saa tuoda mukanaan kaikki entiset erittäin väkivaltaisetkin tavat - Tapahtuu niin kuin Euroopassa on tapahtunut --> Kantaväestöön kuuluvilla ihmisillä on käytännössä eri lait kuin maahantulijoilla. Väkivaltaa kokenut muslimityttö ei saa apua mistään! Ei edes terveydenhuollosta/lastensuojelusta. Poliisi ei edes saa tietoa asiasta

Vrt. Suomen romanit. He ovat miltei tähän päivään asti jätetty yhteiskunnan ulkopuolelle koska romanien lapsilta ei ole vaadittu kunnollista koulunkäyntiä. On vedottu romanien kulttuuriin ja hevoshoitoon ym. Käytäntö on ollut romanien lapsia kohtaan erittäin syrjivä. Kouluja käyneet romanit ovat monesti moittineet yhteiskuntaa epäoikeudenmukaisista ja typeristä päätöksistä, jotka eivät ole antaneet romanilapsille samoja mahdollisuuksia kuin muille suomalaisille.

Pasi Käyhkö

Tämä Huhtasaari janoaa paluuta menneisyyteen. Ja Suomen umpioon. Onneksi meillä oli Kekkosen jälkeen presidenttinä Koivisto, joka alkoi palauttaa Suomeen demokratiaa ja kansanvaltaa.
Nythän olemme jo hyvin pitkällä kehittymässä länsinaiseksi demokratiaksi.

Pasi Anttila

Halutessaan itsenäisyyttä Suomen tulee irtautua myös Yk:a, pohjoismaiden neuvostosta, naton rauhankumppanuusohjelmasta, Wto:a ja kaikista muista jotka "kaventavat" suomen itsemääräämisoikeutta.

Tämä kaikki tarkoittaisi sitä että suomi irtisanoo kaikki kv. sopimukset jolloin ei tairvitse noudattaa niiden velvollisuuksia muttei saa myöskään niiden hyötyjä.

Turvallisuutta parantaisi myös jos tässä maassa huolehdittaisiin edim mielenterveyspotilaista eikä jätettäisi heitä heitteille tähän avohoitoon joka on vain sanahelinää ja säästöjen hakua.

Kimmo Tallqvist

Erikoista mutta hyvä että edes niin että meillä on edes yksi ehdokas jolla on munaa puhua asioista muiden vätyksien hissutellessa ja on,persu nainen.
Viimeksi kun oli seta muumimamma puikoissa niin maamme alasajo kiihtyi.
Homolessut heilui kaduilla ja rantahurrien ministerimummot tekemättömyydellään ja osaamattomuudellaan pilasivat koko maahanmuuttoprosessin tekojalolla ylisuvaitsevaisuus maailmanhalauksellaan.
Pigmentoituneet pitävät täällä ikuista ilmaista piknikkiä ja köyhä kansa jonottaa hoitoa,lääkkeitä ja vanhaa leipää.

Pasi Anttila

Nuo pulinat ei lopu. Oletetaan että Huhtasaari voittaisi. Ei menis 6kk kun hän ja hänen kannattajansa huomaisivat "trumpintyyliin" että eihän tää ollutkaan niin yksinkertaista ja helppoa, eihän näitä voikkaan toteuttaa. Pettymys olisi valtava ja sitten se pulina vasta alkaisi.

Luulihan Sipiläkin tätä maan johtamista helpoksi mutta huomasi että maassa on muitakin valta-akseleita kuin hän ja hallitus. Kovasti joutunut perääntymään ja nöyrtymään. Niin kävisi Huhtasaarellekkin.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #24

Muistaakseni persut on puhunut tuosta jo-03-17 ajan.
Hallituksessa oli "paikka" toteuttaa puheet -15-16.6-17 ajan.
Mikä maksoi? Sekö että persut on vain yksi puolue eduskunnassa 7 muuta puoluetta vastassa?
Ja kun eduskunta päättää perustuslain mukaan niin mitkähän puolueet lähtisi PS Huhtasaaren taakse?
Ei yksikään . Joka puolue eduskunnasta on ollut sopimassa EU-valtio Suomen puolesta sopimuksia . Siis Valtio Suomi on tehnyt sopimukset,kansan vaaleissa antamalla valtakirjalla,eduskunnan enemmistölle .

Timo Nenonen
Vastaus kommenttiin #24

Näin on,kaima. Pressanvaaleissa aika monella ystävällä ja tuttavalla onkin nyt vaikea valinta: äänestääkkö Laura Huhtasaarta vai Paavo Väyrystä. Itse olen jo valintani tehnyt. Huolimatta siitä, että olen Väyrys.fani , ääneni tulee saamaan Laura Huhtasaari.
Toisella kierroksella annan ääneni jommalle kummalle jatkoon päässeelle. Jos he eivät ole enää mukana , en äänestä lainkaan.

Viime pressanvaaleissa säästin bensaa, kun ei tarvinnut toisella kiekalla äänestyspaikalle mennä, kun vaihtoehdot oli julkihomo ja Suomen ilman kansanäänestystä, Lipposen kera , mätävaluutta euroon vienyt maanpetturi Niinistö.

Pasi Anttila
Vastaus kommenttiin #11

Aivan. Ja se päivä kun populistit huomaavat ettei heidän ongelmiinsa ollutkaan helppoa ratkaisua ja ettei persut ollutkaan se messiaaninen liike joka tuo onnen ja vaurauden tähän maahan he pettyvät ja passivoituvat täysin, lopettavat äänestämisen ja menettävät uskonsa demokratiaan.

Oletetaan että persut saisi Huhtasaaren presidentiksi ja seuraavissa vaaleissa enmmistön eduskuntaan ja saisivat lopettaa maahantulon ja ajettua kaikki pakolaiset pois täältä. Tuonkaan voiton jälkeen he eivät olisi tyytyväisiä koska huomaisivat ettei se ollutkaan autuaaksi tekevä asia. Suomen ongelmat pysyisivät isoina ja luulen että ne jopa kasvaisivat. Koska kaikki suomen ongelmat ei todellakaan liity pakolaisiin. Niitä ongelmia oli ennen venepakolaisten saapumista 70-luvulla. Sitä suurempi olisi persujen äänestäjien pettymys.

Pasi Anttila

Heh. Köyhä kansa on jonottanut ja janonnut leipää ja lääkkeitä ja hoitoa ihan jo ennen näitä "muumimammoja", ennenkuin yksikään vietnamilainen venepakolainen oli astunut suomen kamaralle. Köyhät tellä on aina keskuudessanne ja tulee olemaan.

Pasi Käyhkö

Sehän on selvä. Osaksi köyhien määrä on vakio. Jos annamme tuhannelle ihmiselle jokaiselle 100 000€ ja viemme heidät autiolle saarelle. Parin vuoden kuluttua joillain heistä on 500 000€ joillain 200 000€ jne. Joillain ei ole enää mitään.

Raimo Laine
Vastaus kommenttiin #31

Kyllä, mutta jos olet 50-vuotias ja globalisaatio lopettaa työpaikkasi ovat vitsit vähissä etekin jos asut pienellä paikkakunnalla, jossa kaikki työt loppuvat, kun siirtyvät halpamaihin siunaustaan tuomaan.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #28

Köyhyys ja nälkä 100 vuotta sitten/oikeisto puikoissa.
Köyhyys ja nälkä nyt 100v jälkeen/Porvarit puikoissa.

Taidat unohtaa-80 luvun ? Kansalla oli työtä,kansa kulutti.Syntyi uusia työpaikkoja. Eläkkeet,palkat ,lapsilisät nousi.

-03-09 Nousukausi .Suomi 9 rikkain valtio. Rahaa tuli ovista ja ikkunoista.
Johtajien palkkiot nousi 2000% verrattuna palkansaajien palkankorotuksiin.
(YLE-Areena/elävä arkisto)
Mitään -90 luvun leikkauksia ei köyhimmille palautettu.

-09 Kiiruhdettiin pelastamaan Saksan ja Ranskan pankkeja peitenimellä "Kreikan" tukipaketit (niitä on pelastettu jo -10-15 ajan)+ERVV/EVM pankkien vakuusrahastot.

Marja-Liisa Kalkela

Noinko oli? Miten meillä olikaan niin saamattomat hallitukset Halosen aikana? Kerrotko lähemmin mihin Halonen osallistui eduskunnassa kun päätöksiä tehtiin? Valiokunta oli mikä? Entä mikä hallituksen ministeri presitentti Halonen oli?
Kun hän allekirjoitti lait oli hallituksen puolueet itse hyväksymässä hallituksen itse tekemät lait.
Pakolaiset tuli porvaripresitentin aikana-15. Lisää on tulossa vaikka olisi Huhtasaari presitenttinä. Niistähän on jo kepu PM sopinut EU.
Venäjä pakotteet/Valio ym. oli nyky presitentin aikana.

Älä naurata . Sdp ja Rkp yhteensäkkö vei kepu,kok kuin litranmittaa -03 -12 lähtien ? Kysyppä kepu,kok mitkä tahot hyötyy mamu/pakolaisbisneksestä
ja puhu vasta sitten .
Samat esim.kuin SOTESTA .Attendoot ym.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #25

Auttaisiko se faktojen ymmärtämisessä?
Suosittelen lukemaan EU/EMU historian aina-50 luvulta näihin päiviin asti .
Löytyy Googlaamalla EU sivuilta.
Seikkaperäisesti kerrottu myös Suomen osallistuminen EU ja Emuun liittymisessä.
Mielenkiintoista luettavaa. En itsekkään tiennyt tuosta mitään kun -90 luvulla alettiin EU puhumaan .
Samoin kannattaisi kun netti on käväistä eduskunnan sivuilla. Löytyy aina -87-17 ajalta päätökset ja valiokuntien lausunnot.Mustaa valkoisella.Ilman puolueiden propakandaa. Ketkä päätti,mitä päätti ja miksi .

Pasi Käyhkö
Vastaus kommenttiin #35

Niin, Suomessa EU-myönteisimmät puolueettahan ovat olleet Kokoomus, Demarit, Vihreät ja Rkp. Kepu vain osittain myöntyväinen. Hyviä päätöksiäkin ovat tehneet kun Suomi on nyt EU:n jäsenvaltio ja
kuulumme myös raha- ja pankkiunioniin. Samoin Schengen-alue on ihan hyvä, kun tarvitsee vain Eurooppa-kortin liikkumiseen alueella.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #58

lainaus:
Kepu vain osittain myöntyväinen

-Uudet asiakirjat yllättävät: Väyrynen vei Suomen unioniin, ei Koivisto
Sunnuntai 12.2.2017
IL
Paavo Väyrynen teki helmikuussa 1992 uransa merkittävimmän ratkaisun. Väyrynen hyväksyi Suomen EY-jäsenhakemuksen jättämisen.

Kimmo Tallqvist

Meillä oli erityisesti maahanmuuttoon liittyvät järkyttävän kykenemättömät,osaamattomat ja epäisänmaalliset hallitukset.
Eurooppa- ja kansainvälistymisihanne kukki kukkahattutätien pienen pienissä aivopieruissa.
Pahin oli halosen virkaannimittämä rkp:n dementia thors joka oli maahanmuutto- ja eurooppaministeri alkaen 2007.
Ei saanut muista pohjoismaista poiketen palautussopuksia aikaan irakiin ja afganistaniin.
Kunnostautui lähinnä torkkumalla eduskunnassa.
Somppuja perheenyhdistämisineen lappasi tasaisena virtana lisää loisimaan ja sikiämään suomeen.lomamatkat somalimaahaan alkoivat kiihtyä ja pikkutyttöjen sukuelimiä silvottiin,lapsiavioliittoja epäiltiin ja homot tutkivat innoissaan toistensa peräaukkoja.
Työmarkkinoilla noita afrikan ahkeria moniosaajia ei ole vieläkään näkynyt.
Lesboparien lapsensaannit oli etusijalla ja hallituksen kannasta poiketen 2008 halonen nimitti sisäministeriön kansiapääliköksi viljasen.
Syrjäytetty ja pätevämpi Rajatarkastusviraston kaveri olisi jo tuolloin tiennyt mitä rajoilla tulee tehdä suvaitsemisen ja homostelun sijaan.
Globalisaatiokiima ja tasa-arvohömpötys ja monikulttuutin rikastus alkoi juurikin porkkanapään kaudella joten mitä mummo mutisee.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #39

lainaus:
Pahin oli halosen virkaannimittämä rkp:n dementia thors joka oli

Kuka olikaan pääministeri joka esitti Thurskaa mainitsemasi virkaan?
Katsos kun se on aina pääministeri joka virkoihin ehdottaa ko.henkilöä.
Kuten esim. Maahanmuuttoviraston vastaavaksi ehdotti Kepu PM. (Ex-kristillistä ,kepulaista )
Olet pihalla siitä miten valta on jaettu ja miten eduskunta toimii. Miten lait syntyy ja ketkä ne tekee.
Tai miten virat jaetaan ja kenen aloitteella.

Kimmo Tallqvist
Vastaus kommenttiin #46

Älä puhu taaskin sontaa ja yritä saivarrella kun et edes sitä osaa.
Valtio-opin alkeet voit lukea vaikka valtioneuvoston sivuilta.
Katsos se kun on kansa joka päättäjät valitsee jos alkeisiin mennään ja käyttämiisi fraasi yksinkertaistuuksiin.
Valtiopäiväjärjestyksessä eri tahot ehdottaa aika montakin asiaa mutta sinä jaarittelit juurikin nimenomaan nimittämisestä.
Presidentti NIMITTÄÄ pääministerin jonka ehdotuksesta presidentti NIMITTÄÄ ministerit.
Ministerit NIMITETÄÄN presidentin avoimella kirjeellä joten sinä olet ihan pihalla eduskunnan ja lakien lisäksi myòs valtiopäiväjärjestyksestä.
Kaivoit tähän ministerinimitykseen mukaan tapasi mukaan täysin asiattomasti eduskunnan ja lainlaatimisen ja niiden tekemisen mikä ei mitenkään liity nimitys asiaan.
Joku tolkku hölmölläkin mansemummolla pitää aasinsiltojen rakentelussa olla.
Eduskunta liittyy asiaan vain pääministerin valinnassa jossa suoritetaan avoin äänestys.
Se on katsos eri asia kuka ehdottaa ja kenellä on valta nimittää
Virkanimityksissä halonen valtaa käytti ja nimitti vastoin hallituksen esitystä

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #61

lainaus:
Presidentti NIMITTÄÄ pääministerin jonka ehdotuksesta presidentti NIMITTÄÄ ministerit.
Älä? Eikö se olekkaan eduskunta joka hyväksyy hallituksen ja ministerit vaalien jälkeen? Sitäkö presitentti päättää mitkä puolueet on hallituksessa ja mistä puolueesta hän "nimittää" pääministerin ?
Noin tapahtuu vain P-Koreassa ja Putinin maassa.
Presitenttihän ei voi nykyään edes erottaa pääministeriä. Sen voi tehdä vain pääministeri itse pyytämällä hallitukselleen eroa.
(Harvempi pääministeri tulee sitä koskaan tekemään )

Kimmo Tallqvist
Vastaus kommenttiin #62

Mitä sillä oli tekemistä tässä asiassa kuka ehdottaa ja ketä ja mitä eduskunta tekee sen jälkeen kun presidentti on ministerit nimittänyt ?
Presidentti edelleenkin NIMITTÄÄ ministerit huolimatta siitä hyväksyykö eduskunta hallituksen vai ei.
Älä taas sotke tapasi mukaan asioita.
En kirjoittanut että presidentti päättää ministerit vaan että presidentti NIMITTÄÄ ministerit valtiosäännön ja valtiopäiväjärjestyksen mukaan joten lueppa se uudestaan.
Presidentti NIMITTI myös thorsin.
Siitä nauttiiko hallitus tai ministeri eduskunnan luottamusta ei ollut puhetta.
Älä aina sotke ja esitä asiaankuulumattomia vastakysymyksiä vaan pysy aiheessa.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #61

"Mansenmummo" oli lukenut alkeet .Lueppa sinäkin:
Valtioneuvosto:
Nimittäminen, nimitysperusteet ja vastuunalaisuus
Tasavallan presidentti nimittää valtioneuvoston jäseniksi
1.-eduskunnan valitseman
2.)-pääministerin ja
3.-tämän esittämät muut ministerit,
jotka toimivat ministeriöiden päällikköinä tai käsittelevät ministeriöiden toimialaan kuuluvia asioita.

Kimmo Tallqvist
Vastaus kommenttiin #64

Lainaus;
Tasavallan presidentti nimittää valtioneuvoston jäseniksi.....
Saman lukenut kuin minä oli mummo muttei näemmä ymmärtänyt;
Sitähän minä jo useasti sanoin että presidentti NIMITTÄÄ, puhe ei ollut siitä kuka valitsee ehdokkaat ja itsekin nyt kirjoitit
Presidentti NIMITTÄÄ valtioneuvoston valtoineuvostossa presidentin esittelyssä joten mikä on ongelmasi ?
Muut ehdottaa ja esittää,presidentti NIMITTÄÄ
Perustuslainuudistuksenkin jälkeen presidentti muodollisesti NIMITTÄÄ ja siitä minä kirjoitin ja siitähän sinä saivartelit joten miksi intät ?
Pressa nimittää ei kukaan muu.

Kimmo Tallqvist
Vastaus kommenttiin #75

Sen nyt kaikki tietää eikä se ollut keskustelun aihe vaan teoreettinen saivartelu nimitysoikeudesta.
Käytännössä presidentiltä kyllä suljetuissa kabineteissa epävirallisesti hienovaraisesti udellaan hänen mielipidettään ehdokkaista ja kenet hän pääministeriksi eduskunnalle ilmoittaa
Eduskuntaryhmien neuvottelujen jälkeen ja puhemiestä kuultuaan.
Ei presidentti täällä hyvä veli verkostossa missään uutispimennossa elä.
Virkanimityksissä pressalla sentään on vielä oikeatakin valtaa eikä vain muodollista nimitysoikeutta.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #61

Vanha jäänne Kekkosen ajoilta.Kuten Lakien allekirjoitus . Jos presitentti ei allekirjoita lakia sen voi silti eduskunta hyväksyä laiksi.
On se kumma kun vastustat kansan "valtaa" noin kovasti? Kavalitsee eduskunnan ja eduskunta päättää annetulla valtakirjalla kansan puolesta.

Väännäppä tämäkin demareiden syyksi:
Kuten pääministeri nimittää Suomesta EU virkoihin ehdokkaat?
Pääministeri Matti Vanhanen: Suomi on taas mukana kisassa EU:n huippuviroista.
13.11.2009
suomalaisehdokkaiden olemisesta sittenkin mukana huippunimitysten kisassa.
EU:n ulkoministerin tehtävät menevät
- keskustaoikeistolaiselle poliitikolle ja
- EU-presidentiksi nousee eurososialisti.
Se merkitsee, että ensi viikon spekulaatioissa kaikki ehdokasnimet ovat jälleen mukana, myös Olli Rehn (kesk) ja Paavo Lipponen (sd).
TS
Siis pääministeri ehdotti Lipposta EU presitentiksi ei suinkaan Lipponen itse .

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #85

En. Olen seurannut politiikkaa -68 lähtien.Päivittänyt tietoni Kekkone,kekkonen,Kekkonen jälkeen hyvin tarkkaan.Niin EU kuin eduskunnan siuilta.
Minulle ei ole epäselvää ketkä 2000 luvulla päätökset Suomessa tekee.
Kysymyksiin löydän vstaukset eduskunnan asiakirjoista. 24.9-17 asti.

Pasi Anttila
Vastaus kommenttiin #42

Niin laski demareittenkin kunnes...hups...olivat taas toisena....galluppeja tulee ja menee...vaalit ratkasee, ja jos ei ihmeitä satu saadaan tähän maahan kok, virh, spd, vas, rkp hallitus. Tai sit vaan kolme isointa, tossa järj.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #42

Miten vihreät nyt oppositiosta hyysää pakolaisia ? Kun niistä on päättänyt Kepu,kok PS/sini. -15-17?
Opposition yhden puolueen ääni ei ole ennenkään hallituksen päätöksiin vaikuttanut.
Eikä Galluppi luvuilla ole vihreiden kansanedustajien määrä ole yhtään eduskunnassa kasvanut.

Kimmo Tallqvist
Vastaus kommenttiin #83

Sitä pitää kysyä vihreiltä itseltään.
Miksi se minun pitäisi tietää kun en pakolaisista edes ole puhunut vaan laittomista maassaolijoista.
Miksi loukkaat laillisesti maassaolevia pakolaisstatuksen omaavia rinnastamalla heidät laittomiin perusteettomiin maassaloisijiin.
Miksi osaamattomuuttasi kiihotat kansanryhmää vastaan ynnätessäsi vainotut ,turvaa tarvitsevat laillisen pakolaistatuksen omaavaat ja saaneet henkilöt samaan viiteryhmään kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden ,laittomien perusteettomien maassaloisivien onnenonkijoiden kanssa.
Miksi et osaa lukea ?

Kimmo Tallqvist
Vastaus kommenttiin #98

Psst.mitäs jos itse pysyisit edes kerran aiheessa.
Minä pysyin aiheessa eli huhtasaaren esiinnostamassa maahanmuutossa.
Miksi itse olet aina asian vierestä puhuva kysyjä ja täysin asiaankuulumattomien aasinsiltojen rakentaja ?
Kysyttäessä et osaa koskaan vastata vaan vastaat lähes aina aiheeseen liittymättömällä perusteettomalla vastakysymyksellä
Lue mitä tarkoittaa dialogi.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #102

Tietäisiköhän PS ja Huhtasaari tästä lisää mitä olivat sopimassa Sipilän hallituksessa?

Sipilän hallitus luvannut ottaa
-17 950 pakolaista
-18 750 pakolaista.
EU tulossa lisää rahaa kotouttamiseen,sijoittamiseen ja paaluu lentoihin.
SM/eduskunta

Matti Toivola

Rajojen puolustaminen ja toimivuus on demokratian puolustamista ja siksi myös ihmisoikeuksien puolustamista kussakin maassa joissa niitä vielä on. Epädemokraattisten voimien vapaa maahantulo on tuhoisaa yhteiskunnalle.
Demokratiaa vastustavat aatteet ja opit lupaavat epätoivoisille köyhille parempaa elämää joko tässä ajassa tai tuonpuoleisessa ehkä molemmissa.
Valtaa päästäkseen ja pysyäkseen on keinoina väkivalta ja toisinajattelijoiden pelottelu ja tukahduttaminen jopa tappaminen.
Tiedonvälitys ja koulutus valjastetaan palvelemaan epädemokraattisen järjestelmän ylläpitoa ja luomaan yhtenäiskulttuuri jossa ei ole vapautta vaan kahlitseva säännöstö jonka rikkomisesta ja arvostelemisesta voi seurata kuolema.
Tukahdutettu vapaus lamaannuttaa ja köyhdyttää yhteiskuntaa entisestään ja lisää köyhien määrää joita suitsitaan vaalikarjana äänestämään järjestelmää joka lupaa hyvinvointia vaikka aiheuttaa köyhyyttä massivisesti itse.
Kansan pitämiseksi yhtenäisenä tarvitaan sisäisen kurin lisäksi voimakas viholliskuva maan ulkopuolelta jos oma maa on jo puhdistettu vääräuskoisista ja väärien aatteiden kannattajista.
Diktatuuri-asemaan päässeet järjestelmät ovat historiassa toimineet edellä kuvatulla tavalla ja nin ne toimivat vielä tänäänkin. Ihmisoppeja voidaan muuttaa koska ne ymmärretään ihmisen tuottamaksi "Sanaksi" ja voidaan siis myös ihmisen toimesta muuttaa.
Uskonnoissassa "Sanan" oletetaan olevan jumalallista alkuperää ja sen muuttaminen ihmisen toimesta on majesteettirikos jonka tuomio on lopumaton.
Raamatullisessa kristinopissa miekka kuuluu pitää Jeesuksen opetuksen mukaan tupessa ja sen kantaminen kuuluu esivallalle pahan rankaisemiseksi.
Islamissa Mohammed kehoittaa molempiin tarpeen mukaan, miekka tupesta ja miekka tuppeen, lopputavoitteena koko maailman alistaminen islamille ja Allahille. Koraani ja siitä johdettu Sharialaki eivät juurikaan siedä monikulttuurisuutta ja valtaan päästyään tuhoavat sen jos mahdollista. Ongelma on olemassa riippumatta siitä tunnustammeko sen.

Mikko Toivonen

Populistiseen tyyliinsä mikä ilmenee lähes jokaisessa Huhtasaaren esiin nostamassa asiassa hän valitsee helpoimman ajatuksen ja kuvitellusti myyvimmän eli Schengenin lakkauttamisen ja maiden välisten rajatarkastusten palauttamisen.

Oikea ratkaisu olisi ajaa EU hoitamaan hommansa kunnolla eli sulkemaan hermeettisesti ulkorajansa kaikelta laittomalta maahantulolta ja ottamaan oikeiksi pakolaisiksi todettu vain sellaisten kokoomaleireiltä joiden ylläpitoon unioni voisi pakolaisvitojen hubeissa osallistua. Näitä Hubeja voisi olla Turkissa, Libyassa, Marokossa ja Libanonissa. Mahdollisesti jopa Jordaniassa. Afganistanin "pakolaisten" olisi sitten jotenkin hoidettava itsensä Turkkiin tai hakea turvapaikkaa Venäjältä mikä kai on luokiteltu jostain perusteesta turvalliseksi maaksi.

On täysin ja erehtymättömän selvää että kukaan ei hakeudu Eurooppan peräkulmaan Suomeen kaikkien muiden turvallisten maiden läpi turvapaikkaa hakemaan vaan haussa on jotain muuta minkä jokainen ajatteleva tietenkin pystyy tunnistamaan.
Ongelma on kuitenkin hoidettava EU ulkorajalla ja sen ulkopuolella.
Laillista maahantuloa voidaan helpottaa ja parantaa poistamalla työlupa ja palkkarajoituksia ja pitää työntekijän maahantuonutta yritystä tämän määräaikaisluvan vastuullisena sponsorina.

Timo Ala-Harja

Oikeassa olet mitä tulee EU:n ulkorajojen valvontaan mutta kun ei niin ei siksi meillä on tälläisiä Huhtasaaria jotka sentään puhuvat asioista niiden oikeilla nimillä.Kyllä parempaa rajavalvontaa on vaadittu mutta mitään ei ole tapahtunut.

Mikko Toivonen

Tuo valitettavasti pitää paikkansa sekä EU että valtion rajojen osalta. Valtion rajojakaan ei ole valvottu senkään vertaa kuin Unionin säännöt mahdollistaisivat. Siksi minäkin ymmärrän populistien tarpeen. Jonkun on kerrotava mistä puristaa ja esitettävä edes jotain ratkaisuja kun rationaalisti ja kaikkien edun huomioonottavat esitykset eivät hallinnolle kelpaa tai se ei omalta ideologialtaan niille korvaakaan letkauta,
Kaikkein valitettavinta on, että tuota hallitsevaa "ideologiaa" ohjaa poikkeuksetta jonkun ryhmän etu ja rahastus, eli muiden hyväksikäyttö muiden rahoilla.

Marja-Liisa Kalkela

Jos TEM/VM hallituksen asiakirja -16 kertoo kuinka tärkeätä on saada työvoimaa maahanmuuttajista maatiloille ja palvelualoille.
Niin kertoisikohan PS Laura siitä tarkemmin?
Vai MTK ja majoitus ja ravintolaketjujen suurimmat omistajat?
Halpatyövoimaa?
Työvoimaa:Sosiaaliturvan ja työn yhteensovittamiseen?
(kuten 93 000 työtöntä nyt tekee)

Tapani Tuominen

Presidenttiehdokas Huhtasaari on täysin oikeassa. Voisiko joku kertoa nyt tässä ketjussa asiallisesti mitä hyötyä on Schengenin sopimuksesta?

Jos argumentti on "ei tarvitse jonottaa Tallinnan satamassa" tai "ihmiset ja tavarat kulkevat helpommin", niin ei kannata avata sanaista arkkuansa. Verratkaamme sitten hyötyjä haittoihin, kunhan joku kertoo edes ylipäänsä mikä se hyöty on?

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
mitä hyötyä on Schengenin sopimuksesta?
Tai EU/EMU?
Kannattaa kysyä EK ja esim.Perheyritys Kone,Fazzer,Pauling ym. vientiyritysten johtajilta.
Tai MTK /Elintarvikejalostamoiden Valio,Atria ym. omistajilta.
Vai vieläkö joku uskoo että Kepu,kok -92-94 EU/EMU halusi vain kansan "parhaaksi"?

Metkaa kun Kekkosen visio oli jo EU jo turvallisuudenkin vuoksi.
Metkaa kun Maasrichtin sopimuksessakin on pykälä ,pilari II:yhteinen puolustus.
Metkaa kun PS lapio Kreikalle 86 Mrd-15 Soini perusteli sitä:
"Kun se on niin vaikeata kun kyse on myös turvallisuudesta"! (IL video)
(Tuskin tarkoitti että Kreikkalaiset ryhtyy sotaan EU maita vastaan jotka ei anna vippiä?)

Nita Hillner

Niin, jo Kekkonen näki että Suomi ei pitkässä juosussa selviä yksin ja kyseessä nimenomaan turvallisuuspolitiikka. Soini viittasi tietysti Venäjään, ei Kreikkaan. Venäjää ei voi kuitenkaan mainita ääneen, mutta Venäjä on oikeastaan ainoa maa joka mahdollisesti uhkaa Suomea sotilaallisesti. Sisäiset uhat ovat kotitutoisia ja ne johtuvat Suomen ja Euroopan huonoista päätöksistä. Päättäjät ja virkamiehet saavat syyttää vain itseään siitä, että rasismi ja ääri-ideologiat jälleen nostavat päätään Euroopassa.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #37

lainaus:
Sisäiset uhat ovat kotitutoisia ja
"Hajoita ja hallitse"! Voi kulisseissa sorvata mitä vain niin kansa ei huomaa muuta kuin tapetilla pidetyt asiat.
Jos viranomaiset ei pysty hoitamaan tehtäviään pakolaisten kohdalla niin miten yleensäkkään eri tahot pystyy suojelemaan maata ?
Rajan yli tulee vieras valtio sotaleluineen tänne? Mitä perustuslaki sanoo siitä? Puolustusministeri kai osaisi vastata tuohon tai Presidentti.

Tapani Tuominen

En yleensä vaivaudu edes lukemaan Kalkelan kommentteja, kun niiden substanssi on 0.

Ei sinun tarvitse kehottaa minua kysymään asiaa näiltä yrityksiltä. Minä kysyin jo täällä avoimesti, mitä hyötyä on Schengenin sopimuksesta. Kysymys on edelleen auki ja vastauksesi (Kalkela) substanssi oli tälläkin kertaa 0. Itse asiassa sinun hölöttäminen joka asiassa vain laskee dialogin tasoa, eli kommenttiesi arvo on negatiivinen.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #77

Onhan se hyvä että on eri mielipiteitä ja sanan valta kaikilla. Vai kannatatko P-Korea meininkiä 100% kaikki samaa mieltä?
Yhtä totuutta ei ole missään asiassa . Niin kauan kuin puolueita on 8 eduskunnassa ja kansanedustajia 200. Äänestäjiä joka puolueen kannattajia.

Kimmo Tallqvist
Vastaus kommenttiin #88

Kannatatko ringebyn monikulttuuririkkautta ja no go alueita.
Haluatko muuttaa tampereen malmön rosengårdin kaltaiseksi suvakki-ihannelähiöksi jossa mummotkin raiskataan illalla,käsilaukut varastetaan keskellä päivää,käsikranaatit lentää,aseet puhuu,autot poltetaan ja poliisille nauretaan.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #72

Sanoiko Kansa Kyllä lokakuussa -94?
Maastrichtin sopimus -92.Voimaan 1.11-93
Maastrichtin sopimuksen oikeus- ja sisäasioita käsittelevä 3. pilari sisältää seuraavia aloja, jotka kuuluvat jäsenvatioiden yhteistyön piiriin:

1) turvapaikkapolitiikka
2) säännöt, jotka koskevat henkilöiden liikkumista yli jäsenvaltioiden ulkorajojen ja tähän liittyvää valvontaa
3) maahanmuuttopolitiikka ja kolmansien maiden kansalaisia koskeva politiikka:
a) edellytykset, joilla kolmansien maiden kansalaiset saavat tulla jäsenvaltioiden alueelle ja liikkua siellä
b) kolmansien maiden kansalaisten oleskelua jäsenvaltioiden alueella koskevat edellytykset, perheiden yhdistäminen ja työhönpääsy mukaanluettuina
Jäsenvaltiot pitävät näitä aloja yhteistä etua koskevina asioina unionin tavoitteiden, erityisesti henkilöiden vapaan liikkuvuuden, saavuttamiseksi.

Jälkiviisaus on huono viisaus!

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #95

Vai tekikö Hitleri Diilin Staliinin kanssa? Sulle Suomi mulle Puola.
Mutta "Aseveljet"Suomi ja Hitlerin porukka alkoikin sotia Neukkuja vastaan.Rakentaa suur- Suomea.
Meni ohi aiheen ja sehän oli Persujen Presitenttiehdokkaan vain yhden ihmisen visio EU sovitusta asiasta.
Minkä valtio Suomi on sopinut.

Pasi Anttila

Tarvitaan ko Yhdysvalloissa passia sirryttäessä osavaltiosta toiseen? Federalistisessa unionissa liikkumisen tulee olla vapaata. Ja kyllä...kannatan federalismia. Jos mennään oikein pitkälle ajattelussa niin voidaan kysyä miksi meillä Suomessa ei ole sisäisiä rajoja esim. maakuntien tai läänien rajoilla. Sillähän voitais estää...niin mitä nyt kulloinkin haluttais estää, ihmisten (ainakin tietynlaisten ihmisten, työttömien, mielenterv.potilaiden ja muiden ei toivottujen ihmisten pääsy alueelle).

Eli minulle ja muille federalismia ajaville ja haluaville EU on valtio ja valtion sisällä ei voi olla sisäsiä rajoja. Valtiollahan on toki ulkorajat ja niiden pitää olla pitävät. Niitä pitää vahvistaa niiden pitää olla yhtenäiset niin pohjosessa kun välimerelläkin. Tämä on helpommin tehtävissä federalistisessa unionissa kuin 28 maan tilkkutäkissä kun jokainen vetää omaan suuntaansa.

Mitä tulee noihin sun esimerkkeihis niin ne ovat aika hyviä. Otappas selvää paljonko rajatarkastukset aiheuttais yrityksille lisää kustannuksia, miten paljon matkustaminen vähenisi rajatarkastusten palauttamisen takia. Ihmiset ovat aika kärsimättömiä eikä heillä ole aikaa jonotella joka paikassa....juu hölmöö mut näin se vaan on.

Mikko Toivonen

Tästä eivät monet ole samaa mieltä oikeuslaitoksen kanssa vaan pitävät esimerkiksi Halla-ahon saamaa tuomiota selkeän poliittisena. Niin minäkin joka olen asunut lähes kaikkialla muslimimaailmassa noin vuodesta 92 lähtien lähes yhtäjaksoisesti.

Kun tuntee muslimaailman totuuden ihan peruskentällä niin ei voi mitenkään päätyä sellaiseen johtopäätökseen, että Halla-aho olisi syyllistynyt totuuden vastaiseen kirjoitteluun. Tämä siis jos asioita tulkitaan tiedon ja objektiivisyyden pohjalta. Se taas on monille hyvin vaikeaa minkä olemme monista KKO päätöksistä, tuostakin, todeta

Mikko Toivonen
Vastaus kommenttiin #57

Johtaja Anttila,
Minun kommentissani luki yksiselitteisen selvästi: monet!
Luettuna se tarkoittaa monia kansalaisia eikä viittaa laisinkaan mihinkään oppineis-tai ammattiryhmään.
Menisin veikkaamaan, että ainakin jokainen Halla-ahoa äänestäneistä, joita on tuhansittain, ovat sitä mieltä, että tuomio oli poliittinen. Minun mielipiteeni taas perustuu todellisuuden suureen asiantuntemukseen kyseisestä tuomion aiheesta,

Kimmo Tallqvist
Vastaus kommenttiin #76

Ja monet vihervassarit pitävät lähtökohtaisesti ilman faktan häivääkään kaikkia maahanmuutoviraston tekemiä myönteisiä turvapaikkapäätöksiä oikeina ja kaikkia kielteisiä päätöksiä väärinä.
Palaavat vierastaistelija murhaajaraiskaajaterroristitkin halutaan halata "terveiksi ja yhteiskuntakelpoiseksi" koska ihmisarvo on kuulemma jakamaton.
tapettujen ja raiskattujen uhrien ihmisarvot vain unohtui sinne aavikolle.

Kimmo Tallqvist
Vastaus kommenttiin #97

Tässä maassa tiettyjen asioiden mielipiteenilmaisun vapauskielto muistuttaa kyllä valitettavasti P-koreaa.
Esim. mm. erään nimeltämainitsemattoman aavikolla näkyhoureista syntyneen väkivaltaisen pedofiliauskomuskultin kaikkinainen kritiikki ja kielteinen kommentointi on automaattisesti vihapuhetta.

Mikko Toivonen

Minä olin siellä tällä viikolla ja passia ei enää kysytty, mutta edelleenkin olivat vahvistetut rajavartija ja poliisipatrullit paikalla satamassa.
Tuo erityistarkastus EU kokouksen vuoksi oli kyllä erittäin hyvin ennakkoon informoitu. Se suorastaan hyppäsi silmään jokaisesta paikasta missä viime viikkoina matkoja Tallinnaan tarkasteli

Viljo Tuononen

Laura Huuhtasaari minä olen iloinen , että olet pyrkimässä Suomen Presidentiksi ja uskallat esittää mielipiteesi soraäänistä huolimatta koska nämä henkilöt pelkää eivätkä uskalla tuoda julki oikeaa mielipidettään . Jätetään heidät omaan arvoonsa vastaan väittelemättä ja mennään eteenpäin . Nykyinen hallitus on väärinperustein hoitamassa Suomen asioita ja toivon kovasti, että voitat vaalit ja sinusta tulee Presidenttimme jota kunnioitan suuresti.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Nykyinen hallitus on väärinperustein hoitamassa Suomen asioita

Totta.Hallitus joka oli keskusta,Persut ja kokoomus . Petetyillä lupauksilla persut pääsi hallitukseen . Hallituskiima oli niin kova että jopa EK politiikka kävi heille.

Nythän on niin että kaikki päätökset on tehty persujen ollessa hallituksessa.
Kesäloman takia 5.9-17 asti jonka jälkeen ei uusia päätöksiä ole vielä tehty ensimmäistäkään missään asiasssa.

Sakari Rönkkö

Täyttä asiaa. Ja varsinkin sananvapauden osalta; vihervasemmistolaiset vaativat kaikkien eri mieltä olevien vaientamista somesta. Pukkila ryhmästäkin on poistettu ja estetty kaikki, jotka uskalsivat olla eri mieltä vihervasemmiston kanssa. Poliisin mukaan tässä ei ole mitään rikollista, ylläpitäjä määrää. Näin suomessa vuonna 2017.

Erkki Malinen

Laura on hyvä kandidaatti se tuo särmää näihin muuten pliisuihin pressan vaaleihin sen osoittaa jo nämä kirjoitukset. Ja varmaan jossakin vaiheessa otetaan venäjäkortti esiin Puuttin tietysti asettuu Lauran kannattajaksi.