Maanantai 24.9.2018

Kansanedustaja huomasi tylyn sävyn kritiikissä: ”Moni haluaa nähdä meidän epäonnistuvan – mikään ei anna enemmän sisua”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
24.9.2017 09:53
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|
Sinisen tulevaisuuden kansanedustaja ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Tiina Elovaara pohtii Puheenvuoron blogikirjoituksessaan, miksi julkisessa keskustelussa ja mediassa ei ole jätetty mahdollisuutta sille, että perussuomalaisista irtautuneiden sinisten puolueprojekti voisi onnistua.
 
–Mediaa ja muita tahoja seuratessa voi tehdä johtopäätöksen, että moni haluaa nähdä meidän epäonnistuvan, Elovaara kirjoittaa.
 
Kansanedustaja vastaa kirjoituksessaan Iltalehden lauantaiseen kirjoitukseen, jossa politiikan toimittaja Tommi Parkkonen ruotii sinisten puolueprojektin tilaa. Parkkonen nostaa esiin paikallisyhdistykset: Tampereella puheenjohtajana toimii Elovaara, mutta varapuheenjohtaja on rovaniemeläinen kansanedustaja Matti Torvinen ja rahastonhoitajana muhoslainen ministeri Pirkko Mattila. Tampereen yhdistyksen lisäksi Torvinen toimii Lapin sinisten puheenjohtajana ja Elovaara Punkalaitumen sinisissä.
 
Heinäkuussa siniset toivoivat voivansa pitää perustavan puoluekokouksen jo syyskuussa, mutta 5 000 kannattajakortin kerääminen on venynyt. Uusimman arvion mukaan kortit ovat kasassa lokakuussa. Elovaara kirjoittaa, että kortit ovat nyt lähes koossa ja muistuttaa, että puolueprojektia virittelevät 19 kansanedustajaa marssivat ulos perussuomalaisten ryhmähuoneesta runsas kolme kuukautta sitten kesäkuun 13. päivänä.
 
– Puolueemme hajoamisesta on reilu 3 kuukautta, kannattajakortit ovat lähes kasassa ja piirejä nousemassa hyvää tahtia yhdistyksineen ympäri Suomea, Elovaara toteaa.
 
–Jos olisin aikanaan uskonut gallupeihin ja tilastoihin, en olisi niissä tehtävissä missä olen nyt. Olen ollut rakentamassa yhtä puoluetta 3 %:n kannatuksesta hallitukseen, olen tehnyt matkan lähiöstä eduskuntaan, eikä mikään anna enemmän sisua kuin se, että kuulen vahingoniloa muiden sanoissa. Se muistuttaa siitä miten tärkeää on ponnistella tavoitteidensa eteen muiden pilkasta huolimatta. 

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Raimo Tulkki

Hei oletteko huomanneet tämä muija on kans huomannut jotain.
On teräväpäinen muija kun ei vaan menis pipo vaihtoon.
Kyllä se on siitä itestä kii miten homma etenee ja tuolla touhulla mitä nämä nyt harjoittaa siitä ei tule mitään.

Pentti Westerholm

Suomalaisen yhteiskunnan yksiperiaatte on ollut.Erota ei saa vaikka kuinka hommat menisi perseelleen.Toinen on ollut, takkia ei saa kääntää vaikka hommat menisi perseelleen.Kolmas on kun on päätetty näin tehdään.Siinä pitää pysyä vaikka hommat menisi perseelleen.Näillä periaatteilla on mahdoton tehdä järkevää ja tuottavaa politiikkaa.Jospa Sinisissä olisi tulevaisuus.

Mikko Toivonen

Vaikka Elovaara onkin nähnyt ja aistinut oikein ilmeisen kansalaisenemmistön asenteen juuri noin kuin Westerholm sen kuvaa, niin on myös niitä, jotka kykenevät ajattelemaan asiaa objektiivisesti ja lähtijän toimia ymmärtäen. On oikeastaan moraalisesti korkealaatuista kyetä oman "uskonsa" vuoksi jättämään entinen seurakunta. Seurakunnissakin reaktiot ovat raa'at ja eristävät. Ajatelkaapa vaikka kepu-lestadiolaisia ja jehovan todistajia muslimeista nyt puhumattakaan. Niistä ei erota seuraamuksitta ja joissain tapauksissa seuraamukset ovat läntisen oikeuden ulkopuolella täysin.
Sinisiin jäi joka tapauksessa persujen pätevin ja kohtuullisin väki. Siksi sille on annettava mahdollisuus saada itsensä toimimaan, oli sen toiminnan koko sitten mikä tahansa. Meillä on suuri tila rationaalisti ja yhteistä etua ajavan vastuullisen markkinatalouden puolueelle edelleenkin vaikka monta puoluetta väittää markkinatalouspuolueita olevansa. Siniset näyttäköön mitä he lopulta ajavat. Jos se jäi omien etujen ajamiseen niin taru ei vanhaksi elä

Vanha persupuolue on nuyt tiivistynyt kutakuinkin yhden asian fanaattiseksi puolueeksi jonka ainoa merkittävä argumentti on maahanmuuton vastustaminen seurauksista riippumatta. Sillä tietenkin on sitä kaikki pohjaa varsin suureen kansalaisosaan jos tuo osa vaaliuurnille koskaan kokonaan saataisiin

Markku Nieminen

Tilaa kentällä on, koska kaikki muut puolueet, paitsi "yhden asian fanaattinen" puolue, ovat yhtä mieltä Suomen myymisestä ja orjuuttamisesta.

Monelta näyttää unohtuvan, ettei Perussuomalaiset suinkaan ole yhden asian puolue! Se korostuu osin sen omasta painotuksestaan, myönnettäköön, mutta enemmänkin muiden puolueiden ja median sorkkimisen ja nokkimisen vuoksi!

Sitä paitsi tämä yksi asia vaikuttaa enemmän kuin mikään asia koskaan Suomen kansaan sen historian aikana. Tämä yksi asia vaikuttaa ihan kaikkeen asuntopolitiikasta, sosiaalipolitiikasta, perhepolitiikasta, koulupolitiikasta, jne, jne , läntisen sivistys- ja oikeusvaltioperiaatteen romuttumiseen. Koko eurooppalaisen ja suomalaisen kulttuurin tuhoon ja sen saattamiseen kivikautiseen yhteiskuntakäsitykseen.

Siinä mielessä, puhuminen yhden asian liikkeestä, on joko tyhmyyttä tai tahallista asian väärin ymmärtämistä ja vähättelyä!

Markku Nieminen
Vastaus kommenttiin #8

Jatkan vielä; Tämän ongelman ratkaisu olisi siinäkin mielessä viisasta, että se ei maksaisi veronmaksajille mitään! Päin vastoin, se toisi valtavat säästöt kansantaloudelle, eikä uutta velkaa tarvitsisi enää ottaa!

Tämän ongelman ratkaisu olisi erittäin helppo ja nopea, myös siinä mielessä että, meidän tarvitsisi vain noudattaa eduskunnan itsensä laatimia lakeja ja sopimuksia!
Minkäänlaisia kustannuksia ei tulisi. Kaikki olisi puhdasta säästöä ja voittoa!

Mikko Toivonen
Vastaus kommenttiin #8

Kyllä tässä on erittäin pitkään tullut politiikkaa seurattua sekä kansallisella että globaalilla tasolla. Sen tarkkailun pohjalta nykyinen persupuolue on yhden asian liike eli sellaisen asian mikä dominoi sen kaikkia kannanottoja ja keskusteluja.

Yhjdern asian liikkeitä on monen laisia. Meillä sellaisia ovat Kepu puhtaana MTK poliittisena lelmenttinä ja jussiedun ajajana, RKP puhtaana ,kieli-ja eliittipuolueena, Vihreät maailman kaatamisen asialla kaikissa ajatuksissaan, Kristilliset Jumalan asialla. Oikeastaan millään tavalla yleis ja moniasiapuolueita ovat vain Vassarit, Sosiaaaalidemokraatit, Kokoomus vaikka se materiaan vahvasti kallistuukin ja "paremmuuteen", sekä siniset jotka eivät vielä ole edes puolue.

Yhteiskunnassa tietenkin voi olla yhden asian tai pienen eturyhmän liikkeitä, mutta maailmalla esimerkiksi kepulien ja vihreiden sekä rkp tapaiset ovat joko kadonneet ja liittyneeet oikeisiin puolueisiin. Yhden asian liikkeiden osuus ei voi koskaan olla merkittävä koko yhteisön hallinnassa. Jos on, jotain on mennyt pahasti pieleen kuten Saksassa ja Venäjällä ennen toista maailmansotaa
Persutkin voisivat joskus puolueena ottaa kantaa ja esittää visioita paljon tärkeämmistä asioista kuin maahanmuutosta tai ERU vastaisuudesta. Vastaisuudella ei yhteiskuntaa paljoakaan rakenneta. Vastaisuus on kuitenkin hyväksyttävää ja sitä voi käyttää rajatussa asiassa tai tilanteessa.

Markku Nieminen
Vastaus kommenttiin #17

Molemmilla kansallisuusaate on johtotähtenä ja niin pitää ollakin.
Mikä on sen "enemmän yhteisellä asialla" olemista, kuin täysin turhan ja vahingollisen velkaantumisen ja kansallisen identiteetit turmelemisen estäminen voi olla?
Ja kaikki tämä täysin ilmaiseksi. Keneltäkään ei tarvitsisi leikata mitään, eikä kukaan kärsisi vääryyttä! Vaikea keksiä enemmän yhteisellä asialla olemista!
Mutta, ehdotuksiahan voi jokainen tännekin laittaa, jos niitä on!

Timo-Pekka Mustakallio

Kuvottavan konspiraation kautta syntynyttä turhaa joukkiotako pitäisi rakastaa? En edes pitänyt alkuperäisestä puolueesta, ja vielä vähemmän tästä "Värikäs Menneisyys"-sirpaleesta - mitä voisi suomalais-kansalliseen tyyliin kutsua myös vaikkapa "P..kaiseksi Lopuksi"... jota sille toivonkin. Ei millään pahalla, muttei hyvälläkään :)

Jussi Keskinen

Tiina Elovaara plus muut siniset unet halusivat vain säilyttää omat oaikkansa, johoh he olivat tiensä raivanneet, kuten Tiina tuossa kertoo.

On kuvottavaa pettää äänestäjät, pettää puolue, pettää kaikki - vain pitääkseen omat asemansa. On todennäköistä, että puolueen kannatus on promilleluokkaa.

Marja-Liisa Kalkela

Miten yleensäkkin sinisen puolueen edustajat voi olla eduskunnassa saati ministereinä? Kuka heidät on sinne äänestänyt? Oli sininen puolue olemassakaan vaalien alla-15? EI. Heidät äänestettiin persuina ja kun he eivät enää ole persuja niin pihalle eduskunnasta.Odottamaan jos joku äänestäisi -19 vaaleissa sinisiä kansanedustajiksi.
On käsittämätöntä touhua että kesken kauden keksitään oma puolue ja jatketaan äänestäjien pettämistä .
Niiden ketkä nuo valitsi persujen politiikan takia tuonne.
Samoin on loikkaavien kansanedustajien touhut. Äänestät esim. vihreätä ja huomaatkin että edustaja hyppääkin kok . Siinäkin tapauksessa sama juttu.Pihalle odottamaan uusia vaalia ja katsomaan pääseekö kokkarina takaisin eduskuntaan.
Eikö perustuslaissa ole tarkat säännöt miten eduskuntaan valitaan puolueet ja kansanedustajat?

Ralf Karlsson

Kansanedustajan valtakirja on henkilökohtainen ja voimassa vaalikauden. Ministeriksi voidaan kutsua kuka tahansa. Hänen ei tarvitse olla kansanedustaja. Hus pois puhumasta potaskaa Kalkela. Suomessa ei äänestetä puoluetta joka sitten valitsee keskuudestaan edustajia

Marja-Liisa Kalkela

Niinkö? Jos äänestää porvaripuolue RKP esim. ajamaa asiaa niin kansanedustaja voikin eduskuntaan päästessään alkaakin ajaa vasureiden politiikkaa? A ha. On se hyvä kun äänestäjä "tietää" saavansa sitä mitä tilasi vaalikopissa.

Suomessa ei puolue valitse vaaliehdokkaitaan vaan äänestäjä? Onko noin ?
Päivitäppä tietosi miten puolueen vaaliehdokkaat valitaan .

Marja-Liisa Kalkela

Puolue
Puolueella tarkoitetaan oikeusministeriössä pidettävään puoluerekisteriin merkittyä rekisteröityä yhdistystä.

Tarvittavien kannattajakorttien
tulee sada 5 000 kannattajaa, jotta puolue voidaan merkitä puoluerekisteriin.

19.9.2017
Sininen tulevaisuus -puolueen perustamista varten on kerätty yli 4 000 kannattajakorttia.

Eli puoluetta ei edes ole rekisteröity puolueeksi joka voi toimia eduskunnassa .

Marja-Liisa Kalkela

Samaa mieltä. Eihän sinisiä olisi edes hallituksessa mutta kun kepu,kok tarvitsee takiaispuolueen jotta olisi enemmistö hallituksen päätöksien taakse.
Eli Siniset korvaa nyt RKPja vihr. jotka oli vaihtoehto jo hallitusta kun muodostettiin -15
"Kepu,kok-hallituksen vahvaan porvariakseliin tarvitaan joko persut tai Rkp ja vihreät.
IL-helmikuu-15

Juha Wiklund

Hyvää jatkoa kohti uusia haasteita. Ei olisi kannattanut luottaa Soiniin. Soini kun on kavaluuden ammattilainen petti omansakin ja otti englannista luksus homman vastaan hyläten uuvatitkin. Peli on kovaa politiikassakin ja heikoimmat vain uhrataan.

Seppo Muurinen

Tiina - miten olisi vahva yleispuolue jolla olisi kantopinta-alaa myös uskottavuudella,jos kansalaiset eivät usko ja luota,niin lopputulos voi olla "poliittinen harakiri". Tällä en pahaa tarkoita,enkä loukkaamis mielessä mutta jotain - uskottavaa omaleimaista muista hiukka eroittuen.

Totta on että perussuomalaisista lähti henkilöitä jotka itse olisin soinut kaikesta huolimatta jäävän "emopuolueeseen" kun toiset taas toivoivat jopa lähtöä,jotta PS;et "profiloitusivat paremmin ilmapiiriin".

Henk.koht.mielipiteeni on yksiselitteisesti että harmi - puolin kuin toisinkin - onko ymmärryksellä sijaa jota kansalaiset tulevat mittaamaan ?

Lokakampanjaa puolin kuin toisinkin - en todellakaan toivo !